Regisztráció Blogot indítok
Adatok
greeny74

20 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az üzleti életben nehéz érvényesíteni a zöld szempontokat, ahol inkább a pénz az úr. Ezért támogatja az Epson a szemléletváltást célzó Think Green programot. Lake Suwa..
Bár az ózonpajzs Földünk legfontosabb védőburka, az ózon közvetlenül belélegezve méreg, mégis szinte minden irodában jelen van...
Papírújrahasznosítás házon belül? Íme világ első irodai papírújrahasznosító berendezése, amely ráadásul extra víztakarékos. Epson Paperlab..
Napsütés nélkül is működő panelek, panda és Miki-egér alakú szolárfarmok, avagy hírek a napenergia világából...
Ha szeretnél többet tenni a környezetért az újrahasznosított papíron túl, akkor íme 7 meglepő tény, amit minden irodai dolgozónak ismernie kell...
Az e-készülékek egészségre káros hulladéknak minősülnek, de mit tehetünk a leselejtezett darabokkal?..
Think Green Legyen zöld az iroda! 2019.12.11 15:06:01
Tudta, hogy a nyersanyagok és erőforrások 40%-át irodák használják fel? Így a környezetvédelem egyik leghatékonyabb módja azok zöldítése...
greeny74 2019.12.12 08:53:36
@roli101: Köszönjük, hogy olvassa a blogunkat! Valóban igaza van, a víz nagy részét az ipar és a meződazdaság használja fel, ugyanakkor itt egy általános adatról szól, amibe az energiafelhasználás, az egyéb alapanyagok, még az élelmiszer is (amit elfogyasztanak az irodai dolgozók), a ruhájuk, mind-mind beletartozik a maga karbonlábnyomával és energia- illetve vízszükségletével és egyéb nyersanyagszükségletével. Az adat egyébként World Resources Institute adataiból származik.
greeny74 2019.12.12 10:24:05
@droid_: Érdemes a cikkben szereplő linkeket is átolvasni, milyen nagyon sok területet érint egy iroda működése és hogyan jöhet ki ez az érték. Több dokuemtumot is befűztünk, amennyiben érdekli Önöket bővebben ez a téma.
greeny74 2019.12.13 06:36:03
@CCnick: Köszönjük, hogy olvassa a blogot. Bemásoltam a linkeket, amelyekből a cikkben is szerepelnek adatok.
Remélem így tudtam segíteni.
www.mklu.hu/pdf/ekop_uee/ezik.pdf
kovet.hu
www.zoldiroda.hu
www.wri.org/search/site/office
Csomagolásmentes tablettás tisztítószerek, alga fóliák és mészkődobozok mentik meg a világot a műanyag hulladéktól...
Papírgyártásra szánt faültetvények, környezetbarát nyomtatók, hulladékmentes iroda, avagy a nyomtatás zöld útja...
Tetőcserép pelenkából, vízelvezető járdaburkolat sörösüvegből és deszka újságpapírból. Újrahasznosítás az építőiparban...
Sok módszer létezik arra, hogy miként lehet egy iroda vagy lakás energiafelhasználása kisebb. Íme néhány zöld és pénztárcabarát praktika. Forrás: saját fotó..
greeny74 2019.11.20 15:11:18
@midnight coder: Köszönjük, hogy olvassa a blogunkat. A nyomtatókkal kapcsolatos megállapításaihoz szeretnénk egy-két kiegészítést tenni. A tinta beszáradása volt az elmúlt évek fejlesztésének egyik lényegi pontja, így a mai tintasugaras techonlógiánál már nincs beszáradás. Ezt ma már több száz kis- és nagyvállakozás, az állami szektor igen jelentős szereplői többéves tapasztalattal a hátuk mögött meg tudják erősíteni.
természetesen nagyon régen ez is előfordult (bár jelentős részben a nem eredeti festékanyagok okozták a problémát), de a fejlesztések következtében a mai gépeknél a 3 vagy akár 5 éves garanciakiterjesztés a tinta-beszáradásra is vonatkozik!
Az ürgék és a partifecskék imádják a budapesti repülőteret, ami ráadásul még karbonsemleges is...
Extra közlekedési ötletek Európa nagyvárosaiból: műanyagmentes metró jegy, gyaloglással termelt villamosáram és napelemként működő bicikliutak.  ..
Egymillió méhecske sorsát biztosítják, közösségi kertet üzemeltetnek és persze fenntartható módon működnek Budapest zöld hotelei. Budaörs határában tevékenykednek azok a szorgos kis méhek, amelyek a hazai Accor hotelek kaptáraiban élnek. Egymillió méhecske gyűjtögeti a mézet és porozza igen…..
A környezetbarát nyomtatásról, a papírgyártáshoz telepített erdőkről és számos nyomtatási tévhitről beszélgettünk Dobos Csabával, az Epson irodai megoldásokért felelős munkatársával. Dobos Csaba, az Epson irodai megoldásokért felelős munkatársa - saját fotó..
A szelektív hulladékgyűjtés nem felesleges, hiszen hasznos és menő dolgok készülnek hulladékból: például pelenkatégla vagy PET bakancs, cigicsikk-raklap. ..
Mi a fontosabb a környezetvédelem vagy a pénzügyi szempont? A nagyvállalatok hajlandóak-e áldozni a zöld megoldásokra? – erről beszélgettünk Südy György vállalati beszerzési szakértővel.  Südy György, beszerzési szakértő..
Az irodai növények környezetbarátak és megvédenek a betegségektől, a zajtól, a stressztől, ráadásul pozitívan hatnak a cég működésére!..
Vegán húsgyártó, vízpáragyártó csap, komposztáló gép, talajtisztító gyep és napenergiával működő mozgó kioszk a környezetvédelem élén. Forrás: Impossiblefoods ..
Tiszta levegő, pormentes környezet az irodában is, avagy a zöld takarítás módszerei az üzleti világban!..