Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erőnyerő

65 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Jó ideje nem jártam már a saját blogomban, mert őrületes nyomás nehezedett rám, és sajnos nem tudtam vele megbirkózni, kiütéssel győzött a stressz!    Most láttam, mennyivel egyszerűbb úgy tanácsokat osztani, hogy közben azért egy rendezett, stabil életem van. Nem egyszerű, de stabil. Amikor…..
         Karácsonykor is meglátogattuk nemzeti ( és családi ) kincseinket, az édes kuvaszokat. Főszerepben Liza, a Tábornoknő. Így nevezem, mert a dédelgetést is pókerarccal fogadja, de közben nagy elánnal jön hízelegni. Általában elegáns pózban ül, kihúzza magát, mint egy valódi katona. Szóval…..
        Közeledik az év végi ünnepkör.  A  szilveszterrel, új évvel  könnyebben vagyunk,  az valahogy alapból a bizakodás, az újrakezdés ünnepe, mulatással, bulival ünnepeljük, és ez így nagyon is helyénvaló.         A  Karácsony viszont már  egészen más színezetű. Sokkal jellemzőbb az önvizsgálat,…..
         A két dolog összefonódása a legtöbb ember számára lehetetlen, ez tűnt ki egyik reggeli rádióműsorunk vezetőjének megállapításából is. Bhután, a kis buddhista királyság volt a téma, ahol tudatos döntésekkel lassítják, hogy  a civilizáció néhány vívmánya tönkre tegye az életüket. Celebünk…..
     A Biblia szerint oda kell tartanunk, ha az egyiket megütik. Kár, hogy a Szent Könyvekben nem rendelkeztek a menet közben bekapott bal-és jobbhorgokról, parasztlengőkről és bodicsekekről, mert akkor most jóval könnyebb helyzetben lennék.         Autista / spektrumzavarral élő /  nagylányommal…..
         Sokat gondolkodtam, hogyan foglalhatnám össze az érzéseket, amik a szokásos, évenkénti, Németországban élő autista nagyfiam látogatásakor keletkeznek bennem. Néhány évvel válásunk után vitte ki magához az édesapja, miután két öngyilkossági kísérlet után láttuk, hogy ezt itt már nem tudjuk…..
        Én tudom, hogy a MÁV nem tökéletes, mert minden nap vonattal járok dolgozni 60 km távolságra. De nagyon unom már, hogy olyan emberek, akik soha nem használnak tömegközlekedést, hanem a családonként 3 gépkocsijukkal teszik le az ökológiai lábnyomukat, a MÁV-ot  becsmérlik , és a német vasutat…..
    Rendhagyó  húsvéti bejegyzést írok, amennyiben itt nem cuki nyuszikákról lesz szó, hanem hatalmas kuvaszokról. Ami mégis aktuálissá teszi ezt az írást, az a szeretet, ami központi szerepet tölt be a kuvaszokkal való kapcsolatunkban és a keresztény vallásban, valamint a gyönyörűen göndörödő…..
          Annak idején ez volt a nevelési tanácsadóban a legtöbbször elhangzó "tanács", amikor autista kislányom számára próbáltuk megoldani a fejlesztést, az elhelyezést oviban, majd iskolában. Mivel ő ún. "magasan funkcionáló", tehát beszél, tanul, csak  fura a viselkedése, a cél az integrálás…..
     Ez egy alapelv a boldog, megelégedett élethez, és többek között szerintem azért is nehéz megtalálni a boldogságot, mert ezt nagyon nehéz betartani. Akaratlanul is ártunk.      Itt van például ez a vegetariánus, vegán életvitel: nem  használunk semmit, ami állatok élete árán készült. Maradnak…..
           A tegnapi napon is sikerült megint újat tanulnom. Hiába, jó pap, ugyebár holtig, hát még a jó gyógyszerész!        Viccet félretéve, sajnos nem volt vicces a dolog, és nagyon megvilágította azt, hogy hogyan is működünk mi, emberek.        Este együtt dolgoztunk kis asszisztens…..
       Működik!  Nálunk, az egészségügyben is! AKCIÓ-hét van !!!  Méghozzá oltási. És láss csodát: ismét egymás hegyén-hátán nyomorogva áll órákon át a nép, hogy felvehesse az oltást.          Azt az oltást, amit egyébként is ingyen kapna akkor is, ha előtte időpontot kérne rá. 15 percenként ad…..
                  Tartozom. Nem pénzzel, hálával. Valakinek, akit születése óta ismerek, becsülök és tisztelek. És nem is akármiért, valószínűleg az életemért, de minimum a testi épségemért.             Ilyesmi még nem esett meg velem: megtámadott egy bika. ( Nem volt rajtam semmi piros.) Én…..
