Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Winettou (törölt)

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi örökléses-ingatlanos ügy kapcsán több kérdés is felvetődik. Mi történik ilyenkor az örökösödési illetékkel? Automatikusan  kérheti-e a tulajdonjog bejegyzést a vevő a régi szerződés alapján? Mindenesetre a szerződést megtámadásának nem sok értelme…..
Ez sztori egyre jobb, máris egy jóízű autós-bringás balhé közepén érzem magam, de én motoros vagyok, úgyhogy önfeledten kacagok. Úgy kezdődött minden, hogy írtam egy posztot "Kurvaanyázó leveleket küldtek a Critical Mass szervezőjének az Emberibb Parkolásért mozgalom…..
A bűnözésnek is van közgazdasági elmélete. Nem meglepő módon azt állítja, amit a tan mindig, vagyis hogy a bűnelkövetést racionális mérlegelés előzi meg: bűnözünk, ha az elkövetés várható haszna meghaladja a büntetéssel járó várható kényelmetlenségeket. A modell…..
Winettou (törölt) 2010.03.14 19:20:44
Miért nem csalunk adót?
12 pont (március 15 kapcsán)

1. Azért, mert a jogszabályi környezet egyszerű, ezért mindenféle tudás nélkül bárki számára könnyen áttekinthető.

2. Azért mert az adószabályok ritkán változnak, a rendszer stabil, és kiszámítható.

3. Azért mert tudjuk, hogy az állam korrekt, megértő partner, és nem támaszt sosem egymásnak ellentmondó feltételeket, nem adóztat meg többszörösen egyazon dolog után.

4. Azért mert az adószabályok végrehajtása következetes, és szociálisan érzékeny, önzetlen és jóindulatú szakemberek kezében van.

5. Azért mert az adószabályaink igazságosak, és a társadalmi egyenlőséget szolgálják.

6. Azért mert az Állam segíteni akarja a fejlődésünket, miközben a cégünk adót fizet, mert tudja, hogy belőlünk él.

7. Azért mert tudjuk, hogy az adóforintjainkat hasznos célra használják fel, és mert látjuk az elköltésének értelmét.

8. Azért mert a bevételek és kiadások egyszerűen átláthatóak, és minden befizetett fillér bárki számára nyomon követhető, a visszaélés esélye ezért minimális.

9. Azért mert tudjuk, hogy a hatóságok valóban minket és a mi érdekeinket szolgálják.

10. Azért, mert évről évre jól mérhető, és nyilvánosan követhető, hogy a társadalmi intézményeink mennyit javultak és fejlődtek.

11. Azért, mert csak a bevételeink után kell adót fizetnünk, és nem terhelünk tovább olyan vállalkozásokat, amik nehéz helyzetbe kerültek.

12. Azért mert a közösségünk védelme erős, és egymást segítve tartjuk fenn és fejlesztjük az országot, és nem egymás ellenében küzdünk.

...és felébredtem.
w Kóla, puska, lámpavas 2010.03.12 05:40:00
Sem kiköpni, sem lenyelni nem tudja a Jobbik a terrorista kapcsolatait. A lendület, a löttyös indulat a támogatásukat diktálná, ahogy legfőbb orgánumuk irányvonala is. De az ügy túl forró ehhez – a parlament közelsége úgy tűnik, mégis civilizál.   Ha az egyébként…..
w Új moralisták, farizeusok 2010.03.03 02:46:00
Itt a tavasz, jön a jó idő, sőt a válság is mintha menni készülne, búcsúzik az általános depi. Pech, hogy a naptárral még egy pár hétig szembeszegül a tél, valamint hogy márciussal lejár a kilakoltatási moratórium – a baj nem jár egyedül.   A télire…..
Winettou (törölt) 2010.03.08 14:09:10
Ez a második késes bejegyzés a késtámadásos szituációk kialakulásáról, fajtáiról és pszichológiájáról szól, az elsőt itt lehet elolvasni. A poszt a saját véleményünk mellett elősorban egy több késelést túlélt volt utcai verekedő, Marc MacYoung írására…..
Winettou (törölt) 2010.03.06 23:33:55
Jó a poszt. Felejtsd el a korrekt 1:1 harcot, az élet sajnos nem ilyen fair play. Vagy a dromedár jön a 40kg-os ellen, vagy 3-4-en egy ellen, ez a realitás. A támadók többsége az alacsonyabb rizikót szereti..

Az "éles" helyzet villámgyors kialakulása nálam azt eredményezte, hogy egyszerűen nem kapcsolt be a veszélyérzetem, és nem hittem el, ami történik.

A statisztikák szerint az utcai támadások döntő része 30-90 mp alatt játszódik le. Ez annyira kevés idő, hogy sokszor mire felfogja az ember, már vége van. Ritkán van idő gondolkodni, az ember csak reagál valamit.

Ha megtámadnak, a legjobb amit tehetsz, hogy megpróbálsz lassú együttműködéssel és barátságos beszéddel időt nyerni, amíg átlépsz a "meglepetés" fázison, és képes vagy higgadtan felmérni kik a támadók, mik a reális lehetőségeid. A barátságos együttműködés és a váratlan ellenállás ugyanolyan hatásos lehet, de ez abszolút a támadók típusától függ.

Az egyik barátom édesapja Columbiában tárgyalt három éve üzleti ügyben. Kilépett a szálloda ajtaján reggel 11-kor két barátjával. Hárman odaléptek hozzájuk, és pisztollyal megpróbálták kirabolni. Ötvenes nagydarab ember volt, európai mentalitással. Ellenállt, gondolkodás nélkül lelőtték. Később egy kolumbiai arc azt mondta, hogy arrafelé ez teljesen általános. Alacsony a rablók rizikója, és ezért agresszívabbak.

