Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TerryBenedict

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kár-park Szendvicsben a hús 2008.08.20 06:39:00
Következő Astránkra is Budakeszin bukkantunk. Ez a kombi kapott elölről is..... ..meg hátulról is. Nagyon találóan, az Opel lakatosműhely vezetője úgy írta le a balesetet, hogy "ő volt a szendvicsben a hús". Vagyis nekiment az előtte haladónak, miközben hátulról…..
Meglódult az olajnak az ára, és mivel életvitelünk és gazdaságunk azon alapul, ezért meglódult mindennek az ára, még ha csak késleltetve is. A multik, akik közvetlenül olajban érdekeltek - csodák csodájára - növelték nyereségüket. Ezzel párhuzamosan a fuvarozók, a…..
TerryBenedict 2008.07.31 09:54:57
killtheradical Tudsz saccolni? 2008.07.30 06:17:00
Lopsz, csalsz, hazudsz! Igaz történet alapján. Szeretem én a magyar államot, annak is leginkább az adóhatóságát. Az Apehet kisstílű dolog szidni, mert dupla hendikeppel indul: szívatják a törvények, rendeletek ellentmondásai és hézagai, és szívatják a lehetőségek, amik…..
TerryBenedict 2008.07.30 20:52:59
DVires:
Off-shore csak akkor jó, ha elég nagy árbevételed van, mert éves szinten pár milláért nem nagyon éri meg. Az akkor jó, ha több tízmilliózol, és nem nagyon van kiadásod, meg akkor jó, ha a cégnek viszonylag nagy vagyona van, ingatlanok, drága gépek, stb. De ahhoz még jön az, hogy kell egy EU-s adószámot kérned itt magyarban, aztán azután már kell is valami adót fizetned, azt most nemtom, pontosan mennyi, meg iparűzésit is kell fizetned. Mindamellett a legolcsóbb off-shore az asszem az amerikai, Delaware, vagy Washington, olyan 2-3000 dollárból áll fel, az éves költsége meg olyan 300-400 dollár. Nem sok, de egyből kiemelt adózóvá válsz itthon, és arra jobban odafigyelnek. A hong-kong-i, meg ciprusi, azok drágák, ott egy milla felett jössz ki alapításnál, meg asszem azok svájci számlát kérnek, ami részvénytársaság esetén kurva drága.
A román kft ellenben 110-120 ezer forintból feláll, kapsz telephelyet is, olyan 50 ezer plusszért kapsz hozzá tulajdonost is. Éves költsége nincsen, mertugye nem fizetsz semmit. Élből kapod az EU-s adószámot, és úgy tudsz vele itthon dolgozni, mintha "kiküldetésben" volnál. A fő tevékenységed papíron Romániában van, te csak éppen most itt dolgozol. Soha nem tudják leellenőrizni, hogy tényleg így van-e.
Számlázni szintén inygenesen letölthető progival tudsz. Az elején kicsit bonyolult, de hamar megtanulsz pár román szót.
Fizetned meg nem kell semmit sem, mert oda minek, itthon meg fizetgetheted magad után a 4300-as TB-t. Két-három évig elvagy így, utána meg a nyugiság kedvéért csinálsz egy másikat, újabb 100-150ezerért. Megéri. Sose érnek utol.
János az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-vel vívott kisebb harcot, melynek végkifejletét ugyan nem írta le de sejthető, hogy a nagyhal- kishal tendencia itt is áll. Nem ez az egyetlen eset, ahol szükségtelen kiadásokra kényszerítik az autósokat meg úgy egyáltalán az embereket, de…..
comment:com Szex, drogok, diszkó 2008.07.29 12:39:00
A Showtime újabb botrányosnak ígérkező sorozatba fog, és feldolgozza a Studio 54 nevű egykori szórakozóhely történetét. New Yorkban a hetvenes években mindenki, aki számított, ebben a diszkóban szippantotta a kokót a táncosnők hasáról meg egyéb testrészéről, Andy Warholtól…..
Próbáltam megérteni azt a hírt, amit többek között az index is leközölt tegnap. A pénzügyminisztérium sikertörténetét. S miután szépen végigmentem a számokon, meghökkentő következtetésekre jutottam. Ha elfogadjuk a „független” értékbecslést (remélhetőleg…..
A hírekből értesültünk róla, hogy Kolonics György valamiféle energianövelő tapaszokat használt sportteljesítménye növelésére. A témában már sokan, sokfélét nyilatkoztak, de eddig nem nagyon mondta ki senki azt, amire legalábbis erősen gyanakodhatunk: ez a tapasz áltudományos kóklerség...
autózz! Merci ül a fűben... 2008.07.24 06:15:00
Csak nagyon-nagyon ritkán merünk parkolós sztorit, fotókat kitenni, mert imádott látogatóink egyből vérszemet kapnak és jól megtömik a postaládánkat szabálytalanul parkírozó autók fényképeivel elképesztő mennyiségben. De most összeszedtük a bátorságunkat és elétek…..
  A találkozóra megközelítőleg nyolcvan autó érkezett nem csak hazánkból, de mit ad isten, Lengyelországból, Szlovákiából és – úgy emlékszem – Csehországból is. Miközben az autók nagy része egy tájékozódási versenyen vett részt, Nyuszival, a találkozó…..
Mikor elolvastam GiXXXer levelét, nem az volt az első benyomásom, hogy ő ebben a történetben ártatlan angyal, annak ellenére, hogy nem csak ő volt a hibás a lent vázolt szituációban. Mindenesetre bátor dolog ilyet leírni és elküldeni nekünk. Egy erőteljes dorgálás neki is…..