Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zanzibear

0 bejegyzést írt és 314 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A #lifeshot élesszemű megfigyelői szúrták ki, hogy Alekszej Navalnij jogilag meglehetősen kétes meghallgatásán Moszkvában egy rendőrirodában a faliújságon Jagoda, a hirhedt sztálini titkosrendőrség egyik vezetőjének a fotója látható...
zanzibear 2021.01.19 09:32:54
@ahmedabdul: Genrikh = Henkri
Egyik olvasónk (Gasparus Magnus) hívta fel a figyelmünket erre a videóra. Aki nem értené, miről van szó: egy csecsen (azaz legalább kettő, mert a másik videózott) Budapesten kinyomozta, hogy ki dobálta meg a szovjet emlékművet, majd (régi jó csecsen szokás szerint) arra kérte szépen, hogy…..
zanzibear 2017.04.20 22:14:13
@Ludovikás Levente:Az orosz kommentelők között is vannak, akik szerint a világot a gyíkemberek uralják, ha erre vagy kíváncsi :D
zanzibear 2017.04.21 20:53:27
@csakazértistotalcar: A május 9-i, Győzelem Napja alkalmából tartott ünnepségen lép fel. Színfolt lesz.
zanzibear 2017.04.21 21:00:01
@tiboru: Ha még nem fordították volna le a linket: mivel idén május 26-június 25 közöttre esik ramadán, ezért Ingusétiában megtiltják a május 26-án esedékes végzős bálokat. Az utolsó tanítási nap május 24-re esik.
Ideológiai irányultság, történelmi ismeretek és politikai szimpátiák függvényében a Szovjetunió megszűnését tulajdonították már Ronald Reagannek, Mihail Gorbacsovnak és a szabadkőműves világösszeesküvésnek egyaránt (hogy a gyíkemberekről és a Moszadról most ne is beszéljünk). Noha a kísértés óriási,…..
zanzibear 2016.06.26 14:05:04
@David Bowman: Az orosz ábécében ugyan nincs "iksz", de van "X", amit előszeretettel használtak itt is a titokzatosság növelésére, pl. az "X" (Kh-) sorozatú cirkálórakétáknál, robotrepülőgépeknél.
A KGB-n belül a "T igazgatóság" volt a technológiai-tudományos felderítés helye:
Управление Т - научно-техническая разведка
Nem elég, hogy a Tesco a vásárlókra hagyja a termékek lehúzását, még fel is jelenti őket, ha mégsem sikerül ez a művelet 100%-osan. Naiv ügyfél kosarából a legolcsóbb hús maradt ki a szórásból, ám amikor visszament, hogy kifizesse, már kipakoltatni vitték. Az ott helyben ki…..
zanzibear 2013.01.11 18:28:53
@Zabaalint: De meg tudja csinálni, mert a két mérleg csak az össztömegeket figyeli.
Ha két sajtot vesz ki, de csak egyet pittyeg le, utána átteszi a túldalra, akkor azt benyeli.
Lédignél elvileg tudhatja a tömeget, ha a termékkódhoz van tömeg csomagolási egység rendelve és azt összeveti a vonalkóddal, de mivel a kódolvasó mérlegasztalra nem feltétlen teszed le, ezért pontos mérése nem lesz, azaz nem jön rá, hogy a pitty 2,1kg-ot ért vagy 1,3-at miközben 2,1 vagy 1,3kg volt a kezedben.

Normális használata pl az ennek, hogy kivehetsz a kosárból hat túrórudit vagy tíz fűszeres zacskót, amiket aztán folyamatosan pittyegsz az olvasónál, és folyamatosan dobálod át a leolvasottakat a gyűjtőasztalra, és nem kell tízszer visszanyúlkálnod a kosárba.
zanzibear 2013.01.11 23:32:02
@agresszív kismalac: mármint kiveszi a két sajtot, egyet lepittyeg, lerak, másodikat is lepittyegi, azt is lerakja, azt még elviseli. Valószínűleg figyeli, hogy mennyi "áru" van a levegőben, és hogy a kosár+lerakó+levegő súlya összességében ne változzon.
