Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bottleopener

275 bejegyzést írt és 273 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Illat: leginkább karamell, keksz, csoki Hab: nagyon lágy, de mégis bika mód tartós, selymes, cappuccino szín Szín: fekete   Csak azért nem 10 pont, mert kicsit édesebb a kelleténél és mert nem hiszem el, hogy az angol dokkmunkások ilyet ittak 150 éve. Egyébiránt meglepően selymes kortyérzet,…..
sörfigyelő Uiltje El Patron 2024.04.16 09:45:40
Illat: pomeló, fehér grapefruit, citrom, mandarin Hab: lágy, paplanos, csak kicsit tapad Szín: hazy sárgadinnye   Nagyon karaj West Coast IPA, ami szűretlenebb (élesztősebb) kicsit, talán ezért a North West feltüntetése. A kortyérzet finom, kellemesen citrusos, lédús trópusi gyümölcsös zamatok…..
sörfigyelő Szent András Siller 2024.04.15 11:02:42
Illat: leginkább savanyú feketeribizli Hab: viszonylag tartós Szín: erdei gyümölcs színű, hazy  Jó, üdít, van is benne anyag, de hiányzik a búzás bukéja, anélkül pedig ez csak egy sima sour ale. Külalak: Színesebb, élénkebb, vidámabb, mint szokott lenni, ez jelzi a tavaszt. PH: 3,4. Extrakt:…..
sörfigyelő Dreher Blonde Ale 2024.04.14 13:18:30
Illat: virágos, komlós, szokásos Dreheres Hab: sűrű, lágy, vadan csipkézett, tartós Szín: szűrt arany   Az új kalóriaszegény málnás cuccukról minden sajtóanyagot küldtek a héten, pedig még nem is kapni boltokban, valószínűleg kóstolóminták is fognak érkezni, de bezzeg a Blonde Ale-jükről egy hang…..
sörfigyelő ZEAL Fair enough 2024.04.09 19:54:20
Illat: angol IPA Hab: kifejezetten szép, rugalmas, tartós Szín: szép rozsdabarna, ködös Az angol konyhában a legjobb az ital. Viccet félretéve, ez jobb, mint egy szigetországban készült klasszikus angol IPA, ugyanis ebben tekintélyes mennyiségű maláta van, ami úgy nézve kikezdi az…..
Illat: enyhe, finoman citrusos, édes pomeló, fehér grapefruit, sárgadinnye Hab: lágy, paplanos, kifejezetten tartós Szín: NEIPÁ-san telt citromsárga   Veszélyesen jól csúszik. Ez egy olyan sima raw IPA-ként pozícionálja magát, ami pincesörösen csemegés jelleggel kíméli az ízlelőbimbóinkat,…..
Illat: édes málna, a jó szimatúak kiérzik a rózsabors nyomát is Hab: lágy, paplanos, kifejezetten tartós Szín: málnapürésen opálos   Van az a LOYD teamárka, ami mára egy igen tekintélyes fűszeres gyümölcstea kínálattal rendelkezik. Ott teljesen megszokott a chilis meggy, a feketeborsos málna, a…..
sörfigyelő Goaß-Maß 2024.03.24 13:07:31
Illat: meggyes kóla némi pincés jelleggel Hab: szép, paplanos, sűrű, rugalmas, bézs Szín: barna és fekete között   Kerestem a SIRHA-n a sörös vonatkozású kiállítókat és bizony lehetett volna több. Megláttam ezt a bajor standot, ahol egy Goaß-Maß nevű italt mutattak be a közönségnek, tekintélyes…..
