Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mogorva ()

0 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
Mogorva () 2021.01.04 21:13:38
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: én nem lendültem át, mert mifelénk van annak a szónak egy erősen gúnyos felhangja, Karikó pedig Nobelt érdemelne, de gúnyt nem.
A pódium helyett meg azt látom, hogy összegyűlnek majd még kormányfők, és akkor ott henceg nekik a főnök (olyankor bezzeg nincs két Magyarország, csak egy világhírű...), és minden beszédben az orruk alá is dörgöli, hogy naugye.
     2018. november hetedikén fogadták el az Európai Néppárt  nyilatkozatát, amit a FIDESZ is megszavazott.  Úgy tűnt, hogy elég pontosan értik a jogállamiság fogalmát, ugyanis a nyilatkozatban KILENCSZER írták le a rule of law kifejezést.  1.   After the Second World War, Christian Democrats were…..
Mogorva () 2020.12.04 20:42:54
@Dendrobates: még vagy öt-tíz évig, amíg az olcsó villanyon élő robotok át nem vesznek minden lehetséges munkát. Azt hiszem, erősen túl van már értékelve a mai biorobotok fontossága, de még erősebben alá van becsülve a pályánk lejtésszöge is.
Mogorva () 2020.12.04 20:43:44
@rdos: +100

És: tanulni. De kurvagyorsan, mindent.
Mogorva () 2020.12.04 20:53:54
@rinaldo-rinaldini: "miert vedik a nemetek Orbant"

Izé, támadja valaki? Elvettek tőle valaha is valamit, kitaszították, kettőbe négyelték...?
:-D
Nagy színház megy az ideológai harcosok kedvéért, de közben sűrű fillérekből tengernyi haszon keletkezik. Mi is csak fillérek vagyunk, de amíg az egyenleg plusz, addig ki a szart érdekel igazán, hogy mi módon.
Aki nem hajt hasznot, azt eldobják, a kinyúlt villáskulcs még ilyen. Sokkal gyakorlatiasabb ez a világ, mint amennyire az ellenkezőjének feltüntetik (ne menjek messze, lásd az eü. védőfelszerelések körüli erőszaktevéseket tavasszal).
       Demeter Szilárd egy százötvenhárom centiméteres utcai harcos, aki kultúrpápai pályafutására táskahordozóként készült fel, hol Tőkés doktor táskáját hordozta, hol Habony doktorét, közben írt egy novellát, lecserélt egy lehasznált erdélyországi feleséget friss pesti húsra az egyetemi tanári…..
Mogorva () 2020.11.30 13:36:02
@Mogorva (): lemaradt: máshogyan, de akkor is.
Mogorva () 2020.11.30 15:59:22
@ATCG: de ők (a kimaradók) elmennek innen.
Vagy itt élnek olyan életet, mintha elmentek volna mindenki számára.
Mogorva () 2020.11.30 17:11:07
@ATCG: az egész világon megvan az a szekértáborokhoz csatlakozni nem hajlandó, ilyen-olyan emberekből álló réteg, akiknek eljöhetne egyszer a napjuk, de inkább úgy tűnik, hogy csak kihasználják őket "az elitek"; vagy ha nem tudják kihasználni, akkor elfelejtik, mint kellemetlent. Erről megint eszembe jutott valami, köszönöm;-)
Kerpel-Froniust én nem nagyon követtem. Fekete-Győrről maradt meg, hogy sokan milyen vadul új-Orbánozzák, ezt én nem tudom, de nem is szeretném eldönteni. Viszont amikor összehozta a napelemet az atomerőművel, akkor arra gondoltam, hogy olyan lehetetlen politikusként egy normális elterelő "választ" adni, netán a hozzá nem értését bevallani, ha valamiről fogalma sincs? És ha másról se lesz fogalma, azt is ilyen kreténül rendezi majd, mert gyorsnak kell lenni meg mittudomén?
