Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tüske

17 bejegyzést írt és 196 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindjárt lesz egy újabb spoiler tematikában íródó poszt. ..
tüske 2014.04.19 21:32:25
@Nyílméregbéka: talán kicsit pökhendire sikerült az első kommentem, de a napokban már volt egy vitám a témában.

Már hogy lehetne baromság valami, ami nem vélemény, hanem egy ízlésbeli, világnézeti kérdés? :) Te a túrósbatyut szereted, én meg a lekváros kiflit, nincs ezzel gond. A gond az, hogy akiket idegesít ez a spoilerfóbia, azok meg akarják győzni a többieket, hogy ugyan ne zavarja már őket, ha lelőnek poénokat. De zavarja, ez van. Mi nem akarunk titeket meggyőzni, csak fogadjatok el. Kezeljétek kicsit empatikusabban a dolgot, és ne csesszetek ki velünk. Ez ugyanis nem kerül semmibe. Ez még nem sérti a szólás- vagy sajtószabadságot, nem akarom én megmondani senkinek, hogy mit írjon a facebook falára vagy blogjára. Csak szépen kérek.

Arra hivatkozni, hogy száz éve kiadták, vagy most pörög valami, és úgyis belefutunk spoilerbe, arrogáns. Leszarod a másik embert; nem érdekel, hogy mit gondol. Pont olyan, mint hogy az utcán nem dobod el a szemetet, hanem elmész a szemetesig: az sem kerül semmibe.
A hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján az Egyesült Államok egy elbizonytalanodó, válságba került nemzet képét mutatta. A Watergate-ügy és a vietnami vereség terápiás kibeszélése épp csak elkezdődött, a Carter elnöksége alatt recesszióba forduló gazdaság elszabaduló…..
tüske 2014.01.29 20:14:21
@Deepblue Noir: elég tudatos filmfogyasztó vagyok, százból egyszer fordul elő (tényleg), hogy nem tudom halálpontosan, hogy mire ülök be (mondjuk mert felületesen néztem utána). Most előfordult, de ezt a frusztrációt ki tudom kapcsolni, hidd el.
Az igenis lényeges, hogy egy filmet hogyan pozicionálnak az _alkotók_ (bocs, a forgalmazó). Ezt szándékosan másnak hirdették, mint ami; ez az, ami bosszant.
Nézd meg a trailert:
www.youtube.com/watch?v=o5zfgs0F620
Ez egy minőségi, pörgős film ígérete, tele con-man-ekkel, átejtésekkel, fordulatokkal. Maga a film pedig ugyan valóban minőségi, de teljesen más: sokkal összetetteb, ugyanakor a csavarosság teljesen hiányzik belőle, _ez az aspektusa_ csupa sablon (ellentétben a karakterekkel). Ez nem baj, még egyszer mondom, csak nem várhatod el az átlagnézőtől, hogy egy trailernyi időnél többet fektessen az utánanézésbe (nem magunkról beszélek, akik talán több időt töltenek filmekről való olvasással, mint filmnézéssel :] ).
Hollywood a kilencvenes évek elején vetett szemet először a videojátékokra, amit leginkább a játékipar akkortájt bekövetkezett rendkívüli fellendülése magyaráz. A játékfejlesztők ekkorra kirobbanó üzleti sikereket értek el, s az Álomgyár értelemszerűen nem kívánt…..
Walter meth-főző lakóbusza, figurákkal. Instant get...
tüske 2011.07.12 14:29:51
Idén áprilisban hunyt el az utóbbi fél évszázad amerikai filmművészetének egyik legjelentősebb alkotója, Sidney Lumet. Pályájáról, filmjeiről a Filmvilág júliusi számában emlékezünk meg hosszabban, itt a blogon pedig azon olvasóinknak kívánunk Piszkos12 rovatunk keretén…..
A Vladimir Klicsko-David Haye nehézsúlyú világbajnoki ökölvívó-mérkőzést élőben közvetíti a Duna Televízió a hamburgi Imtech Arenából július 2-án, szombaton.Az év összecsapása boksztörténelmi jelentőségű nehézsúlyú címegyesítő meccs lesz, mivel az ukrán Klicsko a…..
tüske 2011.06.28 21:47:34
B-oldal Bankrablós filmek kliséi 2011.06.10 07:34:00
Rég nem foglalkoztunk a filmes klisékkel, de mi is lehetne jobb come back, mint a bankrablós filmek jelenségeinek átpörgetése. Hogy mindenki ízlelőbimbója beinduljon, álljon itt a TOP10 bankrablós film EVÖR:1. Holtpont2. Szemtől szemben 3. Kánikulai délután 4. A belső ember 5.…..
tüske 2011.06.12 09:46:34
Éreztem hogy nem kéne, de így három hónap után elolvastam a kommenteket. Döbbenetes ez, Csernus elmolyolna rajtatok egy darabig, ez egész biztos. Jól vagyok, köszi, annak ellenére is, hogy már a kocsmámba is beszivárogtatok és cseszegettek, hogy miért nincs poszt.Annak a fiúnak…..
B-oldal Filmek, amiket ajánlok 3. 2011.04.13 07:19:00
Ha nem is önök kérték, de folytatom azon filmek mustráját, melyet ajánlok nektek (nyugi, láttam szar filmeket is közben)! Ez itt Anglia (This is England), 2006 Falklandi háború, Margaret Thatcher, unalmas angol kisváros és a kis Shaun, aki apja halála után a skinhead fiatalok…..