Mi a frászt csinálnak a férfiak karácsony előtt? Mit? Mert ajándékot nem vesznek nekünk, az sima ügy, holott olyan apróságokat, semmi csekélységeket kértünk volna, mint egy-két ujjbegynyi brill, meg ilyenek, aztán mégis mindig edényfogó kesztyű lesz belőle, mire a fa alá ér.…..
zanzibear 2012.12.25 15:08:56
@eßemfaßom meg áll: Ahogy Te - meg az a többes szám első, ami mögé most bebújtál bátran, mint egy hegyi Rambó - elviseli a szatírát, az iróniát, és nem hordja el mindennek a poszt íróját. Ha már így elvárod a toleranciát :O)
zanzibear 2012.12.25 15:13:16
zanzibear 2012.12.25 15:19:52
@eßemfaßom meg áll: Irónia megvan, kiváló.
Közeledik a szeret és a vitaminhiányos delírium ünnepe, úgyhogy már csak azt nem verik át, aki bezárkózik a lakásába. Sajnos nem derül ki G. leveléből, hogy melyik Tescóban gyűjtik a 200 forintos támogatásokat  automatikusan a rászoluróknak, de így legalább nem lesz…..
zanzibear 2012.12.07 10:54:30
@ezu: Netbankot sem használsz, bemész a bankba, sorbanállsz, figyelsz az ügyintézőre, ahelyett hogy magad beklikkelnéd azt a kettőt-hármat?
zanzibear 2012.12.07 11:12:12
@ezu: Hülyeség, ugyanannyit pakolod az árut az önkiben meg a sima pénztárban is, mert felrakod a szalagra, meg lerakod a szalagról. Annyi a különbség, hogy az önki pénztárban feléd néz a vonalkód olvasó és nem nem az alkalmazott felé.
Lehet, neked olyan bolt lenne való, ahol odaállsz a kiszolgálópulthoz, és majd az eladó leveszi a polcról, amit kérsz. Voltak régen ilyen boltok, aztán amikor feltalálták az önkiszolgálót, akkor mindenki örvendezett. Hipermarket helyett ajánlom a hegyvidéki csemegeboltokat, ott még találsz ilyet.
zanzibear 2012.12.07 12:49:44
@ezu:
Fújod, nagyon fújod.
Szóval leemeled a polcról az árut, vagy csicskáztatod az eladót :D ?
A rengeteg orosz és ázsiai autós videó után örömmel konstatáltam, hogy a Közel-Kelet is tud nagyot dobni, legalábbis időnként. Ez a videó Izraelben készült, ami -lássuk be- nem a legjobb hely arra, hogy az autóból kipattanva keménykedjünk. Pláne nem egy darab csővel, mert a…..
Mai szerzőnk nem mostanában, hanem majdnem 30 éve vándorolt ki, Izraelbe. Nem volt egyszerű megteremteni az egzisztenciát két gyerekkel, de sikerült. Éva azt mondja (írja): minden nehézség egyúttal pozitív energiákat is jelentett. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
zanzibear 2012.08.17 10:55:30
@Gondolkodni Próbáló Birca:
Erre az volt egy mondás, hogy a (tulajdonképpen bárhova) kivándorlás előtt érdemes átgondolni az, hogy valaki Magyarországon nem volt sikeres az Izraelben (csak attól, hogy pont oda érkezett), nem lesz sikeresebb. Más a társadalom, bizonyos szempontból keményebb, és a gazdaság a "jól termelők" jövedelméhez van igazítva, az ingatlanok árai és bérleti díjai és az élelmiszerárak az utóbbi időkben már az edzett, sok mindent fapofával tűrő izraelieknél is kicsapta a biztosítékot.
zanzibear 2012.08.17 19:40:21
@negev:
Győzködheted észérvekkel, ez a meggyőződésük.
Ha az ember jóindulatú, akkor azt mondja, hogy ezek a kommentek nem reprezentánsak, mert most vagy Izrael, vagy a "határátkelés" miatt jönnek kommentezni, és feltehetőleg az előbbi szélesebb online tömeget mozgat meg, mint az utóbbi.
Szembe kell nézni azzal, hogy ahogy az Auschwitzból visszatért kevés magyar zsidót is gyanakvással ("ugye, nem kéri vissza a házukat, Kohn néni??") fogadták, úgy sajnos ma is azok vannak a (hangerejükkel súlyozva) többségben, akik legalábbis nem marasztalnák a zsidókat Magyarországon. Ez van.
