Regisztráció Blogot indítok
Adatok
@X

468 bejegyzést írt és 866 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hetedik kerületi Jósika és Rózsa utcák találkozásánál van egy kis tölcsérszerű öblösödése a Jósika utcának. Térnek mérete miatt nem nevezhető, a telepített növényei miatt parknak nevezték. Ezen kis parkba kettő emlékmű került. A nagyobb, Rózsa utca névadójának,…..
A Huszadik Század már 1905 novemberében hírül adta, hogy " Pécsett és környékén néhány hét óta 50 koronás bankjegyek kerültek forgalomba, a melyekről alapos kutatás után kiderült, hogy hamisak. A rendőrség és a megyei csendőrség nyomozást indított a…..
Tass Olga 1929. március 28-án született Pécsett. Sport pályafutása a Pécsi Egyetemi Atlétikai Clubban indult, amelynek 1941-től volt tagja. 1947-től már a Testnevelési Főiskola Sport Egyesületét erősítette. 1951-től a Budapesti Honvéd, 1957-től a Budapesti Spartacus, 1959-től a…..
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de amikor egy ideig Angliában éltem, akárhányszor Magyarországra utaztam, és megkérdeztem a környezetemben élő magyarokat, hogy mit hozzak, amikor visszatérek, szinte mindig mindenki valamilyen ételt kért. Természetesen a Túró Rudi volt mindennek…..
@X 2013.11.17 08:07:25
@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): TV paprika = tölteni való (paprika)
@X 2013.11.17 08:07:26
@blackhair-lady: Nem tudom, válaszoltak-e a kérdésre, a TV paprika = tölteni való (paprika)
A címet bővebben kifejtve, azt jelenti, hogy számomra új a most bemutatott képeslap. Ezt a képeslapot a postabélyegző szerint 1957-ben adták fel. A hátoldalán, ha sok nincs is, azért sokat elárul. Ezt a képeslapot a Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata adta ki. A címzett a XIII.…..
A pécsi női felsőkereskedelmi leányiskola egykori tanárára már alig emlékszik bárki is. Az izraelita hitközség által, a holokauszt áldozatainak emlékére, 1945-ben kiadott Könnyek könyve, egy Papnövelde utcai botlakő és Surján Miklós kiváló tanulmánya azonban híven őrzik…..
@X 2013.05.10 23:03:07
Kapanyél Régi népélet naptára 2013.02.11 08:00:00
Február - Böjtelő hava 7. hét: - február 11. (Elek): A székely hegyi pásztorok e napon tartották a "kígyók ünnepét", azaz a kígyóűző napot, mert úgy hitték, azok ekkor bújnak elő odúikból. Ilyenkor a hegyeken nagy tüzet gyújtanak a gonosz elűzésére. - február 14.…..
  Minap botlottam bele az arckönyvön egy minimál infóval megspékelt  hírbe, miszerint a német Urban Art Kommunikation idei rendezvényén január 27-től február 29-ig hazai, konkrétabban pécsi művészek munkái is szerepelnek. Tekintve, hogy helyi viszonylatban jelentős…..
Tegnap a felnövekvő generációval a Tettye téri játszótérre haladva igencsak felbosszantott, hogy nem tudtunk átmenni a Tettye téren és jelentős kerülővel tudtunk csak eljutni a junior dühöngőbe. Az ok viszont, ami akadályozta haladásunkat a hányattatott sorsú tér…..
Rendszeres olvasóm írta, hogy neki több régi KGST kütyüje van, melyek mind működnek és használhatóak. Ekkor merült fel a gondolat, hogy a blogot színesítendő írjunk ezekről a lassan muzeális retro tárgyakról is. A hetvenes és nyolcvanas években a Szocialista blokk országaiban…..
  A wikipédia az internet értelmező kézi szótára. Gigantikus adathalmaza bárki által szerkeszthető, így sokan vitakoznak arról, hogy a benne fellelhető tartalmak mennyire valósak. Általában azok, ezt bárki bizonyíthatja, aki már használta vagy használja a wiki-t, kisebb…..
A múlt évben sikerült egy valódi 56-os dokumentumot bemutatnom ezen az ünnepnapon. Mai 56-os relikvia egy 56-os macskakő. Tudom jönnek a pesszimisták, hogy miből tudom, hogy 56-os. Hát abból, hogy ez a macskakő több társával együtt a 90-es években egy 56-os emlékkiállításon…..
Már őszi esőknek, meg az őszi szeleknek lenne itt az ideje. Ugyanakkor még sok helyen zöldet és virágot látok. Egy hete, hogy az autóval egy tarlóra aratott mező hajtottam el az autóval. Azt láttam, hogy a tarlón az elhullajtott napraforgók kihajtottak és virágoznak. Gondoltam…..
Édesanyám papírhagyatékában keresgéltem, és egy régi recept került a kezembe. A receptet elolvasva rögtön eszembe jutott gyerekkorom birsbefőttje. Tényleg mustban volt eltéve. Arra is emlékszem, hogy 1971-ben készült először ez a birsbefőtt. Akkor költöztünk az új házunkba,…..
@X 2011.10.08 05:44:20
@sudi4:
Gondolom arra mondják,hogy minden relatív ! (drágaságra értve)
Esetleg tipp
nol.hu/lap/hetvege/20111001-olcson_sokat_jol
(benne több cím is,- most csak egyet www.fricipapa.hu
  Érdekes bejegyzésre bukkantunk, melynek szerzője Pécsett a Zsolnay Negyedben egy tárlatvezetésen vett részt. Az idegenvezető az írás szerint nagy hatást gyakorolt a szerzőre, akinek megindította a fantáziáját az a téma, hogy hogyan lehetne tovább építkezni a Zsolnay…..
@X 2011.08.04 05:53:24
  Csak egy maradhat – hangzik el a Hegylakóban, és mintha ennek a mondatnak állítana emléket a Zsolnay gyárban még fellelhető és most már megtekinthető egyetlen kék Zsolnay-váza, melynek kacifántos, összefüggésekben igen gazdag történetét a szerb író, Boško Krstić…..
Szeptember 29 nevezetes nap a családunk életében, feleségem eme nevezetes napon született. Már régóta terveztem, hogy ezt a hétköznapot az idei évben ünneppé teszem. Én már jó előre szabadságot vettem ki rá, és felségemnek is jeleztem, hogy tegye magát szabaddá. Eredetileg azt…..