Illat: kókuszos, csokis, pörköltmalátás Hab: krémes, lágy, cappuccino szín Szín: éjfekete, sűrű   Brutálisan testes kortyérzet, a színvonala pedig a skandináv imperial stout-okkal vetekszik. És nem csak a 26,8-es balling miatt. Jól is van elkészítve, nagyon is. Az állaga olajos, selymes, krémes,…..
sörfigyelő Etyek Pear of the God 2024.03.14 16:56:05
Illat: édes körte, fahéj, szegfűszeg Hab: sűrű, robusztus Szín: narancsos baracklé árnyalat, hazy   Mostanában nem csak hogy újhullámossá vált az Etyek, de meglepően jó söröket hoznak össze. Itt van például ez. Ennél jobb körtés sört még nem ittam. Piszkosul itatja magát, mert a kortyérzetben…..
sörfigyelő Pécsi Szűretlen Pils 2017.08.11 08:28:48
Illat: búza élesztő Hab: sűrű Szín: arany opál  Egy lépés a Prémium Lagertől a belga búza felé. Fél év sem telt el és az első hazai tömeggyártású szűretlen sör, a Soproni IPA után jött a visszavágás Pécsről és most már nekik is van szűretlen sörük. Ravasz lépés volt, hogy nem saazer komlóval…..
bottleopener 2021.07.29 00:42:42
@osborne: A mostani eresztés elég gyengére sikeredett. Túl savanyú és vegyszeres kissé.
bottleopener 2024.03.12 18:53:38
@JohnyMclaine: Ha csak a négy közül kéne mondanom, akkor Borsodi Hoppy és utána ez. De már rég Hoppyt, mert nagyon megdrágult, a Pécsinél is voltak jobb választásaink mostanában. Bár a búzájuk korrekt. De még mindig a Soproni APA, IPA, Dreher Bak, Pécsi Búza a legjobb választás, ha a baráti társaság mindenképpen egy körúti kocsmába akar betérni. Szerencsére Dreher IPA gyártásával leálltak.
A Főzdefeszt az az esemény, amit nem lehet eléggé propagálni. Ezért készült ez a bejegyzés is, hogy emlékeztessek mindenkit, mi vár rá, ha kilátogat a Műegyetem rakpartra. Utána, meg bebizonyítom, hogy az ott kapható sörök igenis olcsóak.  Ez egy erősen szubjektív lista.…..
bottleopener 2024.03.12 18:49:29
@JohnyMclaine: Mert nem kapunk tőlük semmit.
sörfigyelő Staropramen 0.0% 2023.12.02 19:26:21
Illat: zöldséges komló, némi maláta Hab: kifejezetten gusztusos, viszonylag tartós Szín: közepes arany, szűrt   Ez egész jó. Semmi bántó, sőt, sikerült olyan zöldséges-füves ízvilágot belőni olyan intenzitással, ami már a többi Staro fölé helyezi alkoholmentes alanyunkat. Nyilván nem egy…..
bottleopener 2024.03.12 18:48:36
@JohnyMclaine: Inkább a Bavaria belga witbier-je. Ha lagert szeretnél, már ott is van jobb. Peroni Nastro Azurro-jára kóstolj rá.
Illat: édes zabos, pörköltmalátás Hab: krémes, lágy Szín: hazy sötétbarnás, mahagóni   Testes kortyérzet, de nem az ízében telt, ezért valójában vizesnek érződik. Zabot megfelelő mennyiségű maláta és egy bizonyos alkoholfok elérése híján beletenni fölösleges, inkább csak ront az üresség…..
Illat: németes és csehes egyszerre Hab: szép, paplanos, sűrű, rugalmas, fehér Szín: világos szalmasárga, szűrt   Ez tulajdonképpen egy helles, amit Žatecký-vel komlóztak meg. Semmi különös, de semmi hiba, leszámítva az autentikusságot, amit csehesebb malátákkal lehett volna elérni. A szénsav…..
