Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krauszemma

64 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hónapok sok-sok teendői miatt most érkezem augusztusi témánkkal, a kétnyelvűséggel. Milyen nyelveken tanulok és dolgozok, mit jelent számomra a két- és többnyelvűség? A lányok nevére – Fanni, Gabi és Klári – kattintva olvashatjátok valamennyiük véleményét a témában...
A mai világban a test sokszor kerül a márkák és a címlapok kereszttüzébe. A társadalom nyomására jó néhányan láthatatlan elvárásokkal küzdenek, hogyan legyenek vékonyabbak, szebbek, miközben a valódi boldogság nem a számokban, hanem az egészséges jóllétben rejlik. Abban, hogy jól érezzük magunkat a…..
A legutóbbi Írók egymás között témánk a rosszfiúk szerepe a regényekben. Ha már egyszer körbejártuk a férfikaraktereket, nem hagyhattuk ki, hogy ne nézzünk a téma mélyére. Valójában kik is a rosszfiúk, és számunkra íróként mit jelentenek? A lányok nevére – Fanni, Gabi és Klári – kattintva…..
Az utóbbi Írók egymás között témánk a szerkesztési folyamatokról szólnak; miként is bánunk a szövegeinkkel? Ebben a cikkben igyekszem kitérni mindenre, amit az Osztálykép kapcsán tapasztaltam, és mesélek nektek arról is, hogy íróként hogyan látok a szövegek ellenőrzéséhez. Olvassátok el az Írók…..
Az Írók egymást között lányaival töretlenül visszük tovább a bolygós kihívást. Fanni fejéből pattant ki az a remek ötlet, hogy a Sleeping at Last univerzum ihlette albumára írjunk novellákat. Ezúttal Szaturnusz történetével készültem nektek. A lányok nevére kattintva (Fanni, Gabi és Klári) a többiek…..
Sokszor nem értjük, miért fáj a fejünk, miért szorongunk, vagy miért vagyunk zaklatottak. Állandóan pörgünk, kimeríthetetlenül haladunk előre az úton, dübörög a tömegközlekedés, az egybenyitott irodatér tíz-tizenkét órája. A kocsiban társunk a rádió, kezünkben az okostelefon, otthon a tévé vagy a…..
Sokan sokféleképpen gondolkodnak az egyre ismertebbé váló ASMR-ról. Egyesek bizarr szokásként tekintenek rá, mások nyugalmat találnak a vezetett meditációban, kellemes hangokban és vizuális élményben. Egy biztos, hogy ez a viszonylag friss jelenség lassan megkerülhetetlenné válik, hiszen egyre több…..
Az Írók egymást között lányaival töretlenül visszük tovább a bolygós kihívást. Fanni fejéből pattant ki az a remek ötlet, hogy a Sleeping at Last univerzum ihlette albumára írjunk novellákat. Következzék a család rosszfiúja, Jupiter története. A lányok nevére kattintva (Fanni, Gabi és Klári) a…..
Ebben a hónapban a lányokkal az erős férfiak témáját járjuk körbe. Úgy, ahogy az előző cikkünkben kitértünk fiktív kedvenceikre, ezúttal is egy csokorba fogjuk valamennyiünk szeretett példáit. A lányok nevére – Fanni, Gabi és Klári – kattintva olvashatjátok a véleményüket...
Május utolsó előtti hete a mentális egészségről szól. Arról, hogyan tehetünk tudatosan a jóllétünkért. Ahhoz, hogy rendben érezzük magunkat, meg kell hallgatnunk a testünket, miről mesél a lélek és az elme. Már régóta szeretnék erről a témáról bővebben írni nektek, mert amióta csak élek, szorongás…..
Az Írók egymást között lányaival töretlenül visszük tovább a bolygós kihívást. Fanni fejéből pattant ki az a remek ötlet, hogy a Sleeping at Last univerzum ihlette albumára írjunk novellákat. Következzék a család lázadó tagja, Mars története. A lányok nevére kattintva (Fanni, Gabi és Klári) a…..
Az e havi Írók egymás között cikkünk a személyes témáinkról szól. Azontúl, hogy mindannyian nagyon szeretünk írni és olvasni, számtalan más hobbi és pont összekapcsol minket. Ebben a bejegyzésben kísérletet teszek arra, hogy elmeséljem nektek, a blogom milyen főbb témák köré épül. Na, de miért…..
