Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Örömhernyó

0 bejegyzést írt és 2576 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Értem, hogy élete legszebb pillanatait kívánja elnyújtani, mint mindenki, de ő a szervezete kárára. Merthogy már nem úgy bírja az éjszakázást meg az ivászatot, mint előtte” – A tények makacs dolgok, és ha nem vesszük figyelembe, attól még jelen vannak. Álmodozó pasi, realista barátnő.   Ha…..
Örömhernyó 2021.12.30 13:54:05
@Puerto Prince: Az orvos nem mondott hülyeséget. Én is egy buzis dolognak tartottam az elliptikus trénert, meg nem találtam itt helyben olyat, aminek elég nagy a lépéstávja/lépéshossza és elég közel vannak egymáshoz a lábtartói. Magyarul nem tudom ezeket hogy mondják, biztos valaki kijavít majd.
Aztán rátaláltam a Cybex Arc Trainer gépére, mondjuk nem olcsó és nincs minden sarkon, de ha egyszer kipróbálod, beleszeretsz. Olyan edzést ad, hogy beszarsz (ha akarsz). És a mozgásformája sokkal közelebb áll a futáshoz, lépcsőzéshez, lejtőmászáshoz (ahogy beállítod), mint az elliptikus. És a térdet, csípőt bokát még annyira se terheli, mint az elliptikus.
Örömhernyó 2021.12.31 02:52:00
@hopp11: Te nem vedelsz, nem aljasulsz le bulikban, a posztoló pasija igen.
Te egész életedben sportoltál, a posztoló párja meg most szétverette magát egy küzdősport edzésen és ennyi, nem kitartó, nem sportolt soha, nincs formában és most se olyan sportot választott, ami formába hozná, hanem olyat, amihez már formában kellene lennie.
A posztoló pasija belevág mindenbe hozzáértés nélkül, nagy befektetési, üzleti tervek, amik mögött semmi nincs.

Ez a baj.
Hogy 45 év alatt azt bizonyította, hogy nem kitartó, csak az ivásban. Te nem ilyen vagy leírásod szerint.
Nem tudom látod-e a különbséget.

45 évesen isnel lehet valahova jutni, ahonnan lehet továbblépni. A posztoló pasijánál az alapok és a kitartás hiányzik.
Örömhernyó 2021.12.31 08:02:00
@Puerto Prince: Az elliptikus trénert ne hagyd abba. Aki itt azt írja, hogy gáz, vállalhatatlan, nem menő, az nem tudja miről beszél. Én egy még fejlettebb géppel edzem (Cybex Arc Trainer), 20 perc inteval training kicsinált, amikor elkeztem. Kiskanállal szedtem a levegőt, úgy izzadtam, mint kezdő buzi a gőzfürdőben. De utána napokig olyan érzésem volt, mintha minden könnyebb lenne, mintha 10+ évet fiatalodtam volna.
Ha a spórolós pasi abban látja az összeköltözés megoldását, hogy cuccolj be a szüleihez, lehet, hogy más problémák is fognak még jelentkezni a kapcsolat folyamán.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati…..
Örömhernyó 2021.12.30 15:44:11
@Almandin: "sok fiatal embert is megöl"

Nem, ez nem igaz, valójában a Covid nagyon kevés fiatal és egészséges embert öl meg. Nyilván nem lehet tudni, hogy kit fog elvinni, de az esélyeket tekintve egy 80 éves (egészséges) és egy 22 éves egészséges ember közt nem nehéz tippelni, hogy kinek nagyobb az esélye a túlélésre.

Ja, páromnak van 22 éves sportoló, életerős egyetemista ismerőse, aki Pfizet vakcina után epilepsziás rohamot kapott, szívizom gyulladást, gégemetszést kellett rajta végrehajtani. Most már talán túl fogja élni. Engem is földhöz vert a Pfizer második dózisa.

