Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Harlek

6 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jelen bejegyzés a Sci-fi Top10  sorozat 3. része, melyben az 1996 és 2005 között kiadott sci-fikből osztom meg az általam legjobban kedvelt darabokat. Ebben a korszakban sajnos az alkotók nem nagyon tudtak olyan minőségű mozikat gyártani, mint a kategória aranykorában, 1975 és 1995…..
Az idei PAX East sajnos sokkal visszafogottabb volt az egy évvel ezelőtti bostoni robbantás évfordulója miatt, de azért szerencsére játékból volt bőven. A legtöbb oldal indie téren mindenhol ugyanazt a 4-5 címet emelte ki, amiket már az előző évben is megismerhettünk. Ez egy…..
Csak összeszerelés közben derült fény az ajtók közötti hézagokra, így viszont már a kicsomagolt állapotra hivatkozva vizsgálatot akart a Jysk csere helyett. Tisztelt Jysk ügyfélszolgálat / Baranya Megyei Kormányhivatal - Fogyasztóvédelmi Felügyelőség / Tékozló Homár…..
Ha minden igaz, néhány napon belül mostmár tényleg bejelenti a Google hivatalosan is a Nexus 5-öt. Szóval mindenki, akinek nem elég jó az iPhone, a következő specifikációval kell, hogy beérje:  4,95 inch kijelző 1920x1080-as felbontással (445 ppi) 2,3 Ghz Snapdragon 800…..
Sötét korszak köszöntött a galaxisra. A rútságát palástoló gonosz zsarnok egy vándorló szupererőd mélyén ülve tartja rettegésben birodalma alattvalóit, ráadásul foglyul ejtette az uralma ellen lázongók gyönyörű hercegnőjét is. Egy bátor szőke legény elindul, hogy…..
Harlek 2013.10.17 11:44:48
@Wind Callman tér: Jó hírem van, hónapok óta lehet kapni Media Marktban DVD-n! Én még sajnálatom eddig kiadni rá ezer forintot, de minden nappal nő az elhatározás, hogy ez bizony nekem kell.
Májusban jelenik meg a Tudósok zenekar A legszebb szerelmes dalok című albuma, ami az első lesz, mióta Tövisházi Ambrus, a Péterfy Bori & Love Band és a néhai Erik Sumo Band fő dalszerzője tavaly tavasszal beszállt drMáriás frontember mellé. Ezen a lemezen szerepel a Vágd…..
Ő az egyike azon kevés embernek, akit a saját barátaimnak/barátnőimnek is gondolkodás nélkül merek ajánlani, ha használható önvédelmi képzés után érdeklődnek. Magyarországra szabott, realisztikus önvédelmi tippek Pintér Márton expert 2 fokozatú mester krav-maga-oktató…..
Harlek 2013.01.16 10:14:33
@Naaaa!: A krav-magás véleményeddel nem tudok teljes mértékben egyetérteni, sőt. Több küzdősportot és harcművészetet is kipróbáltam az elmúlt 15 évben és az a tapasztalatom, hogy mindegyik esetében a gyakorlók 80% nem tudna semmit rendesen megcsinálni egy éles szituációban. A maradék meg van annyira képzett, hogy talán a dolgok egy része működjön (tökéletesen meg szinte senkinek se fog menni). Úgyhogy az olyan téves állításokat, minthogy a krav-magások mozgása "szétszórt", nem kéne így kerek-perec kijelenteni. Függ az edzőktől, függ a tanítványoktól. Egyébként is, ha egy képzetlen ember egy képzettel kerül szembe, akkor valószínű, hogy a képzett fog győzni, harci stílustól függetlenül.
Harlek 2013.01.16 14:29:33
@svinjahond: Ott van Nagy Britannia, ahol jobb esetben még a rendőrök sem hordanak maguknál lőfegyvert, mégis sikerül a rendet többnyire tartani. Nem azon múlik, hogy valahol rend van vagy sincs, hogy mennyire könnyen lehet fegyverhez jutni. A kép ennél sokkal árnyaltabb.
Másrészt, hiába van valakinek legálisan fegyvere otthon, ne adj isten, még részt is vett néhány képzésen, hogy tudja, melyik végén jön ki a lövedék, az még mindig édes kevés ahhoz, hogy valaki tényleg védelmi célra tudja használni a lőfegyverét. Utcán nem fogja tudni elővenni elég gyorsan, éjszaka otthon annyira be van szarva, hogy véletlenül lelövi a macskát és még sorolhatnám. Szóval az, hogy valakinél fegyver van, hamis biztonságérzetem és túlzott önbizalmon kívül sokszor másra nem jó, csak arra, hogy valami balesetet okozzon. (Még úgy is sokszor előfordul idehaza, hogy gyerek megtalálja apuci pisztolyát és az elsül.)