A bírák idő előtti nyugdíjazása mellett a TV Maci idő előtti leváltása is problémás az Európai Bizottság szerint. Már az IMF is érdeklődött, hogy "Ezt így most hogy?" A hazai tiltakozások után egyre nagyobb vihart kavar külföldön is, hogy a Magyar Televízió…..
Az Apollo 11 holdlátta legénysége nem csak a holdraszálláskor volt képes csapatmunkára: az asztronautákat meghurcoló Bart Sibrel holdraszállást tagadó konteóst egymástól függetlenül intézték el, és vitték le a földre: Armstrong verbálisan küldte padlóra, Aldrin viszont szó…..
zanzibear 2012.04.08 13:52:39
@Doubledecker: Minek esküdjön egy ilyen hazudozónak? Esküdjön a hazugságaira, amiket eddig terjesztett?
Nagyon egyszerű a dolog: az űrhajósoknak (volt vadászpilótáknak) egy ilyen p.cs nem diktál, és nem fogják az ő játékát játszani, és kényszeríteni meg nem hagyják magukat. Hát ezért.
Legalábbis egy Magyarországgal foglalkozó holland online újság a Hoongarijevanddaag szerint. A cikk szerint, Schmitt volt barátnője azt állítja, hogy Schmittnek vitája volt Orbánnal, nem akart lemondani és még nyomást is gyakorolt a miniszterelnökre. A holland újság angol nyelvű…..
zanzibear 2012.04.04 10:24:32
@Doomhammer: NATO együttműködésben szállítják el a kutatóreaktorokban termelődött, és felgyülemlett Pu stb. készleteket. Ezt a NATO nem csak Mo-n, hanem más, ex-szoc országokban is végzi, de valószínűleg tényleg mi voltunk ebben a legaktívabbak, tehát ebben nem mondott hülyeséget.
A HEU lehet pont hülyeség mert komoly dúsítás biztosan nem volt nálunk sosem, de a nem energiatermelő reaktorokban keletkezhettek Pu vagy hasonló anyagok.
Majd valami nuki szaki megmondja, hogy pontosan mit is fuvaroztak innen feldolgozásra.
zanzibear 2012.04.04 10:27:03
@kishusom: Az első link az újság lapjára mutatna, valószínűleg nem .hu hanem .nl végződéssel lenne jó, főleg, hogy a második link, ahol a cikk van, simán megnyílik.
Naiv ügyfél úgy gondolta, hogy retúrjegye jó lesz visszafelé, ha odafele nem használta. Tévedett. A törölt jegy árát nem térítették vissza, sőt egy újat vetettek vele 500 fontért.Szeretném megosztani az óvatlan és becsületes, leendő utazóval az alábbi kis történetet. Igen…..
A hadsereg mindig is a csúcstechnika, az újdonságok sok pénzzel rendelkező támogatója és felhasználója volt. Nem meglepő tehát, hogy az első számítógépek, mint az ENIAC vagy a COLOSSUS is (az USA, illetve a brit) katonaság támogatásával jöttek létre. Ez eléggé…..
zanzibear 2011.10.21 14:01:28
Ha lecserélem a házban az összes létező izzót energiatakarékosra, nagyon kevés villanyszámlát fizetek és még jó érzés is tölt el, hogy kevesebb kárt teszek a környezetemben (illetve ez nem biztos, erről majd később). Ha viszont maradok a jól bevált, de nagyon…..
zanzibear 2011.10.19 14:16:49
@Reggie: Igaz, de ott meg az elhelyezésével vagy bajban. Mekkora egy 18W-os fénycső, és mekkora egy hagyományos izzó?
zanzibear 2011.10.19 14:23:09
@Reggie: Láttam én is olyat, szokni kell szerintem. Kicsit olyan, mint egy repülőn vagy egy IC vasúti kocsiban :) Viszont a rejtett (és sokszor mennyezet felé világító) elhelyezés miatt nagyon lecsökken a hatékonysága, azaz sokkal több kell belőle a rendes bevilágításhoz, mint amennyi közvetlen vagy lámpatestbe építésnél kell. Akkor már csak a vibráláskikerülés miatti több fázisra kötést kell megoldani, és már majdnem olyan gazdaságos az egész, mint egy csokor LED lámpa :)
zanzibear 2011.10.19 14:49:27
@kermi: A névleges világítási idő érdektelen, mert nem a tényleges használati körülmények közötti tényleges világítási idővel egyenlő, hanem "marketingszám" az eladáshoz, ideális körülmények között (bekapcsolásonként mondjuk 10 óra világítás, egyenletes 15 fokos környezeti hőmérséklet, 30% páratartalom stb :) )
A Kádár-korszakbéli Magyarországon a számítógépek mibenlétéről kevés embernek volt fogalma. Kevesen láttak működés közben számítógépet, és kevesen tudták elképzelni, a hétköznapi életben mire lehet felhasználni a számítógépeket. Nem véletlen, hogy kutatóintézeteket…..
