Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mayer Martin János

4 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SUNformation Napelem jelleggörbék 2020.02.14 12:26:04
A jelleggörbék, általánosan megfogalmazva, a különféle berendezések működési szempontból lényeges fizikai paraméterei közti kapcsolatot írják le. Motorok esetében beszélhetünk például nyomaték-fordulatszám jelleggörbéről, amelyek a motor által leadott nyomatékot mutatják be a fordulatszám…..
SUNformation Napelemek működése 2020.01.24 12:29:24
A napelemek olyan berendezések, amelyek a felületükre érkező napsugárzást közvetlenül villamos energiává tudják alakítani. Elvi felépítésüket tekintve egy félvezető diódával egyeznek meg, így működési elvük megértéséhez elengedhetetlen ezek alapvető ismerete is. A gyakorlatban a szilícium alapú…..
Az erőművek névleges, beépített teljesítménye azt mutatja meg, hogy a tervezési körülmények között mekkora teljesítményt képes előállítani az erőmű. Ez az érték határozza meg az erőmű méretét és beruházási költségét, és ez határolja be a működése során kiadható pillanatnyi teljesítményt is. Az erőmű…..
Megújulóknak az emberi időléptékben újratermelődő energiaforrásokat nevezzük, szemben a fosszilis és nukleáris energiahordozókkal, amelyek csak évmilliók alatt vagy egyáltalán nem termelődnek újra. A megújuló energiaforrások modern hasznosításának szükségességére elsőként a fosszilis (szén, kőolaj…..