Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kilométerfaló

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi történet egy tipikus, megoldhatatlannak látszó,  közös ingatlan  ügyről szól. Mit lehet tenni a nem fizető testvérrel és az albérlőkkel?   Tisztelt Zugügyvéd!Testvéremmel van egy közös ingatlanunk, amit 50-50% tulajdoni hányadban birtoklunk. Én már 3 éve nem…..
kilométerfaló 2014.05.06 09:31:55
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: azt hiszem, a sztori lényege feléd menve valahol elveszett útközben :)
Az alábbi kérdés évente előjön a Zugügyvéden is, de úgy látszik a jogalkotók nem találtak még erre megfelelő megoldást   Még 2013-ban a legújabb szabályos adásvételi szerződéssel eladtam a gépjárművem. Az eladást igazoló okmányokat 5 napon bemutattam a lakóhelyem…..
kilométerfaló 2014.04.07 14:31:59
@csak egy néző: szerintem nem jogellenes amit csinálsz, csak az értelmét nem látom. Persze lehet, h én vagyok naív, de a zsandárok a rendszámot / tulajdonost akkor is leellenőrzik, ha nem hiányos a forgalmi, nem? Vagyis ott vagy legkésőbb a műszaki vizsgán kibukik, h nem íratta át a kedves. Amit írtál, az pl. a posztolón vajmi keveset segít, mert mire valaki ellenőrizné a rendszámot (akár a letépett forgalmi miatt), már csillió büntit begyűjtött.
Az alábbi kérdés elsőre elég bugyutának tűnik, de az új Ptk. szerint azért adódhatnak érdekes fejlemények.   Tisztelt Zugügyvéd!A kérdésem mindössze annyi lenne, hogy ha  valaki bebuktatja a Kft-jét, és van tartozása, akkor a cégbeli vagyonával vagy a saját vagyonával…..
Az online vásárlásoknál úgy is gondjai lehetnek a vevőnek, ha az eladó korrektnek akar mutatkozni. Kinek a költségén kell visszajuttatni a hibás árut? Tisztelt Zugügyvéd!Rendeltem egy kiságyat egy bababolt webshopjából, előre utalással 38.000 forintért.  …..
Sade az első utalás után felszámolta budapestbankos devizaszámláját, amikor kiderült, hogy pénz fogadásáért is fizetnie kell. Máshol nem? A Budapest Bank szlogenje szerint ha elégedett vagyok, mondjam el másnak is, ha nem, akkor nekik...de ez olyan vicces, hogy muszáj mindenkivel…..
Egy I. kerületi lakos küldött tegnap felháborodott levelet, mert az önkormányzat újabb bőrt szeretne róla és sok másik helyiről lehúzni, természetesen az autótulajdonosokról. Mert ugye régi recept, hogy az autó luxus, akinek autója van, az gazdag ember, úgyhogy annak a zsebében…..
Egy interneten is keringő orvosi levél szerint akár a rendőrséghez is fordulhat a kórház, hogy visszatartsa a szülés után korábban távozni készülő kismamát. A Zugügyvéd nem talált erre vonatkozó jogszabályi alapot, talán a kollégák már találkoztak ilyen…..
(a pesti oldal tavaszi meglepetései a Világevőn) A Budai oldalnak is jutnak azért kellemes tavaszi helyek szerencsére, az egyik kitűnő példa a némi bizonytalankodás után egy szerencsés séfváltás segítségével nagyon magára talált Bonfini Kert a Bécsi kapu előtt a Lovas úton.…..
Én olyan "bele a vaktengerbe" típusú rák vagyok, nem gondolkozom sokat, a számlára nyomtatott 10-12 százalékos felszolgálási díjat is világ életemben elfogadtam a borravaló kimosakodott szinonimájának. Ennek megfelelően ahol ilyet láttam a számlán, ott annyit adtam,…..