zanzibear 2011.10.16 20:20:12
@nyu: Az annyi volt biza...
zanzibear 2011.10.16 20:26:16
@midnight coder: Az RF kimenet viszonylag hamar kikerült a tápból, már az A sorozatból is kikerült a videó, a B-ben meg eleve nem volt benne.
Melegedési problémák voltak meglepő módon.
A kapacitív billentyűzet könnyen állítható lett volna, mert benne volt a gépben a poti hozzá.
Sőt, volt még "turbó" kapcsoló, ami 2,5-ről 3,75MHz-re kapcsolta a procit (akinek a procija bírta az így standard módon húzhatta a gépét, megvolt hozzá az átkötés), aztán a gép hátán levő szoftveres "reset" (tulajdonképpen egy óra generálta NMI nézett rá másodpercenként sokszor, ami mellesleg a hangszóró "rekedt" hangját okozta, ezért rutinosak egy OUT-tal letiltották, ettől viszont a "reset" is odalett), de volt az alaplapon igazi reset csatlakozására is lehetőség. Programellátásra nézd meg, van egy Primo retro lap valahol, ott van egy beszámoló, hogy volt, aki szakmányban hozott át speki programokat, de nyilván nem volt rá import fejlesztés. De mintha készült volna rá nyomdai előkészítő program is, meg néhány tantárgyi oktatóprogram.
zanzibear 2011.10.16 20:27:29
B-oldal 25 éves a Macskafogó 2011.10.02 07:04:00
BRÉKING: 25 éves a Macskafogó! Ennek örömére (és tiszteletére...) ma este 17 órai kezdettel az Uránia Nemzeti Filmszínház Dísztermében lehet megtekinteni a jubileumi előadást. A vetítésen jelen lesz Ternovszky Béla, a film rendező, a műsort pedig Tóth Péter trombitaművész…..
Loretta egy már-már néphagyománynak számító lehúzást szopott be. A "kéne még X pénz, hogy hazajussak" metódus mára odáig fejlődött, hogy valódinak tűnő bankszámlakivonatot is photoshoppolnak az áldozatnak (hogy vissszautalták a kölcsönt), amin már csak a…..
zanzibear 2011.09.26 14:01:28
@vuvuvu2:
Az "azonnal" a pénz jóváírását jelenti, nem az utalás feladását, főleg nem nemzetközi viszonylatban.
A Western Union-os ötletek jók, de alapból nem megy, mert ahhoz kell igazolvány.
Tehát, ha bizalomgerjesztő a csóka, akkor azt vállalni lehet, hogy a Te címedre/nevedre adjon fel a távoli rokon pénzt WU-val, és együtt felveszitek, és megkapja.
Semmivel sem rizikósabb neki, mint a számlára utalás, nem kaparintja meg a bankszámlaszámodat (amivel egy legközelebbi photoshop tranzakciónál esetleg be is márthat), végül nem a saját zsebedből finanszírozod, és ha tényleg segítség kell, azt megkapja.
WU -nál az ellenőrzőkódot elég, ha ő hozza, tehát nélküle nem is fogod tudni felvenni a pénzt, úgyhogy akkor is nyugodt lehet, ha csak kölcsönkérni lettél volna jó :)
zanzibear 2011.09.26 14:21:45
@vuvuvu2:
De ez egy bejövő utalás, amit a te bankod sosem fog vasárnap feldolgozni, sőt, valószínűleg az ő bankja sem fog vasárnap feladni, tehát ha vasárnap este a faterja feladja, akkor azt a hétfői nyitással dolgozzák fel, aztán fog (valamikor) útnak indulni, aztán fogja a te bankod (valamikor) jóváírni neked, és erről fogsz azonnali sms-t kapni, legkorábban és szorgalmas magyar bank esetén kedden.
