Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszespeter

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geoff Teehan twittelte a következő képet azzal a kísérőszöveggel, hogy "ezzel a UI-jal érkezik egy vadiúj, 200 ezer dolláros Ferrari". Aztán belejött a témába, és elkezdte posztolgatni a mindenféle autók kijelzőit. A mindenki által ismert iszonyatos user interface-eket. Itt egy…..
Nincs olyan nagyon régen jelen a webdesignban a reszponzivitás, mint szemlélet. Az elmúlt egy-másfél évben azonban annyira sok minden történt ezen a téren, hogy lassan tényleg elérkezünk egy valódi kopernikuszi fordulathoz, egy olyan szemléletváltáshoz, melyben egyszerre világossá…..
eszespeter 2013.03.26 00:21:36
Úgy látszik, a ráncfelvarrások heteit éljük. A napokban megújult a Prezi site-ja is. Kicsit komolyodott a megjelenés. Bár még mindig nem sikerült ellépni a kissé túlságosan is játékos Triplex fonttól, de az összebenyomás a korábbi designhoz képest mindenképpen egy komolyabb,…..
eszespeter 2012.11.04 14:20:12
"És itt talán méginkább tetten érhető, hogy a korábbi, kissé valóban infantilis dizájnból elléptek a funkcionális, minimalista vonal felé."

Azt meg megtudom erteni, hogy tetszik a minimal design es ezert tetszik ez az irany. Nem vagy vele egyedul sokaknak tetszik. DE nem itt nyilvanitod ki a tetszesed hanem itt:

"Kifejezetten tetszik, hogy mertek ellépni a buborékszerű menümegoldásuktól egy dashboardosabb, racionálisabb irányba. (A webes prezikészítőről lásd még a dizájner írását.)"

Na ez miert tetszik? Miert racionalisabb? Ha a tetszes es a racionalitas a designra vonatkozik akkor ott fejezd ki, ha nem, akkor indokold miert jobb tetszik / racionalisabb az uj UI… Az egyetlen racionalitas amit fellehet benne fedezni az a "termek eletut". Egyre tobb buta felhasznalo egyre kevesebb uj, nem megszokott megoldas mert nehogymar az adaptacios ido legyen a tobb mint amit amit egy prezi keszitesevel kell toltenie a usernek. Ja es, hogy ne kelljen tanulnia. Mivel nincs indoklasod azert nem vilagos, hogy mit nem szerettel tartottal racionalisnak az regi ui-al kapcsolatban de sebaj. Nezzuk mi valtozott.

A prezi ugyebar abban kulonbozik, hogy egy ZUI (
en.wikipedia.org/wiki/Zooming_user_interface). Ha ezt megerti egy user akkor megerti a prezi lenyeget (legalabbis reszben). A regi ui ezt volt hivatott "tanitani". Egy nagy tema, par reszlettel. Leginkabb igy lehet leforditani a koroket egymas mellett. Ha szerkeszteni akartal mit kellett tenni? Katt arra a temara / reszletre amivel eppen foglalkozni akarsz ami azt eredmenyzi, hogy van egy kontextusod prezire forditva mar zoomoltal egyet tehat tovabbi infokat kapsz. Hm… tehat a UI pontosan ugyan ugy mukodik ahogyan neked egy prezit fel kene epiteni. Mit csinal ezzel szemben a mostani UI. Semmit. Lebutitottak egy word, keynote, ppt, photoshop barmi UI-ra ami lenyegeben csak egy felsorolas, hogy mit is tudsz csinalni. Tettek mindezt ugy, hogy amikor hasznalni szeretnel egy menupontot akkor kapsz egy jo kis dropdown-t ami nem hogy nem racionalisabb (a regi designban hiaba volt sorrendiseg a koros elrendezes miatt az nem feltetlenul jelentett preferenciat, a lista viszont minden esetben egy preferenciat is hoz magaval) de meg el is takarja a contentet amin eppen dolgozol. Tehat osszesegeben egy joval helytakarekosabb es kevesbe prefenrcia terhelt (preferencia ami isten tudja honnan jon…) es joval intuitivabb UI-bol (intuitiv abban az ertelemben, hogy tanitja a usert mert hasonlo semara epul mint amire egy prezit kene epiteni) csinaltak egy olyan toolbart amit minden mas kornyezetben megkapsz.

