Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brigi Hidvégi

35 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mintha atombombát dobott volna le a Jeffrey Dahmerről készült új sorozattal a Netflix: az interneten mindenkinek határozott véleménye van róla, amit nem fél hangoztatni. A sajtóban élesen bírálják a témaválasztást, az áldozatok családtagjai felháborodtak, a TikTokon pedig a gyilkossal együttérző…..
Ha valamikor, hát mostanában mindennél fontosabb, hogy rugalmasan tudjunk viszonyulni a változásokhoz. Bullshitmentesen arról, mi az, amit megtehetsz a saját érdekedben, hogy jobban tudj alkalmazkodni a nehéz helyzetekhez. Fotó: ROMAN ODINTSOV/Pexels..
Megkockáztatom, hogy a régi berögződések és sztereotípiák sokak számára jelentenek akadályt abban, hogy igazán önfeledt lehessen a nemi életük, és persze, mindenképp jó befektetés, ha az ember a megszokott sémákon átlépve kicsit máshogyan tud gondolkodni a szexről. Nézzük, melyek azok a tudományos…..
Brigi Hidvégi 2022.05.05 13:25:35
@apro_marosan_petergabor: Köszönöm szépen az építő jellegű kritikát. :)
Brigi Hidvégi 2022.05.05 18:27:18
@kenyércsücsök: Tök igaz. Nem is arra gondoltam, hogy a szexuális vágy minden esetben, kizárólagosan csak az érzelmi kötődés megnyilvánulása, hanem hogy az is lehet.
El tudnád képzelni, hogy a halála után időnként előszeded a kriptájából a nagyit, hogy megtisztogasd és átöltöztesd? Hát azt, hogy minden egyes nap kávéval és cigivel kínálod az elhunyt rokonokat? Nem polgárpukkasztásból kérdem – ha hiszed, ha nem, a világ bizonyos részein ezek teljesen hétköznapi…..
A Toxikoma egyik legerőteljesebb jelenete nyomán gondolkodóba estem, vajon milyen szert adhatott a jó Csernus doki a nagypofájú Győzőnek, amitől az az OPNI udvarán egy bokorban végezte remegve, izzadva, saját magát összehányva-összefosva. A film után az is érdekelni kezdett, hogyan néz ki pontosan…..
Van, aki mindenhová magával cipeli a benne lakó démont, az pedig a jobb pillanatokban együtt örül az illetővel, máskor viszont meg akarja ölni – így fogalmazza meg Jenny Lawson a depresszió lényegét, míg például Sylvia Plath egy fölé boruló üvegburához hasonlítja, Elizabeth Wurtzel pedig fekete…..
Miért fontos az írónő számára a King’s Cross? Honnan kapta Harry a vezetéknevét? És mi köze a roxforti házaknak a hányózacskókhoz? A munkanélküliből lett milliomos írónő és leghíresebb karaktere, Harry Potter mindketten július 31-én ünneplik a születésnapjukat. Ennek alkalmából összegyűjtöttem…..
Emlékszem, egy időben rettentő divatos volt azzal villogni, ha valaki extrovertáltnak mondhatta magát. Ez a személyiségtípus ugyanis az élet császára, imád a középpontban lenni, nagy szája van, mindenkit ismer, és nem jön zavarba semmilyen váratlan társas szituációban. Aztán néhány évvel ezelőtt…..
Itthon is egyre nagyobb trend a tudatos bőrápolás. Ha egészséges és szép bőrt szeretnél, ráadásként pedig egy kis plusz énidőt, tedd meg velem az első lépéseket. De csak ha mosolyogva szeretnél a tükörbe nézni. Forrás: Pexels/Anna Shvets..
Pont annyira nehéz – bizonyos szempontból talán még nehezebb is – rászoknunk a jó alvásra, mint a megfelelő étkezésre és a rendszeres sportra, pedig ez előbbi legalább annyira fontos a testi-lelki egészségünk szempontjából, mint a két utóbbi. Az Alvás Világnapját, ami idén március 19-re esik, éppen…..
Brigi Hidvégi 2021.03.20 09:26:41
@éppnászos: Egészen borzasztó lehet. Velem csak olyan fordult elő régebben, hogy ébredés után, amikor kinyitottam a szemem, pár másodpercig alakokat/állatokat láttam a szobában, aztán pislogtam kettőt és eltűntek. Annyira rövid ideig tartott, hogy azt nem tudtam felmérni, mozogni tudok-e. Mindenesetre nagyon szürreális élmény volt.
Mi a közös Leonardo DiCaprióban, Lady Gagában és J. K. Rowlingban? Azon kívül, hogy mindhárman rettentően híresek, még az is, hogy egyikük számára sem ismeretlenek a pszichés zavarok, és állapotukat nyíltan vállalják a nagyközönség előtt. Ezzel sokat tesznek a tabusítás, valamint a megbélyegzés…..