Bernard rákóstolás a SIRHA BUDAPEST 2024-en Bohemian ALE üvegből Markáns élesztős, pezsgős, már-már belgás illat, ami ízében is folytatódott. Finom kortyérzet, amiben szerepet kap a komoly alkohol (8,2%) melegsége. Savanykásan ízes, a pezsgős buborékok a fehér szőlős, almás ízvilágot frissítő…..
sörfigyelő Hübris Szümpla 2024.03.02 15:35:40
Illat: presszókávé, pörkölt árpa, fekete csoki Hab: szép, lágy Szín: szép, éjfekete, olajos barnás   Ez egész jó. Stout mércével lehetne szárazabb a kortyérzet, de az alaplé korrekt és a kávé is jól jelenik meg. Nem gyenge, de nem is tolakodó az intenzitása (bár a kávé sosem lehet tolakodóan…..
sörfigyelő LöWOLF Liquid Cake 2024.02.29 20:34:41
Illat: tonkabab uralja, majd almalé, maláta és tésztás érzet Hab: kevés, lágy, hamar eltűnik Szín: szűretlen almalé, világosbarnás borostyán   A termékfejlesztés tekintetében jövünk kifele az erdőből és már erdőszéli almáskerttel dolgozunk az erdei bogyósgyümölcsök után. Spoiler: nem igazán ittam…..
Illat: kifejezetten ropogós zöldségszáras, pörköltmalátás Hab: krémes, lágy, paplanos Szín: éjfekete   Elsőre a kortyérzete kicsit furcsán vizes és azért jó nyelvbimbókkal detektálni lehet az alkohol helyén álló lyukat (vagyok már elég alkesz hozzá), aminek vizes tavaszi fűíze van, de ezen kívül…..
sörfigyelő Coors 2024.02.21 15:40:46
Illat: nem sok Hab: sűrű, krémes, Szín: világos szalmaságra, szűrt   A Borsodi Sörgyárat tulajdonló Molson Coors nem túl nagy meglepetésre bevezette a cég zászlóshajójának számító Coors sört. Ezzel a Miller és a Corona után újabb nagy amerikai sörmárka érkezett hozzánk. Sőt, egyelőre a…..
Illat: közepes bükkfafüst Hab: nagyon szép, krémes, cappuccino színű Szín: éjfekete   Nem tudom, hogy hogy sikerült 16-os ballinggal ennyire vizes sört összehozni. Ha nem lenne füstös, akkor 5 pontot kapna. Ráadásul ehhez a vékony testhez a 6,5%-os alkoholtartalom is necces. Régóta időszaki sör a…..
sörfigyelő CraftLand Pacific Peak 2024.02.19 21:10:13
Illat: Chinook komlós Hab: kicsit vad Szín: szénasárga, homályos, szűretlen   Egy szűretlen lager, amit Chinook komlóval raktak meg. Kicsit szárazabb és kesernyésebb a vége a kelleténél, ez így már majdnem pils. Pomelóhéjas és fehérgrapefruithéjas az ízvilága, ami hamar csap át keserűbe.…..
sörfigyelő CraftLand NeLeGa 2024.02.17 20:16:17
Illat: keserű citrushéjas, parfümös Hab: vad, de belemerülve pihepuha Szín: szűretlen, hazy narancs-mangó   Több, mint 10 éve volt ez menő, de persze valahol el kell kezdeni. Amondó vagyok, hogy hiába rak össze tisztességesen egy kezdő sörfőző egy jó trópusi ízvilággal rendelkező IPA-t, ma már ez…..
sörfigyelő Perlenbacher Strong 2024.02.16 10:35:01
Illat: alkoholos (konyakos), malátás Hab: sűrű, krémes Szín: világos aranysárga, szűrt   250 Forint. Semmi bántó. Ha működne a szabadpiac az EU-n belül, akkor most mi is ezt ihatnánk 300 pesetáért, hozzáadva a világrekorder ÁFÁ-t, a csipszadót meg az országkockázati felárat. És az Auchan…..
sörfigyelő Spaten Münchner Hell 2024.02.14 19:16:26
Illat: határozott festbier Hab: rugalmas Szín: világos szalmasárga, szűrt   A tökéletes szénsav és a szokásosnál is gyengébb intenzitású, picit édeskés, de helles kukoricásságában és amúgy savanyság tekintetében is igencsak visszafogott ízvilág enyhe kortyérzetet ad, amit literszámra lehet…..