Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aurora Jacob

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hannah értetlenül bámult utána. Úgy látszott, megbántotta Lucast. Letörten forgatta a boros poharat a kezében. „Végül is, igaza van. Mit tudok én róla? De ha tényleg megkomolyodott volna, akkor nem viselkedne ilyen lehetetlenül velem… Nem értem én ezt az egészet.” Sokáig ücsörgött még a teraszon a…..
A délután hátralévő részében Hannah gondosan ügyelt rá, hogy ne menjen Lucas közelébe, de ahányszor a férfira tévedt a tekintete, ő mindig egy kacér mosollyal válaszolt. Hannah csak a fejét ingatta. „Dilis.” – gondolta magában. – „Csak ne lenne ilyen szép!” Szája szinte magától kezdett mozogni,…..
A kis barna nyuszi szórakozottan rágcsálta répáját a kert végében. Bársonyos fülei aggodalmasan konyultak pofija elé. -Szép időnk van, Tapsikám! – cammogott mellé a hóember az udvarról. A nyuszi észre sem vette. Egyre csak bámult maga elé. -Hahó, Tapsi! – integetett seprűkarjával a hóember,…..
-Gyerekek! Az ebéd az asztalon! – kiabált le Judy a pincébe. -Az egyik legszebb mondat! – mondta Lucas és megtörölte a homlokát. -Összeütöttem egy kis rántottát, mégse együnk hideget. – magyarázta Judy. -Nem kellett volna, Mami. Szépen mondtuk, hogy pihenj. -Nem volt fáradság. Ebéd közben…..
Miután a megrendelt hulladékgyűjtő konténer megérkezett és Judy vastag jattot adott a cég munkatársának, eligazította Hannah-t is. -Haladjunk módszeresen, először a pincében teszünk rendet. Azt sem bánom, ha kiürítjük teljesen. Emlékeim szerint nem sok használható dolog van lent. Öltözz fel…..
Szirmok a lapokon Az első gyertya 2019.12.01 22:05:06
Megállt a koszorú mellett, kezében gyufa. Egy percig mozdulatlanul nézte az adventi négy gyertyát, majd vett egy nagy levegőt és fellobbantotta az első lángot. A sötét szobát halvány, táncoló fény töltötte meg. Belekortyolt a selymes chardonnay-be, és a koszorú mellé tette a zongorára. Lekönyökölt,…..
Hannah fortyogva indult meg a hátsó udvar irányába. Egyedül akart maradni és lábai akaratlanul vitték a pajta felé. Felmászott a szénapadlásra és leheveredett. Lucas kétarcú viselkedése teljesen kiborította. El nem tudta képzelni, hogy vajon melyik lehet az igazi és melyik a maszk. Szent…..
Mielőtt asztalhoz ültek volna, Judy előhozott egy üveg pálinkát a kamrából és három poharat tett a terítékre. -Hannah-val reggel megboldogult uram pálinkáját emlegettük, és úgy gondoltam, étvágygerjesztőnek kiváló lenne. – magyarázta. -Engedje meg, hogy segítsek, kérem. – mondta Lucas és az üveg…..
-Szimpatikus fiatalember, nem gondolod? – lelkendezett Judy, miközben bekapcsolta a tűzhelyet a lekváros fazék alatt. -Lehet. -És milyen jóképű! -Nem nagy szám. – felelte Hannah és úgy csinált, mint akit nagyon leköt a kávés csészék katonás rendje a szekrényen. -Ugyan, drágám. Előbb-utóbb észre…..
-Cseszd meg a sütidet! – tajtékzott Hannah és bevágta maga mögött a kertkaput. Remegve támasztotta a hátát neki. Még senki nem vetemedett arra, hogy az akarata ellenére csókolja meg. Dúlt benne a harag és tagadta vonzalmát Lucas iránt. Nagyokat sóhajtozva igyekezett megnyugodni. Nem akarta, hogy…..
-Szia! – integetett le Hannah fülig elpirulva. -Szia! Tekintetük vonzotta egymást és Hannah attól tartott, leszédül a fáról a férfi pillantásától. Borzasztó zavarban nyögte ki: -Tudnál segíteni? Eldőlt a létrám és én itt ragadtam. Nem merek leugrani. A férfiból kitört a nevetés. -Szóval, a…..
-Ki hitte volna, hogy már májusban ilyen döglesztő hőség lesz? – tette fel a költői kérdést magában Hannah és lehúzta az ablakot kocsija vezetőoldalán. Könyökét kidugva kormányzott az ismerős úton. Akár csukott szemmel is tehette volna, annyiszor járt már erre. Tekintete el is kalandozott az út…..
Alkonyodni kezdett szeretett fővárosunkban egy novemberi délutánon. Az időjárás kifogástalan volt, kimondottan meleg, kellemes ősznek örvendhettünk. Ám amikor a Nap lebukott a budai hegyek mögött, az emberek összehúzták magukon a kabátot. Én is feljebb hajtottam a dzsekim nyakát, ahogy a…..
Szirmok a lapokon Születésnapra 2019.10.06 13:11:43
Nagy nap virradt kislány-életemben, az ötödik születésnapom! Igazán fogalmam sem volt, hogy ez mit jelent. Egyet tudtam csak biztosra, hogy kapok tortát, amin el kell fújnom a gyertyákat és ajándékokat. Kell ennél több? Nem hiszem. Egy dologgal azonban nem számoltam. Valami megváltozott, méghozzá…..
Szirmok a lapokon Szalonka-requiem 2019.10.04 14:02:54
Erősen alkonyodott már az erdő felett, mikor kiszálltunk a kocsiból négyen, a húgom, a Komám, Szotyi kutya és én. Komám a vállán cipelte puskáját és én a háta mögött igyekeztem pár lépés távolságot tartani, nehogy a félhomályban orrom a tussal találkozzék. A Nap lebukott a fasor mögött és utolsó…..