Ha lehunyom a szemem, akár most is könnyedén oda tudom képzelni magam, azokhoz a súlyos, napsárgára mázolt rönkasztalokhoz a hozzájuk illő, feneket nem kímélő, kemény padokkal. Centiről centire rajzolódnak ki előttem a tárgyak: a szétolvadt szélű hamutartók, a sörembléma az épület élénkre festett…..
Bárki kapásból legalább egymillió okot fel tud sorolni, amiért 2020 katasztrofális volt – most nézzük, mi az, amiért mégis megérte végigcsinálni. Személyes. Kicsit olyan, mintha ezt az évet egyszerűen elrabolták volna tőlünk, hiszen annyi lemondással járt. 2020 azok számára lehetett a legpokolibb,…..
A sikersorozat nem kíméli a brit uralkodócsalád tagjait, és Diana életét is a legapróbb részletességgel tárgyalja – legalábbis úgy tűnik. Mi igaz, mi a fantázia szüleménye, és mi az, amit még a filmből is kihagytak? Amikor Diana hercegnő meghalt, még csak 9 éves voltam. Az eseményből érthető módon…..
A legnagyobb mesegyáros, Walt Disney személyét számos különös történet övezi. Állítólag nem ismert könyörületet az üzleti életben, de végtelenül odaadó családapa volt. Mondták perfekcionistának, megszállott munkamániásnak. Úgy tartották, hogy a társaságot nemigen kedveli, néha kicsit szégyenlős. Egy…..
Szappan, alkoholos lemosó, arcradír, napozás – brr, nem csoda, hogy legszívesebben zacskót húznál a fejedre...
Egyszer egy évben megnyílik az átjáró a holtak világa és a miénk között, elhunyt szeretteink pedig visszajönnek, hogy velünk együtt ünnepeljenek. Így tartják Mexikóban, ahol a halottak napja nem a szomorkodásról, hanem az együttlétről, az eltávozott családtagok emlékének tiszteletéről, a…..
Gondoltad volna, hogy Rory valójában nem szereti a kávét? Tudtad, hogy Luke majdnem Daisy lett? Mire tippelsz, hány munkahelye volt összesen Kirknek? Most, októberben van a 20. évfordulója annak, hogy a Szívek szállodája először a képernyőre került. Ennek alkalmából összegyűjtöttem a legérdekesebb…..
A nagyobb hírportáloktól az online magazinokon keresztül egészen a reggeli rádióműsorokig mindenhol szóba került már az október elején megjelent, felkavaró dokumentumfilm, a Visszatérés Epipóba, és a mögötte húzódó, súlyos gyermekmolesztálási ügy. Vajon miért olyan fontos, és mi a legmegdöbbentőbb…..
Az agyonpúderezett Barbie baba külső mögött jókora trauma lapul. Paris most nem partizik vagy influenszerkedik, és nem is szexvideót csinál, hanem azért harcol, hogy mással ne történhessen meg, ami őt egy életre megnyomorította. (Forrás: Wikimedia Commons/Eva Rinaldi)..
Tudod, melyik az egyetlen európai ország, ahol még szabhatnak ki halálbüntetést? Hogy hol végeznek ki többezreket évente? És az utolsó magyar hóhérról hallottál már?  Ha nem vagy igazán otthon a halálbüntetés témakörében, ezerszer hallottad a bitófa szót, de lerajzolni már nem tudnád pontosan,…..
Tavaly ilyenkor hagytam abba a dohányzást, ahogy mondani szokták, „egyik napról a másikra”, ami igazából egy nagy bullshit, mert rendkívül hosszú és nagyon küzdelmes utat jártam be, amíg megszabadultam a függőségtől. Szétcsúszás, zabálás, idegbaj, kínkeserves fogyókúra és cigis álmok – nálam ezek…..
Az öngyilkosság témája hatalmas tabu, sok tévhit övezi, és életre szóló stigmát jelent az érintett családjának vagy annak, aki kísérletet tett rá. Ma, szeptember 10-én van az öngyilkosság megelőzésének világnapja. A végzetes tett sok esetben kivédhető, de ehhez az kell, hogy ne fordítsuk félre a…..
Ma ünnepli 61. születésnapját a legjobb fej asztronauta, ezért ebből az alkalomból összegyűjtöttem öt érdekességet, amit Chris Hadfield az űrhajózásról és a földi életről tanít nekünk.  Sokaknak Chris Hadfieldről kapásból az ugrik be, hogy ő az a bajuszos „celebűrhajós”, aki megmutatta, hogyan…..
Lassan vége a nyárnak, és a te bőröd még mindig hófehér? Cseppet se bánd! Utánajártam, honnan ered a napozás kultusza, és hogy mi az igazság a napsugarak káros és üdvös hatásaival kapcsolatban...