Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szentjeink.hu

41 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyermekes családokban és hittanórákon is jó szolgálatot tehet ez az új, hiánypótló kötet; hosszú ideje nem kapható ilyen kiadvány hazánkban, ami a katolikus Egyház ünnepeit átfogóan, gyerekek számára is érthetően mutatja be. Külön színezőfüzetek is megjelentek: az egyik az Egyházi ünnepeink könyv…..
Honnét van az én keresztnevem, ki a védőszentem? Milyen bérmanevet, illetve bérmaszentet válasszak? Mi legyen a neve a születendő gyermekemnek? Milyen névhez milyen védőszent szokott tartozni? Ilyen kérdések megválaszolásához nyújthat támpontokat ez a kötet, mely a Magyarországon gyakran előforduló…..
Egyházunk legfontosabb alakjaival és jellegzetes ábrázolásaikkal játékosan ismerkedhetnek meg az óvodások és kisiskolások a három új színezőfüzetben. A nevelők munkáját segítik az egyes szentekhez tartozó rövid feliratok, valamint a kérdések, melyekre a választ könyvsorozatunkban is meg lehet…..
Közeledik a húsvét, illetve az elsőáldozások időszaka; ebből az alkalomból ajánljuk az olvasók – szülők, pedagógusok, hitoktatók – figyelmébe a szentek életéről szóló gyerekkönyv-sorozatot. A könyvek szerzője Bethlenfalvy Gábor, illusztrátora Kállai Nagy Krisztina...
Egy erdélyi atya mesélte el gyermekkora egyik legszebb emlékét. Karácsony előtt történt néhány nappal. Édesapja éjjel váratlanul felkeltette őt, és csendben kihívta a fáskamrába. Itt két órán át fát hasogattak. A kisfiú mérges volt az apjára, hogy minek ezt az éjszaka kellős közepén tenni. A…..
Új kötettel bővült a szentek életéről szóló, gyermekes családoknak szánt népszerű könyvsorozat. E negyedik kötet azokról a boldoggá avatott magyarokról mesél, akik a személyükben hordozták tovább az ország keresztény szellemi örökségét azokban az időkben, amikor a történelem vihara elsodorta azt a…..
2021. szeptember 4-én, szombaton 11 órától a budapesti Szent István téren (a Szent István Bazilikánál) a XV. Ars Sacra Fesztivál keretében könyvbemutatóra kerül sor, ahol a szentek életéről szóló népszerű gyerekkönyvsorozat szerzője, Bethlenfalvy Gábor, valamint grafikusa, Kállai Nagy Krisztina…..
A könyvesboltok zárva vannak a járványhelyzet miatt, de a Jézus barátai című könyv most is megvásárolható (akár dedikálva) közvetlenül a szerzőktől! Az igényes, gazdagon illusztrált kötet gyerekeknek szól; 12 történetet mesél el olyan bibliai személyiségekről, akik Jézussal földi életében…..
A franciaországi Autun város Szent Lázár katedrálisának egyik oszlopfőjére faragta ki ezt a különleges jelenetet Gislebertus mester valamikor kilencszáz évvel ezelőtt. Ma már a templom melletti múzeumban látható...
Hogyan ismerték meg Jézust azok, akik földi életében közel álltak hozzá? Hogyan kételkedtek és lelkesedtek? Hogyan váltak a barátaivá? 12 érdekes történet és szívhez szóló illusztrációk az Újszövetség legismertebb személyiségeiről. Minden fejezet végén ismeretterjesztő oldal található a szentekhez…..
Névnapra, keresztelőre és egyéb alkalmakra kiváló ajándék lehet egy-egy szentkép, Kállai Nagy Krisztina grafikusművész alkotása...
Hogyan ismerték meg Jézust azok, akik földi életében közel álltak hozzá? Hogyan kételkedtek és lelkesedtek? Hogyan váltak a barátaivá? 12 érdekes történet és szívhez szóló illusztrációk az Újszövetség legismertebb személyiségeiről. Minden fejezet végén ismeretterjesztő oldal található a szentekhez…..
