Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pusztafári

35 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Debrecen az ország második legnépesebb városa, de ha egy debreceni kirándulni szeretne a környéken, akkor elkeserítően kevés lehetőséget talál erre. Családok tízezreiről beszélünk, akik hétvégente, nyáron vagy egy-egy munkaszüneti nap alkalmából szánalmasan szegényes lehetőségek közül kell, hogy…..
Debrecen következő 10 éves fejlesztési tervéről tartott sajtótájékoztatót Papp László polgármester a Kölcsey Központban. A hangzatos ígéretek mögé nézve azonban a valóság kiábrándító. Az elmúlt 20 év meg nem valósult terveinek újracsomagolása, ismételt megígérgetése és nagy szavak: főként ezekből…..
Idén lényegében havonta drágult legalább 100 millió forintos nagyságrenddel a debreceni BMW-gyár építésének előkészítése. A német multicég számára a terület és környékének rendezését részben a magyar adófizetők pénzéből finanszírozzuk, de hogy maga a gyár mikor kezdi meg működését, azt valójában még…..
Ha valaki korlátlan felhatalmazást szavaz meg magának korlátlan időre, akkor korlátlan felelősséget is kell vállalnia a döntéseiért. A kormány így járt a járvánnyal kapcsolatban, ezért most megnézzük, hogy felelőssége teljes tudatában vajon milyen munkát végzett. Tényleg kiemelkedően eredményes volt…..
pusztafári 2020.05.16 10:21:59
@nyalógép: Az elhunytak száma is magasabb szinte az összes környező, hasonló járványhelyzetű országéval. Ausztriában úgy 40%-kal magasabb, hogy 4,5x annyi esetük van. Nem csak az arány szörnyű, a halottak száma is.

Akárhogyan is, ezt kiemelkedőnek semmilyen szempont alapján nem lehet nevezni. Azokkal az országokkal összehasonlítva, ahol hasonló időben jelent meg a járvány Európában, sem esetszámban, sem az elhunytak számában nem nyújtott kiemelkedőt a kormány. A középmezőnyben van, maximum.
Figyelem: nagyon súlyos téma következik, de szólunk: minden, amit leírunk, tényeken alapszik. Az antsz.hu honlapon május 6-án és 7-én utólag módosították az eredetileg március 11. és 26. között feltöltött heti járványügyi jelentéseket az influenzaszerű megbetegedésekkel kapcsolatban. Ugyanekkor -…..
Nem lehet könnyű most az ellenzék dolga Debrecenben (sem). A kormány korlátlan felhatalmazást adott magának, és a polgármesterek is lényegében teljhatalommal bírnak a rendkívüli jogrend alapján. Egy válság kezelése határozott kormányzati intézkedéseket kíván, és a vészhelyzeti korlátozások miatt…..
pusztafári 2020.05.01 08:10:53
@Tiborfalvi Tibor: Olvasd el ezzel kapcsolatos válaszunkat, és lehet, hogy másképp fogod gondolni:

