Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr.Zoom

185 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A zenei albumok rangsorolása, az előadók egymással való összevetése még egy adott műfajon belül sem helyes: az egyes zeneművek hallgatása közben jelentkező érzet, és az ebből megszülető állapot az egyetlen fokmérője a zenemű értékének, mely érték személyenként különböző, hallgatási alkalmanként…..
Ismét egy bemutatkozó lemezt van szerencsém bejelenteni a tisztelt magyar közönségnek, ám ezúttal minden meglátásom és kritikai észrevételem pontosan az ellenkezője mindannak, amit korábbi lemezajánlómban a Witchrot albuma kapcsán írtam. Az ausztrál négyes debütálása ugyanis első hallgatásra, már az…..
Jó ideig nem voltam egészen biztos abban, hogy a kanadai Witchrot idén megjelent bemutatkozó nagylemezéről mindenképpen kritikát szeretnék írni, azonban az idő múlásával, és a lemezanyag többszöri meghallgatásával egyre inkább úgy érzem, hiba lenne az együttes teljes mellőzése. Egyáltalán nem rossz…..
Ilyenkor a nyári uborkaszezonban előszeretettel fordul a zenehallgató egy-egy régebbi korszakos mesterműhöz, hogy addig is kellemesen teljék az idő, míg a legújabb gyöngyszemek megérkeznek az aktuális kedvencektől. Egy ilyen örök érvényű klasszikus számomra a Storm Corrosion első és egyben egyetlen…..
2019 novemberében futottam bele a milánói Viboras együttesbe. Ekkor mutattam be a ”Bleed” című kiadványukat itt a Rozsdagyárban. Akkor úgy jellemeztem őket, hogy életerős rockzenét játszanak minden bonyolult trükk nélkül és nevükhöz híven rendesen harapnak. A zenekarnak határozott stílusa van, és…..
Már több mint két hete ketyeg ez a bombajó lemez és még mindig nem robbant be? Mi van itt emberek? Mindenki süket, vagy elfoglalt, vagy focilázban ég, vagy elájult a napon és azt sem tudja, mi van odakint a világban? Hát akkor elmondanám, itt az év lemeze! Hiába dobott nagyot a Helloween, jött…..
Szinte nincs olyan nap a Rozsdagyárban, hogy ilyen vagy olyan apropóból meg ne említenénk a legendás ’90-es éveket. Lassanként ugyanakkora jelentőségűvé válik ez az évtized, mint amilyen a rock klasszikus hőskorszakának számító ’60-as évek voltak. Jól tudjuk, a Woodstock körüli években ez a műfaj a…..
Egy metalzenekar sikerességének fokmérője lehet, hogy mennyire elismert az együttes a saját műfajának rajongóin kívül. Azaz, hányan ismerik a csapat nevét azok közül, akik egyébként nem hallgatnak kifejezett kemény muzsikát? Ha a válasz a sokan, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy az a banda már elérte…..
Rozsdagyár MECHINA - Siege (2021) 2021.06.27 21:28:30
Ugyan nem tartozik éppen a Rozsdagyár fő profiljába a Fear Factory gyökereiből táplálkozó, cybertechno/djent műfajban jeleskedő Mechina zenekar Chicago városából, mégis érdemes egy kis kikacsintással megvizsgálni legutóbbi albumukat, mert van benne valami nem hétköznapi. Mint ahogy az egész…..
Tudományos kísérletek igazolják, hogy a hőség legjobb ellenszere a hideg sör és a rockzene kombinációja. A vegyítési arány ízlés szerint változhat, az a fontos, hogy mindkettő tartalmazzon markáns, jól megjegyezhető ízeket, és minimum csettintésre késztesse a fogyasztót. A maximum pontos…..
Irgalmatlan mennyiségben özönlenek felénk az újabb és újabb rockvideók, nem is lehet mindet befogadni, feldolgozni, még ha naponta írnánk a Videológiát, akkor sem. De legalább tízes csomagokkal próbáljuk ellátni a nyaralásra igyekvő (vagy még csak készülő) rajongókat. A kattintások alapján egyre…..
Most pedig veszek egy nagy levegőt és megpróbálom elmondani gondolataimat arról a nagylemezről, amely már június 4. óta elérhető a nagyközönség számára, így természetesen számomra is. Rövid magyarázattal tartozom a késlekedés miatt: sajnos az albumot még mindig emésztem. Kissé úgy érzem magam, mint…..