        Ma a Színművészeti Egyetem hallgatói visszautasították a rezsimszolgák ultimátumát. Én annyit tehetek most, hogy bemásolom ide Mádl Ferenc néhai köztársasági elnöknek az egyetemi autonómiával kapcsolatos 2005-ös alkotmánybírósági indítványának azt a részét, ami az Alkotmánybíróság 41/2005.…..
        A kedves Olvasó nagyon csúnyán néz rám, kicsit feszültnek is tetszik lenni, azt a kisbaltát tessék szépen letenni, nagy levegő, mindjárt más. Ez most egy ilyen poszt lesz, nem fog tetszeni, nem kell, hogy minden tessék.        Én írom a posztot kedves Olvasó, ne tessék beleszólni. Hogy nem…..
          Egy fiatalember megpróbálja megtervezni az életét. Ha egy bizonyos életutat követ, akkor minden egyes évben ötven százalék valószínűséggel  másfélszeresére növeli a vagyonát, ötven százalék valószínűséggel elveszíti a vagyona negyven százalékát. Érdemes-e neki ötven dolgos évet áldozni az…..
Mogorva () 2020.07.31 18:38:08
@incze: @Péter 2: a böngésző up to date, itt az oprendszer lesz a ludas, de majd megszokom. Tudtam én ezt, csak nem sejtettem :-D
Meg nem is érdekes, csak zsémbelek feszt.
Mogorva () 2020.07.31 18:43:06
@látjátok feleim szümtükkel: fel se kell javítani, ha mondjuk csak a 8 órában bejelentett melósoknál átlagolgatnak... Nagy mágus itt a káeshá is, a hangulatjavítás egyik alappillére.
Mogorva () 2020.07.31 22:39:05
@er4: na meg ez is, igen. Azok a piszkos kis részletek csupa apró betűvel szedve.
        A Mandiner folyóirat lapigazgatója, a magát kultúrtörténésznek nevező apparátcsik Szalai Zoltán az orbánista janicsárképző, a Mathias Corvinus Collegium, ügyvezető igazgatója. Éppen most büszkélkedett el azzal, hogy a mandineres nullajulikák jelentős részét is az MCC képezte ki.       A…..
        "A Nürnbergben és másutt kivégzettek többsége az akkor érvényes törvények alapján cselekedett, így – jogilag – nem követtek el bűncselekményt. " (aristo)        Ez jelent meg ma Prostisrácoknál. Unalmas náci szöveg az egész, amire a magyar jobboldal rejszolni szokott.        Azt…..
Mogorva () 2020.05.12 03:32:15
@Kettes: Nürnberg - szerintem legalábbis - egyszerre tanít az alapvetően járó emberi méltóságról is, meg a legrútabb emberi részrehajlásról is. Ha rendesen csinálták volna, akkor egy terem helyett a berlini olimpiai stadion is kevés lett volna a bűnösökhöz, és azok a bűnösök nagyon sok országból, még a szövetségesek katonái közül is ültek volna ott. És akkor von Braun nem vitte volna el az amerikaiakat a Holdra, Skorzeny nem lehetett volna Nasszer és Peron tanácsadója, talán még a Derrick sem lett volna leforgatva, satöbbi, cserébe az összes ország minden tagja kaphatott volna egy egyértelmű üzenetet arról, hogy hol van az emberség határát jelző vonal, és aki azt átlépi, az pusztuljon bármelyik társadalomból.
Kellett az a per, de így, hogy félmunka volt, így lett kapaszkodó a szélsőségeseknek, és leginkább csak annyit tanított, hogy aki győz, annak hosszabb a micsodája, illetve hogy még akár meg is lehet úszni a vádlottak padját.
Én nem szoktam azon csodálkozni, hogy a széleken nem veszik komolyan az üzenetét, annyira nem, hogy még gúnyt is űznek az egészből.
        Lesz, aki nem olvas bele. És csak mondja és mondja...        Orbán emberi életeket fog feláldozni a GDP-ért. És nem tehet mást. Ha én lennék a helyében én is ezt tenném, és talán éppen ezért nem szeretnék a helyében lenni. Ez nem teljesen igaz, pl. amikor a japán követség fogadást ad, és…..
