Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gota0808

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szeptember második fele - vadászati szempontból sem - úgy alakult, ahogy terveztem. A teljesség igénye nélkül felsorolnám a tüneteket, ami átprogramozott. Láz, fejfájás, szédülés, izomfájdalom, stb. na és két piros csík a covid teszten ! De az interneten keringő szőrnyűségek egyike az "agyköd"…..
Rákapcsolódva az előző bejegyzésem utolsó mondatára: túléltem ! Pedig volt bőven, ami -  hőségen kívül - izgalmakat okozhatott, a majdnem felrobbaó gázégőtől kezdve, a tőle lángra kapó avarig minden. Ha már én lettem a brigádunk séfjének kinevezve, akkor alkalmaztam a mottómat, miszerint a főzés nem…..
Gota0808 2022.08.22 21:35:37
Ha nem elég sűrűn írok,  máris fáradnak az olvasók, a mai rohanó világban minden gyorsan zajlik, a komótos írogatás avitt dolog, divatosan szólva, nem trendi !  A vadászíró dolga még nehezebb, a vadászati lehetőségek éppen úgy töppednek, mint ahogy a tavasszal még zöldelő növények aszalódtak…..
Gota0808 2022.07.25 16:10:10
Ahogy igértem, a folytatásra aludtam - nem is egyet - és a látogatók számát is néztem, a kettőből az jött ki, hogy belevágok a második "kötetbe".A végső lökést az adta meg, hogy egy hosszabb kitérő után, újra a helyi -korábban több évtizeden át pátyolgatott - vadászterületen vadászok. Remélem, ettől…..
Gota0808 2022.05.17 21:29:46
Ahogy a mondás tartja, egy rókáról nem lehet három bőrt lenyúzni,  belátom, hogy a vadász -horgász történeteimről már én is minden bőrt lenyúztam, elfáradtak a sztorik, már csak isméteni tudnám magam. Nyilván a "muníció" is lemerülőben, kevesebb vadászatnak "hígabb a leve", a mai nyüzsgő,…..
Az idei  - szalonkaváró március - nem úgy sikerült, ahogy kellett volna A hónapok óta tartó aszály kiszívta a földből az utolsó csepp nedvességet is, a giliszták - a szalonkák kedvencei - valahol a mélyben keresik a nedvességet, ahová még a varászlatos hosszú csörük sem tud lehatolni.  De szenved…..
Ha ízlelgetem a két szót, hogy barát, vagy vadászbarát - akkor túl nagy különbséget nem találok közöttük. Érzelmi töltést tartalmaz mindkettő, de a vadászat még a "sima" barátságon felül hozzátesz valamit a barátsághoz. Mondani szokták - és igaz is - a vadászaban mindenkiből előjön a valós énje, ami…..
Gota0808 2021.12.11 20:07:49
A terasz üvegajtaján valami puhán koppant - kicsit ellentmondásos jelzős szerkezetben, ugyanis ami puha, az nem koppan. De mégis ilyen volt, pont a szokatlansága miatt lett érdekes. Meg kellett nézni, ami a szimpla kíváncsiságon túl, talán a megfejtéshez adhat segítséget. Talán !  Az üvegre egy kis…..
Nem valami intimitást osztok meg, amikor a pipázós szokásaimról írok.Egyébként sem bonyolult a koreográfia, a helyszín és az időpont pedig csak  vadászathoz kötött, "civilként" sosem. Persze ravasz dolog ez, mert hosszú évekig, szinte minden nap vadásztam, ergó, pipáztam. A kezdeti lángolás ( nem a…..
Boldog, békés, Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek ! ..
Előző héten köd, most meg eső ! Ez nem meterológiai riogatás, hanem a két legutóbbi vadászatunk körítése. A hajnali radarkép Nyugatról Kelet felé sodródó esőfelhőket mutatott, éppen abba az irányba, amerre autóztunk. MIntha a nyakunkon vittük volna magunkkal a feketeséget,amiből hol csak csepergett,…..
Az íráshoz - ha csak blog is az - kevés a rutin, nekem legalább is  -  csak a zsurnaliszták képesek semmiből cikket varázsolni. Az ihlet, vagy jön, vagy nem, melegben kevésbé, mert Múzsa sem csókol szívesen izzadt homlokot. Most pedig melegből van bőven, ilyenkor az ember agyában a túlélés ösztöne…..
Eladó sorba serdült a szép, sudárderekú meggyfa, pedig származása szerint csak  - avitt retorikával mondva - fattyú gyermek lehetne, hiszen vadalanyból nőtte ki magát. A szomszéd kertjében eredt meg, ki tudja nem egy általam átpöckölt meggymagból eredt-e meg, vagy unta, hogy lakatlan kertbe…..
Hígulunk hígulunk, ahogy a pörköltből gulyáslevest farag a beleöntött víz. A vadásztársadalom is hígul, miután "úri" sikk lett a vadászat, sorra másra léptetik be egymást a politikusok, ahol a pénz ugye nem nagyon számít. A háború utáni vadásztársaságok zöme az egyszerű, csizmás emberekből…..
Gota0808 2020.02.18 17:44:15
Hát elmúlt ! Pedig mennyire vártuk, mennyit készültünk, mennyit költöttünk - sokan erőn felül -  hogy ez a karácsony se legyen szegényesebb, mint a legutóbbi. Igazából a Szenteste karácsonyfát hozó szépsége, a fényfűzérek, díszek csillogása, a fa alatti ajándékokra  rácsodálkozó gyermeki tekintetek,…..
Gota0808 2019.12.31 15:19:21
@Acél Csaba: Kérem, ne szabadkozzon, ott az az Önre jellemző ötlet. Szabadkoznom nekem kell, hisz ma jöttem rá, hogy 2020 szökőév, úgyhogy: kívánok még +1 sikeres napot, + 24 egészséges órát, +1440 boldog percet,+ 86400 örömteli másodpercet!
A februári utolsó fácánozás után, mindíg fájó szívvel teszem be a puskámat a fegyverszekrénybe,leápolva, leolajozva, dédelgetve, szinte megszemélyesítve, mint egy  hűséges vadásztársat,közben  bocsánatát kérem, hogy egy darabig majd nem fogom kézbe.Pontosan öt és fél hónapig, a gerlevadászat…..
Végén a lényeg ! (Ez a címe!)Harmatos füvön szaporán csúszok,Kelő napban, fényben kúszok,Lelkemben gyönyör honol,Nem lehet baj, semmi komoly. Utam vége pánikba torkollt,Fű elfogyott, lett valami nyom,Ami mély, száraz és halálos,Nem fogok átjutni, az már…..
Gota0808 2019.10.22 21:33:35
:)
Gota0808 2019.10.22 21:34:09
:)
Szeretnék bemutatkozni az olvasónak.Dr.Acél Csaba vagyok, barátaimnak egyszerűen  Doki!De nem a civil foglalkozásom - ami fogorvos - ihleti az írásaimat, hanem a hobbym, vagy már inkább szenvedélyem, a vadászat. Közel ötven éve vadászom, amiből az is kiderül, hogy…..