B-oldal Indiai férfirúdtánc 2010.09.27 11:06:00
Mondom: RÚDTÁNC. Lehet, hogy ez a poszt csak a címeként publikálva is megállná a helyét, lehetne tippelni, hogy ez mi a túró igazából. Ki sem kell fejteni. Pláne, mert én aztán semmit nem tudok erről a kultúráról. Azt tudom, hogy nincs egy kultúra, amely magasabb rendű volna a…..
Filmdroid Jön az Időzsaru 2.0 2010.09.19 16:52:00
Jean-Claude Van Damme fénykorában játszott az Időzsaru (TimeCop) sci-fi akciófilmben, amely pályafutása egyik legnagyobb sikere volt, világszerte 100 millió dollárt termelt a produkció.  Az alkotás a Dark Horse egyik képregénysorozatán alapult, a cég 2007-ben jelentette be, hogy…..
Minden hetedik amerikai szegénynek számít – derült ki az amerikai népszámlálási hivatal csütörtökön nyilvánosságra hozott adataiból. Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államok polgárai közül 43,6 millióan vannak olyanok, akik a szegénységi küszöb alatt élnek. (Ez a…..
Harmadik összeállításunk immár több, mint 20 évvel ezelőttre tekint vissza. Célja, hogy a '80-as évekről ne csak az ABBA, vagy a Boney M jusson eszünkbe. A listát különösen azoknak ajánlom, akik szerint az SF rövidítés San Franciscót takar. Star Trek rajongók…..
Nagy divatja van manapság annak, hogy az emberek csak Amerika felé fordulnak, így elfeledkeznek arról, hogy bizony Európában is gyártanak jó sorozatokat. A briteknek nagyrészt a tinisorozatok, így a Misfits vagy a Skins jöttek be eddig, azonban a Paradoxhoz hasonló műsorokkal…..
Olyan jeleneteket válogattunk össze, amiknek a jelentősége akár abban a pillanatban világos volt, vagy csak később, esetleg évadokkal arrébb döbbentünk rá, hogy miért is voltak meghatározók. A lista szubjektív, emberek, kommentekben jöhet még tipp bőven, és akkor lesz még egy…..
Érdekes felvetés érkezett a TvSquad részéről, akik korábban a James Bond univerzumban játszódó sorozat ötletét emlegették. Néhány hetes agyalás után összeállítottak egy listát, ami négy adaptálható filmes franchise-t sorol fel. Számos tévéműsor látott már napvilágot…..
Egy korábbi bejegyzés kapcsán valaki évődve felvetette: milyen kár, hogy Gyurcsány Ferenc nem politológusnak "született". Látom, hogy mostanában sokan előszeretettel köszörülik a nyelvüket a szakmánkon, ezúttal mégis azt kell mondanom, hogy van némi igazság ebben a…..
Hogy az NBSZ olvasói nehogy kimaradjanak a választások óta egy rakás helyről megkapott aktuális viccből, jöjjön az amúgy borzasztó rossz szóviccre termett nevű Vona Gábor: Mi lesz Vona Gáboron, ha a parlament felé haladva lefröcsköli sárral egy elhaladó autó?…..
Kezdjünk egy találós kérdéssel: miről emlékezetes a mai nap? Már azon túlmenően, hogy nyolc év után végre kocsiszínbe érkezik a Vörös Villamos? Ha kell, segítek. Ma, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját! Két jó okom is van lecsapni a…..
100 millió tévénéző csak az USA-ban, potenciálisan egymilliárd világszerte: ez a Super Bowl, az amerikaifutball-bajnokság nagydöntője, amit ma este, illetve hajnalban rendeznek meg, és ezzel kezdjük az ajánlót, mert ez a nap legfontosabb eseménye tévés szempontból. A meccset…..
A most következő történetek, helyszínek és emberek nem a képzelet szüleményei. Valóban megtörtént minden, amit itt leírok. Igyekszem a legkevesebbet torzítani (a magam javára biztos nem fogok), de előfordulhat, hogy valamire nem emlékszem pontosan, ill. akad néhány személy,…..
  (előzmény: 50-31) #30. - 4 hónap, 3 hét és 2 nap (2007) Rendezte: Cristian Mungiu A román film vitathatatlanul felfelé tör, a jelenség egyik kiugró példája Cristian Mungiu remekműve, mely 1987-be, a Ceauşescu katasztrófa idejére kalauzolja a…..
Az Avatar egyik jelenetében Jake Sully egy miniatűr kamerába beszél. Látjuk az arcát és látjuk az apró szerkezetet az arca előtt. A 3D technológia megadja azt az élményt, hogy látjuk a tárgy és a színész arc között síkkülönbséget, de a kamera mindvégig homályos, míg Sam…..
tüske 2009.12.23 12:03:44
A fergeteges Firewater koncert óta rengeteget hallgatom a The Golden Hour című lemezük This is my Life dalát. Ennek kapcsán ugrott be néhány hasonló című dal, s kicsit utána kerestem, hogy hányan írtak dalt ilyet, vagy valami nagyon hasonlót. Nem csigázlak: nem kevesen. Valamiért az…..