Senki ne haljon bele a Covidba. De azt látni kell, hogy jellemzően nem az alapbetegség nélküli fiatalokat viszi el a kór. Nem én döntöm el, ki hal bele.
Aki cukorbeteg, az kövesse az utasítasokat, oltassa be magát. De aki 79 évesen daganatos betegséggel éd érelmeszesedéssel küzdve meghal "koronavírusban", az nem biztos, hogy a koronavírus miatt halt meg. Egyszerűen 70 év felett jóval kisebb az esély megérni a következő szülinapodat. Ez van. Amit most a covid számlájára írnak, azt a halálozást minden évben a szezonális influenza + tüdőgyulladás is hozza. Ez van. Lehet, hogy ezek a vírusok pár hónappal korábban ölik meg a krónikus betegeket, mint az alapbetegségük.
Összességében az elvesztett életévek száma nem olyan magas, mint azt a halálozások számából gondolná az ember. Egy 81 éves krónikus beteg az elfekvőn meghalt volna mondjuk 5 hónappal később.
Senkinek a halála nem öröm (kivéve az oltáshívők számára az oltatlanok halála), de ez természetes sajnos. A halálozások listáját böngészve százból mondjuk 10-15 olyan ember adatát látom, akiknél elgondolkodom, hogy miért ks haltak meg ilyen korán.
Az egymillió főre vetített magyar covid halálozási statisztika egyébként siralmas. Talán a negyedik legrosszabb a világon. Ezt se én rendeztem így. El kell fogadni, hogy a magyar korábban hal. Járvány előtt és járvány alatt is.
Örömhernyó 2021.12.30 15:56:32
@Lorrh: A csaj a posztban semmi pozitívat nem volt képes írni a pasijáról, ezzel a nővel szétmenni érdemes, nem összeköltözni.
600ezer nem fél, hanem inkább egy négyzetméter ára, ha használt panelt venne, vidéken még kicsit olcsóbb is.
Most azt vezesd le, hogy ha bérelnek, akkor hogy lesz saját lakásuk és mikor.
Mert ugye a csaj ilyen ambíciókkal, nagy önállósággal nem akar majd élethossziglan egy bérleményben lakni. Ki fogja követelni a lakásvásálást. Csak pénz az nem lesz rá. Várj csak, majd a fiú szüleitől kérnek, akiket imád, de közben utál is.
Örömhernyó 2021.12.30 15:59:36
@Lorrh: ahol 100 ezer egy lakás bérlete, ott nem 600ezer fél négyzetméter ára.
Mondjuk Nyíregyházán lehet 100 ezerért bérelni, de ott 500ezer alatt van a panel négyzetmétere.
Budapesten mondjuk 700ezer a panellakás négyzetmétere, de 100-ból nem béreled ki.
Nem jön ki a matek nálad.
Sandra Bullock 4,5 millió dollárért árulja exkluzív hollywoodi otthonát! A 22. emeleti ingatlan a Los Angeles-i Sierra Towers felhőkarcolóban található, amelynek híres bérlői listáján Adam Sandler, Courteney Cox és Kelly Osbourne is szerepel, továbbá Bullock eladó lakásának is gazdag hollywoodi…..
       Miután a 2021 legjobb telefonjait felsoroló listát( ide kattintva érhető el) sok jogtalan vagy jogos kritika érte amiatt, hogy túl sok a kínai mobil a listán, a készülékek némelyikét be sem lehet szerezni idehaza, illetve, hogy a Xiaomi, az Oppo, vagy éppen a Realme igazából gagyi kínai…..
1958. Karácsonyi nyüzsgés. Marion, Indiana, Egyesült Államok..
Örömhernyó 2021.12.27 12:38:20
@Suzumebachi: John Oliver egy balos angliai migráns, aki MINDENT rossznak lát Amerikában. A vallásosságtól kezdve a fegyvertartásig, az alacsonyabb adóktól a külpolitikáig, kétpártrendszeren át az amerikai vidékig mindent stb.

Ez amúgy jellemző az Amerikába szerződő angol showműsor-vezetőkre, mind ott folytatja, ahol a brit birodalmi helytartók abbahagyták a 18. század végén. Abbóo indulnak ki, hogy Amerikának olyanná kellene válnia, mint amilyen Anglia. Egy balliberlis buborékban éltek Angliában és ezt folytatják Amerikában is.

