Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rolli

77 bejegyzést írt és 188 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
magyar ale A KK borzasztó ritkán szokott Legenda-sörökről írni, ami egyfelől elítélendő, másfelől természetszerűleg következik két fő okból: hogy nagyon sokféle van belőlük, illetve hogy a nálunk szorgalmasabb sörblogger kollégák rendszerint rég megírják az…..
Rolli 2014.12.09 08:33:21
@dr. dodó: Kedves Dodó, Szeretnélek meginvitálni a főzdébe, ide a Szlovák útra. Megmutatjuk a főzdét, megkóstolnád mégegyszer a söreinket, hátha megváltozik a kialakult véleményed Róluk. Megbeszéljük, és tényleg szeretettel várunk, ha te is benne vagy. Üdv! Utassy Roland
A magyar kézműves forradalom egy eddig nem köztudottan ismert vonala amikor a magyar kézműves söröket a nemzetközi porondra viszi valaki vagy valakik. Most, ez egy Lengyel-Magyar koprodukcióban történt meg a Polish-Hungarian Export-Import Sp. z o.o. szervezésében, karöltve a Black…..
Ahogy többen leírtuk 3-4 év alatt a "Sörforradalom" eljutott egy olyan szintre, hogy a kisüzemi sörök tényezőkké váltak a magyar piacon és gasztronómiában egyaránt. Kicsit hosszabb lélegzettel, de megpróbáltam összeszedni, mit hozott és mit adhat a jelenlegi helyzet nekünk…..
Az idei szezon slágere kétséget kizáróan a füstös sör a magyar kisüzemi sörök világában. A Pyromania és a 424-es, no meg a Szmog után a Legenda is előrukkolt egy szezonális füstös sörrel. azonban ők is csavartak egyet a dolgokon, és ezúttal nem az illatos komlókra tették a…..
Rolli 2014.02.27 09:14:05
@River I: Kedves River, melyek voltak azok a sörök, amik félészen mentek ki? tényleg érdekel, hogy okuljunk belőle. A már kínálatunkban lévő söröknél eddig is, ezután is megtartjuk a kellő érési időt, Hamarabb sosem adunk ki söröket. A Horse Juice anno hamarabb ment ki, mint kellett volna, de abból tanultunk, a következőnél ez már nem lesz. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a lehetséges hibákat kiküszöböljük.
Rolli 2014.02.27 11:38:28
@River I: Az Apafej egy felkérésre főződött, azóta nem is készült belőle, utólag derült ki, hogy kevés volt a szénsav a sörben, de azt nem is fogjuk többet főzni. Folyékony kenyérnél és a búzánál is megvártuk és megvárjuk az eredetileg megállapított érlelési időt, tényleg nagyon sajnálom, ha úgy jött le hogy félkészen adtuk ki ezeket. Az eredetileg meghatározott érlelési időket mindig betartjuk, hamarabb soha nem adunk ki sört. A Ponynál is finomítottunk a recepten. Tényleg nem akarom túlmagyarázni, az nem jó, de minden vélemény számít nekünk. Továbbrea is azon vagyunk, hogy jó söröket készítsünk.
Kicsit besűrűsödtek a kocsmanyitók, ezért a Sörmanufaktúrába csak most sikerült eljutnom.Végig a gyorskocsi utcán (nem értem, hogy van pofája a rendőrségnek az utca egyik szakaszát kisajátítani, mindenesetre ezt nem kell figyelembe venni – ez olyan, mintha a takarítónő…..
Rolli 2012.02.21 18:27:30
@chimie: Átköltözött a Kacsa utcából a Királyfürdő mellé, nyitva van az;)
SÖRömök Boldog Karácsonyt! 2011.12.24 10:47:00
Minden Kedves Olvasómnak Nagyon Boldog Karácsonyt Kívánok! Rolli ..
Idén nagyon belehúztak a karácsonyi vásárok, a klasszik Vörösmarty téri kétszer akkora lett és kétszer olyan sűrű, és egészen a Deákig beborította a tájat, de meg kell hagyni, hogy minőségileg is fejlődött, a standok nem olyan gagyik, minden fából van és nem műanyagból,…..
