Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Caligula lova

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben irtózatos csapást mért a járvány és a kijárási korlátozás a hazai éttermekre, sokan felvették a gumikesztyűt, és kiváló szolgáltatásokkal igyekeznek az önkéntes otthoni karanténozók kedvére tenni. Kipróbáltam, és összeszedtem a kedvenceimet...
Először is elnézést a késői hogyvoltért, de volt itt egy izgalmas eredményvárás ma este, és nem a Love Island döntőjére gondolok. Akkor nézzük az utolsó előtti Love Island összefoglalót. Mondanám, hogy megnéztem ezt az epizódot, hogy nektek ne kelljen, de TUDOM, hogy a másfél órás agóniát ti is…..
Caligula lova 2019.10.14 13:36:09
Maga a formátum is rossz szerintem, szembeállítva az Éden Hotellel. Utóbbinál kb. az van, hogy taktikázd magad végig a játékon, és a végén ott állsz egy csajjal-fiúval, akiben vagy megbízol, vagy nem, és lehet akár kedvelitek is egymást. Ennél meg megy ez a teljesen erőltetett "szherelhmes vagyokh" szempillarebegtetés. Plusz a feladatok-játékok is totál csőd voltak. Azért 2019-ben ha meztelen nőket-férfiakat akarsz látni, akkor nem feltétlen a tv-t kapcsolod be. Szóval ha a formátumot vesszük, akkor ÉH: 10-ből 10, LI: 10-ből max 5.
A szerkesztés és a műsor vezetése, irányítása: kritikán aluli, szót nem érdemes rá vesztegetni. Lali szerintem teljes csőd (azért az már minőség, mikor Horváth Évát magasztalod magadban hozzá képest), a manipulálás, a vágások, a szerkesztés, a kreativitás hiánya kb. megdöbbentő. 10-ből jóindulattal 3-as, de inkább 2-es.
Casting: szerintem nem volt annyira rossz. Igazából én a legtöbb szereplőben tudtam valamit kedvelni, vagy együttérezni vele. A döntősök is megérdemelték és szerintem a győztesek is, bár az sem zaklatott volna fel, ha másik páros nyeri: valamit mindegyik mellett fel tudtam volna hozni. Szóval a casting nálam 10-ből 8-as lenne, de mivel egy csomó potenciálisan jó játékost rosszkor dobtak be, ezért így 10-ből 6.

Szóval összességében ez bukta volt, és bár szeretem a realityket, de ez most így utólag kurva nagy időpazarlásnak tűnik.
Ez is eljött, az utolsó lovi bejegyzést hogyvoltozom ma, el is morzsoltam egy könnyet.  Karola falja a lépcsőfokokat dühödten, úgy ront be, mint egy különösen izgatott kamion. Ékszer egyből rá is startol és felölti a fogadatlan tyúkprókátor gúnyát. Mert Ő úgy ismeri Eriket mint a tenyerét és…..
Caligula lova 2019.10.12 01:28:25
@b.feher: de az miért nem ugyanolyan valid dolog, ha egy nő azt mondja, hogy gyereket akar és otthon maradni, minthogy nem akar gyereket és karriert akar? Másrészt ha egy nő (akár a fickóval együtt) annyit keres, hogy simán ki tudja fizetni a takarítónőt, akkor miért ne tegye meg? Más ha valaki otthon van, az nyilván vállalja már be, de Zsófi nekem pont nem tűnt ilyen otthon ülök és majd eltart az uram típusnak.
Takarogy innen - szól a légyre Helga és kajával teli szájjal bassza oda az udavarhölgyi koronáját. Miss Love Island nem beszélhet így - billenti helyére IzomTibi a dolgokat benne. Priviben meghallgathatjuk, hogy annyira be van vadulva Helgától amennyire még soha senkitől, szóval lassan falat bont a…..
