Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peregrin_Ábrahám fiai

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma délután az utolsó csapattagunk is végzett a versenyfeladatokkal. :) Minden adatot sikerült visszatöltenünk az Enciklopédiába. Szuper kaland volt!!! Reméljük sikerül bejutnunk a legjobb csapatok közé, de a verseny eredményétől függetlenül nyertesnek érezzük magunkat: rengeteg érdekességet tudtunk…..
Néhány könyvet szeretnénk figyelmetekbe ajánlani a téli szünetre iskola témakörben:  Erich Kastner: A repülő osztály Erich Kästner egyik legjobb ifjúsági regényében a kirchbergi gimnázium diákjai karácsonyi színdarabot próbálnak. A próbán minden remekül megy, de az előadásig történik egy és más…..
Az utolsó feladat, amit a Galaktikus Tanácstól kaptunk, hogy készítsünk egy forgatókönyvet iskolánk legérdekesebb részeiről. Úgy gondoltuk, hogy a kisfilmben azt a két dolgot mutatjuk meg, amire büszkék vagyunk: az iskola kisharangját és osztályunk természettudományos gyűjteményét. Kedvenc helyeink…..
Nyomozásunk utolsó színhelye Budapest. Sok érdekes dolgot tudtunk meg a két budapesti református gimnázium (Lónyay, Baár-Madas) híres diákjairól és tanárairól. Itt olvastunk Homan Károlyról is, akinek több karikatúráját is őrzi a Lónyay utcai Református Gimnázium. Ehhez kapcsolódóan kaptuk a…..
A mai csapatnapon megalakítottuk a T T T-t, azaz a Talentum Természetbúvár Társaságot. Társaságunk alapszabályát itt olvashatjátok:..
10 nap múlva vége a versenynek. Addig viszont van még néhány feladatunk. A mai csapatnapon egymást segítve oldottuk meg a versenyfeladatokat. Reméljük sikerül bekerülni a legjobbak közé. :)..
Mogyorós pele  Alsósok voltunk, amikor osztályunkkal erdei iskolában táboroztunk Tihanyban. Szállásunk a Tihanyi-félsziget nyugati felén, az erdőben egy kulcsos házban volt. Hamar kiderült, hogy az épület nem vagyunk „egyedül”… Egy mogyorós pele családnak is megtetszett a házikó. A vöröses sárga…..
A játék lassan a végéhez közelít, megérkeztünk Pápára az utolsó előtti állomásra. Itt az egyik csapatfeladatként Iskolánk gyűjteményét népszerűsítő plakátot kellett készítenünk. ..
Újabb feladatot kaptunk a Galaktikus Tanácstól: egy új szokást kell meghonosítanunk az Iskolánkban. A Talentum rendszeres programjának egy tavaszi túrát szeretnénk javasolni: Bódás János református lelkész, költő szülőfalujába, Tácra kirándulnánk minden évben a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási…..
Elérkezett a játék utolsó fordulója, az elveszett adatok összegyűjtését Nagykőrösön folytatjuk. Itt kaptuk az egyik legnehezebb csapatfeladatot: a nagykőrösi „Nagy tanári kar” szoborcsoport mintájára iskolánk tanárainak kellett szobrot állítani. Íme a gipsz sziluett szoborcsoportunk: A…..
Székesfehérvár hazánk egyik legjelentősebb történelmi múltjával bíró városa, amely egykor királyi székhely és a kora középkorig Magyarország fővárosa volt. Középkori Alba Regia települést Géza fejedelem alapította, majd István királyunknak köszönhetően Fehérvár királyság központi városává…..
A székesfehérvári gyülekezet 1824-es megalakulása után magánházaknál kezdődött el a gyermekek tanítása. A Székesfehérvári Református Elemi Népiskola az 1843-as templomépítés során átkerült a templommal szomszédos házba. Az iskola jelenlegi helyén álló házat 1869-ben vásárolta meg az egyházközség,…..
Elkészültünk az Isten háza csapatfeladattal is. A székesfehérvári Széchenyi utcai református templomot mutatjuk be videónkban...
Újabb csapatfeladatra készülünk... :)..
Közeleg az őszi szünet és a reformáció ünnepe is. Ehhez kapcsolódóan címlapot terveztünk az iskolaújságnak...
Újabb érdekes feladatot kaptunk a Galaktikus Tanácstól: próbatételt kellett szerveznünk, hogy kiderüljön, ki tartozik a csapatból a „Kisbotosok” ki a „Nagybotosok” közé. A játékban sok minden megtudhattunk arról, hogy mi is az a nagybot… Debrecenben a tűzoltók nevezetes szerszáma, a gerundium, egy…..
Nem sokáig várt ránk Debrecen, a „kálvinista Róma”. Október 16-án elindult a játék második fordulója. Nagy örömmel láttunk neki az újabb feladatoknak. Lelkesedésünket fokozta, hogy jelenleg 5. helyen állunk a versenyben. Reméljük sikerül javítani vagy megtartani az eredményünket. :) Iskolánk…..
Kis csapatunkkal tegnap a Fővárosi Állat- és Növénykertben jártunk. Először az Elefántházat néztük meg. Vicces volt látni, hogyan fürdik a kiselefánt. Rövid állatsimogatás után a fókák felé indultunk, ahol játékos fókabemutatóval egybekötött etetésen vettünk részt. A Varázshegyben két 3D kisfilmet…..
Megérkeztünk időutazásunk 2. állomására, Nagyenyedre. Információkat gyűjtöttünk a Bethlen Gábor Kollégiumról, híres tanárairól (Benkő Ferenc, Pápai Páriz Ferenc) és diákjairól (Kőrösi Csoma Sándor, „Erdély Széchenyije” Gróf Mikó Imre, Sütő András) Nyomozásunkhoz új segítőtársat kaptunk. Pepe…..
Kolozsvári nyomozásunk végéhez érkezett. Sikerült a város összes elveszett adatát visszatölteni az Enciklopédiába. Új segítővel – Mirjammal - bővült a csapatunk, és megszereztük a két úrvacsorai kehely ereklyét is. Mindeközben elkészült osztályunk címere, egy könyvre vigyázó zöld gyík:..
A kezdeti nehézségek után mindannyian elkezdtük a nyomozást, reméljük, az összes eltűnt adatot sikerül majd visszatöltenünk Naprendszer Enciklopédiájába. Az I. állomás Kolozsvár, ahol a magyar protestánsok legrégebbi iskolája található. Sok érdekességet tudtunk meg a Kolozsvári Református…..
Elindult a játék. Csapatunk néhány tagjának problémái adódtak a belépéssel. De addig sem vesztegettük az időt, a Galaktikus Tanács felkérésére megpróbáltunk a Károlyi Zsuzsanna Nőszövetség nyomdokaiba lépni és adománygyűjtésbe kezdtünk. Iskolánk minden évben gyűjt a Kárpát-medencei Református…..
Sziasztok! „Ábrahám fiai” vagyunk, a székesfehérvári Talentum Református Általános Iskola 7. osztályos tanulói. A Galaktikus Tanács felhívására elindulunk segíteni Peregrinnek megkeresni a Nagy Galaktikus Enciklopédiából eltűnt adatokat. Érdekes nyomozás vár ránk, izgalmas feladatainkat…..