Átlagos személygépkocsi-használat mellett Budapesten nincs gazdasági racionalitása az autó fenntartásának. Ennél ugyanis költségtakarékosabb a közösségi közlekedés, a kerékpár, szükség esetén a taxi vagy az autóbérlés igényeinkhez igazított mértéke.Magyarországon egy…..
Az egyoldalú szerződésmódosítás tilalmát most akarják jogszabályba foglalni. Vajon a banki lobbin kívül milyen érdek vezetett eddig ehhez a bankoknak igen csak kedvező jogszabályi környezethez? Tisztelt Zugügyvéd, már régóta tekintem a csodával határos két jelenség…..
Subba Subba gasztro: Habos 2010.09.14 11:05:00
Várjuk a napot amikor kikopik a trendből az az eljárás ami mostanában a legtöbb étteremben rontja a látványt. Konkrétan a probléma úgy néz ki, hogy megkapod a kajádat, rajta pedig egy olyasmi képződményt mintha valaki egy hatalmasat csulázott volna a tányérodra, de…..
Hiába telt el mindössze egy erős negyedóra, máris tuti, hogy Pongrácz András a nap humoristája. Ez az aranyos vállakozó mailcímlistát akarna eladni a Homárnak, egy olyan spamban, ami biztosít arról, hogy a spammolás, amire vállakozna, megfelel a "hatályos spam…..
kilométerfaló 2010.09.14 09:00:18
@Megdobbent: mert persze biztos nem kamu név, gondolkozz már egy kicsit
w Caligula a lovát ugratja 2010.06.25 05:30:00
Az keveseket érdekel, hogy az Alkotmánybíróságba vagy az Állami Számvevőszék élére pártlelkű droidok kerülnek. Hogy mire jók ezek a szervek, eleve nem sokan értik, ezek csak távoli Audi-kulcsok. A köztársasági elnök, az már látványosabb szerep, annak ellenére, hogy arról…..
Lebilincselő galéria a Föld hatvan leglepukkanttabb (un. failed state-ek, bukott államok, itt vannak a kritériumai, remélhetőleg ránk egyik se vonatkozik) és legveszélyesebb országáról. Angolul tudók előnyben, de a képek miatt mindenképp megéri megnézni...
Most kivételesen nem Maradonát fogjuk szidni, hanem valami sokkal szomorúbb jön. Szomáliában a főváros, Mogadishu északkeleti részén tíz embert letartóztattak, kettőt pedig a helyszínen kivégeztek a Shabaab nevű iszlám katonai szervezet tagjai, akik az ország déli és…..
kilométerfaló 2010.06.16 11:17:42
@endre69: műhold?
Elképedve hallom, olvasom, hogy Schmitt Pál milyen kiváló és sikeres sportdiplomata. Ugyanígy, hogy milyen kiváló sportvezető.Akkor nézzük, próbálom sűríteni, de kicsit így is hosszú lesz:'81-ben kezdődött sportvezetői karrierje, ekkor emelték fel a Népstadion és Intézményei…..
Subba Score: Öt terhes 2010.06.09 14:55:00
Újfajta játékkal buktak le a lengyel iskolások: Öt – 14 és 16 esztendős – lengyel iskolás lány lett terhes azok után, hogy orgiát rendeztek. Állítólag ketten már meg is szülték gyermeküket. Csoportos szexben vettek részt a lengyelországi Ostrod városának…..
Úgy tűnik a technikai forradalom előrehaladtával egyre fájdalmasabb lesz kártyával fizetni. Erste-ügyfeleknek legalábbis Ágota szerint: Remélem érdekes lehet mások számára is, hogy mennyire faszán működik a kártyás fizetés ma Mo-n az Erste Banknál. Vásároltam x Ft…..
kilométerfaló 2010.06.02 22:17:34
@Harlequin: próbáltál már visszaigazoló SMS-t mutogatni pénztárosnak?

ugyanez történt velem bécsben, 3x utasította el és kaptam közben az esemeseket.

természetesen a bank nem nyúlta le a pénzt, visszakaptam.