     Mr.R  azaz Mr. Reproductive Rate igen fontos személy, érdemes rá figyelni, mert ha valamiért szignifikánsan az 1 fölé magasodik, akkor córesz lesz. Nem kicsit unortodox módon, definiáljuk most úgy Mr.R-et, mint az egy napra eső fajlagos fertőződési növekményt. Tehát, ha az adott napon X ember…..
Mogorva () 2020.04.26 22:49:47
@velőtanya: a maszk, az ugye elsősorban nem téged véd, hanem tőled véd másokat. Már egy kettőbe hajtogatott pólóanyag, de Mari néni postarablósan felkötött fejkendője is több, mint a semmi.
Mogorva () 2020.04.26 22:56:08
@velőtanya: növelni, de "minden másra meg ott van az a 36000 ágy". Vagy valami ilyesmi.
Olvasom én is a német meg egyéb megoldásokat, de ennyi erővel olvashatnék szépirodalmat is (ami akkor se megy, ha amúgy rám férne). Mi itt vagyunk, és nálunk minden teljesen nem úgy van.
Mogorva () 2020.04.26 23:07:26
@velőtanya: igen. Amitől nem tudod leköpni a veled szemben állót még készakarva sem, az megfelel :-D
Télen jól látszik, hogy csak úgy száll a pára az ember szájából, ez ugye így száll nyáron is, csak nem annyira feltűnő. Néha nagyobb cseppek is szállnak, lásd "pppazmeg!" és hasonlók. Minél kevésbé tudnak szállni, annál kevesebb vírust vihetnek tovább.
Én arra készülök, hogy ha a töketlenkedés miatt nem számolják fel a céget, akkor dolgozni is maszkban megyünk vissza. Kicsit felveszünk majd olyan szokásokat, amikért az ázsiaiakon eddig mosolyogtunk.
   "The reforms to the Global Talent route coincide with ambitious government investment of up to £300 million to fund experimental and imaginative mathematical sciences research by the very best global talent over the next five years." (brit kormányzati közlemény)         A brit…..
Mogorva () 2020.01.28 21:51:37
@mafi mushkila: +1

@Carbonaro: simán előfordulhat, hogy én a magam rém egyszerű eszével rosszul gondolom, de itt repkednek körülöttünk olyan szavak, mint globalizáció, emberiség, ésatöbbi. Kicsit magyarabbul: hogy kit pontosan melyik ország "adott" a világnak, az úgyis el fog halványulni amellett, amit az az illető letett az asztalra, a "nagy közösbe".
Mostanában persze nem illik így gondolkodni, csak ugye én meg az illem egy mondatban, cccö.
Most már hivatalos: Magyarország rendszerváltás utáni történelmének öt legkártékonyabb figurája: 1. Orbán 2. Simicska 3. Sólyom 4. Tölgyessy 5. Schiffer Miután véget ért a küldetése az ellenzéki egység szabotálására, amire ráment az LMP, Schiffer még mindig nem vonulhat vissza. Most épp a…..
Mogorva () 2020.01.18 00:50:47
@mafi mushkila: Hadházy EU-s ügyészségről szóló kérdőívét kábé ennyien írták (írtuk) alá önként. A többiek úgymond rábeszélésre tették.
Igaz, én hajlamos vagyok túlbecsülni. A kedden összehasogatott fáról is azt hittem, hogy kitart vasárnapig, holott.
Itt nincs utca, nincs félmillió, és talán értelme sincs ilyesminek. Ez egy olyan ország, ami nagyon nem hasonlít más országokra, még néha sem.
És mindegy már, mitől lett ilyen, hiszen építeni csak az "ilyen"-ből lehet. Ne.
