Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoli vagyok

1 bejegyzést írt és 616 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ádám, a keresztfiam beteg, fociláza van. Életre szóló fertőzés, azt hiszem. Éppen azon megy keresztül, amiből engem zseniálisan kihagytak a szüleim. Kapus volt, aztán focitáborba ment, aztán gólokat lőtt, aztán stoplis cipőt akart (megjegyzem, a stoplis cipőn nekem is az életem…..
budapest A macsó és művész 2012.05.28 16:10:00
Gyönyörű, ám dolgos reggelen történt, egész pontosan abban az időszakban, amikor a szerelmespárok esetében megsokasodik  a zoknifelvételek és fogmosások közötti, szerelmet nem, csak türelmet edző egymásba botlás a fürdő és a szoba mentén.Én egyszer csak mégis a szerelem…..
zoli vagyok 2012.05.30 10:43:58
Egy hétig tartó állóháború után azt mondtam Mandulának, hogy legyen, úgy állok mellé, ahogy ő akarja, harcolja ki a maga módján mindazt, amit saját bevallása szerint is rég ki kellett volna harcolnia. Engedtem, mert végül is pont ezzel mutatom meg, hogy ÉN felnőttként kezelem…..
zoli vagyok 2012.05.15 09:56:40
Figyelj, nem akarom letörni a szabadságharcot, de ér ez ennyit? Úgy értem, hogy ha rájuk hagynátok, hogy csináljanak, amit akarnak, akkor tudnának akkora kárt okozni, mint amilyen feszültség most van ebből?

Én (mi) addig kerestem a tökéletes megoldást, addig jegyzeteltem sorban, hogy mivel mi a baj, hogy közben pont a lényeget felejtettem el.

Fight the good fight.

Szerintem vegyetek ki egy hét szabadságot, menjetek el valami nagyon passzív pihenésre sok szexszel, feladott fogyókúrával és kikapcsolt mobillal. A csempe olyan lesz, amilyen. Ha én visszacsinálhatnék ilyen "de hát nem olyan lesz a csempe, hanem másmilyen, vége a világnak!!!"-típusú, önemésztő köröket, rengeteget gondot és vargabetűt megspórolhattam volna.

Igen, egy csomó dolog nem olyan lesz, mint szeretnétek, és ez szar. De látva, hogyan tekeredtek bele mindketten a dologba egyre jobban, csak egy pillanatra játssz el a gondolattal, hogy úgy mész haza, hogy "apád lassan kaphatna egy önálló műsort a Spektrumon, de ne hagyjuk, ez uraljon mindent; nem halunk bele, és alapvetően továbbra is egy jó dolog történik velünk, lesz egy új lakásunk". Szerintem nem attól erős és magabiztos felnőtt valaki, ha részsikerei vannak a szüleivel vitt csatákban, hanem attól, ha a szülei már nem tudják alapvetően elbaszni vagy más irányba terelni az életét, nem lebegnek fölötte akkor is, amikor a társával kéne jól éreznie magát.

Félre ne érts: vágom én a mögöttes tartalmat, értem én, hogy mi minden van itt elkúrva, csak ha ezzel növesztitek nagyra a falon az árnyékot, és rámegy valami sokkal fontosabb, akkor pár év múlva nehezen tudod majd megnyugtatni magad, hogy hát a vécé meg a csempe. Szerintem nem neked kell ebbe beleállni, hanem a csajodat kiszedni belőle. A csata attól lesz csata, hogy mindkét fél küzdeni akar. Ha az egyik elegánsan félreáll, hogy csináldbazmeg, nem fogok ezen kattogni, mit árthatsz nekem, akkor nincs vesztes a történetben.

Véletlenül sem akarom tukmálni a hülyeségemet, tényleg csak azért írtam meg, mert a saját életemből nagyon ismerős az a hangulat, ahogy-amiben most írsz, és ma már jól tudom, hogy a kölcsönös harci pszichózis hogyan mérgez meg egészen fasza dolgokat is. Nem attól lesz erős a ti kétszemélyes csapatotok, hogy pontot rabol az ellenféltől, hanem attól, ha független tud lenni másoktól, ha elég stabil egy saját világ működtetéséhez.

