Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Habos kávé

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány országnak meg van a sajátos kávé elkészítési módja, kávékultúrája, például a vietnamiak sűrített tejjel készítik , New Orleansben a cold brew, azaz a hidegen készített kávé népszerű, Új-Angliában pedig tejjel isszák a kávét. Bár Ausztráliában nincs jelentősebb kávé specialitás, az ő kávézási…..
Avagy hogyan tároljuk a kávét a legoptimálisabban. Ahhoz, hogy minél frissebb kávét igyunk a szemes kávét kellene előnyben részesítenünk, mert ezek hetekig frissek maradhatnak., Frissen őröljük a kávét és csak annyit, amennyire éppen szükségünk van. Egy kávéőrlő nem egy nagy invesztíció, így a kávé…..
Kávé Isteni kávés csokitorta 2019.11.10 20:17:17
  A kávéra akkor szoktam rá igazán, amikor kiderült, hogy inzulin rezisztens vagyok. Nagyon édesszájú voltam mindig is, minden nap egy édességet megettem és el sem tudtam képzelni, hogy mi lesz velem, ha az édességről le kell mondanom. Így az édesség utáni vágyat az elején kávéval pótoltam,…..
  Sokszor azt gondoljuk, hogy a koffeinmentes kávé végképp vagy csak nagyon kevés koffeint tartalmazhat. Úgyhogy menjünk is bele egy picit mélyebben a témába. Ahhoz, hogy egy kávét koffeinmentes kávénak lehessen nevezni, a koffein legalább körülbelül a 97%-át el kell távolítani. Ez alapján…..
  Jobb minőségű kávét szaküzletekben vagy online shopokban lehet vásárolni. Manapság már nagyon sok minőségi kávé közül választhatunk és emiatt néha nehéz a dolgunk, nem egyszerű eligazodni a leírások között. Vásárlás előtt érdemes megnézni mi van feltüntetve a csomagoláson, és egy kicsit utána…..
Mikor a munkába vezető úton magaddal viszed a hordozható poharadban a napi kávédat, valószínűleg nem is sejted mennyire nem mindegy, hogy milyen anyagból van a bögréd.  A hordozható poharak lehetnek rozsdamentes acélból, műanyagból vagy pedig kerámiából és mindegyik teljesen másképp befolyásolja…..
Ma már sokunk számára elképzelhetetlen, hogy kávé nélkül kezdjük a reggelt. Ez a fantasztikus ital energiával tölt fel bennünket és segít átvészelni a mindennapjainkat. Ám azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a kávéban levő koffein zavarhatja az alvásunkat, bizonyított tény, hogy a mérsékelt…..
Manapság finom és jó minőségű kávéhoz hozzájutni nagyon könnyű. Viszont sajnos sokszor a csomagoláson csak azt tüntetik fel, hogy Arabicat vagy Robustát tartalmaz, és ez valljuk be, olyan információ, mintha a borosüvegen csak vörös vagy fehér megkülönböztetés szerepelne. Köztudott, hogy a Robusta…..
A kávé feldolgozása Ma végre nagyon szép idő volt, így ki is használtuk és sétáltunk egyet a Városligetben. Nagyon szép színes most minden, olyan elmúlós, de ugyanakkor olyan meleg és megnyugtató. Természetesen a játszóteret most sem hagyhattuk ki, de miközben hintáztattam a kis picurt nézegettem…..
A kávé termesztése Nagyon zsúfolt volt az elmúlt pár nap, esélyem sem volt a számítógép közelébe jönni, még a napi 3 kávét is a szokásos 5 perc helyett 5 másodperc alatt toltam magamba. Viszont ma délután végre volt egy kis időm és még sütöttem is.  Igaz nem kávés sütit, hanem szilvásat, de ezt is…..
A mai utolsó szép időt kihasználva elvittem a gyerkőcöt a játszótérre, ahová idő hiányában elvittem magammal az itthon elkészített kávémat. Etiópiában termesztett kávét ittam, hát mit ne mondjak, nagyon különleges, finom íze volt. A kisfiam elaludt, mire a játszótérre értünk, így volt alkalmam…..
A kávé eredete Egy finom kávé fölött üldögélni, megállni egy pillanatra és élvezni a kávé illatát sokunk számára a világ legjobb dolgai közé tartozik. Szinte mindannyian kávéval indítjuk a napot, tartjuk magunkat ébren délután vagy épp kávét kortyolgatva készülünk a közelgő meetingre. Lehet épp…..