        Tamás Gáspár Miklóst kérte fel a Válaszonline arra, hogy írjon egy nekrológot Roger Scrutonról. Aztán inkább mégis Stumpf András írását publikálták. TGM ugyanis szélsőjobboldali pozőrként, persze egy nagyon tehetséges szélsőjobboldali pozőrként, írta le Scrutont, lánya keresztapját, egykori…..
      Hét évvel ezelőtt írtam egy posztot "Nem Kövér Lászlóról szóló poszt " címmel. Abban a posztban Neumann Jánosról volt szó, és egy problémáról, ami Neumann János kedvenc algebráival volt kapcsolatos.    Felkerült egy preprint a netre, amelyben a szerzők azt állítják, hogy megoldották azt a…..
Mogorva () 2020.01.15 00:48:07
@ámbátor: anno derégen szorgalmasan maszekolgattam, és meg tudtam venni egy Nagyszokolyai Iván nevű szakember nem is egy könyvét. Na, ahogy azóta az ipart elnézem, nagyon sokan vagy meg sem vették azokat a könyveket, vagy ha mégis, akkor nem olvasták értőn, pedig az az elméleti háttér a jelenlegi műhelyéletes mindennapokhoz is igen sokat hozzá tudott adni.
De így utólag mindegy is, ki olvas el valamit... A megszállottan tudni akarók jellemzően félnek a csekkektől. Bolond egy világ eleje ez.
        Áll a bál a New York Times-nál.  Lehoztak egy Op-Ed-et The Secrets of the Jewish Genius címmel. A szerző Bret Stephens konzervatív publicista, aki az askenázi zsidók különös gondolkodásmódjáról és magas intelligenciájáról értekezett. Ráadásul, a cikk eredeti változatában idézett egy olyan…..
Mogorva () 2020.01.04 23:00:40
@Érvsebész: szerintem a dógozóban legyen azért tartás. Aki nem akar szóba állni vele, mert álló helyből rühelli, azzal nem is kell szóbaállni, és kész, beszélgessen a nagy fehér mikrofonnal.

@Gamma Leonis: lehet, hogy miattunk...? Azok miatt, akik itthon maradtunk, és még csak különösebben okosak sem vagyunk (de legalábbis nem kár értünk)? Vagy csak gyerekkori nosztalgia ez a kintiektől? Mindig mennyi új kérdés...

@Dárnok: túl sok elmélet, túl kevés gyakorlat. Itt például egy csomó ember azért nem szavaz a maffiára, mert egyszerűen utálják, amit csinálnak, és ahogy viselkednek. Nincs ebben semmi magasztos, pont ugyanígy utálták anno a baloldali kormányokat is. Ezt az országot régóta javarészt érzelmek és indulatok viszik arra, amerre, nem pedig jól hangzó, de széles körben ismeretlen fogalmak.
Akik Hadházynak aláírtak (-tunk), talán annyit érdekel az elméleti háttér. Talán.
     Egyetlen magyarországi kutatóhely kapott idén ERC consolidator grantet, a CEU (egy örmény kutató). Nem hiszem, hogy ennek nincs köze ahhoz a rémes bizonytalansághoz, ami ma a tudományos szférában van.     A kormányzat teljesen nyíltan fordult a tehetségek ellen, művészek és tudósok ellen, és…..
Mogorva () 2019.12.19 23:01:09
Meddig tarthat így, meddig tarthat így... Mindig tart, míg egy is kitart!
(botját rázó Yoda hangján)

Érdekes dolog ez a kitartás is. Az embernek néha nem megy, mert innen egy hullám, onnan egy ezmiapicsa, és a racionális esze azt mondja neki, hogy kész, ennyi, abba kell (ezt, itt, így stb.) hagyni.
Aztán meg jól abba is hagyja.
Aztán meg telnek-múlnak napok, hetek, évek is - és már megint csinálja, egészen ugyanazt csinálja, hiszen nem véletlenül csinálta korábban sem: bele van kódolva, vagy valami ilyesmi. Csak annyi változott közben, hogy már vannak mellette, mert emberek léptek ki a szürke ködből, és segítettek neki sírdogálni meg erősödni akkor, amikor nem akarta azt csinálni, amit a ködből kilépő emberek szerint amúgy jól csinált.

