Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KrisMadrid

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vasárnap véget ért a spanyol bajnokság 2019-20-as idénye, melynek utolsó fordulójában az Atlético Madrid a Real Sociedad elleni 1-1-es döntetlennel végül bebiztosította a harmadik helyet. De nem csak emiatt volt érdekes ez a találkozó, hanem mert ez volt Germán Burgos hivatalos búcsúmeccse is a…..
Szombat este a Betis elleni 1-0-s győzelemmel biztossá vált, hogy az Atlético Madrid a következő szezonban is résztvevője lesz a Bajnokok Ligájának. A Matracosok sorozatban nyolcadik alkalommal indulhatnak a legmagasabban jegyzett európai klubtornán, ami egyben a Simeone-korszak jelentőségét is…..
Érdekes összefüggésre hívta fel a figyelmet a minap a madridi AS. A sportnapilap szerint a jelenlegi szezonban az Atlético Madrid még egyetlenegy gólt sem szerzett szabadrúgásból, pedig az elmúlt években ezen a területen nem voltak különösebb problémáik, köszönhetően a nyáron távozott Antoine…..
Péntek délután sorsoltak a Bajnokok Ligájában, melynek egyik legnagyobb nyertesének az Atlético Madrid tűnik. Abból a szempontból mindenképp, hogy Simeone együttese maximum a döntőben találkozhat a Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern München ötös valamelyikével. A Matracosok a…..
Madrid néppárti polgármestere José Luis Martínez-Almeida a minap arról nyilatkozott, hogy egyszer szívesen lenne az Atlético Madrid elnöke. A riporteri kérdésre, miszerint milyen tervei vannak a jövőre nézve, Almeida azt a meglepő választ adta, hogy polgármestersége után legszívesebben a madridi…..
Már ami a gólokat illeti. Az Atlético Madrid csatára a Mallorca elleni duplájával már 11 gólos a bajnokságban, ami egyben pályafutása második legeredményesebb idénye. Persze a mutatott játékba, a játszott percekbe, az összteljesítményben mindig bele lehet kötni, de a csatárokat nagy általánosságban…..
Öt fordulóval a bajnokság vége előtt egyre kisebb az esélye annak, hogy Jan Oblak történelmi rekordot döntve, sorozatban ötödször nyerje el a Zamora-díjat. Az aktuális idény legjobb kapusának járó elismerést az elmúlt négy évben valósággal kisajátította az Atlético szlovén hálóőre, idén azonban…..
Mundo Atlético A megalázott ember 2020.07.02 00:15:32
Ugyan már nem az Atlético játékosa, a szurkolók többsége ráadásul árulónak tartja és megveti, mégis a keddi mérkőzés ürügyén talán belefér, ha megemlékezünk Antoine Griezmann-ról, a klub egykori kedvencéről. Arról a játékosról akit lehet szeretni, lehet nem szeretni, de mégiscsak öt évet húzott le a…..
A vártnál nehezebben ugyan, de az Atlético Madrid végül behúzta az Alavés elleni meccset is, tovább folytatva kiváló sorozatát a bajnokságban. Simeone együttese a bajnokság újraindulása óta még veretlen, ráadásul sorozatban negyedik győzelmüket aratták, amire először volt példa az idei szezonban. A…..
A Levante elleni győzelmével az Atlético Madrid tovább folytatta kiváló sorozatát a bajnokságban, megerősítve helyét a dobogó harmadik fokán. A győzelem azt is jelentette, hogy Diego Simeone beérte a csapat legendás edzőjének, Luis Aragonésnek a bajnokságban elért győzelmi rekordját. Mindketten 194…..
Az Atlético Madrid ugyan már 2017-ben átköltözött új otthonába, a Wanda Metropolitano stadionba, a klub korábbi arénája ezt követően még évekig állt mementóként a város délnyugati részén. A Vicente Calderón bontását csak 2019 elején kezdték el és azóta is folyamatosan zajlanak a munkálatok, mára…..
