Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KarsaT

14 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2021. november 13-án Birmingham a Dumaszínház két humoristáját, Csenki Attilát és Janklovics Pétert látta vendégül. Az előadás előtt kérdeztük őket a koronavírusról és a terveikről, de a Szomszédok című sorozat is szóba került. Birminghamből Magyarul: A koronavírus tudatában milyen érzésekkel…..
Erzsébet királynő élete különleges - többek között azért is, mert nem egy, hanem két születésnapot ünnepel. Az 1926. áprilisában született uralkodó júniusban tartja hivatalos születésnapját. Ennek története egészen 1748-ig nyúlik vissza, amikor II. György úgy határozott, hogy túl hideg van…..
Kép 2019-ből a Masters World Championship-ről ,,Különleges birminghami magyarok” sorozatunkban beszélgettünk már festővel, és hegedűművésszel is. Ez alkalommal egy pénzügyi vezető mesélt nekünk, aki szabadidejében testépítőként tevékenykedik, s akárcsak munkájában, ebben is maximalista, így már egy…..
Április 9-én 99 éves korában elhunyt Fülöp, Edinburgh hercege. Fülöp Korfu szigetén született 1921-ben I. Konsztantinosz, görög király unokaöccseként. Másfél éves korában családjának menekülnie kellett, így európai rokonoknál húzták meg magukat egészen addig, míg 1930-ban Angliába nem kerültek.…..
KarsaT 2021.04.19 09:32:24
@TrökkösBélabá: Szerencse, hogy a saját serpenyődben készítheted, ha nekiállsz :)
(Azt elismerem, hogy lassan kidobásra érett a serpenyőm, van már vagy tízéves, és nagyon beleég már minden, képtelenség lekaparni róla).
2021. január 13-án jött a szomorú hír: elhunyt Vass Gábor, az egyik legkarizmatikusabb hangú művészünk. Több külföldi színész és rajzfilmfigura köszönhette neki a magyar hangját, míg több rádió- és tévécsatorna is felfigyelt a különleges orgánumra. Szinte lehetetlen összeszedni és egyenként…..
A koronavírus minden országban átírta az oktatás eleddig megszokott rendjét. A magyarországi iskolabezárások után egy héttel Angliában is áttértek az otthoni oktatásra. A távtanítást természetesen az iskolák szervezték meg, ám az állam is ad segítséget. A Kormány honlapján tantárgyanként…..
A fishcake egy olyan étel, amit több ország is a magáénak mond, így van ez Angliával is. Az eredeti recept sózott tengeri halból készült, ami lehetett lazac, tonhal vagy tőkehal is. Van, ahol nem forgatják meg zsemlemorzsában,  de az mindenképp közös, hogy a krumpliból és a halból gombócot…..
Mintha csak tegnap lett volna, hogy megkondultak a tévében a Big Ben harangjai és mi másodjára koccintottunk az új, 2019-es évre – hiszen 11 órakor is kell, mert Magyarországon akkor van éjfél. Akárcsak a karácsonynak, az angolok a szilveszter éjszakájának is megadják a módját. Ezrek vonulnak ki…..
Ahogy a Jóbarátok egy epizódjában Rachel is mondja: ,,irtó ciki dolgokat esznek az angolok”. Ezzel nem lehet vitatkozni, de azért karácsonykor ők is kitesznek magukért mind a gasztronómia, mind a dekoráció tekintetében. A középkorban a karácsonyi asztalon még hattyút és pávát is tálaltak, mely a…..
Advent a várakozás és készülődés időszaka, azon várakozásé amikor Jézus második eljövetelét (latinul adventus, azaz Krisztus második eljövetele) várjuk. A hithű katolikusok elmehetnek templomaikba advent első vasárnapján. Ilyenkor kezdik el dekorálni házaikat az angolok otthonaikban, iskolákban és…..
Fotó: Dumaszínház Aranyosi Péter és Ács Fruzsi, a Dumaszínház humoristái október 5-én léptek fel Birminghamben. Az Ács Fruzsival készült interjúnkat itt olvashattátok, s most lássuk, miket mesélt nekünk Aranyosi Péter!   Birminghamből Magyarul: Amikor belevágtál a humorba és az előadásokba,…..
Külföldön élve felmerül a kérdés, hogyan vezessük be gyermekeink életébe a külföldi, és saját hagyományainkat. Meg lehet-e, illetve meg kell-e fosztani a gyermeket bármelyik ország hagyományától? Tudjuk-e egyáltalán, mi az a Halloween, és mi a különbség Mindenszentek és a Halottak napja között?…..
  Gulyás Józsefet itt nálunk Birminghamben és környékén mindenki csak Józsi bácsiként ismeri. A mi Józsi bácsink, aki mindnyájunkat megelőzve 1956-ban hagyta el hazáját egy új, jobb élet reményében. Magyarországon töltött fiatalkoráról, 1956-ról, a beilleszkedésről beszélgettünk vele, s arról, hogy…..
Fotó: Dumaszínház Október 5-én újra megnyitotta kapuit a "Birminghami Showder Klub" melynek keretein belül Ács Fruzsi és Aranyosi Péter szórakoztatta a nagyérdeműt. Emlékezetes estét köszönhetünk Nekik, s a hajnali kelés ellenére Ács Fruzsi minden kérdésünkre készséggel válaszolt.  Birminghamből…..
Nem vagyok nagy fügeszakértő, bő két éve költöztünk kertes házba, amelynek udvarán van egy szép, nagy fügefa. Öreg már, nem túl sok termése van, de ami van, az szép és finom. Még csak most próbálkozom a termések felhasználásával, mert annál azért több füge terem a fán, mint amennyit magában…..
KarsaT 2019.10.02 19:13:58
A Downton Abbey egy hat évadból álló széria, melynek még maga Erzsébet királynő is nagy rajongója. Most a sorozat sikerén felbuzdulva, filmet is készítettek az arisztokraták és szolgáik kalandjaiból. Az ikonikus épület, ami az epizódok során megjelenik, a valóságban is létezik, mégpedig a West…..