Es ami majdnem kimaradt. Eddig a path a szerkesztes szerves resze volt, hiszen pontosan ugyan olyan hangsulyt kapott mint minden mas eszkoz a rendszerben az hirtelen "eltunt" hiszen nincsen az eszkoztarban felsorolva.
Lyukas zászlós, ünnepi logóval emlékezik a Google a forradalomra október 23-án, fennállása során először. A logóra kattintva ezt a találati listát adja a kereső. Érdekes, hogy egészen 2010-ig a Google nem tartotta fontosnak, hogy speciális logókkal (doodle-okkal) emlékezzen a…..
A Google ma jelentette be saját telefonját, a Nexus One-t. A hardvert a HTC hozza. Íme a végleges technikai specifikáció pár fontosabb eleme:  800 x 480 pixeles, 3.7 colos kijelző Video: 720x480 px, 20 fps vagy magasabb 5 megapixeles kamera, led vaku HSDPA…..
eszespeter 2010.01.05 22:10:07
@millAh: az iphone majmolásról annyit, hogy azért valljuk be elég nehéz más formát, megoldást kitalálni (talán nem is lehet).

a piacra dobást illetően viszont szerintem nagyon is volt jelentősége. nem csak, hogy a google elkezdett hardvert árulni de egy másfajta disztribúciós csatornát is alkalmaz mint az iphone

(jegyzem meg a 1Ghz-es proci azért nem rossz)
eszespeter 2010.01.05 22:34:46
@millAh: abban én is tuti biztos vagyok, hogy egyetlen iphone tulaj sem fog váltani, de abban is biztos vagyok, hogy nagyon sokan fognak esetleg inkább ilyet venni mint iphonet. olcsóbb és könnyebben elérhető, kártyafüggetlen

mondjuk azt nem értem, hogy a google miért nem épít jobban a saját szolgáltatásaira de hát mindegy ezt meg ők rontották el
eszespeter 2010.01.05 22:53:10
@schnee: jó persze :) de például arra, hogy nincs benne adatforgalom nélküli navigáció, nem engedi letölteni a youtube videókat holott az övé

ezekről ugyan nem tudok de van egy olyan sejtésem, hogy tökre kihagyták:

gtalk
reader
wave
analytics
blog
books
scholar
Az Apple fanatikusok évek, ha nem évtizedek óta megváltóként várják, hogy az Apple itthon is megnyissa az irodáját, mert ettől várják a külföldön oly természetes, magas színvonalú szolgáltatásokat. Aztán a nagy álom teljesült, megérkezett hozzánk is az Apple, de ahelyett,…..
RDJ kék öltönyben és tornacipőben pózol a címlapon.A decemberi számban fognak megjelenni a képek, melyeket kíváncsian várunk.  ..
eszespeter 2009.11.04 00:07:53
@HeStyle: köszi, de azokon már túl vagyok. egyik sem hoz, vagy ha véletlenül van náluk 1-1 példány azok meg kritikán aluli állapotban vannak sajnos. ezért köszi
Vajon tényleg én ennék az egyetlen férfi, aki nem veszi ketté a Pilóta kekszet, és nem harapja ki a krémet a közepéből, ahogy azt a reklám sugallja? Hogyan kell a Pilóta kekszet enni?(opinion) ..
eszespeter 2009.10.21 10:01:08
@reklámbuzi: esetleg google spreadsheet?
Nemsokára piacon a Windows 7, aminek az Európai Unióban forgalomba kerülő verziója nem telepíti automatikusan az Explorert. A közösség szerint ugyanis versenyellenes, hogy a Microsoft a saját böngészőjét nyomatja (ezt az érvelést egyébként egy baromságnak tartom), éppen ezér…..
Update: Az augusztusi hosszú hétvége miatti kis csúszással ugyan, de megvan ennek a játéknak is a győztese, aki nem más mint santinocorleone, akinek gratulálunk. Küldje el fejvesztve az elérhetőségét, és mennek a helles ajándékok! A feladvány a ninjás PS2 játék volt, ahogy az…..
A Konkrét Könyvek kiadó posztjának írása közben gondolkoztam el azon, mennyire nem foglalkoznak sem az irodalmi művekben, sem a filmekben a reklámosokkal. Na nem mintha olyan megkerülhetetlenül izgalmas világ lenne ez, de a nagy számok törvénye alapján azért ennél sokkal több…..
Update: Megkésve bár, de törve nem, kisorsoltam a nyertesünket, aki nem más, mint kow. Kérem, hogy jelentkezzen a suokásos mélcímen, hogy indulhassanak az anergiatok. A reklám megfejtése, hogy azt már menet közben többen is belinkelték, a képre kattintva látható. A múlt héten…..
Update: Bár ezen a héten a feladatválasztás nem bizonyult maradéktalanul jónak (mondhatnám azt is hogy szar volt, de az nem hangzana profinak), azért így is szép számú tipp érkezett. A megfejtők közül a szerencse és a random.org ezúttal Bravo Bateman nevű kedves barátunknak…..
eszespeter 2009.05.11 10:51:43