Először is lépj be az adminba, és navigálj a Beállítások -> Tartalom fülre. Ha lejjebb görgetsz, láthatsz 8 számozott sort, ahol megadhatod, hogy mi legyen a menüpont neve, milyen a típusa és hova mutasson pontosan.  1. Az első mezőbe kell beírnod, hogy mi legyen a menüpont neve, ez fog a…..
Új kötettel bővült a szentek életéről szóló, gyermekes családoknak szánt népszerű könyvsorozat: e harmadik kötet olyan bibliai szereplőket mutat be, akik Jézus Krisztussal személyesen találkozhattak. A történeteket – az Evangéliumok elbeszélései alapján – Bethlenfalvy Gábor írta, az illusztrációkat…..
Egy kisfiú – Günther – egyszer az Édesanyjával sétált a város főterén. Meglátta a templom ablakait, amelyek szürkék voltak. Megszólalt: „Milyen csúnyák a templom ablakai!” Az Édesanya nem szólt semmit, hanem kézenfogta a kisfiát, és bevezette a templomba. Belülről az ablakok gyönyörűen ragyogtak...
Egyértelműen a ló feneke a leghangsúlyosabb elem Csernus Tibor nagyszerű festményén. Saulust – a későbbi Szent Pált – elég megalázó pózban látjuk: különös módon a ruháját is elvesztette, miközben leesett a ló hátáról… Mondjuk ki: konkrétan alsógatyában vergődik az út porában...
Szent Margit királylány élete márpedig így kezdődött: a három-négy éves kislányt a domonkosrendi nővérek gondjaira bízta az atyja, IV. Béla királyunk. Még a lány születése előtt fogadalmat tett ugyanis, hogy ha visszaszerzi az országát a tatároktól, akkor szerzetesnek adja a születendő gyermeket...
A történelmi tények azt mutatják, hogy a Szent Korona szellemi kisugárzása alól még az sem tudja kivonni magát, aki egyébként tagadja a keresztény királyság eszméjét, vagy akár mindenféle hagyományt…..
Az újszülött Jézus előtt hódoló bölcsek története tele van mély értelmű szimbólumokkal – ezeket átgondolva akár megpróbálhatjuk kitalálni a történet hiányzó részeit…..
Az évszázadok során megszámlálhatatlanul sok kép készült a kis Jézust a kezében tartó Szűz Máriáról. Részben olyanok ezek a Mária-ábrázolások, hogy akármelyik anyuka a helyében lehetne, aki szereti és oltalmazza a kisbabáját. De olyanok is, amilyen csak Mária lehet, aki Jézus Krisztusnak adott…..
 A lelkes ifjú tanítvány, „akit Jézus szeretett”, egyszerű halász a Genezáreti-tó partjáról – első látásra talán ez a kép rajzolódik ki bennünk János apostolról az evangéliumi történetekből. Érdemes azonban többet is tudnunk róla, hogy jobban megismerjük, például a következő három dolgot...
Lőcsén, a Szent Jakab templomban, a „Krisztus születése oltárnál” látható ma ez a megdöbbentő szépségű, késő gótikus stílusban készült betlehemes ábrázolás. 1500 körül faragta ki fából a félezer évvel ezelőtt élt mester...
A közösségi oldalakat is bejárta ez a kedves kis betlehem, melyre a pápa is felhívta a figyelmet: József tartja a kezében a – feltehetően álmából felriadt – Kisjézust, miközben Mária fáradtan alszik. Az ábrázolás különlegessége és nagy érdeme, hogy egyrészt bemutatja a Szent Család tagjait összekötő…..
Aligha lehetett szegény ember Szent Miklós, hiszen a sok adományt, amivel a szegényeknek és bajba jutottaknak segített, csakis a saját pénzéből adhatta…..
Íme 12 fontos személyiség a kereszténység ókori és középkori személyiségei közül, akiről szerintünk leginkább érdemes mesélnünk és beszélgetnünk, ha Európa szellemi gyökereit keressük...