Caligula lova 2019.10.11 09:34:50
@Unagi: Én meg pont kedvelem Zsófit, de szerintem meg ebben nem volt annyira igaza. Dávid ugyanazt csinálta, mint a többi játékos: megpróbálta, nem jött be, váltott. Igen, nyilván már a szavazáskor is érezte, hogy ebből nem lesz semmi és csak bent akart maradni, de hát ezt megcsinálták már előtte százan. Nála azért feltünőbb csak ez, mert utolsó héten van, de a többiekhez képest tök későn jött be, ami eleve hátrány, de akkor pláne nem tudom neki felróni, hogy gyorsan vált. Utolsó pillanatig hezitált (ebből volt a gond), aztán próbálta olyan tisztán, amennyire lehetett. Pannát nyilván lehet ettől még sajnálni, mert szar kiesni meg szerintem neki tényleg tetszett Dávid, de hát ez az életben is így van. Másrészről viszont nem tetszett tőle ez a "megaláztál" dolog, mert ez egy játék, hozzá tartozik hogy néha döntened kell, ha bent akarsz maradni.
Caligula lova 2019.10.11 09:54:46
@Unagi: annyi vélhető és nyilvánvaló belenyúlás volt már, hogy simán lehet igazad ebben. Ettől függetlenül én is azt csináltam volna, mint Dávid. Panna nem jött be neki, Szinti igen, van még pár napjuk arra, hogy kiderüljön van-e szikra. Nyerni nyilván nem fognak, de én nem tudom mit nyert volna azzal, ha bejut a döntőbe és ott kiesik 4-3. helyen. Jó, beírhatja a CV-jébe, hogy Love Island negyedik helyezés. Szóval én megértem a döntését.
Drága feleim, hát itt vagyunk. Bicegve bár, de befordultunk az utolsó kanyarba, innen már látszik a célegyenes felirat, ha nyálunkat a földön csigaként végigcsorgatva, kezek nélkül fókában kúszva is, de be fogunk érni. Mennyi szerelem csírázott ki az elmúlt 37 napban, és mennyinek taposta le első…..
Caligula lova 2019.10.08 22:36:23
@Anak: Szerintem ha kivesszük belőle a nyilvánvaló csöcsfaktort, akkor tök sokminden lejött belőle nekem a párokról, az egymáshoz való viszonyukról, vagy önmagukról.
Caligula lova 2019.10.09 11:07:06
@pimasz borz: Nyilván hülyeséget mondott (bár legalább összeszedetten beszélt), meg a többiek között sem volt egy Ciceró, de azért lássuk már be, hogy nem lehetett könnyű a csajoknak ez az este. Eleve ugye csináltak egy húspiac feladatot. Tök érdekes volt, hogy Zsófi mennyire nem akart kimenni: én azt hittem azért, mert izgult hogy ő még nem csinált ilyet, majd kiderült hogy szépségversenyt is nyert már. Szerintem egyszerűen nem volt kedve ehhez a húspiachoz és lealacsonyítónak találta, amivel egyet is értek. És a legtöbb csajon ezt szintén láttam, főleg a régebbi bútordarabokon.
Szóval végig kellett vonaglaniuk a tv-ben fürdőruhában szexisen dögként, majd egy teljesen idétlen és sztereotip hülyeségben (a szép nők ugye mind a világbékéről fecsegnek, mert ostobák és naivak) kell megnyilatkozniuk úgy, hogy lehet amúgy viszolyognak a nyilvános szerepléstől. És az rtl még rátesz egy lapáttal, és mondjuk a narrátor belepofázik Szintia beszédébe gúnyosan, amivel mondjuk azt is kiírhatták volna a kép aljára, hogy "a csöcseit meg a seggét figyeld a kis kurvának, úgyis csak sületlenségekről csipog).
Caligula lova 2019.10.09 11:31:50
@megvagyhadnagy: nyilván nem kell egyetérteni velem, sőt: én szeretem az ellentétes véleményeket, mert sosem zárom ki annak a lehetőségét, hogy nincs igazam.
Szerintem azért volt a tegnapi lealacsonyító, mert egyrészt nem volt egyenrangú (hiszen a férfiaknak nem kellett ezt csinálni), másrészt egy sztereotípiára épített, amit még erősített is. A dinnyés katasztrófában totálisan egyetértek, szerintem is egyértelműen az volt a legalja.

A Zsófibabázásból ítélve neked nagyon ellenszenves a csaj, én azért találok benne bőven elég rokonszenves dolgot is ahhoz, hogy empatikus legyek vele. Amúgy mindegyik szereplővel így vagyok annak ellenére, hogy alig mutattak belőlük emberi dolgot. De ha mást nem, akkor a játékukat tudom becsülni, mert igazából mindegyik próbálgatott valamit művelni, még ha a műsor szerkesztése (párválasztási sorrend meghatározása pl.) miatt igazából sok esetben csak bábuk voltak valódi lehetőség nélkül.