Pitta nagymamája egyedül él a semmi közepén, egyetlen kapocs közte és a külvilág között a vezetékes telefon. A UPC nem igazán méri fel e tény súlyát, és nem igyekszik elhárítani a hibát.Tisztelt UPC! 90 éves Nagymamám egyedül lakik kint a tanyavilágban, egyetlen…..
zanzibear 2011.09.05 15:07:27
@agostonl:
Pontosan, igazából önmagában sem a UPC, sem a mobiltelefon nem használható segélykérésre, életmentő berendezések, atomerőművek vezérlésére. (Részlet egy szoftverlicenszből), és nem mutatható be olajfúró szigeteken.

Viszont szerintem egyéni belátás szerint egy UPC és egy feltöltőkártyás mobil elég jól közelíti a vezetékes telefon megbízhatóságát.

Gyakorlatban viszont nincs megbízhatóbb a CB (central battery) alapon működő, az előfizetői oldalon egy teljesen passzív eszközzel is (áramszünet esetén is, felhasználói gondozás, akkutöltés, beállítás stb) nélkül tökéletesen működő vezetékes analóg telefonnál.

Tehát, ha adott esetben a mentők kiérkezése függhet tőle, akkor csavart érpáron analóg hang. Ha vállalható a többletteher, akkor upc + ups (a kábelmodemnek) + mobil tartaléknak.
Bár, 90 éves nagyi esetén a mobil nem biztos hogy játszik.Akkor ha nem tudod backupolni a upc-t, akkor azért gondold át, hogy jó választás-e.
Rendhagyó lesz ez a mai poszt. Robi nevű kedves olvasónk keresett meg néhány héttel korábban azzal, hogy elutazik a Moszkva melletti Zsukovszkij repülőtéren megrendezésre kerülő MAKS repülőbemutatóra és megkérdezte, érdekelne-e a beszámolója? Természetesen igent mondtam: az…..
P. nem volt elég szemfüles, mikor szerződést kötött/módosított a Telekomnál, minthogy egy viszonteladóhoz ugrott be, amiből egyértelműen következik, hogy sikeres fogyasztó már nem lehet. Csak fél évvel később tudatosult benne, hogy a 30 napig ingyenes mobilnet egy év…..
zanzibear 2011.08.27 08:11:00
@isti77:
Tulajdonképpen nem tartom annyira hülyének a posztírót, mint amennyire talán a saját írásából akár neki is lejön.
Az tény, hogy ha megkínálnak egy 30 napos ingyenes akcióval, akkor illik elgondolkodni, hogy a 30. nap után mik a feltételek, és úgy kell-e az ajándék, vagy sem.
A másik fele viszont érdekes: a T küldött-e neki másik csekket? Ha nem küldött, de az alapszolgáltatásért tudta küldeni, akkor annak hol volt a számlája, és miért nem kapta meg?

Az, hogy maffiás alvállalkozó a T tukmáló partnre, semmi alól nem menti a T-t.
Szerintem semmilyen kötbér nem jogos olyan számla esetén, aminek a párját az ügyfél megkapta és határidőre rendszeresen fizeti, ezekért csak bátran duguljon el a T.
Arról nem beszélve, hogy részben reálisnak érzem az ügyfél érvét, hogy ha továbbra is egy csekket kap, (amin az ingyenes mobilnet legalább az első hónapban 0 Ft-tal szerepel), akkor közte és a T között a számlázás és a számla teljesítése rendben lezajlott.
Andráséknak sikerült elcsípniük a nyár egyik utolsó legmelegebb napját, amit nyilván a strandtolvajok sem hagytak ki. A Palatinusban egy sor öltözőszekrényt kipucoltak tegnap, de egyéb helyeken sem tétlenkedtek. A ruhák és az iratok végül meglettek, de a strand személyzete…..
zanzibear 2011.08.25 15:06:37
@Mighty:
A jeligét tudtommal felkarcolja a kabin/szekrény vagy a kabin/szekrényajtó belső felén levő táblára,és nyitás után ott ellenőrzi, hogy a bemondott kód jó-e.
Legalábbis párszáz éve ez volt a módi :)
zanzibear 2011.08.26 09:00:44
@Újlaki:
Szerintem nem, ha a strandon volt értékmegőrző, és az értékek nem onnan tűntek el.
Ha értékmegőrzőbe nem tartozó dolgok tűntek el (ruha stb.), azért igen.