Erőnyerő 2021.11.10 13:51:28
@zoltankiricsi: Nem gondolták sztem a gazdák sem, hogy ez megtörténhet, mert kisebb korában nem volt ilyen. Azóta zárva van , külön karámban, félreeső helyen.
         Itt a negyedik hullám! Ez egy szörföst örömmel töltene el, számunkra azonban kevésbé pozitív az üzenete. Nem egyszerű a helyzet így sem, hogy azért már sokan oltottak vagyunk. Az egészségügyben mindenki. Ennek ellenére egyik szerencsétlen kollégánk már harmadszor esett bele a COVID-ba, és a…..
    Tegnapi munkám során tapasztaltam, amíg én belül laboráltam, a kívül expediáló (gyógyszert kiadó) szakasszisztens kolléganő mély eszmecserébe merült a vényt kiváltóval az oltás káros voltáról. " Bizony, nagyon csúnya dolgokat tudnak azok csinálni! " -tromfolt rá a beteg érveire. Na, ez egy igazi…..
          Erről mostanában napközben gyakran ábrándozunk a hőségben, de az a fajta, amiben nekem részem volt, az nem ebbe a kategóriába tartozik.           Az első ilyen irányú inzultus az intézményi Semmelweis-napi ünnepségünkön történt. Természetesen a COVID-járvány alatt nyújtott helytállás volt…..
     Ebben vagyunk most, hőségrekordok dőlnek meg, és úgy néz ki, a biztosítékok is gyorsabban csapódnak ki, mentálisan is könnyebben kifáradunk. Ennek eredménye lehet ez a "pedofil-törvény" körül kirobbant világraszóló cirkusz is, amit sikeresen kiérdemeltünk.       Maga a jelenség nem újkeletű…..
      "Majd megtanuljátok, hogy a tetteiteknek következményei vannak!" Ez  volt a jelmondata annak idején az egyik amerikai pankrátorcsapatnak, ezzel jelezve előre ellenfeleiknek a baljós jövőt. Ezt nálunk is sok embernek ajánlatos lett volna megfogadni a pankrációtól függetlenül is.        Lassan…..
     Ez a név nekünk, egészségügyieknek  biztonságot adott. A tőlük kikerült termékek  milliók életminőségét javították. De ez sajnos nem volt elég. Vagy túl sok volt?      A SARS-2 COVID-19 elleni oltóanyagok közül messze a legtöbb negatív hír az ő vakcinájukkal kapcsolatban jelent meg. Pedig a…..
                 Nemrég volt az autizmus világnapja. Celebek öltöztek kékbe világszerte, felhívni a figyelmet ezeknek az embereknek a problémájára. És erről ismét eszembe jutott, hogy azokról viszont, akik ilyen emberekkel élnek, akik róluk gondoskodnak, még csak említés sem esik. Pedig igencsak…..
        Bocsánat, ha valaki pókerismertetést várt, ez most nem arról szól, bár a helyzet az tényleg egy nagy játszma. Nem csillapodik a CoVID-19 járvány, és a körülötte kibontakozott zűrös kapálózás sem. Mindenki igyekszik ebből is kihozni, amit lehet- a politikustól a védőfelszerelést gyártókon át…..
     Ismét sikerült reggel tapasztalnom, hogy a világ mennyit változott. Régen, ha valami bekerült a rádióba, az megbízható információ volt. Igen, tudom, most sokan felhördülnek.Helyesbítek, a politikát kivéve. De ennek már vége.        Munkahelyemen folyamatos rádióhallgatás van, háttérként, így a…..
      Még mindig nem csitul az oltással kapcsolatos vita, a gond az, hogy a szakmai kérdéseket  a politika hatja át, a médiában  különböző szakértők szólalnak meg, akikről persze gyorsan meg lehet állapítani, hogy nem ok nélkül kerültek be az adott műsorba...       Ez történt nemrég egy reggeli…..
      Szakmai köreinkben tapasztalom, ismét fellángolt a régi harc annak kapcsán, miként kell(ene) gyógyítani: alternatív módszerekkel, vagy inkább bizonyítékokra alapozva? Vérmérséklettől függően megy a vádaskodás. A racionálisak kuruzslással vádolják a másik tábort, míg az alternatív medicina…..
       Norbi már megint magára borította a bilit. Nem tudom eldönteni, hogy Gábor Zsazsa bölcsességét fogadta meg, miszerint mindegy, hogy mit, csak írjanak rólad, vagy megrögzött macchiavellista, tehát szerinte a cél szentesíti az eszközt, vagy szimplán antiszociális, ezért ennyire tapintatlan. Én…..