Én ugye a klasszikus módon viszonyulok az ERC-hez: volt olyanom, de kikezeltettem. Magyarország máshogy viszonyul: neki tényleg volt olyanja. És hát, lesz is. X évig most esetleg nem lesz, de utána úgyis lesz, és erre nagyjából azok jelentik a garanciát, akiknek már van. Meg esetleg a nagy számok törvényének hosszabb időszakokra való alkalmazása, de ebbe ugye legfeljebb a kocsmában mernék belemenni, ott tán nem pirít rám senki, bár mondjuk a pultos Julis nagyon otthon van a számolásban.

Nem örök ez A Rendszer sem, Jótündér. Nehéz, mint az ólom, és fosabb, mint a szar, de hogy nem örök, az kurvaélet. Itt élnek benne a továbbra is okos emberek és leendő tehetségek, és amíg ők bírják, és néha jut nekik egy-egy ködből kilépő ember, addig csak annyit kell megérteni, hogy lesz az az X év, ami nem olyan lesz, mint előtte egy másik X, amit emiatt Y-nak nevezünk. Állítólag ezek ilyen változók, de mi nem változó itt...

Sirassunk holtakat, de a betegekkel még meló van. Én, mint beteg, ezt csak megerősíteni tudnám.
        Megjegyzés: A poszt kissé kontroverzív lesz.        Egy Szentesi-Zöldi nevű fasiszta idiótát uszítottak éppen Pintér Bélára. A 888.hu, a prostisrácok, az egész orbánista szenny, mind intellektuálisan, mind morálisan az 1944-es évjáratot idézi,  DJ. Jeszytől Huthpufiig, Bayertől GFG-ig, ezt…..
Mogorva () 2019.12.18 23:29:53
@Érvsebész: Mindenhol...? Ehhh, nem... Többfelé is? Talán. Még, és esetleg.
A poszttal meg tán csak annyiban ellenkeznék, hogy nem, nincsenek kevesebben. Pont az az egyik bajuk, hogy egyre többen lennének ugyanannál a terített asztalnál. Mondjuk ez legyen az ő bajuk, ha már asztalból nem akarnak többet.
Amúgy a poszt rendben van, és szerintem elég sokan gondolnák még így, ha netán mernének olvasgatni a neten.
         Tizenötödik éve járok a Katonába. Meg az Örkénybe, meg a Radnótiba, még a Nemzetibe is, oda már ritkábban, de azért még mindig többször, mint egy átlagos fideszes közíró vagy helyettes-államtitkár. Valahogy főleg a Katonába járunk, szerintem már ismernek bennünket, mi vagyunk azok, akik…..
Mogorva () 2019.12.08 23:17:53
@szánmonoxid: Dörner számomra egy magyar hang, egy örök szinkron, amit én még a fiamnak is elmesélek egyszer, és talán meg is hallgatjuk majd olyannak.
Vele is az a bajom, hogy tovább ment.
Mint itt még oly sokan.
Mogorva () 2019.12.08 23:43:43
@szánmonoxid: én nem vagyok egy színházba járó ember. Tudom, hogy hol van a közeli városban a színház, csak leszarom, utoljára (de akkor harmadszor) a Csoportterápia c. darabot néztem meg náluk szabadtérin, és ha lehet, azt még negyedszer és ötödször is megnézem, mivel tetszik, és szerintem az egész országra ráférne.
Az én számomra Dörner György egy kiváló szikronhang. Hogy emellé ő egy önként választott úgynevezett jobboldali mialófasz, az engem hidegen hagy. Pontosan úgy kúrja el a saját öregkorát ő is, ahogy akarja.
Szerintem éppen nagyon elkúrja, de mint említettem: szerintem. A végítélet majd Idő anyó dolga lesz nála is.