Amúgy lehet Zsófi valóban a nyilvános beszédtől tartott, meg a többin is inkább ezt láttam gyenge pontnak és nem nagyon hibáztatom őket érte. Egy dolog, hogy egy bekamerázott villában mereszted a segged és próbálsz találni valakit (nyerésre vagy kapcsolatra, mindegy), és egy másik dolog mikor valami nagyobb esemény van (játék, párválasztás, feladat, randi) és tudod, hogy hangsúlyos szerepe van a műsorban. Utóbbi esetben azért szerintem nekem is remegne a hangom, pedig annyira nem viszolygok a nyilvános szerepléstől.
Szóval én nem bántom egyik lányt sem a tegnapi szereplése miatt, mert biztos pokolian izgultak, legalábbis én ezt láttam. Még Andin is, aki azért eléggé gyakorlott és sikeres ebben a műfajban.
Fiúk gyúrással kezdik az újabb tartalmas napot a szerelem szigetén, és édesfaszom, most vettem csak észre, hogy a gyúrós helyszínen levő tükröket a következő feliratokkal látta el a kreatív szóhasználat terén nagyot hasító kellékes: Dögös, Csibész, Édi, Vágy, Cuki. Nem akarok erről többet beszélni.…..
Caligula lova 2019.10.08 13:57:36
@innovation: Szerintem ha hatszemközt elmondták volna Tc-nek, akkor most annyit érvelne ezzel, hogy lehetetlen lenne nem bevágni, mert minden összekoccanásnál elővette volna. De persze a fene tudja, lehetséges ez is.

Én azért ehhez az egész műsorhoz úgy állok, hogy egy (sajnos rosszul manipulált) játék, és játékban azért kevésbé érvényesek az általában magadnak vallott elvek. Vagy ne üssem le sakk közben a vezért, mert azzal nehéz helyzetbe hozom a másikat?
Szóval nekem nincs bajom azzal, ha kiejtenek valakit taktikából, ha ravaszak, ha kamuznak, átejtenek valakit stb. Csak az nem tetszik, ha hülyének néznek, és az amúgy helyes/helytelen taktikát ilyen "mi tiszta szívűek vagyunk" bullshittel leplezik állandóan minden magyar realityben. (és amúgy persze ez is taktika, csak már a nézői szavazatokért, csak nekem épp nem jön be. Ettől még sokszor eredményes)
Caligula lova 2019.10.08 14:29:52
@Zb74: hű, elég hasonlóan látjuk.
Caligula lova 2019.10.08 15:05:30
@innovation: pontosan. Amúgy a lalis kísérőműsor értékelhetetlen, én belenéztem párba kíváncsiságból, de azonnal próbáltam oda tekerni, ahol a villát mutatják, de azok nyúlfarknyi egypercesek. Bár azokból is több infót szedsz össze, mint néha egy teljes l.i. részből. Pl. hogy Tibi akkor kezdett el igazán nekiállni gyúrni, mikor anyukája meghalt. Vagy hogy néha csinálnak labdát és azzal fociznak, Zsófi régen focizott, kurva jó mozgása van, Milán meg nem ilyen soviniszta szarral jött, hanem rácsodálkozott, elismerte. Szóval ilyen 30 másodperces szarokból is lejön valami a jellemükről, és tök kár hogy nem erre fektetik a hangsúlyt.
Zsanér elemzi a tegnap este és a homályos jövő kapcsolatának összefüggéseit, lehet hogy ebből lesz valami, de még az is lehet, hogy nem, lehet hogy van más Bencén kívül, de nem tudja biztosan, egyébként nyilván fontos, hogy valaki jó ember-e, vagy egy gerinctelen patkány féreg, aki az első adandó…..
Elég lassan indul a rész, még ott tartunk, hogy Karó nem érti, miért baj az, hogy seggeket fogdos bekötött szemmel. Le kell ülni és megbeszélni higgadtan, így is lesz és gyerekek, a műsor első őszinte bocsánatkérése megszületik, Karó részéről. Nem tudta, hogy Eriknek ez rosszul eshet, itt már csak…..
