Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balassaandrea

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan gondolják, hogy azért mert tudunk gondolkodni, az jó, mert ez különböztet meg bennünket az állatvilágtól. És ebben igazuk is van. Kérdés az, hogy minden esetben jó az nekünk, ha gondolkodunk? Mi az a pillanat, amikor már ártalmas a gondolkodás? És mit tehetünk, ha már belekeveredtünk?   Mi…..
Vajon hogyan függ össze a meditáció és az egészség? Talán már te is elgondolkodtál ezen a kérdésen. Eleinte – jó régen volt – furcsállva néztem arra, aki ilyet mondott nekem. Arra gondoltam, na, ez megzakkant. Később, amikor már meditálgattam, már kapiskáltam, de még mindig nem teljesen értettem,…..
Egyik ismerősöm panaszkodott, egyáltalán nem érzi magát ünnepi hangulatban, hiába van munkaszüneti nap. Ma ugyanis augusztus 20-a van. És hosszú évtizedek óta először nem lesz este tűzijáték.  Ez az, amiért az ismerősöm nem érzi magát ünnepi hangulatban. Neki ugyanis augusztus huszadika nem az…..
Mindenki ismer, vagy legalább hallott már olyan sztoriról, amikor egy nagyon jól dolgozó kollégát kiemelnek vezetőnek az addig végzett munkájának elismeréséül. Aztán ez a volt kolléga a megszokottól nagyon eltérő helyzetben találja magát hirtelen. Lássuk, miért is válik bizonytalanná a korábban oly…..
Amikor megkérdezzük az embereket, mit szeretnének elérni az életükben, a legnagyobb részük azt fogja válaszolni, a boldogságot. Tekinthetjük ezt egyfajta sztenderd válasznak. Azonban, ha arra vagyunk kíváncsiak, mit értenek boldogság alatt, akkor rendkívül eltérő válaszokat fogunk kapni. És ez…..
Minden ember életében legalább egyszer eljön az, amikor szembesül a nem kívánt változás megtapasztalásával. Nem tévedek nagyot, ha azt mondom, ez a korona vírus helyzet jól kibillentette az emberek többségét abból az élethelyzetből, amiben eddig volt. Sokakkal beszélgetek mostanában, és azt…..
Itt ez a járványhelyzet, ami holnaptól súlyosbítva van azzal, hogy csak szigorúan indokoltan léphetek ki a lakásból. Ergo, én is és mindenki, be van zárva a négy fal közé. Nem tudom, ki hogy van ezzel, de én kezdek besokallni, azaz kezdek teljesen szétesni. Egyik nap meetingről meetingre megyek –…..
Még csak az önkéntes karantént éljük, de már most érdemes felmérni, miként is élhetjük ezt meg. A karantén most már nem csak egész országot, hanem országokat érint. Így szinte biztosra vehető, szinte mindenkit érint így vagy úgy. Az, hogy mit hozunk ki ebből a helyzetből, az csak rajtunk múlik. Itt…..
Olyan ember, aki ismeretlen társaságban inkább láthatatlanná tette magát, csak észre ne vegyék, nehogy meg kelljen szólalnia. Lehetséges, hogy egy ennyire zárkózott ember hirtelen nyitottá váljon? Az NLP csodája.   Volt egyszer egy félénk fiúcska, aki annyira félt mindentől, hogy végül teljesen…..
A szervezetfejlesztési tanácsadó - sikertelen - ablakcseréjének története. Rendezetlen értékesítési folyamat. Kollégák össze nem hangolt eladásai. Amikor minden értékesítő minden alkalommal mást mond, és annak eredménye.   Ablakvásárlási story Talán kicsit hosszúra sikeredett a történet, de…..
Elgondolkodtam azon, hogy amikor megfigyelünk egy céget, ott teljesen természetesnek vesszük, hogy annak a cégnek van küldetése, a működésének van célja. Ugyanakkor, ha a saját életünket nézzük, vannak emberek, akiknek kevés fogalma van arról, merre is tart az élete, mi a célja annak, hogy itt és…..
A minap úszni voltam. És miközben róttam a medence két széle között a hosszakat, elgondolkodtam. Hogy lehet az, hogy az úszást kifejezetten szeretem, a monoton munkát pedig kifejezetten nem. Pedig maga az úszás faltól falig, nem az az igazán izgalmas, változatos tevékenység, amit egyébként szeretek.…..
Valójában mi is ez a felkapott módszer? Megnézzük, mire lehet jó, és mire nem. És azt is körbejárjuk, mi a köze a terápiához és a tanácsadáshoz. Vagy ez is csak egy pszicho izé?   Mostanában több ismerősöm is mesélte, sokat hall a coachingról, de fogalma sincs, mit is takar ez az elnevezés.…..
Sokan bolyongunk az életünkben. Megyünk, amerre a szél visz. Csapódunk erre, csapódunk arra. Közben azt érezzük, olyan, mintha nem is élnénk. Vagy olyan érzésünk van, mintha elfelejtettünk volna valami fontosat megtenni. Netán egyszerűen nem érezzük otthon magunkat az életünkben. Ezek rám is igazak…..
Mit ad az embernek az élményfestés? És mit egy coachnak? Hiszem, hogy NLP master coachként sokkal többet láttam meg az élményfestés világából, mint ezek nélkül. Meglehetősen sok párhuzamot találtam.   A minap élményfestésen jártam. Ajándékba kaptam, nem is tudtam, hogy van ilyen. Akiktől kaptam,…..