Mogorva () 2019.12.09 22:12:12
@jotunder:
@Naaaa!:
Elhiszem, hogy jó volt. Nekem ez is kimaradt, sok minden kimaradt sajnos, de ez ilyen. A lényeg az, hogy szerettem a szinkronjait, és annyi változott mára, hogy amiatt, amilyenné ő lett, már nem köszönnék rá mondjuk a boltban. Nem mintha fenyegetne engem az a veszély, hogy egyazon boltba járunk, de na.

A hirtelenjében kiherélt törvényjavaslatról megint az jutott eszembe, hogy olyan regésen ősmagyaros... Visszafutás középen, látványosan, oldalról pedig már azt nézik a szárnyak, hogy kellőképpen széthúzódott-e a megittasult ellen. És ha igen, akkor puffbazmeg.
Márpedig, az ő szemszögükből nézve, itt "ellen" van.
          Kedves Arany Elvtárs,       A kulturális kormányzat némi aggodalommal olvasta A Walesi Bárdok című versét, melyet Franz Josef Habsburg pártelnök elvtárs látogatása alkalmából írt. Mint szocialista író a szocialista írónak mondom Arany elvtárs, áthallásokat érzünk a költeményben. A…..
Mogorva () 2019.12.02 21:35:50
@flort: az ilyen apró kis aláírások szoktak a jó indikátorai lenni annak, hogy ki mit néz ki ebből az országból, mire számít hosszabb távon, ésatöbbi.
Mogorva () 2019.12.02 23:36:17
@netukki: akkor és most is, csak a hatalomról szól minden. Az vadabb cucc lehet, mint a jéger, mert jéger nélkül hetekig is ki lehet bírni, de a hatalom szeretete minden egyes percben kikényszerít valamit saját magáért...
           Amikor a nyolcéves apámat az anyjával együtt elvitték a gettóba, aztán a lágerbe, akkor valahogy nem mondta nekik senki, hogy egy vérből valók vagyunk. Akkor maradjunk talán ennyiben.          Én a marosvásárhelyi Székely Csabával vagyok egy vérből való, mert a Bányavakság a közös…..
Mogorva () 2019.11.20 01:21:11
@unstar82: van. A (jól használt) nyelv.
       Kedves János,        Tudom, hogy elég szomorú dolog ülni a egy vidéki kúriában a Nemzeti Rágógumi Program első alelnökeként, amikor az emberedet Márki-Zay szecskává verte Beaverfieldmarketplace-en. Nézed a szarvasaidat, gnúidat, azt a pár orrszarvút, ami megmaradt, és arra gondolsz, hogy…..
Mogorva () 2019.11.17 18:00:37
@yorix: nem egy senki miatt, hanem a dédmamája miatt. És akár mások dédszülei miatt is, egyszerre. És szerintem kurva jól egyben van ez így, ennél szigorúbban nézni, ennél fagyosabban véleményt közölni írásban már nem nagyon lehet, legalábbis permanens káromkodás nélkül.
Ami hiányzik, az Lázár lelkiismerete, de az meg nem ebből az írásból hiányzik, hanem Lázárból.
Mogorva () 2019.11.17 21:17:27
@Secnir: be sem sározódik annyira, és még az az állandó kis mosoly sem olvad le a rókaképéről soha... Bizony, szerintem ez itt egy +1.
Vár. Ráér.
Mogorva () 2019.11.19 23:47:08
@yorix: világos volt, meg az is, csak ugye mindenki arra figyel jobban egy történetből, akit magához közelebb állónak tud érezni, akárhogyan is.
Én csak ezért írtam azt, amit. Jobban sajnálom a semmiért meghalni kényszerítetteket, mint amennyire leszarom LJ akármelyik szavát.
        Nem. ..
