Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Komáromy Lilla

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A különböző közösségi oldalak elsöprő erővel terjedtek el a világon, s egyre nagyobb szerepet kapnak hétköznapi életünkben. Épp ezért fontos, hogy az iskolában is foglalkozzunk velük: ha beemeljük tanórai keretek közé, akkor egyszerre taníthatjuk meg a diákoknak ezeknek az oldalaknak…..
A Xeropan egy magyar fejlesztésű angol nyelvtanuló felület, mely elérhető mind Google Play-en, illetve az App Store-ban, de még asztali verzióban is az interneten keresztül úgynevezett Xeropan profil létrehozásával (Facebook vagy Google-fiók kell hozzá), de folytathatjuk bejelentkezés nélkül is (ez…..
Mi is az a LearningApps? A LearningApps egy magyar nyelven ingyenesen elérhető webkettes alkalmazás, melynek segítségével úgynevezett "tankockákat" hozhatunk létre, ha regisztrálunk. A tankockák tulajdonképpen olyan feladatokat jelölnek, amelyek interaktívan gyakoroltatják a gyerekekkel a…..
Az értékelés egy tanár életében rendkívül nehéz és hosszadalmas feladat, azonban a 21. században erre is van megoldás: számos oldalon készíthetünk online teszteket a gyerekek számára, amik felgyorsítják az értékelés folyamatát, hiszen a gyerekek a teszt kitöltése után azonnal megkaphatják…..
A Google legnépszerűbb alkalmazásait (Forms, Slides, Docs, stb.) mindannyian jól ismerjük, s ezek is tökéletesen alkalmazhatók az iskola mindennapjaiban, ám mostani bejegyzésemben egy olyan felületet mutatnék be, ami talán kevésbé elterjedt. A Google Earth egy ingyenesen letölthető szoftver a Google…..
Jelen századunkban az internet, a számítógépek és egyéb technológiai eszközök behálózták világunkat; ezek nélkül elképzelni sem tudjuk már hétköznapjainkat. Ebből következik, hogy az oktatásunkat is úgy kell szervezni, alakítani, hogy lépést tudjunk tartani a világgal, mi több, haladjunk együtt a…..