Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alldaygreek

54 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Η Χωροδια / Sing ( 2016) - hungarian shortfilm   d drama with a lot of music, set in 1990s Budapest, Hungary. Inspired by a true story, it follows an award winning school choir and the new girl in class who just might uncover the ugly secret behind their fame. Η "Χωροδια" είναι ένα παιδικό…..
A  hatalmas fát az eseményen a Public IEK Volos "Pékség  és cukrászda“ , valamint a  "Chef Art" cukrásziskola gyakornokai készítették, mesterük Efi Skouras felügyelete és irányítása alatt. Amint azt Aris Papathanasiou, az IEK igazgatója el is mondta a rendezvényen, az édesfa 7000 teasüteményből…..
Görögországban úgy mondjuk  Καλα Χριστουγεννα "Kala Christoujenna" - nyers fordítában " Kellemes Krisztus születését ! " Karácsony Szenteste például szokássá vált a különböző falvakban, hogy fokhagymával átitatott zsinór-félére akasztanak szegfűszeget a görögök, amit azt ajtóra tesznek, hogy…..
A festménnyel kapcsolatban nem régiben tartottak egyébként művészetelméleti konferenciát, melyet egy krétai régészeti feltárás előzött meg, komoly restaurációs munkálatokkal. A kutatás vezetője Michalis Andrianakis görög művészettörténész és “byzantium” szakértő volt . A hírek szerint Szent…..
Befejeződött a 32. Európai Flmdíj ünnepsége a Berliner Festspiele-en. A Flix.gr görög weboldal szerkesztősége, aki az “European Film Awards” állandó szponzora is, Berlinben volt, és az ünnepséget élőben közvetítették. Elképesztő díjesővel zárult a tegnap este Berlinben , főleg Jorgos Lanthimos…..
Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök bejelentette, hogy   közvetlen kapcsolatotot kell létrehozni az önkormányzati finanszírozás és a ( főleg műanyag) újrahasznosítás között. Két napja, Palliniban a újrahasznosító gépek gyártásával foglalkozó első görögországi gyártóüzem megnyitóján…..
“ Azt mondják, hogy a szerkesztőszoba az az újság szíve. Legalábbis az biztos, hogy minden létfontosságú szerv megtalálható az egész sajtó-világban, ahol a szavak tovább élnek a papíron, majd az olvasók által vűlik igazán hírértékűvé minden szó.  “ “ Nincs is jobb helyszín a 100 éves Kathimerini…..
Hozzávalók : 1 kg sütőtök1 bögre cukor1/2 csésze mazsola1/2 csésze darált . vagy tört dió1 nagyobb kanál édes fahéj1/2 teáskanál édes darált szegfű1/2 kg réteslap Tisztítsuk meg a sütőtököt, vágjunk ki egy nagyobb darabot belőle és pucoljuk le róla a “ héját”, vagyis a külső részét. Reszeljük…..
Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár pénteken találkozott egymással és tárgyaltak szinte egész nap , atekintetben, hogy  a Törökország felől érkező hullám igen jelentősen megváltoztathatja a migrációról való gondolkodást Európában.   A szerdai napon az Európai…..
Teljes mértékben elégedett volt az EU és a Kínai Népköztársaság a feta és más görög termékek védelméről szóló megállapodással - mondta a Dodoni SA tejipar alelnöke és a szakmaközi szeletvédő szervezet elnöke Iannis Vitalis.Nyilatkozatában az ügyletet történelmi jelentőségűnek írja le, mivel maga a …..
Az athéni ingatlanpiac az elmúlt években jelentősen csökkent az Airbnb és más rövid távú tartózkodási célú bérleti platformok növekedésének köszönhetően a városban. Az Airbnb folyamatosan növekvő ereje valóban jó jövedelmet hozott egyes tulajdonosoknak, ugyanakkor komoly társadalmi problémákat  is…..
Tulajdonképpen ezt hívják most a görögök “ ciprusi szappan-inváziónak”, hiszen szappanoperán keresztül foglalkozik a ciprusi kérdéssel a török állam, nem pedig közvetlen módon.Konkrétan, a népszerû „Harcos” (Savasci) szappanopera következõ epizódjában, amelyet a török ​​FOX csatornán jelentettek …..
: "Görögországnak komparatív előnyei  is vannak, mint kereskedelmi csomópont és turisztikai célpont ; geo-stratégiai elhelyezkedése, kulturális öröksége és természeti szépsége miatt" - mondta Kyriakos Mitsotakis egy interjúban a kínai CGTN hálózat kiépítése kapcsán.   Mitsotakis  megjegyezte, hogy…..