Kivételesen végignéztem az ez történt eddig összefoglalót, és csak kapkodom a fejem, hogy ez ki, meg az ki a faszom, Diát bezzeg el tudom helyezni a térképen, mert valóságshow/trash reality/kibaszkodós párkeresős műsorokban kiemelkedő műveltségre tettem szert az elmúlt években a Hogy volt online…..
Caligula lova 2019.10.03 16:29:30
@tomhardynészonja: elnézést az offolásért, de imádtam a blogodat, nagyon sajnáltam, mikor befejezted, komolyan.
Caligula lova 2019.10.04 13:06:15
@tomhardynészonja: lelkem virágba borulna, ha betennéd a linkeket, mert a blogod címére már nem emlékszem, de ez nem a te hibád: az én memóriám annyira vékony membránú, mint Ticián idegrendszere.
Ma kéne edzenem - szól Helga, hogy Tibi figyelmét magára vonja - ma fogok edzeni - javítja magát azonnal érezve a rosszalló levegővételt. Ettől Tibi kap is egy érzelmi flow-t, amitől ilyeneket bír mondani, hogy vibrál, meg hogy oficális pár. Lényeg a lényeg, nagyon kajli lett Helgába, aki ezt…..
Caligula lova 2019.10.03 23:25:30
@Anak: legyünk már őszinték, ez egy nyíltan nőket és férfiakat egyaránt tárgyiasító műsor. Attól még szerintem magának a tárgyiasításnak is van szerepe a társadalomban, ha ez nem diszkrimantív, és a love island nem az.
A másik: egy nőnek ugyanúgy lehet kevésbé vonzó a cuki, mint nekem. Nekem sem jön be a cuki típus, akkor neki miért kéne vonzódia hozzájuk? Mert valaki cuki és akkor alanyi jogon járnia kéne minden nőnek? Mert?
Szeretnék a legfrissebb adás hogyvoltozása előtt 2 perc türelmi időt kérni, amíg kidühöngöm magam. Tudom, hogy nem újdonság, és csak én kapcsolódtam be későn ebbe a műsorba, de beszéljünk csak róla, hogy mi a lónak a bánatos fasza volt ez a csütörtöki párválasztás?! Gondolom, ez az eredeti…..
Caligula lova 2019.09.30 13:32:44
@Oxymore_2: gondolom benne van a szerződésükben egy elég vastag titoktartási rész, és szerintem egy RTL jogászcsapattal senki sem mer baszakodni, ráadásul ha aláírták tök igaza is lenne az RTL-nek. De akkor a kérdés továbbra is fennáll: mit keresett Norbi és Helga a vezérlőben?
Caligula lova 2019.09.30 15:50:05
@candyperfumegirl: Szerintem a szerkesztők-műsorkészítők teljesen vakvágányon vannak, vagy legalábbis nagyon mást gondolok arról, hogy hogy lehetne ebből a formátumból érdekes-izgalmas műsort készíteni.
Egyrészt tényleg szar a kiválasztás, mert ez így nem a játékosokon múlik, hanem a sorrend meghatározásával a szerkesztőkön. És lehet a licensz miatt ezen nem lehet változtatni, de az hogy el se mondják mi alapján történik, és balladai homályban tartják a nézőt, az teljesen elvesz az izgalomból.
Másrészt én mindig hiányolom a realitykből azokat a beszélgetéseket, amik biztos elhangzanak, csak nem vágják be: előző (műsoron kívüli) kapcsolatokról, tapasztalatokról, kedvenc kajáról, bármiről ami miatt személyek lesznek bent, akiket ezekből megismersz, nem pedig csak csöcsök és izmok. Ehelyett láthatólag belenyúlnak a játékosok döntéseibe, manipulatívan vágnak, részrehajlóan csinálják a kiválasztást és olyan kapkodva küldik be az új embereket, mintha a Hürtgen erdőbe küldenék az utánpótlást a 2. Világháborúban.

Szóval ez lehetett volna egy jó műsor, benne lett volna a lehetőség, de ahelyett hogy hagyták volna kibontakozni a szereplőket, inkább eldöntötték, hogy mit akarnak belőlük csinálni, és mesterséges szarságot csináltak belőle. Ami nem lenne baj, de kurvára átlátszó és emiatt tét nélküli, nincs illúzió.