És a hab a tortára... ha konfliktus során az ember valamilyen eszközt elővesz, akkor nagy a valószínűsége, hogy a támadó is rákontrázik. És onnantól nem ökölharc van, hanem késelés, ami egy "hangyányit" neccesebb. És az csak rosszabb lenne attól, hogy kés helyett valaki pisztolyt ránt. Szerintem már így is túl sokan hordanak maguknál kést "biztos, ami biztos" alapon.
Harlek 2013.01.16 15:57:11
@svinjahond: A brit közbiztonság messze nem tökéletes, nem is ezért hoztam föl, csupán arra próbáltam utalni, hogy nem a lőfegyvereken múlik a dolog. De ha az ismerősöd a balhéban nem késes alakokba botlik, hanem lőfegyveresekbe, akkor nem biztos, hogy utólag tudott volna mesélni a kalandjáról.

Abban tökéletesen igazad van, hogy a bűnözők jelentős többsége nem ex-elitkommandós. De azt is vedd hozzá, hogy általában aki a bűnözésből próbál megélni, az valószínűleg nem azért teszi, mert milyen dolog kirabolni másokat. Sokuknak nincs vesztenivalója, ami szerintem veszélyesebbé teszi őket. Mert ami neked lehet, hogy nem fér bele morálisan, az neki igen. Ezért nem jó hergelni őket, ahogy a cikkben Marc is írta, inkább csitítani próbálj (nyitott tenyeres dolog), mint fokozni a feszültséget (te is kést rántasz).

A rákontrázás jellemezően nem rabló-áldozat esetekben szokott felmerülni. Két éve egyik este a Deák Ferenc térnél két kisebb csoport (15-18 év közötti, eléggé részeg fiatalok) között valami balhé volt kibontakozóban. Én arra lettem figyelmes, hogy egymásnak ordibálnak, hogy ki hogyan fogja szétcsapni a másik száját és közben úgy lökdösték egymást, mint az óvodások. Egészen addig rendben is lett volna a dolog, amíg az egyik banda vezére oda nem szólt, hogy "jól megkésellek geci!", mire a másik egyből úgy reagált, hogy "igen? én is téged!".

Lőfegyver kontra kés kapcsán egyik ismerősöm osztott meg videót, lényeg az volt, hogy egy késes és egy pisztolyos valahol a távol-keleten egymásnak estek. Egy lövés sem talált, míg a késes szétszabdalta a másikat. Egyik se tűnt képzettnek, csak mentek egymásnak és próbáltak élve kijutni a szituból. Ezt csak azért mondom, mert nem garancia, hogy a lőfegyver elég. Persze fenyegetni lehet vele, de ha elsül... mi a garancia, hogy nem valami ártatlan járókelőt találsz el? Egy sima rablótámadás áldozatából esetlegesen gyilkos leszel. Megéri?
Régenmindenjobbvolt-rovatunk mai adásában elmesélem, hogy nagyjából másfél-kétévente rendszeresen előveszem a Starcraftet, és újra végigjátszom. Kívülről tudom már az összes pálya minden pixelét, hogy Kerrigan mikor mit mond, melyik átvezető animáció melyik pálya után…..
A büszkeség, a bátrakra emlékezés és a részeg skandinavisztika szakos lányok ünnepe volt március 15. Budapest utcáin, természetesen fotósaink mindenhol ott voltak. A Fidesz ünnepségén Orbán Viktor beszéde alatt több ismerős arcot is felfedezhettünk a tömegben. A Budapestre…..
Harlek 2012.03.16 12:41:23
Filmdroid Piranha 3DD előzetes 2012.02.29 20:35:00
2010-ben került a mozikba a Piranha 3DD, amely az 1978-as Cápa paródiának szánt B kategóriás horror remake-je volt (méghozzá a második, mert már született belőle egy feldolgozás). A horrorban láthattunk sok szép női mellet és rengeteg vért. Ugyan Amerikában nem termelt túl jól…..
"Jó dolog a nosztalgia, de meggyőződésem, hogy a Szigetnek nem szabad a múltra koncentrálnia." – mondta Gerendai Károly, a Sziget főszervezője, aki szerint egy fesztiválszervezőnek minden évben a legjobbra kell törekednie, a jubileum csupán keret. "A 20. fesztivál…..
 Kedves barátaim,   ameddig a szakma szerencsétlenkedett az epub körül (szabványossága ellenére  sincs két platform, ami ugyanazt a publikációt ugyanúgy adná vissza, nincs teljes generáló eszközkészlet stb.) addig az Amazonnál sem pihentek. A mai bejelentéssel már régóta…..
Jó hír a rettegőknek, hogy az ATV hírigazgatója kérdésünkre azt válaszolta, hogy a T-Home csatornakiosztásának megváltoztatása után nem esett vissza a nézettségük. Mint Németh Szilárd elmondta, a Híradó egész héten 9-10 százalékos kábeles közönségarányt ért el, és ez…..
IDDQD Felesleges cenzúra 2011.12.14 17:02:00
Megvan az unnecessary censorship mém? Ha nem: ennek a vicc-archetípusnak az a lényege, hogy egy szövegből olyan részeket sípolunk ki (vagy képen kipixelezünk), amelyeknél erre semmi szükség nem lenne, viszont a hallgató (néző) automatikusan arra asszociál, hogy a szereplő eredetileg…..
Harlek 2011.12.15 11:29:20
knowyourmeme.com/memes/unnecessary-censorship

