Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabibalogh

236 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak akik eredendően kerülnek az életünkbe és vannak akik betolakodnak,hogy szét zúzzák az önbecsülésünk és ön erőnk.Akik nem vagytok velünk,vagy nagyon szeretünk/szerettünk és fehér rózsával rakom körbe a mécseseket.Emlékeitek,szavaitok,gondolataink ébren bennünk élnek velük kapcsolatban.Nem is…..
Mint az életünkben a napok,órák,történések,cselekvések úgy szóródnak el,mint elszakad gyöngysor darabja. Egyenként hallod ahogy koppannak a parkettán,megpróbálod elrakni,összerakni,de már soha nem lesz ugyan olyan,bármit teszel meg azért,hogy az legyen.... Lehet nem is kell az arra…..
"Aki saját erőből önmagának urává válik, az olyan, mint a sarkcsillag: mozdulatlan, és a Világmindenség őkörötte kering." Konfucius Igazából nem mozdulatlan,mert az önerőt és mozdulatlanságot nem alanyi jogon kapjuk/kapják. Nap mint nap megharcolnak érte magukkal és másokkal. Csak…..
Mi a véleményetek arról,hogy egy ember egyszerre lehet kiemelten empatikus, és mégis hiányozhat belőle az empátia bizonyos emberek, helyzetek, történések esetén?Ma hajnalban ezen tűnődtem. Mert igen, szerintem létezik ilyen ember.A magam esetében arra jutottam,hogy hagyom reagálni a lelkem,az…..
Jó reggelt Mindenkinek! “You can’t be old and wise, if you were never young and crazy.” ( Nem lehetsz öreg és bölcs anélkül, hogy valaha ne lettél volna fiatal és őrült." Chris Brown Mi a véleményetek erről?..
"Az élet olyan, mint a víz: csak folyik, egyre folyik, soha nem áll meg egy pillanatra sem, hanem magával ragad mindent, ami beleesik, magával ragadja valahová, amit az ember úgy hív, hogy "örökkévalóság". A percek, órák, napok, évek, álmok, megvalósítások, kudarcok és emlékek... minden,…..
„A sötét éjszaka - dióhéjba zárt nappal.” Anton Pavlovics Csehov Nappal aggódunk, rohanunk, gyorsan ölelünk, gyorsan kávézunk, nem úgy a teázás szertartása. Azt nem lehet gyorsan, aki teával ébred, korábban ébred,és így kezdve a napot főleg jó időben, de télen is kinéz a szép hegyekre, melyek…..
Hogy jutott eszembe egy papír hajót összehasonlítani az életemmel? Mert teremtjük kézzel, mert csodás játék. Annak idején a kisfiam úgy tanult WC.-be pisilni, hogy beledobtam egy kicsi papírhajót és torpedósan, ha ügyesen ment rá az „anyag” elsüllyedt, mi meg éljeneztünk. Illetve akkor már csak…..
"GYÖKEREK NÉLKÜL NEM LEHET REPÜLNI" Bert Hellinger 3 generáció női tagjai a családunkban,Nagyim,Anyum és én... Arra jöttem rá,és el kell fogadnom,hogy a család és elődeink,nagy súlyokkal terhelik meg a kis hátizsákunk,amit naponta hordunk. Rettenetesen nehéz ezektől a terhektől…..
„Az élet értelme csak élni. Annyira egyértelmű, annyira nyilvánvaló és ilyen egyszerű. És mégis,mindenki nagy pánikban rohan,mintha valamit saját magunkon kívül akarnánk elérni. ” Alan Watts brit filozófus Természetesen fontos a belső nyugalom és béke megteremtése,e nélkül nem tudnánk átvinni a…..
"És azt mondta az Isten: "Szeresd ellenségeidet" - én engedelmeskedtem neki, és elkezdtem szeretni magamat." Kahlil Gibran Igen,így igaz.Még nem megy tökéletesen,de újra és újra próbálom,csinálom,ismétlem. A kis sikereimnek is örülök. Kevés,de csodás barátokkal és segítő…..
Milyen egyszerű hagyni,hogy a másik megtegye,megtegye helyettünk is... Milyen könnyű kifogásokat találni,hogy a másik megnyugodjon,úgy érzitek a ti "feladataitok,programotok,életetek fontosabb mint másé? Én a szívem, a teljes figyelmem adtam nektek és mindenkinek,megtetőzve segítési…..
Tegnap nyitás előtt értem a gyógyszertárhoz.Mindenki elhúzódott egy fiatal,kopaszra borotvált,tetovált,de tiszta lánytól. Megkérdeztem mi a baja? Beszélni alig tudott,de nem drogtól,hanem azoktól az erős gyógyszerektől amit kapott. Skizofréniát diagnosztizáltak nála. Elolvastam a…..