SÖRömök Bamberg visszavárt 2011.12.15 15:10:00
Utunk folytatódott a ködös, nyálkás időben, és enyhe csúszásban voltunk, ugyanis Nürnbergnél az autópályán kaptunk egy dugót, amiből kb. egy óra alatt keveredtünk ki. Egy baleset miatt volt a torlódás, azonban lezárva nem volt az út, milyen az ember, ha balesetet lát,…..
Rolli 2011.12.19 16:44:29
@Mantlesorrow: Hát igen, az első nap némiképp egyszerűbb volt döntés szempontjából, nekem a bakjuk is bejött nagyon. A második nap ott már elgondolkodnék melyik is a nyertes, persze a Jackie Brown az hatalmas volt:)
Ezek után következett a Camba Bavaria söreinek sötétebbik oldala, persze, ha a színét nézzük az elkövetkezendőknek. Hasonlóan remek sörökkel folytattuk a Märzen után, bár egy kissé tompulni látszódtak érzékszerveim, pedig a fele még hátra volt. A Dunkel sörük Pilseni-,…..
Ím eljött az ősz, aztán a tél, és eljött a baksör szezon is. Ennek apropójából egy boros sörkedvelő (Zsolt), egy sörgyűjtő (Jani), egy keményvonalas (hasonlóan az egybegyűltekhez) sörfan és ratebeer értékelő (Ogre), egy sörboltos (Ákos) és egy sörblogger (Rolli) útnak…..
Rolli 2011.12.08 18:37:54
@Mantlesorrow: :) Legközelebb hová megyünk?
Idén is megnyitott a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren. Érdekesség, hogy idén nagyobb területen, Gödörtől egészen a Bazilikáig várják a kezművesek és vendéglátósok az érdeklődőket. A megszokott minőségi kézműves portékákon át a forraltboros pultokon kívűl…..
 Sörspecialistás Ákos legutóbbi árubeszerző körútjához csatlakoztam, így jutottam el én is a Bürgerbräu privát sörfőzdéhez, és ezáltal termékeinek kóstolásához. És itt az örömhír, immáron a Bürgerbräu termékei is kaphatók a Kacsa utcában, többek között a…..
Rolli 2011.10.26 14:38:34
@pif: :) köszi, h szóltál, javítottam:)
Szép hosszú kóstolt sörsorral a hátam mögött próbálok visszaemlékezni a hétvégére, így nem is szaporítom a szót, folytatódjon az értékelés.Kíváncsi leszek, ha tavasszal is lesz fesztivál, milyen sörökkel fognak jönni a főzdék, ugyanis itt igen kemény fiúkból álló…..
SÖRömök Főzdefeszt 2.0 2011.10.11 18:18:00
Ismét túl vagyunk egy Főzdefeszten, ismételten egy csap mögött álltam, és sokféle különlegességet, finomságot sikerült kóstolnom. A második felvonáson is, sajnos az elsőhöz hasonlóan, igen nehezen indult a sörök csapolása, talán azoknak nem volt problémájuk, akik saját…..
Hogy ne legyen unalmas az élet, némi változás következett be a helykiosztásban.A Franzberger a Prágából átkerült a Gelatoba, ami egy pizzériává alakul,A Pivovarsky Dum a Leonardoban kapott helyetA Csobánkai sör pedig a Gelatoval szembe költözött egy bódéba. Egyelőre ennyi.Egy…..
Rolli 2011.09.30 18:11:18
@Mantlesorrow: Köszönöm szépen:) Remélem sokaknak segít majd.
SÖRömök A Második Főzdefeszt 2011.09.26 12:32:00
Újabb örömhír a sörfesztiválok évében a. Igen, itt a második Főzdefeszt még több kiállítóval, még több újdonsággal, ami a Főzdefeszten fog debütálni. A fesztivál október 6-án nyitja meg utcáit a VIII. kerület- Palotanegyedben (Lőrinc Pap tér, Krúdy Gyula utca,…..