Ti ismeritek a részleteket, ti tudjátok, és nem akarok úgy tenni, mintha akár az információk, akár az érzelmek szintjén ugyanúgy tudnék mérlegelni, mint ti. De így és ennyire szerintem akkor se kell beletekeredni a dologba. Ha én visszamehetnék az időben, hát szarnám le a csempét, hogy egy kellőképpen gusztustalan képpel éljek - és ti most "időben" vagytok. Szarjátok le a csempét, foglalkozzatok egymással.
A vendégség egy szűk, alig két decis pohár. Nem feles, vagy decis, mert mégiscsak pihen az ember, meg kieheti a másikat a hűtőjéből, de nem is három decis, sőt, mondom, kettő is alig.Az első, és örök probléma a fingószelepről szól. Vendégségben szarni soha nem egyszerű…..
zoli vagyok 2012.05.10 04:13:55
budapest Zöld 2012.03.07 18:48:00
Ha nem fingott volna vissza a tél tegnap egy nagyobbat, és nem lettünk volna halálosan összefagyva (egyébként miért ennyire imádni valóak a csajok a férficuccokban? - Mandulának kölcsönadtam a sapkámat, és nagyon adta benne), akkor lefotóztam volna, de így csak elmondani tudom,…..
A tatárbifsztek hozzávetőlegesen az egyetlen überfasza kaja, ami azelőtt létezett, még a végtelen főzelékek és átúszhatatlan húslevesek, az örök klopfolások és a házi szárnyasok maradék nélküli feldolgozásának idejében. Valami nagyon durvát mondok: vagy hatszor menőbb…..
zoli vagyok 2012.02.24 09:39:38
Annál a résznél, amikor a gasztroblogokon való kutatásról írsz, nagyon gonoszan felröhögtem, mert emlékeztem erre a bejegyzésre:
buvosszakacs.blog.hu/2009/11/26/tatar_vagy_tartar

Mondom, ha ezt is megtaláltad esetleg, akkor dobhatod ki az egészet, és kezdheted nulláról, mert konkrétan az összes lépésedbe beleköt. Csak egy részlet:

"A húst nem szabad „jó előre” bekeverni, mustáros és/vagy olajos pácban „érlelni”. Valójában itt érlelésről nem is lehet szó: mind a mustár, mind az olaj savmaradéka denaturálja a hús fehérjéit, azaz (köznapi értelemben véve) „főzni” kezdi, szárítja-savanyítja. Ettől kezdve nem beszélhetünk természetes húsízről, legfeljebb valamiféle fehérjetartalmú fűszerkrémről. A finomított nagyipari olajak többsége ráadásul kellemetlen mellékízt is ad a húsnak.

Használjunk minél frissebb húst. És ne daráljuk, mert ez roncsolja a szerkezetét, kenőcsössé teszi. A jó tatár szaftos és „harapása” is van (amolyan „al dente”). Darálás helyett a hűtött húst vágjuk vékony szeletekre, csíkokra, majd borsóméretű darabokra. Vagy akár kaparjuk ki az inak közül. A német nem véletlenül nevezi kapart húsnak is (Schabefleisch).

A vágást közvetlenül tálalás előtt végezzük, és a lehető legkésőbbi időpontban keverjük össze csak a fűszerekkel."

Egyébként én meg azt gondolom, hogy a jó étel az, ami ízlik, függetlenül mindenféle ökölszabályokról (egyébként ez is milyen, gasztroblogok szavajárása az "ökölszabály", sokszor pont olyan militánsak, mint a biciklis aktivisták online cuccai)
Ha én hatalmas lennék, mondjuk II. Péter, akkor tuti, hogy kibekurtúl visszanyúlnék Kálmánhoz, mert ez a csávó azoktól a könyvektől, vagy miktől elfogadhatatlanul neoliberális lett és ezért tart itt ez az ország. Fasznak ennyit tanulni - de legalább már erre odafigyelnek, hogy…..
Péntek éjfélkor szakadtam szét, már nem bírtam tovább taposni, hogy legalább fejjel kint legyek a szarból. Fontos beismerést kellett magamnak tennem: nem bírok el a feladataimmal. Nem csak munka, hanem munka és minden egyéb.Szépen megfejelte mindezt a tény, hogy az új albérletünk…..
zoli voltam Költözés után 2011.09.14 14:38:00
Gyors lesz és ömlesztett.A költözés lebonyolítása pénteken kiválóan sikerült, köszönet érte a civil szférának (Évi, Peti, Barna), sokat segített mindkét felmenő ág (Björk szülők + sajátok), és a profik is végre olyan profik voltak, ami ilyenkor kell. Lesz majd valami…..
zoli vagyok 2011.09.14 19:09:30
@soulscape: ja, bocs, azt hittem, ebből egyértelmű - ott van, hogy 21 megBIT-et ígérnek, és én is ebben a mértékegységben mértem 3-at. MegaBIT-et.
zoli vagyok 2011.09.15 14:03:46
zoli vagyok 2011.09.15 14:05:26
@ügyfélszolgálatos: még előfordulhat, hogy segítséget kérek, mivel a ma délelőtt bekötött net Björk helyszíni elmondása szerint lámpázik, de még szörfözni nem tudott vele. Este érek haza, megnézem, aztán tudósítok.
zoli voltam Az elfüstölt idő 2011.09.06 17:25:00
Mintha egy nagy halom avar lenne, aminek épp alágyújtottak, úgy tűnik el az idő a napjaimból. Most tényleg sok a dolog, kábé a "mindjárt nagyon jó lesz" és a "mekkora király vagyok, hogy menedzselni tudom ezt" kockacukrok visznek. Munkák, költözési…..
zoli vagyok 2011.09.06 21:40:14
@thegunn: csak úgy tűnik!!!! tavaly tavasz óta itt lakunk... igaz, előtte egy hónapon belül volt két költözés.
zoli vagyok 2011.09.06 21:40:14
@igor1974: köszönjük, de megleszünk + olyan szűk csigalépcső van, hogy egységnyi embernél több egyszerre nem is tudna cuccolni.

