Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vidék Szíve

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi vidéken szeretjük a nagy kamrát! A szezonális zöldségek, gyümölcsök mellett polcainkon lekvárok, savanyúságok, befőttek sorakoznak, újabban pedig aszalványok és gyógyteák is kerülnek a gondosan felcímkézett üvegekbe. Mikor kibontunk egyet-egyet, lelki szemeink előtt láthatjuk a gyümölcsöst vagy a…..
Szó Gellértről és cukrásztermékeiről azért is szerettünk volna külön írni, mert ő nem csak használja a Vidék Szíve termékeit, hanem neki köszönhetően évről-évre újabb Vidék Szíve különlegességek is születnek. Gellért 2016-ban az Őrség Zöld Aranya tortájával elnyerte a Magyarország tortája címet,…..
Vidék Szíve Irány Szécsény! 2020.10.24 23:43:10
Vannak olyan helyek, melyek többet jelentenek neked, mint sok más utazónak. Érzed egészen a gyomrodban, a bőrödön, a mosolyodon, hogy otthon vagy. Neked is van ilyen? A nagyi faluja, a város, ahol felnőttél, vagy egy feledhetetlen nyaralás helyszíne… A mi földünk Nógrád, ahol az 5. legnagyobb város…..
Amikor a partnereinket megkértük, hogy mondjanak néhány szót rólunk, örömmel hallgattuk, hogy szinte mindenki mást emelt ki a cégünkről. Herczeg Andrea, a Csak a Mentes cég vezetője természetesen az ellenőrzött termelést. Ádám Ákos, a Freshland étteremhálózat tulajdonosa a termék minőségét, míg…..
Itt az ősz, közeledik a betakarítás ideje. Mikor a termés színe zöldről sárgára vált, megkezdődik a több héten át tartó „tökszüret”, hogy jövőre is frissen préselt, minőségi Vidék Szíve tökmagolaj kerülhessen a különleges ízélményeket és az egészségtudatos táplálkozást előnyben részesítő…..
Ahogy leütöttük előző blogbejegyzésünk végén a pontot, azonnal írni kezdtük a következőt, hiszen babákról és anyákról írni nem kerek, ha nem ejtünk szót az apukákról, s bizony ez legutóbb kimaradt. Mi pedig, ezt már múltkor is említettük, a 100%-ban hiszünk, nemcsak a tökmagolaj gyártásakor. Az…..
Most, hogy a Vidék Szíve háza táján is sorra születnek a kisbabák, tollat ragadtunk, hogy még mielőtt - az olajtökök koraőszi begyűjtését követően - világot látna a legifjabb Kuris-csemete, szót ejtsünk arról, miért is fontos nekünk a 100%. Mert ez bizony a gyermekekről is szól! Napjaink egyik…..
Se nem tökmagolajról, se nem tökmagról, de még csak nem is bővülő desszert kínálatunkról szeretnénk most írni. Bár nálunk a tavasz a vetés előkészületeiről szól, s ki se látszunk a tennivalókból, most kicsit mégis mi is bezárkóztunk, elvonultunk, ahogy lassan az egész világ. Fesztiválok, vásárok…..
A húsvéti időszak előtt szokás - ha nem is negyven napos böjtöt - de egyfajta önmegtartóztatást fogadni. Egyesek a húsról mondanak le, de nem ritka, hogy egy-egy rossz szokás elhagyása kerül a fogadalmak közé. Ez nemcsak a testi, hanem a lelki megtisztulást is segítheti, így a böjti időszak alatt a…..
Csupán egy üveg tökmagolaj? Kincs, melynek minden cseppje aranyat ér? Féltve őrzött, titkos hozzávaló salátáidhoz és elképesztő desszert kreációidhoz? Neked talán ezt jelenti, nekünk pedig a tökmagolaj az életünk. Ahhoz, hogy a zöld arany friss cseppjei az asztalodra jussanak, egyaránt szükségünk…..
Miszter 29 éves. Fiatalabb nálad? Két éve ismer minket és fogyasztja a tökmagolajat. Két éve ő is csak egy elfoglalt ember volt, aki, bár tisztában volt azzal, hogy az egészség mekkora kincs, bizony túl sokszor hallotta az egyetemen, hogy az idő pénz. Nem is pazarolta drága perceit…..
Az elmúlt években több tanulmány is megjelent az életmódbeli változtatások egészségre gyakorolt pozitív hatásaival kapcsolatban, mégis kevés férfi az, aki e hír hallatán bioboltba rohanna, receptek vagy egy férfi számára a legfontosabb és leghasznosabb tápanyagok böngészésébe kezdene. Talán…..
Ha neked is a fejes saláta jut eszedbe a saláta szó hallatán és maximum a tojásos nokedli kísérőjeként, vagy a nyulak kedvenc eledeleként gondolsz rá, akkor neked íródott ez a bejegyzés! Mert a saláta nemcsak kísérő, előétel, tányérdísz vagy nyers étel lehet, hanem akár főfogásként is asztalodra…..
Januárban sokan úgy érezzük, tiszta lappal indíthatjuk az évet, és igyekszünk nagyobb hangsúlyt adni az egészséges táplálkozásnak. Akár bakancslistát készítettél 2020-ra, akár titkos fogadalmakat tettél éjfélkor, vagy csak tisztán látod, hogy kívánatos lenne megreformálni konyhádat, érdemes a Vidék…..
A betakarításról már írtunk nektek, de ott csupán azt részleteztük, hogy kerülnek a kiváló minőségű olajtökökből a tökmagok a feldolgozó üzembe, majd hogy készül el a Vidék Szíve prémium tökmagolaj (ha lemaradtál: kattints). Igen ám, de a termés többi része, az a sok szép, zöld-narancssárga darabka…..
2019 decemberében játékot hirdettünk Facebook oldalunkon, ahol arra kértük kedves követőinket, hogy osszák meg velünk kedvenc ünnepi fogásaikat. Jobbnál jobb ötletek érkeztek, és bizony a legtöbb ételben helyet kapott az egészség, a kreativitás és a különlegesség - a Vidék Szíve tökmagolaj, tökmag…..
Karácsonyt ünnepelni sokféleképpen lehet. Van, aki a kertjében álló kis fenyőt díszíti fel vagy egy fenyőágat az asztalon, míg mások csillogó fenyőt állítanak a nappali közepén. Egyeseknek a vendégség és a főzés kerül a középpontba, míg akad, aki elutazik, és a pihenést tartja az ünneplés legjobb…..
Szinte minden magyar háztartásban találni többféle olajat, melyeket sütéshez, főzéshez, ételek ízesítéséhez, vagy, mint a tökmagolajat, akár magában fogyasztva is, egészségmegőrzés céljából használunk.  A Vidé Szíve tökmag étolaj egy szűz olaj, előállítás teljes mértékben adalékanyagok nélkül…..
Jóllehet az 50-es években még hazánkban is szívesen fogyasztották mind a tökmagot, mind pedig az abból nyert olajat, ez a hagyomány idővel kikopott. S míg osztrák szomszédaink manapság akár heti egy liter tökmagolajat is elfogyasztanak családonként, addig a magyar reformkonyha és…..
A sütőtökkel már bébiételként, a tökfőzelékkel legkésőbb az iskolai menzán mindannyian megismerkedhetünk, sőt, az utóbbi években a Halloween töknek nevezett, többnyire nem étkezési céllal termesztett töklámpás-jelöltek is bekerültek a magyar köztudatba. A tök már a maják, majd az inkák és az aztékok…..