www.facebook.com/102900304480052/posts/225317795571635/
Egyre több debreceninek tűnik fel, hogy se a járványügyi védekezés, se a gazdasági válság enyhítése terén nem történnek érdemi intézkedések Debrecenben. A polgármester semmi lényegesről nem tájékoztatja a lakosságot, és sok ezer munka nélkül maradt ember figyeli a karanténban, ahogy apadnak a…..
A koronavírus-járvány kezelésére a világ országai és tudományos szakemberei eddig háromféle stratégiával álltak elő. Ezek közül az egyik már megdőlt, a másik pedig mellékhatásai miatt kivitelezhetetlennek látszik, és lassan egyértelműen meghaladottá válik. A harmadik stratégia összetett,…..
Sokan sokfélét írtak és mondtak már a kormány eddigi tevékenységéről a koronaválsággal kapcsolatban. Ideje összeszedni a meghozott intézkedéseket, és mérlegre tenni a döntéshozók eddigi teljesítményét. Szerintünk szabad kritizálni a kormányt koronaválság idején, de ugyanúgy fontos, hogy a pozitív és…..
Aki rendszeresen olvas minket, az tudja: kritikusak vagyunk a jelenlegi kormánnyal szemben. Nem azért vagyunk kritikusak, mert ez a hobbink, hanem azért, mert nem értünk egyet a hatalom gyakorlásának módjával, irányával, és számos konkrét intézkedéssel. Kritikánkat mindig valós tényekkel…..
Papp László, Debrecen polgármestere csütörtökön bejelentette: 20 millió forintos segélyalapot hoz létre Debrecen a nehéz helyzetbe jutottak támogatására. Egészen elképesztő, hogy Debrecen 200 ezer lakosának, és több ezer helyben működő vállalkozásának a polgármester a város 111 milliárdos…..
Előző cikkünkben, melyet közel egymillióan olvastak el Magyarországon, átnéztük, hogy hol tartunk, és nagyjából mire számítsunk az elkövetkezőkben. Ebben a cikkben részletesebben megnézzük a lehetséges forgatókönyveket a járvány konkrét, egészségügyi vonatkozásaival kapcsolatban. De rögtön az elején…..
Nagyot fordult a világ két hét leforgása alatt. Amit akkor sokan médiahisztinek gondoltak, de a megfontoltabb véleményalkotók is egy komoly, de jól kezelhető problémaként beszéltek róla, mára súlyos következményekkel járó, mindenkitől fegyelmezett erőfeszítéseket igénylő válsághelyzetté nőtte ki…..
Mi a baj azzal, ahogy a Fidesz Debrecent (és az országot) vezeti? Az igazi probléma nem abban áll, hogy még mindig százával vannak földutak, miközben a Dósa Nádor teret zöldítés címén térkövezik. Nem is abban, hogy a Sámsoni utat 4 évbe telik kiszélesíteni, a Józsa és Debrecen közti útszakasz…..
Tavaly ősszel kiadták a pártközpontban az utasítást, azóta minden fide$zes politikus "zöldítésről", fásításról meg a környezetünk megóvásáról beszél. Debrecenben is dübörög a "Zöld Város" program, ennek keretében térkövezik le például a Dósa Nádor teret... Olvasónk nemrég a Sestakertben tett egy…..
Múlt hét pénteken jött a hír, hogy megszűnt a Jobbik debreceni alapszervezete.  Bár a párt megyei tisztségviselői azóta megpróbálták az ellenkezőjéről meggyőzni a közvéleményt, nehéz nem szétesésnek értelmezni, hogy tizenkét tag kilépésével 10 fő alá csökkent az alapszervezet taglétszáma, és az…..
A számok unalmasak, ezért röviden foglaljuk össze, hogyan költ idén közel 600 millió forinttal többet az önkormányzat a köztisztaságra és a zöldterületek fenntartására, mint 2019-ben. Elképesztő összegről, 1,5 milliárd (!) forintról, a tavalyi összeg 1,6-szereséről van szó. Miközben közbeszerzési…..
Nocsak, mik nem történnek mostanság Debrecenben! A fideszes kulturális alpolgármester, Puskás István vitára hívta Szabó Bence momentumos képviselőt, aki elfogadta a felkérést. A téma: A kortárs képzőművészet jelene és jövője Debrecenben. Legalább 20 éve nem került sor nyilvános vitára fideszes és…..
Mindkét módosítót leszavazta a fide$zes többség Debrecen mai közgyűlésén, ahol a 2020-as költségvetésről vitáztak. Ahogy az összes többi módosító is erre a sorsra jutott. Megszokhattuk már: ők mindig mindent jobban tudnak, náluk legfeljebb egyvalaki tud még jobban mindent, de őt most ne keverjük…..
A napokban minden újság megírta, és minden politikus a maga szájíze szerint kommentálta a Természettudományi Múzeum Debrecenbe költözésének hírét. Mi sem akartunk kimaradni a jóból, csak a nagy sietség helyett megvártuk, hogy ki mit mond a témáról. Elolvastunk mindent, majd összeszedtük az érveket…..
pusztafári 2020.02.07 07:56:48
@Pipas:

"A gyűjtemény mozgatása azonban rendkívül költséges és nagy szakmai hiba lenne - reagált a hírekre Podani János, az ELTE Biológiai Tanszékének egyetemi tanára, az MTA rendes tagja.

"Kétszáz évnyi történet van a múzeum mögött, ezalat gyűkt össze 11 millió tételnyi növény, állatpreparátum, őslények fosszíliái, kőzetek, ásványok, és van egy embertani tár is, aminek anyaga nem bírna el egy 200 kilométer távolságba való költöztetést, amiről a tervekben hallunk. Elkerülhetetlen egy 10-15 százalékos károsodás.

A becsomagolás, elvitel, kicsomagolás egyszerűen lehetetlen. Ezt mi már elmondtuk rengeteg fórumon. Tisztán szakmai kérdés" - fogalmazott a szakember."

infostart.hu/belfold/2019/06/07/debrecenbe-koltozik-az-mtm-a-szakma-hallani-sem-akar-rola-a-varos-nem-tud-dontesrol
Talán már Önöknek is feltűnt, ami nekünk. Egyértelműen látszik, hogy Papp Lászlónak egyre kevesebb, a magyar állam szereplőinek, köztük legfőképp Palkovics Lászlónak egyre nagyobb beleszólása van abba, mi történik, és mi NEM történik Debrecenben. Egyre inkább az látszik, hogy a fide$zes városvezetés…..
Zajlott az élet a debreceni Városházán csütörtökön. Többek között arról döntöttek a képviselők, hogy kérelmezik az államnál a Csokonai Színház és a Vojtina állami gyámság alá helyezését. A Momentum képviselői egy módosítóval legalább annyit elértek, hogy a megállapodás részleteiről annak aláírása…..
A napokban jelentette be a korábban a Fradiban is megforduló egykori román focista, Sorin Cigan, hogy ígéretet kapott a magyar államtól: 2,6 milliárd forinttal támogatják a Nagyváradon felépülő fociakadémiáját. A működtetés költségeit évi 650 millió és 1,3 milliárd közé becsüli a vállalkozó, amire…..
Viccelhetnénk, hogy ahhoz kell igazán a tehetség, hogy valaki 2 és fél percig úgy beszéljen, hogy közben ne mondjon semmi. De ez az eset azért ennél szomorúbb és kijózanítóbb. Papp Lászlónak, Debrecen polgármesterének 148 másodperces újévi köszöntőjében egyetlen konkrét, kézzelfogható gondolat nem…..
A 2010-es évek kétségtelenül hoztak fejlődést Debrecen városának. Megépült a 2-es villamos, fejlődtek és új cégekkel bővültek az ipari parkok, felújítottak több nagy forgalmú városi útszakaszt. És bár a stadionépítések országszerte felháborító mennyiségű közpénzt kötöttek le az elmúlt 10 év során, a…..