Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rák D.

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Történetek. Ezekből áll mindannyiunk múltja. A sajátjainkat ismerjük, persze mint a kő éleit a víz, úgy mossa az idő el az apró részleteket ezekben is. Azt gondoljuk, azok történetét is ismerjük, akik bizonyos szituációkat velünk élték meg. A tények szintjén talán, de a másik megélései mások…..
Újévi fogadalmakat tenni mintha kicsit cikivé vált volna. Viszont törekvéseket talán mindannyian megfogalmazunk az új évre kimondva vagy kimondatlanul. Akárhogy is vesszük, az évzárás és év kezdés valamennyire számvetéssel zárult, még ha nagyon fókuszáltan nem is foglalkoztunk vele. Ez…..
Milyen volt a 2019-es éved?  Nagyon sok ember számára nehéz volt az idei év. Az év vége pedig valahogy mindig magával hozza, hogy kicsit befelé forduljunk, értékeljük a velünk történteket. A szilveszter ráadásul egy évtizedet is zár, aminek felidézése, számvetése még több dolgot hozhat felszínre.…..
A karácsony a szeretet ünnepe. Olyan magasztosan hangzik és könnyűnek vesszük, pedig a szeretet időnként nehéz. Leginkább, amikor szeretnénk, hogy legyen, de bizonyos értelembe nincs. Apróságnak tűnik, de kevéssé érezzük, amikor a fafaragáson, izzó gubancoláson vérre menően vitatkozunk vagy…..
Ha azt a szót hallod, hogy szeretet és gondolnod kell valakire a szó kapcsán, ki jut eszedbe először? És hányadiknak jut eszedbe önmagad? Önmagunk szeretete kicsit nehéz téma manapság, hiszen egyfelől azt halljuk, hogy túlságosan individualisták vagyunk és először magunkról gondolkodunk, aztán…..
Empátia. Szimpátia. Melyikkel fordulsz gyakrabban mások felé? Amikor valaki szimpatikus, akkor mondjuk tetszik, ahogy megnyilvánul, ahogy látja a világot, egyetértünk vele bizonyos dolgokban vagy azt gondoljuk hasonló dolgokon megy át, mint mi. Ez nagyrészt rólam szól, arról, hogy magamhoz…..
Vasárnap van. Advent első hétvégéje. Mit jelent ez mindennapjainkban? Azt, hogy a bevásárlóközpontok és az üzletek minden hétvégén egyre zsúfoltabbak, ezért mindenki türelmetlenebbé válik. Azt, hogy feláras kürtöskalácsot és forralt bort fogyaszthatunk rengeteg fényfűzér és vásározó társaságában.…..
Van olyan feltételezett elvárás, ami visszatart attól, hogy valódibb önmagad légy? Előre szólok, egy banális példa következik! Kamaszkoromban nem hordtam rózsaszínt. Ezt eldöntöttem, elvből. Azt gondoltam, hogy a rózsaszín túl kislányos. Én pedig nem akartam annak tűnni a fiúk szemében. Felnőtté…..
Ha végiggondolod, a napod mekkora része telik kommunikációval? Valódi beszélgetések, üzenetek, email-ek, telefonhívások vagy a boltban váltott pár szó a pénztárossal, mind hatással vannak ránk, illetve egész környezetünkre, sőt még arra is, akivel az adott személy azután beszél, hogy esetleg…..
Ha olyan képet posztolunk, ami boldog és egyáltalán nem spontán, azzal hazudunk másoknak?  Offline igyekszünk személyünket a legjobb színben feltüntetni, online ez még könnyebben megy. Aki mégis felvállalja a nehéz pillanatait, az bátor és valószínűleg együttérző sorstársakra talál, ami segíthet…..
Te általában naponta hányszor haladod meg önmagad? A kérdés azt hiszem, egy kis magyarázatot igényel. A feedet pörgetve a social media felületeken számtalan sikeres ember jön szembe, akiket vélhetően szeretünk és inspirálnak, hiszen ezért követjük őket. Viszont szerintem előfordul, hogy néha…..