SÖRömök Bambergi Barangolás 2. 2011.08.04 11:26:00
A Klosterbräu után elégedetten álltunk tovább, mert vártak a felfedezésre váró főzdék. Következő úticéljaink egymással szemben helyezkedtek el az Obere Königstraße-n. Közelebb a Spezial, ami zárva volt, de kissé félreértelmeztük kiírásukat, miszerint délután valamikor…..
Rolli 2011.09.08 12:45:34
@*Puszedli*: legtöbbjüket, illetve finom német-osztrák söröket a Kacsa utcai Sörspecialistánál tudod megvenni. Hát igen tudnak valamit:)
Az első sörös cikk után következik hát az első kocsmás cikk. Mint mondtam szeretném a véleményeket emelni de ehhez a kiszolgálás minőségét is emelni kell. A legalapvetőbb dologról lenne szó egy kocsma életében a sörről, ennek is a hűtéséről. Mert mégis egy nyári napon…..
Rolli 2011.08.13 18:07:29
@Korsó: Hát sajnos sokszor már az emberfelvételen is múlik, de itt sokminden közrejátszik, többnyire a pénz meglátásom szerint. Ki milyen embereket igényel, mennyi pénzért fogad fel, mennyire ellenőrzi az alkalmazottat stb. ... Igen, itt kellene valami fogyasztói tudatosság és igény, elvárás, és a kiszolgáló meg a munkájára legyen igényes akármilyen helyen is van, mert nem mindegy milyen szájízzel megy ki a vendég (pl. mint ez, hogy ne melegen kapja már meg a sörét a vendég, és ha szóvá teszi ne ordítsák le a haját)
SÖRömök Bambergi Barangolás 1. 2011.08.01 12:34:00
Maga a város egy ékszerdoboz, és az óváros benne az ékszer, nyüzsgő tömeggel, régmúltból maradt, csodálatos építményekkel, díszes házakkal és most már egy bajnok kosárcsapattal. Ugyanis pont aznap volt a német bajnokságdöntő mérkőzése, ahol a Bamberg diadalmaskodott…..
SÖRömök Kulmbachból Bambergbe 2011.07.28 16:05:00
Kulmbachi kalandunk egy kis sétával folytatódott, ekkor az idő azonban ellenünk fordult. Node egy kis eső nem tarthat vissza minket… Így indultunk el felfedezni Kulmbach óvárosát, de sokáig nem is kellett menni, mert rátalálunk a Kommunbräu brewpubjára. Belépve, rögtön…..
SÖRömök Kulmbachi kalandok 1. 2011.07.27 12:17:00
Egy igen érdekes kóstolássorozattal folytatom, amit nem egyedül követtem el, új pontozási szisztémával többek között, amit még Sörspecialistás Ákos és Jani alkalmazott anno zsűriként Ausztriában. A sörök derékhadát e németországi túránk alkalmával begyűjtött és…..
Rolli 2011.07.27 13:38:08
@Mantlesorrow: :)) Ó hát azt el nem felejtem:)
SÖRömök ... és a skót punk 2011.07.09 15:55:00
Amint látjátok jelentős arculatváltáson vagyunk túl, és így az elején szertném megköszönni a sok fáradalmat Pilunak (www.stonebridge.hu)!Még korábban kóstoltam az angol, kifinomult urat és ezt a skót punkot. Másodikként került asztalomra a Brewdogtól a Paradox- Isle of Arran.…..
Rolli 2011.07.10 21:11:56
@Ogreface: :))
Rolli 2011.07.11 21:44:02
@Mantlesorrow: Köszönöm szépen:) Igen, az nekünk csorgott a pohárba, azóta is megmaradt bennem az élménye:) Mindenképp érdemes kipróbálni ezt is.
Rolli 2011.07.27 13:01:06
@Árpa Jankó: Úgy kellett elhajtani őket:))
@pif: Köszönöm szépen:) Olyanokakal én nem mérgezem a macskáinkat, ja igen a kétcica:)