Los Angelesben az a divat a feketék között (pl. Inglewoodban), hogy az egyik belédköt, és miközben szembenállsz vele, a haverja a periférián kívülről oldalról váratlanul belép és tiszta erővel leüt. És még büszkék is erre.

South-London, Comptonban pedig 14-15 éves lányok-fiúk késelnek meg, csupán azért mert más akcentussal beszélsz, vagy mert turistaként beléptél a területükre.

Furcsa világ.
bodoky Közpénzt vagy életet! 2010.03.01 14:01:00
Az Index zsarol, a közvélemény lázad, a két nagy párt sumákol Sávoly-ügyben. Hová lesz harmincötmilliárd?Racing Management: Nem zsaroltunk. Csak üzleti tárgyalások zajlottak a Grupo Miltonnal, állítja a zsarolással vádolt cég. Ők is perelnek...
w Viszlát, és kösz a halakat 2010.02.23 10:30:00
Érdemes akkor lelépni, amikor még maradt valaki, aki marasztalna. Bajnai Gordonnak ez sikerült, hogy belőle volna igény többre, az látszott már akkor, amikor sokadszorra és egyértelműen közölte, hogy nincs továbbmenet. Hiszen már az is azért történt, mert minden reggel vinnyogó…..
Régi kérdés - hiszen régen a kérdések is jobbak voltak - hogy az Index szabadszájú, laza, fésületlen, kamaszos, vagy egyszerűen beteges, trágár férgek gyülekezete? Kicsit meg vagyok rendülve, mert éppen most bizonyosodott be, hogy az utóbbi. A kérdés a mocskos szájú címlapos…..
Winettou (törölt) 2010.02.22 18:03:44
Autó. Szabadság, szerelem. Még meg sem vettük első autónkat, máris földöntúli boldogsággal töltött el az, milyen fantasztikus érzés lesz, amikor már nem kell 2 karton szuperakciós tejet a budaörsi Tesco-ból a Stadionokig a BKV járműveit igénybe véve szállítanom. Emellett…..
Mandiner blog Összeomlás 2010.02.06 12:01:00
  Az elmúlt napokban összeomlott a budapesti érdekeltségű - politikával aktív kapcsolatot ápoló - infrastrukturális-nagybefektetői & gazdasági-tanácsadói holdudvar kapcsolatrendszere Magyarországon. Olyan mértékű átrendeződés lehet Budapesten a jövőben, amire…..
Gondos olló- és csáprezegtetés után azt mondom, hogy ez nekem egy kicsit gyanús. Az alant olvasható Naiv Ügyfél-sztori annyira regényes, mármint a szó bulis-kurvás-lőfegyveres-rejtőjenős értelmében, hogy az ember (a rák) önkéntenül is arra gondol, ez itt egy izomtiborista…..
Kicsit túlzás minden fordítógépes adathalász spamet címlapon futtatni, ezért a Homár inkább egy közérdekű adatra hívná fel a figyelmet. Steps szúrta ki, hogy a Nemzeti Hírközlési Hivatal spambejelentő emailcíme megdöglött, helyette egy áramvonalas űrlapot kell kitölteni:…..
Az olcsón beszerezhető népszerűség receptjének tűnt még néhány éve is, hogy a politikus felül egy bringára, gurul a fotósok között száz métert, és máris egy alternatív közösség szószólójának tekintheti magát. A helyzet azóta bonyolultabbá vált, a recept nem számolt…..
Winettou (törölt) 2009.09.23 01:02:25
Az internet arctalanságot ígér, amit sokan ki is használnak. A kérdés az, hogy megéri-e? Ugyanis, ha találkára kerül a sor, akkor a nyers valóság mindent elárul. Még azt is, hogy az illető fiú-e vagy lány…   Ennyi pompás történet után, gondoltam, megosztom én is az…..
A Vámház Krt. 9-en találtuk ezt a szpotot, ami tényleg olyan vonzónak mutatja a budapesti életet, amilyennek talán csak a magasból néz ki. Főszerepben a Nyugati tér Ferenciek tere környéke. Update 1. Több kommentelőnek válaszolom egyszerre, hogy a film tényleg nem valami…..
Winettou (törölt) 2009.07.03 06:06:22
Talán Fricz Tamástól származik - de mindenképpen általa vált ismertté - Moldova Györgytől származik - és a politológiába Fricz Tamás lopta be - a következmények nélküli ország kifejezést, amellyel a magyar közállapotokat próbálta megragadni. Mára egyértelmű, hogy ez a…..
Party Ben - Machine Gun Shelter [mp3] Commodores VS Rolling Stones Party Ben - Uptight Gumball [mp3] Yppah VS Stevie Wonder Party Ben európai turnéja ma este kezdődik berlinieknek irány a Bootie Berlin mindenki más böngéssze a flyert találkozunk a magyar eseményeken!!..
Az előző rész tartalmából: a kétharmad igenis elérhető, sőt Pécsett el is lett érve, illetve a kétharmad nem egyenlő az atombombával, mert hasznosan is lehet forgatni. Mellesleg az atombombával is csodás dolgokat lehet megvalósítani, az egyik a gombafelhő, a másik meg a béke.…..
Az élet minden területén adódhatnak olyan helyzetek, amikor az ártatlanok bűnhődnek olyanért, amit el sem követtek, a bűnös pedig röhög a markába és mintha mi sem történt volna, mennek tovább. József segítségért sietett a rendőrségre, és a végén majdnem próul járt. Ma…..