Ebből a kategóriából egyébként nekem az abszolút kedvencem a The Count számolós dalának cenzúrázott változata. :)
Hétfő este homokszem került az MTI Hírcentrum gépezetébe, az esti Híradóban véletlenül beszámoltak a Parlament kulturális bizottságának az Új Színház igazgatói pályázatáról szóló üléséről, méghozzá úgy, hogy arra nem ment el sem Tarlós, sem Dörner, sem pedig a…..
IDDQD Uwe Boll titka 2011.10.27 09:00:00
Ha van ember, aki nem osztja meg a játékostársadalmat, és mindenki egyöntetűen, őszintén, tiszta szívből rühelli, az Uwe Boll, alias Az Ember Aki Videojátékokból Csinál Iszonyatosan Rossz Filmeket. A legenda szerint valami trükkös német adókiskaput kihasználva, mert hogy nem kell…..
"Star Wars elkötelezett rajongójaként kötelességemnek éreztem továbbítani számotokra a most megjelent anyagot egy más tematikájú oldaltól, ahol dolgozom" - írta olvasónk és mennyire jól tette. Egy Star Wars ihletésű motort mutattak be a Alternatívenergia oldalon,…..
Harlek 2011.06.02 15:10:44
A téma általános iskola óta kézenfekvő... Már akkor úgy vélekedtünk a "rocker" csajokról, hogy a legtöbbet el kéne rángatni a tábortűztől (ahol valami Kurt Cobain-wannabe gitározik neki) és jól ki kell mosdatni őket, hiszen több van bennünk. A legtöbb fiúsan…..
IDDQD Pénteki játékcsaj - Elika 2010.11.26 14:00:00
Nem, még mindig nem Alyx Vance (főleg amúgy azért nem, mert nem találok róla megfelelően pornográf képeket, anélkül ügye meg nincs értelme), hanem Elika, a 2008-as Prince of Persia női főszereplője.Hosszú idő óta ez volt az első alcím nélküli PoP, a Ubisoft a sötét…..
Angelina Jolie ma a Rózsák terénél forgatja egyelőre címnélküli, szerb háborús filmjét, kaptuk a hírt, amit természetesen nem erősített meg a produkció. Ma és holnap délelőtt 10-től forgatás miatt leállítják a forgalmat a Dohány utca, és az Izabella utca egy szakaszán, és…..
A délutánra csúszott hétindító posztban két rövidebb beküldést sorakoztatunk fel.Először Botos Klára dr. (ritka ez, hogy valaki csak úgy vállalja a nevét!) következik. Ugyan mint rá is érzett, ez más forrásokból már előfordult a blog hőskorában, de gyönyörű azért,…..
Egy hosszú hajú férfi ül egy földalatti helységben, kezei összeláncolva. Homokszemek peregnek rá. A feje felett pedig morajló hangzavar és kardcsörgés hangjai vehetőek ki. Hogy mi történik fenn? És egyáltalán hol vagyunk? Máris meglátjuk. Két gladiátor küzd egymással egy…..