Sajnos a csönd teret ad a gondolatoknak,amiket lehet nem szeretnénk "tudni". Sajnos ezek a gondolatok,ha őszinték vagyunk magunkhoz térképet adnak az életünkből,életünkhöz,a jellemünkhöz...   Nos én alapjaiban nem változom.Őszinte vagyok,szókimondó,gyűlölöm a nyávogást,a…..
Eddig magamban hittem,az erőmben,a kitartásomban,abban,hogy a Nagymamám által belém nevelt alapvető "jóság",majd megoldja a dolgaim és mellém vonzza a megoldásokat. Most sötét,légüres térben,tehetetlenül tűröm,hogy egyesek szava alapján ítélnek meg és a mérlegben nincs egy csöpp sem az…..
"Rám szól az élet,és azt mondja nekem: Nem lehetsz örökké csak fenn,fenn,fenn! Én meg nézek rá, jaj,úgy felpofoznám!" Bohemian Betyars Igaz!De törekszem rá,hogy ne! Még akkor is ha ezer szállal húzzák le a lelkem, a testem,vagy mindkettőt! Még akkor is ha nyálkás lélekragadozók minden…..
Kedves barátaim,ismerőseim! Dr Zátrok Zsolt orvos/blogger készítette velem ezt a krónikus sebkezeléssel kapcsolatos interjút Élethosszig című blogjában. Ritka szakma,köszönök minden megosztást,ajánlást,vagy az aktuális oldalon történő hozzászólást. Tudjátok!Ez az én…..
Kedves barátaim,ismerőseim! Dr Zátrok Zsolt orvos/blogger készítette velem ezt a krónikus sebkezeléssel kapcsolatos interjút Élethosszig című blogjában. Ritka szakma,köszönök minden megosztást,ajánlást,vagy az aktuális oldalon történő hozzászólást. Tudjátok!Ez az én…..
Tudjátok,én egy "keddi lány" vagyok. Nem igazán szeretem a sátoros ünnepeket,így a Valentin napot sem. Szeress minden nap,ölelj minden nap,örüljünk,becsüljük egymást a hétköznapokon,lepjük meg egymást egy kedden...Csak úgy! Én nem várok ilyenkor semmit,nem csökkenteném az örömét és…..
"Amint belül úgy kívül." Hermes Trismegistos Ennyi!Lehet ezt magyarázni,körbejárni,titkon tagadni. Lehet száz könyvvel ellentmondani,lehet EGO-ból elutasítani. Mégis 4 szó ami meghatározza az emberi lélek és külső,valamint viselkedés alapjait. Ha megérted elfogadod,elengeded a sok…..
Unom a COVID minden tünetét immáron másodszor,3 oltás után! UNOM a karantént! Unom a híreket vele kapcsolatban. UNOM AZ EMBEREKET akik felelőtlenek és én én megint beteg vagyok! Unom,hogy hülyének néznek! Pont engem,aki látja a számokat és az igazságot,hiszen ebben dolgozom! UNOM…..
Kiegészíteném lenti idézetet azzal,hogy olyan sokat adtam az életem során,hogy elkerülöm azokat akik lelke halott,szíve fagyott ,gondoltaik ketrecbe zárva,űzött vadként keringnek,belülről rágva őket és utálva másokat,így az élteti őket,hogy tétova harapásaikkal megsértve mást vért és könnyeket látva…..
Néhány hónapja az egyik legnagyobb kötszer forgalmazó ajánlott egy idős hölgyet,akik eddig egy másik magánklinikára jártak,hogy nem boldogulnak a mindkét lábszárán körkörösen kialakult lábszár fekélyével és a folyamatos nyirok szivárgással. Első alkalommal 2 órát töltöttem vele és a…..
Kedves Olvasóm! Balogh Gabriella vagyok,mint már olvasták krónikus sebkezelési specialista. Már 14 évesen elintéztem magamnak,hogy Szabolcsban a körzeti orvoshoz mehessek "nyári gyakorlatra".Persze fizetség nélkül,mosogattam,adminisztráltam,behívtam a betegeket... Egész életemben egészségügyben…..
Kedves érdeklődők,kedves leendő és gyógyult betegeim! Örömmel tudatom,hogy hétfő délutánonként egy nívós budai magánrendelőben is elérhető vagyok mint "krónikus sebkezelési panaszok esetén. Ezt a tevékenységet időnként már végeztem a legnagyobb kötszer forgalmazók ajánlására,speciális,máshol…..