Tudtad, hogy létezik Árnyékpest? Na és az Északi pályaudvar? BKV-ba szerelmes nem e világiak? Nemrégiben jelent meg Sütő Fanni novellás- és verseskötete, a Csudapest világvége, amely körbejárja az alternatív Budapestek valamennyi szegletét. Olvasóként mi is bebarangolhatunk olyan, szemnek…..
Ma van A víz világnapja, és tovább folytatódik az Atlasz-projekt, vele a következő bolygóval, a Földdel. Amikor megírtam ezt a részt, minden feszültségemet és szorongásomat beleírtam, ami csak mostanában kavarog a fejemben, egyúttal, ahogy kiengedtem, jobb lett. Valahol ezért menedék nekem az írás,…..
Egy váratlan és szokatlan helyzetet teremtett a koronavírus-járvány. Fejlesztőtanárként különösen kihívásokkal teli, hogyan tartsam meg mindazokat az órákat, amelyek elősegítik a gyerekek további fejlődését. Ezért is határoztam el, hogy néhány gondolatot megosztok veletek arról, hogyan készítettem…..
2020-ban számos izgalmas projekttel készültünk az Írók egymás között lányaival, többek között egy tizenkét hónapon keresztül tartó írós kihívással, cikkekkel, valamint egy olvasóklubbal. Az olvasóklub célja, hogy megosszuk veletek az olvasásélményeinket. Az első könyv, ami terítékre kerül, Markus…..
A mítoszoknak helye van az emberek életében. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy városi élet ide vagy oda, életünket mind a mai napig át- meg átszövik a történetek. Immár kisebb hagyomány épült ki a mítoszok elmesélésére, újra beépítésére a mindennapjainkba. A MythOff esemény keretében kicsik és…..
E havi Írók egymás között témánk szorosan kapcsolódik a Nemzetközi nőnaphoz. Mi másról is szólhatna, ha nem az erős nőkről életben és irodalomban? A következő cikkemben górcső alá veszem azokat a (nem csak) női karaktereket, akik körülvesznek mindannyiunkat, legyenek azok katonák, cégvezetők vagy…..
Folytatódik az Atlasz-projekt, a Naprendszer következő tagjáról, Vénuszról olvashattok. Hogy mi is az az Atlasz-projekt? Fanni írós kihívása: tizenkét hónapon keresztül arra teszünk kísérletet az Írók egymás között lányaival, hogy a Sleeping at Last inspirálta univerzum albumára írunk. Bátran…..
A februári Írók egymás közötti témánk szorosan kapcsolódik az írástechnikához. Ezúttal a szöveg szerkezetéről készülünk cikkel, többek között arról mesélünk, hogy kinek hogyan állsz össze egésszé a regénye. A lányok nevére kattintva – Fanni, Gabi, Klári – olvashatjátok az ő véleményüket a…..
Az Írók Egymás között lányaival egy új, közös projektbe fogtunk. Az ötlet szerzője Fanni volt, aki miután meghallgatta a Sleeping at Last csodás, univerzum inspirálta lemezét, kitalált egy kihívást. Az együttes kísérletet tett arra, hogy a világegyetem valamennyi csodáját megragadja, és ezt nem…..
Már szinte hagyomány, hogy az Írók egymás között csapattal januárban végiggondoljuk írós fogadalmainkat. A következő cikkemben megosztom veletek, hogy miket tervezek. A lányok nevére kattintva – Fanni, Gabi és Klári – elolvashatjátok, hogy ők milyen írós projekteket visznek...
A decemberi Írók Egymás Között témánk nem lehetett más, mint az évértékelés. Mi is történt pontosan 2019-ben? Mi volt tanulópénz? Mi az, amit sikerült elérnem, és mi az, amit folytatni szeretnék? A lányok, Fanni, Gabi és Klári nevére kattintva olvashatjátok kinek hogyan alakult a 2019-es…..
Miről is szólhatna a novemberi Írók egymás között cikkünk, ha nem a NaNoWriMóról? Ezúttal Fannival, Gabival és Klárival körbejártuk, mit is hozott ki belőlünk az írásláz, milyen élményekkel és tapasztalatokkal zárult a nagy kihívás...
E havi Írók egymás között témánk az önmenedzselés és önmarketing. Sokan sokféleképpen állnak a témához és számtalan kérdés merülhet föl az emberben. Kell-e egy írónak ezzel foglalkoznia, ha igen, akkor milyen feladatokat vállal, hogyan tudja magát hatékonyan megismertetni az olvasói…..