Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yosiph

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1914. Balatonfűzfő és Kenese települések között 1914. május 11-én bekövetkezett földcsuszamlással a Balatonba sodort személyvonat MÁV 220 sorozatú mozdonya és kocsijai. Csodával határos módon senki sem halt meg a balesetben. Forrás: Fortepan / Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum / Történeti…..
Igen, bármilyen hihetetlen a Ritkán Látható Történelem blog szinte napra pontosan 10 éve indult! Születésnapi különkiadás! Már az első évben tömegek álltak sorba a vasárnap déli Napi érdekesre várva :)..
1969. A Golden Globe- és Grammy-díjas amerikai színésznő, Judy Garland sárga rózsákkal borított koporsóját indítják útnak a hollywoodi temetőbe, miután nyugtató túladagolásban elhunyt. Az Óz, a csodák csodája sztárja  komoly gyógyszerfüggő volt. Munkája során kezdett étvágycsökkentőket szedni, mert…..
1953. Cairo Mary, egy kaliforniai bár kidobója éppen "kikísér" egy vendéget..
Sziasztok, itt a következő Napi érdekes! Ma a kedvenc képem pont időrendben is az első: Lord Nelson zászlóshajója! 1897. Az 1798-ban vízre bocsátott HMS Foudroyant, Lord Nelson egykori zászlóshajója, hulladéknak eladva Blackpoolban ..
Az 1948-ban alakult Szakszervezetek Országos Tanácsa (SZOT) a dolgozói szakszervezeteket tömörítő - az egypártrendszer mintájára az egyetlen - munkás érdekvédelmi szövetség volt hazánkban. A szocialista ideológia alapja: "a hatalom a dolgozók kezében" mintegy szervezeti megtestesüléseként állt ki…..
 1922. A későbbi brit uralkodó, VIII. Eduárd szamurájöltözékben, Japánban tett látogatása során..
1915-ben Rodostónál a világtörténelem egy olyan ütközete zajlott, melyben egy lovassági egység megfutamította a brit királyi haditengerészet egy tengeralattjáróját. A most következő cikk ezt a csatát mutatja be...
Rendhagyó hét közbeni - április elsejei - Napi érdekes, kizárólag fanatikusoknak! 1900. "Net fix and chill"..
Yosiph 2020.04.01 18:04:00
@JTom: A Te posztjaid hatására kezdtem el posztolni oda (mondhatni, Te voltál a "lelki mentorom"), hasonló okokból. Aztán szintén hasonló okokból hagytam abba. Élvezet volt olvasni, látni a posztjaidat, kár, hogy vége lett. Maximálisan egyetértek Veled !!
Ha a repülést, mint a technikai fejlődés motorját kell illusztrálni, gyakran találkozni a Concorde vagy az Airbus A380 fotóival, vagy valamilyen, jelenleg is használt vadászgéppel. Néha azonban felbukkan egy olyan típus is a képeken, ami – bár csak két példányban repült – talán bármely másiknál…..
Az 1861-1865 között zajló amerikai polgárháború utolsónak elhunyt veteránja, egy bizonyos Henry Albert Woolson nevű, egykori dobos volt, aki pontosan 170 éve született. ..
Yosiph 2020.02.13 18:30:17
@Névtelen Minorita: Szia ! Azért a kettő nem ugyanaz. A szovjet katona nem a kummunizmusért/kommunista meggyőződésből harcolt, hanem a hazájáért. A többi párhuzam viszonylag pontos. DE ! Az amerikai polgárháborúban pontosan két olyan eszmerendszer csapott össze, mellyel ha nem értettél egyet, akkor nem is harcoltál érte. Pontosan ezért lett polgárháború. Aki valamelyik oldallal egyetértett, annak az oldalán harcolt. Szerintem.

Üdv: Y.
"Walter Sobchak a Techstory blogról vendégszerzőként érkezett hozzánk és a jövőben számíthattok írásaira, sőt közös cikk is készül hamarosan, a témát már megbeszéltük. Lássuk hát az első írást, ami mi másról szólhatna, mint a hajózásról. Szerzőtársunk a tőle megszokott dagályos stílust levetkőzve…..
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN! Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
Yosiph 2019.12.07 16:51:07
@gall travis: na ja. Nagyanyámék még 50 év múlva is emlegették, milyen "jó" év volt 1956: földrengés, árvíz, oroszok ..... :(
1898. Bécs. Sisi (vagy Sissy), azaz Wittelsbach Erzsébet  osztrák császárné (és nem mellesleg magyar és cseh királyné) temetési menete Bécsben. Luigi Lucheni olasz anarchista szúrta le Genfben..
„Névtelen feljelentés alapján uj nyomozást kezdett a bádoghordós asszonygyilkos bünperében a rendőrség.” – 1940. augusztus    Kiss Béla bádogosmestert Cinkota lakosai tisztességes iparosnak és embernek ismerték. A Kossuth Lajos utca 40-ben (nem messze a mai XVI. kerületi cinkotai HÉV-állomástól)…..
Matt Weber - aki taxisofőrként kezdte pályafutását az éjszakában - és az ukrán származású Miron Tsovnir fotóit láthatjátok a Big Apple, azaz New York egykori sötét oldaláról. A fotósok - akiket munkájuk során többször megvertek, letartóztattak és rájuk is lőttek - a nyolcvanas évek világvárosi…..
Yosiph 2019.10.29 11:05:24
@Petian: Ezt megcáfolnám. Budapesten volt EGY azaz 1 darab pornómozi a XIII. kerületben. Igaz nem sokáig, az 1990-1991-es időszakban (azt hiszem a Duna mozi helyén üzemelt nagyon kevés ideig). Első kézből tudom, mivel jártam benne, fiatal, hevesvérű fiatalként. Nem volt nagy szám, nem is tartott sokáig. Lehet, hogy közrejátszott ebben, hogy az akkori mozijegyekhez képest elég "borsos" volt a belépő. Érdekes, hogy ezt a tényt a budapesti mozik wiki-felsorolása nem említi meg. (mint ahogyan azt sem, hogy Erzsébeten (a XX. kerületben) az egyik mozit rövid ideig kuplejájjá alakították át.
hu.wikipedia.org/wiki/Budapesti_mozik_list%C3%A1ja
Yosiph 2019.10.29 13:14:35
@Petian: Javítanék: az Ipoly mozi funkcionált pornómoziként L'amour néven egy darabig, ami a fent idézett wiki-szócikkben is olvasható. Na ja, 30 év, az 30 év, kopnak az emlékek .... :)
Megint egy jubileum. Szinte felfoghatatlan, de már a háromszázadik részét láthatjátok a sorozatnak, amely hat éve indult el itt a blogon. Eddig mintegy 6100 képet nézhettetek meg az oldal legnépszerűbbnek számító bejegyzéseinek számító válogatásokban. Hogyan kezdődött a mániám? A digitális…..