Görögország, Egyiptom és Ciprus védelmi miniszterei kedden találkoznak Athénban, majd másnap Krétára indulnak, hogy megfigyeljék a” Medusa 9” gyakorlatot. Nikos Panagiotopoulos görög honvédelmi miniszter Athénban üdvözli majd egyiptomi és ciprusi társait, Mohamed Zaket és Savvas Angelidist, hogy…..
Görögország ezen a napon ünnepli azt, hogy Mussolininek „ Nem!”-mel üzentek arra a „ felkérésre”, hogy egész Ioniát( Zakynthos, Kefalonia) és a Peloponessost, az Atticai - Félszigetet bevonva egyesítse a ókori Római Birodalmat. Tehát Görögország függetlenségének elrablására mondtak nemet,  - nagyon…..
Senki ne ijedjen meg, a görögöknél minden pita, tehát, hogy spenótos vagy túrós-sajtos, édes, vaniliás, az mindegy. A pita maga a leveles-tésztába göngyölt lepény inkább.  Hozzávalók 1 csomag leveles tészta 1 kg friss, sózott sajt (teljes zsíros sajtot vagy sovány sajtot is tehetünk  hozzá- -…..
alldaygreek 2019.10.26 22:20:21
@Krutzifix: Nem igényli a szétválasztást, ùgy kevered fel, mint ha rántottát csinálnál, ha csak a sárgájával, akkor kicsit krémesebb, ennyi, erre nincs szigorù szabály.
Görögország nem a legdrágább úticélok között van, ám vannak szigetek, amelyek a megfizethetetlen kategóriába tartoznak, ha valaki járt már Miloson vagy Mikonoson, akkor tudja miről beszélünk.   Mégis vannak azért bizonyos tengerpartok, amelyek elszakíthatatlan jelképeivé váltak Görögországnak. Az…..
A Ryanair, Európa legnagyobb low-budget légitársasága, bejelentette , hogy 2020-ban 14 új útvonalat fog hozzáadni a menetrendjeihez, ami Görögország felé, illetve onnan Európa más városaiba közlekedik majd. Ezek az új útvonalak  sűrűbb közlekedést is jelent majd, amely érinti mind a szigeteket,…..
„ Mi a szerelem ? A szerelem nem olyan mint az   együttérzés   vagy a kedvesség érzése. A szerelem leginkább csak fáj. Van ez a két dolog, mármint az együttérzés és a kedvesség, ezek  inkább külön-külön iránymutató -  és fájdító-elemek.  A kedvesség vagy az együttérzés   oda-vissza játszma az egyik…..
Ingyenes görög és perzsa nyelvórák lesznek elérhetők 6–17 éves  menekült gyermekek számára, Thesszaloniki önkormányzatának Bevándorló-ügyi Integrációs Központja által a görög iskolákba való zökkenőmentes beillesztés céljából.   "Ez a „React” program keretében zajló akció az UNICEF és a Rescue…..
Az amerikai katonai erők Németországban, Görögországban, Lettországban, Lengyelországban és Romániában kerülnek felállításra az amerikai-európai parancsnokság nyilatkozata szerint. Pontosabban, mind a földön, levegőben is elindul  a szállítmányozás az Egyesült Államok bázisaitól a fent említett…..
Hétfőn kezdődött a görögországi Alonnisos szigetén az országos tengervédelmi területeket irányító ügynökségek első találkozója 11 országban.   Ugyanezen a napon körülbelül egy tonna hasist fedeztek fel a parti őrség kábítószer-ügyészei, amelyeket a Piper-sziget egyik barlangjában lévő dobozokba…..
Ősszel a természetet gyönyörű sárga ruhát vesz fel, ez így van  Agia városában is ,a  festői Skete-ben, burkolt sikátorokkal és panorámás kilátással az Égei-tengerre készül a megalapozott agroturizmus. A helyi kulturális esemény itt a „Γευσιγνωσίας” , vagyis a Kóstoló Fesztivál, amelyet a Skete és…..
Budapest Főpolgármestere a mai naptól Gergely Karácsony, ezzel Viktor Orbán Miniszterelnök és pártja a FIDESZ-KDNP  elveszítette a fővárosi irányítást.   Viktor Orbán Magyarország Miniszterelnökének csúcsjelöltjének, István Tarlósnak, Budapest korábbi főpolgármesterének győzelmében bízott,  de…..
Folyamatban van egy francia – ciprusi tengeri gyakorlat, amely azt üzeni Törökországnak, hogy nincs hozzáférése Nicosia jogaihoz a gazdasági övezetben.   A gyakorlatot a Twitter révén Florence Parley francia honvédelmi miniszter hirdette meg, hangsúlyozva, hogy azt a ciprusi felségvizeken, kiváló…..