Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yllieh

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Karfiol pozitív hatásai közül kiemelendő a szív-érrendszerre gyakorolt, és a rákos sejtképződést megelőző hatása, valamint a gyulladáscsökkentő, és méregtelenítő hatása. Mint a legtöbb zöldség, és gyümölcs amit fogyasztunk, antioxidáns. A napi ajánlott C-vitamin mennyiség felét tartalmazza egy…..
Az ősz egyik értékes gyümölcse a birsalma. Lekvár , kompót, leves formájában fogyasztjuk leginkább, pedig főételekhez is illik savanykás ízével. Jótékony hatása csökkenti az influenza, a megfázás tüneteit,   gyulladáscsökkentő, és magas a C vitamin tartalma. Mindez a káposztának is tulajdonsága, így…..
Quantum Rózsa Új generáció 2019.09.24 13:12:25
Hús, tej, glutén mentes ételek és a tudatosság  A változások korában vagyunk. Sok utat jár be az egyén, amíg kideríti mi is számára az egészség, a  boldogság. A mindennapok taposómalmában néha csak azt veszed észre, hogy fáradt, közönyös vagy a történésekre, túléled a napokat. A tested és…..
A  bab több száz változatban jelenik meg Földünkön. Évezredek óta táplál minket.  Egyik legelismertebb hatása , hogy a szívműködést  pozitívan befolyásolja.Rostokban gazdag, jelentős növényi fehérje, folsav, B vitamin, és kálium forrás. Megfelelő fűszerezéssel a gázképző hatása módosítható.…..
A   zöldbab vitamin tartalma, és  rost tartalma jelentős. Megtalálható a B1-, B2- és a C-vitamin benne. Nagyobb mennyiségben tartalmaz káliumot, kisebb mennyiségben kalcium, magnézium, foszfor, vas, és mangán is található benne. Béta-karotinban, és omega-3 zsírsavakban is gazdag.  A zöldbab…..
  Egy kedves barátomtól kaptam szép, érett fügéket, és nem tudtam elképzelni csakis, hogy egy tajineban csücsülnek a zöldségek között. Marokkóban ismertem meg ezt az izbombát, amit a zöldségek, és a fűszerek egyvelege mennyeivé varázsol. Tajinenak hívják az edényt is amiben készül, de elkészíthető…..
  Ez is egy gyorsan elkészíthető étel, és most hogy jön a hidegebb időjárás, jó, melegítő hatású, könnyű, mégis tartalmas. A köles, ha nincs jól elkészítve és úgy kóstolod, nem fog ízleni. Semleges íze fűszerezést igényel. Attól függően, hogy mihez készül, lehet pergősre , vagy krémesebbre főzni.…..
Töprengtem kicsit ,mi legyen az első étel, amit megosztok veletek. Egy könnyű levessel kezdem. Egy adagos ételmennyiségek az alapanyagok, de egy adag nálam két tányérnyi. Elkészítési ideje: 25 perc Hozzávalók: 2 nagy zöldhagyma 2 nagy piros retek 1-2 cikk fokhagyma 1…..
Quantum Rózsa Fűszerek 2019.09.18 18:06:49
Az emberiséggel egyidősek a gyógy- és fűszernövények. Földünk adománya,  hogy gyógyítani tudjuk betegségenket, lelkünket. Nincs különbség a gyógynövények, és a fűszernövények között abból a szempontból, hogy mindegyik gyógyhatású, és segíti testünket valamiben. Az általunk gyógynövényként használt…..
Quantum Rózsa Előszó 2019.09.18 14:22:58
 Kedves Olvasó! Ebben a blogban  egy ma még fontos emberi szükséglet, az étkezés, és a főzés művészete, és a tudatosság  áll a középpontban. Az étkezésről , a tévhitekről, az ételekről, összetevőkről , azok hatásáról kicsit másképp, mint eddig. Recepteket olvashatsz könnyen, és gyorsan elkészülő…..