Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deodatus gróf

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
[Irónia-méter: 33%] BEVEZETÉS Sokan imádnak, utálnak, esetleg imádnak utálni bizonyos (szerep)játékokat. Mintha csak az a két lehetőség lenne, hogy egy játék jó vagy rossz. Elég ebből a leegyszerűsítő, fekete-fehér kettősségből, jöjjön inkább a szürke ötv hét árnyalata, az E P I C L E V E R féle…..
Milyen alkotóelemekből jött létre a M.A.G.U.S.? Mik hatottak legerősebben a világképére? Megjelenése pillanatában előremutató vagy idejétmúlt szerepjáték volt-e? A “M* mint ikon” egy pártatlanságra törekvő történeti áttekintés érdeklődőknek és elfogulatlanoknak. Résztvevők: Czigány Péter, Földi…..
A M* hónap jegyében megjelent egy ironikus hangvételű vendégcikkem a Krónikák.hu-n Kvintesszenciális M* film? címmel...
E P I C L E V E R Ten Candles 2020.08.21 09:00:00
Kevés olyan tervező akad, akinek a bemutatkozó műve máris mestermű. Márpedig Stephen Dewey 2015-ös szerepjátéka, a Ten Candles kétségkívül ilyen alkotás. Iszonyatos hangulatteremtő erővel bíró horrorjátékkal van dolgunk, amelynek különféle elemeit máris szorgosan másolják. Miért is olyan…..
Ingyenes szerepjátékfordítás a Patreon oldalon..
Már négy hosszú interjú is létezik már a készülő új M*-ról, de 8 perces összefoglaló eddig még nem volt. Eddig! :) Milyen lesz a készülő új M.A.G.U.S. szerepjáték, az MKK Narratív? Mit lehet sejteni a rendszerről és a világképről - röviden? InteRPretáció 8 percben + 1 kiegészítő kommentben!..
Manapság egyre többet hallani narratív szerepjátékokról. De mitől lesz egy RPG narratív? És ez akkor ugyanaz, mint az ún. narrativizmus? Bevezetés bő 10 percben...
Miért nehezen érthető sok játék a kívülállók számára? Miben különböznek a szerepjátékok a szabályjátékoktól? Van-e az RPG-knek egyedi tulajdonsága? Milyen hangsúly-eltolódások okozzák a legtöbb kudarcélményt?..
Az idei tanévben osztályom legkedvesebb tagjaival a korábbi alkalmi fejlesztő-szórakoztató játékok után nekikezdtünk egy nagyszabású projektnek: Végigjátszani a Band of Blades (fordításunkban Pengék szövetsége) c. asztali RPG alapkampányát. Ez a játék egy sötét katonai fantasy. A szabályrendszer…..
Mi az a Story Game? Játékstílus? Dizájnfilozófia? Egy fórum? Egyáltalán szerepjáték / RPG vagy sem? Ezekre keresem a választ 5 percben...
A Nordic larp színtér két évtizede az élő szerepjátékok hobbijának zászlóshajója és motorja. Erős médiafigyelem mellett innováció, sokszínűség és professzionalizmus jellemzi. Fő eseménye a skandináv országok éves vetésforgóban megrendezett Csomópontja (finnül Solmukohta, norvégul Knutepunkt, svédül…..