Mogorva () 2019.11.10 21:49:16
@Bogomil: "egyáltalán nem biztos, hogy lehetséges változtatni a jelenlegi keretek között, azaz választásokkal"

Mondjuk ezt lassan ideje lenne rém határozottan eldönteni, mert stratégiailag kicsit sem mindegy, hogy az ember tartalék tollat készít be a belső zsebébe, vagy elhajításra szánt nehéz fejszét köszörül. Ez utóbbihoz még korongot is venni kéne, tehát nagyon fontos eldöntendőről van szó.
Mogorva () 2019.11.10 22:12:43
@Bogomil: +1, +100, mert én bazira ezt szeretném, egyszer már írtam is erről valamit, de szerencsére egyre jobban felejtek.
Viszont az, hogy most megint Török Gáborra kell várnom, az lesújtott ;-) :-D
Mogorva () 2019.11.11 00:13:00
@Hálátlan Gazember: nem sok mindent kell erőlködnie, azt hiszem, mert ez az őszi összefogás parlamenti választásos kiadásban már nem fog működni. Még eléggé messze van az egész, de szerintem már most esélytelen a dolog. (emberekre alapozott vélemény)
    Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutó, elmagyarázta, hogy ő 34 éves korában 40000 néző előtt akar futni a budapesti világbajnokságon és társaival együtt petícióban kéri Karácsony Gergelyt, hogy ne állítsák le a budapesti világbajnokság előkészületeit. A fő érvük az, hogy ez nemzetközi…..
Mogorva () 2019.11.10 15:09:51
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: mindig mesélek neki, csak időből nincs már sok, úgyhogy nagy eséllyel a nevetés útján, ösztönből mesélek, ahogy legtöbbször. Különben is itt áll kupacban fél év NatGeo magazinja, még azokra se jut időm.
Mogorva () 2019.11.10 19:23:31
@látjátok feleim szümtükkel: volt vagy tíz igazán jó évem a cégnél, amikor nagy dolgokat csináltam, némelyik máig hatással van ott többek munkájára. Arra emlékszem belőle, hogy dolgoztam éjjel-nappal, megállás nélkül újakat tanultam, és minden főnököm boldog tudott lenni az eredményektől, de legfőképpen én, valahányszor működni kezdett valami új dolog.
Hogy közben melyik sportoló mit ért el, vagy akár melyik politikus mit csinált, az nekem kábé lényegtelen volt, saját magamra éppen eléggé büszke voltam, ez hajtott végig.
Azt hiszem, hogy amikor a nemzeti büszkeség hozzáadó értéke fontossá válik, akkor ott már kicsit sántítanak a dolgok magával az egyénnel. Olyan pótlás-íze van (annak, hogy számunkra akár vadidegen honfitársaink éppen nyernek valamit), pedig időnkénti extraként még helye is lehetne. De csak extraként, ami ha nem jött össze, az se befolyásol minket.
Mogorva () 2019.11.10 22:07:20
@dr Brcskzf Gröőő: az egy képtelen gondolat, hogy az ember esetleg egyéni teljesítményeket értékel nagyra, és közben már csak azért sem szedi elő a nemzeti hovatartozás kérdését, mert ő maga, mint annak a nemzetnek a tagja, a szóban forgó alkotó közelébe se látszik (érződik, mittudomén) felnőni?
Én reménytelenül műszaki ember vagyok, és senkit nem szeretnék megbántani. Csak volt egyszer egy német kollégám, aki - miután egy S7-ben a szeme láttára végigprogramoztam valami izékét - megjegyezte: "Neumann is magyar volt, a magyarok jók matekból".
És én nem válaszolhattam neki mást, mint azt, hogy Neumann leginkább Neumann volt, és az agya talán itt ténykedik a Nagy Globális Létezésben (a kollektív emlékezet nevű feltételezésben) máig, de az, hogy ő éppen magyar is volt közben, az egy meglehetősen véletlen dolog.
Ha nem az lenne, akkor nekem az a program nem két napig tart, hanem ugyanannyi percig.
Így volt József Attila pontosan József Attila, és nekünk annyi jutott belőle büszkeségileg, hogy nem kell beírnunk a verseit a gugli fordítóba.