Adandó alkalommal viszont szívesen vesszük, ha segítesz ezt-azt eldobni a lakásba ;)
zoli voltam "Üdvözlöm, Zoltán!" 2011.08.26 07:15:00
Nincs nekem rangkórságom, a "dr." is csak hivatalos iratokon kerül a nevem elé, nem dobálok névjegyet, nem mutogatom, hogy itt és ott vagyok. Nem öltözök komoly-fontos embernek, sőt, inkább alálövök a koromnak, ezért sem lepődök meg, ha alapból letegeznek; 32 éves…..
zoli vagyok 2011.08.26 08:42:12
@globálnyik: hogyne, csak nem akartam egy vigéc telefonjának apropóján megváltatni a világot :)
zoli voltam Költözünk 2011.08.25 11:53:00
Most hívtam fel a jelenlegi tulajt, hogy szeptemberben lelécelünk. Rengeteg változást hoz majd ez a döntés, de remélem, javarészt pozitívakat.Addig is: aki tud javasolni valami TÉNYLEG jó költöztető céget, az írjon levelet, kommentot, megköszönöm. JÓ alatt azt értem, hogy nem…..
zoli vagyok 2011.08.25 14:36:57
@efpe: titok :) majd megírom, ha belaktuk.

@dpspeti: esetleg ne fejjel lefelé vigye, és ne bassza le a földre...
zoli vagyok 2011.08.26 08:42:12
@Frucsasz: meglesz!
zoli voltam Bér-kukoricatolvaj 2011.08.23 07:05:00
Az alapsztorit mindenki nyilván ismeri (ha mégsem, a comment:com vonatkozó írásából mindent megtud, amit kell), én nem is az evidenciákon ugrálnék, inkább pár "egyéb" szempontot nézzünk meg a tv2 Naplójának hamis riportja kapcsán. Kezdve azzal, hogy eleve, már…..
zoli vagyok 2011.08.23 09:14:36
@wolfclaw: de, nyugodtan "reklámozd" magad, tévéügyekben tök kompetens vagy, link is jöhet.
A tegnapi szigetelés rövidke volt, fázós és koncertmentes. Mondanám, hogy bemelegítésnek jó volt, de nem mondom, mert tényleg hideg volt, és ma még inkább az lesz este. Bassza meg.De így legalább van lehetőségem arra is, hogy technikai meg általános dolgokról meséljek…..
zoli vagyok 2011.08.11 13:10:55
@Liguana: naná, hogy lepem.
Szülinap holnap lesz, de előre is köszi!
zoli vagyok 2011.08.14 02:57:19
@Nelossel: nem online, hanem print.
Na, ez már egészen hasonlított arra, ahogy ezt csinálni szoktuk, a második napra kábé felállt a rendszer. Ma meg rápakolunk.Kezdve ugyanakkor azzal, ami nyilván a leginkább érdekel mindenkit: igen, a hetijegyért kuncsorgó Tóth Gabinak sikerült ingyenjegyet szerezni, tegnap már ott…..
zoli vagyok 2011.08.12 14:37:30
@Kiskertész: a díva boájából el is tettem egy tollat.
Én a selejt cipőmet panaszolom el az alábbi videóban:  ..
zoli vagyok 2011.08.07 17:25:53
@Thresher: van erre kódszó is, fast fashion a neve. De ez most épp superfast volt, ami már túlzás...
zoli vagyok 2011.08.08 07:24:57
@zsolti_: a legprimkóbb Windows Live Movie Makerrel :)

@reagalom: megnéztem, és még legalább 3 másik ilyen talppal-orral gyártott cipőt láttam náluk. Más szín, bőr helyett textil felsőrész, de az alap ugyanaz.