Öt forduló után ismét dobogós az Atlético Madrid! A koronavírus miatti kényszerszünetet követően három forduló kellett a Matracosoknak, hogy visszatérjenek az őket megillető pozícióba, ami az idei szezonban egyben a felső határt is jelenti Simeone együttesének. Az Atléti egy Sevilla elleni…..
Baszkföld egyik legizgalmasabb jelenkori együttese a Belako a napokban jelentkezik új albummal, a lemezbemutató turnét pedig egy kreatív újítással oldanák meg. Az indiet a post-punkkal kiválóan vegyítő zenekar úgy tűnik nem törődött bele, hogy Spanyolország minden bizonnyal még jó ideig nem lehet…..
A Hinds volt az első spanyol banda akiket igazán sikerült megszeretnem. Ha nem is pályafutásuk legelejétől, de gyakorlatilag az első sikerek óta követem őket és még élőben is sikerült látnom őket kétszer. Az eredetileg duóként indult bandát Ana García Perrote és Carlotta Cosials alapították még 2011…..
Madrid első számú fesztiválját még mindig nem mondták le a szervezők, pedig a július elejére tervezett fesztivál megrendezésére szinte semmi esély sincs. A napokban többek között a madridi polgármester is kijelentette, hogy minimum őszig semmilyen tömegrendezvényre nem kerülhet sor. Ebből és abból a…..
Ugyan még több mint hét hónap van hátra a madridi Mad Cool fesztivál kezdetéig, de a szervezők minden jel szerint gőzerővel dolgoznak a jövőre már ötödik alkalommal megrendezésre kerülő esemény előkészületein. Alig egy hónapja egy sor, a fesztivált jelentősen érintő változás került bejelentésre,…..
Egy meglepően jó James és számomra az ősz csúcspontjának számító Pixies között egy októberi pénteken került sor a White Lies madridi koncertjére. Pedig az előzmények alapján még az se volt biztos, hogy idén láthatja őket a helyi közönség. A Five turné téli-tavaszi európai állomásaiból kimaradt…..
Música Madrileña Viva Pixies!!! 2019.11.17 14:23:40
Messziről indítok. Hogy őszinte legyek fogalmam sincs mikor kezdtem el hallgatni a Pixiest, arra meg végkép nem emlékszem, hogy mikor szerettem meg úgy istenigazából a zenekart. Ami biztos, hogy egyik első élményem velük kapcsolatban egy Placebo koncert volt még a 2000-es évek elejéről, amikor…..
Jelentős változásokat és előremutató fejlesztéseket jelentettek be a héten a madridi Mad Cool fesztivál szervezői. Ezek alapján úgy tűnik az illetékesek elkezdték levonni az elmúlt évek tanulságait és tanultak a korábban elkövetett hibákból. A spanyol főváros első számú fesztiválja jövőre már…..
Az elmúlt hónapok fejleményei alapján úgy tűnik Madrid kiteheti a megtelt táblát, legalábbis ami a zenei fesztiválokat illeti. Az egész azzal kezdődött, hogy a szeptember végére meghirdetett Weekend City Festival-t alig három héttel az esemény előtt mondták le a szervezők (a New Order lett volna a…..
Az új album és a közelgő madridi koncert kapcsán jöjjön egy kis Pixies!  A Mondo Sonoro nevű zenei magazin készített interjút Dave Lovering-el, a zenekar dobosával. Ebből a beszélgetésből következik egy kivonat. - Nekem úgy tűnik az új album sokkal sötétebb, melankolikusabb mint a korábbiak, amit…..
Música Madrileña James Madridban 2019.10.06 12:20:48
Amikor haverom rám írt, hogy lenne-e a kedvem megnézni a James nevű bandát, akikről addig még nem is hallottam nagyjából fél percig gondolkoztam. Ezalatt rájuk kerestem Wikipedián ahol láttam, hogy egy manchesteri zenekarról beszélünk, akik 1982 és 2001 között voltak aktívak, majd néhány év szünet…..