A Communion Of Souls nevű norvég zenekarról nem írt még senki Magyarországon, s ennek oka valószínűleg abból fakad, hogy a manapság nem éppen divatos heavy/speed/power metal berkeiben mozognak. Tulajdonképpen az új Helloween-lemez kapcsán vettem őket elő, ez indított el engem erre a nálam…..
Akárhonnan is futok neki ennek a lemezismertetőnek, be kell vallanom, lehetetlen nosztalgia nélkül, minden elfogultságot félretéve megírni. A német csapat 1985-ben jelentette meg első hangzóanyagát, melynek ugyanaz volt a címe, mint a napokban piacra került nagylemeznek, szimplán és egyszerűen csak…..
Rendszeres olvasóink nemrégiben értesülhettek a zenei videókat elemezgető Videológia-rovat megújulásáról. Május végén még nem árultuk el, mi lesz a kettős megújulás másik módja, itt az idő erről is lerántani a leplet! Rajongói Top 10 videókat fogunk közzétenni a szerencsés kiválasztott, és a…..
Hát itt van! Végre megérkezett. Az elnyűhetetlen, utolérhetetlen, hamiskás mosolyú sivatagi róka megint előmászott szegényes hajlékából, hogy megkínáljon minket egy kis kaktuszpálinkával: a "Hardware" album magas hőfokú felvételeivel… Ó, igen. Egyenesen a Palm Springs melletti Escape stúdióból, ahol…..
Ha valaki még esetleg nem értesült róla: itt a nyár! Hosszabbak a nappalok, rövidebbek a szoknyák, és hamarosan kezdetét veszi az oktatási szünet. Jöhetnek a haverok, bulik, a hajnalig tartó örömködések, a szomszédok és a zord atyák nagy örömére. Kell valami jó zene? Valami újdonság, ami mégis…..
Nem igazán tudom, mi ez a rettenetes retro-őrület Svédországban és egyáltalán szerte a világban, mert ugyan szeretem a '60-as/'70-es évek zenéjét és nagyon is meg tudom érteni, ha ezzel mások is így vannak, csak azt nem értem, miért lett ez egyszerre ennyire divatos...
Nagyon örülök a Kedvencek Temetője rovat megszületésének, mert így elfeledésre ítélt remekművekről fújhatjuk le a port, és olyan albumokat tudunk a hallgatóság figyelmébe ajánlani, melyek annak idején nem kapták meg a kellő elismerést. Az amerikai Neurosis zenekar életművében tulajdonképpen csupa…..
Itt az idő, hogy megreformáljuk a Videológia rovatot: a keretet meghagyva ezentúl több tematika alapján is elindulunk. Az egyik lesz a "Friss fém” böngészése, melyben az éppen aktuális videó termésekből szemezgetünk, és kritizáljuk meg azokat mi magunk. Tesszük ezt kettős okból: részben…..
Nem könnyű megindokolni a Morcheeba zenekar szerepeltetését itt a Rozsdagyárban, hiszen ami a rozsdás hangzást illeti, rajtuk körülbelül annyi a rozsda, mint amikor virágpor hull egy kiránduló csizmájára: tulajdonképpen egy nagy levegővétellel elfújható. Soha nem voltak kifejezetten rockzenekar,…..
Az Indiana államból, egészen pontosan Michigan Cityből származó Yellowtooth 2012-ben készítette el bemutatkozó lemezét, a ”Disgust”-ot. Ezt a hanganyagot annak idején ők maguk úgy jellemezték, hogy sludge, stoner, doom keverék, és még azt is hozzátették a nagyobb nyomaték kedvéért, hogy nagyon…..
Mint azt mindenki tudja, a XXI. század egyik legnagyobb zoológiai szenzációja volt az elszigeteltségben élő, máig fennmaradó mamutok felfedezése. Nehéz ma már felgöngyölíteni a korabeli eseményeket, de feltehetően 1999-ben indult be a láncreakció, amikor Bill Kelliher gitáros összetalálkozott Troy…..
Megint egy hangulatos múltidéző lemez! Mégpedig angol fiataloktól és ez már magában érdekes. Nem az, hogy angolok, hanem az, hogy fiatalok, hiszen a hetvenes évek klasszikus rockzenéjéhez általában 40 pluszos, erejük teljében lévő csatalovak fordulnak és nem a fiatal csikók. Csak nagyon ritkán…..
Talán még emlékeznek a Rozsdagyár olvasói a brazil Spiral Guru ”Void”című lemezére, mely a 2019-es év egyik legszebb meglepetése volt, és az év végén összeállított listánkon is előkelő helyen szerepelt (kritikánk ITT olvasható). Mivel a kivételes hangú énekesnővel felálló kvartett azóta mély…..