@Joey Greco: pont ezért basztam ki a kukába.

@jacint70: nem jelképes, a cipő tényleg az Aréna Pláza teraszának a kukájában végezte. Az ottani Springfieldben vettem a cipőt áprilisban.
zoli vagyok 2011.08.08 22:05:03
@attila1: de ez még egy évszakot se bírt ki :(((
Fasse gondolta volna, de végül így lett: panelben nyaraltunk a csajommal, még csak szabadságot se vettem ki, és tök jó volt.Az alapfelállást ismeritek: a Főgáz gecizésből nem adta vissza a felújítások után a gázt, mi meg egy idő után feladtuk a meccset (melegvíz nélkül élni…..
zoli vagyok 2011.08.08 16:27:22
@netgyerek: neked a Dunántúl, nekem a Dunakanyar :)
Folyamatosan izzok, egyszerűen nem tudok leállni a dühöngéssel. A Hatvannégy Trollmegye nálam mindenképpen elérte, amit akart: sikerült egy számomra nagyon fontos dologba beleszarni.Aki esetleg még nem hallott róla, röviden az ok: a Toroczkai-féle szélsőjobboldali társaság egyik…..
zoli vagyok 2011.07.22 14:37:55
@Libero: bocs, de ő már a sokadik ilyen volt, eldurrant az agyam.
zoli vagyok 2011.08.03 11:16:19
@Kiskertész: "akkor", "mi lenne".
De nem az van.
zoli vagyok 2011.08.04 14:20:10
zoli voltam Keddi vegyes 2011.08.02 11:15:00
Innen is üzenném Csányi Sándornak, hogy megbaszhatod azt a 8.515 forintot, ami ma átutaltál. A reálhozamról szóló papíromban még pont hússzor ennyi szerepelt, de nincs kétségem, hogy bebizonyítod, hogy ez a pontos szám, nyolc év befizetései után csak ennyi jár nekem vissza. Sose…..
zoli vagyok 2011.08.02 11:50:50
Múlt péntek este felcuccoltunk, és kimentünk Björk szüleivel a pilisvörösvári faházukhoz. Vasárnap estig ott voltunk, és közben nagyon-nagyon intenzíven vasalgattam az idegeimet. Tökéletes volt, és ezen el is gondolkodtam. Mert, ugye, itt nem valami kurva drága wellnessizé…..
zoli vagyok 2011.07.21 09:21:00
@In Motion: rögtön ő jutott eszembe a csipetkéző mozdulatokról :)
 Zoli, Vili, Gábor, Csabi, Karesz, Tibi vagy Laci. Ő a Ratkó-gyerekek után született a 60-as évek végén, 70-es évek elején-közepén. Lehetett volna akár kisgenerációs is, de ő ezt leszarja. Azok a rebellis hülyegyerekek voltak a korosztályából. Mindig jól elvolt, most is…..
zoli voltam Így állunk most 2011.07.08 12:30:00
Még pár, nagyon intenzív órát kell eltöltenem munkával, aztán jöhet az, ami hónapok óta nem volt: a kizárólag pihenésre szánt hétvége. Este kimegyünk Björk szüleinek pilisvörösvári telkére, és vasárnap esti ott is maradunk - faház, döglés, rendes ételek, kánikula,…..
zoli vagyok 2011.07.11 10:54:14
@Mylady: az előző könyvelő mellett (miatt) elég sok dolgot meg kellett tanulnom - javarészt szó szerint a saját káromon. Most látom, hogy nem úgy folynak a dolgok, mint az előzőnél. És az is számít, hogy EGYÉBKÉNT hogyan dolgozik valaki; nem akarnék részletekbe menni, de míg korábban minden tekintetben káosz volt, ez a könyvelő rendezett, pontos, takkra mennek a dolgok.
Az egy lehúzós/egy pozitív hagyományát követve a legutóbbi negatív helyzetjelentés után egy igazi boldogságtól kipirult ügyfél élményeit olvashatják a Mongolian BBQ-ból:2007-ben jártam a Mongol étteremben nagyon jól éreztem magam. Négyfős társaságunkat agyon kényeztették.…..