Ehhez hozzájön, hogy sajnos az amerikaiak mindenkit, aki a sok közül valamelyik brit akcentussal lebeszél, egyből 30 IQ ponttal intelligensebbnek tartanak, mint amilyen valójában.
Olivernek egy sima munkásosztálybeli brit akcentusa van.

Én nem mondom, hogy Amerika tökéletes, az egészségügy és az oktatás (tandíj) reformja sürgető lenne, de pont Oliver elég szenzációhajhász módon szövegel mindenről.

Angliában is átbasz az ingatlanos, ha kelet-európai vagy és a paki, néger se vegyülhet igazán britekkel.
Amerikában a nincstelenségnek, hátrányos helyzetnek nincs bőrszíne, Nyugat-Virginiában vagy Délen a fehérek ugyanolyan esélytelenek.
Az, hogy az ingatlanosok bepróbálkoznak azoknál, akikből kinézik, hogy átverhetőek, az nem intézményes rasszizmus. Nőket például mindenhol a világon át akarnak vágni "szakemberek", mesteremberek, tüzépesek. Nagynénémet, anyámat folyton meg akarták károsítani, mindig ott kellett lenni egy férfinak a családból, hogy ne legyen lehúzás.
Videót készített a december 30-án megjelenő albumának, a Memento Morinak Krampus című dalához a Feuerschwanz. A cím és az időzítés magáért beszél, reméljük ti jók voltatok az évben! Mert ha nem, akkor ez a csúnya szőrmók visz majd el!..
Ki hagyott már egy kiskanalat, egy bögrét, egy kávés poharat az iroda folyosójának végen, a teakonyhában? (Azzal a felütéssel: csak egy pillanat, mindjárt jövök.) Senki nem szeret mosogatni, (én sem) de ez még otthon is az a vállalható kategória, amibe én is be szoktam szállni! Egyrészt mert…..
Örömhernyó 2021.12.26 05:23:41
@Almandin: A WC-papírnak való kitettséget megszünteti, ha az ember átszokik a seggmosásra.
Nálam mindig van seggmosó palack (sima joghurtos flakon, a tetején kis lyukkal) és egy kis törölköző a szárítkozáshoz.
Örömhernyó 2021.12.26 06:28:45
@Almandin: "És még te szidod azokat, akik nem mossák meg a feneküket pottyantás után"
Szóval te azt állítod, hogy a papírral szétkenés egyenrangú a vízzel lemosással?
Már a saját seggüktől és szaruktól fóbiás, de amúgy kórokozóktól irtózó amerikaiak is kezdenek áttérni a bidére, mióta WC papír hiány alakult ki náluk a koronavírus-járvány kezdetén.
Örömhernyó 2021.12.26 13:56:51
@Almandin: "ne használjuk a munkahelyi mosogatót, bepakolásra semmiképpen, mert egyesek összekeverik a vécével"

Ennyi erővel ne használd az utcát se, mert ott is hugyozik és szarik kutya, macska, ember is.
Én a saját vizeletemtől nem undorodom. Ezért engem nem zavar az, hogy a mosogatóba hugyoztam néha. Más nem tud róla, tehát őket se zavarja.
Szerintem nagyon kevesen hugyoznak mosogatóba a munkahelyen, nők eleve anatómiailag erre nem annyira képesek.
Tehát annak az esélye, hogy más által hugyosan hagyott mosogatóval talalkozom, nagyon kicsi.
Összegzés: a probléma marginális. Nem gondoltam volna, hogy az őszinteségem ilyen felhaborodást kelt.
Gondolom az sem mentség, hogy utána le mostam a cerkám és így a mosogatót is leöblítettem... Semmiképp nem hagytam volna hugyszagúan! Elvégre nem vagyok vadember.

Az pedig, hogy egy férfit ilyen pogácsalopas miatt végleg leírsz, az szomorú. Ha összejöttetetek volna, akkor ez csak egy vicces sztori lett volna később, lettek volna igazi problémaitok az életben.
A magyar néplélekben benne van ez a dézsmálás. Részben erről szól a Légy jó mindhalálig is, megeszik Nyilas Misi cipőkrémjét a pakkból.
A Kieselbach Galéria büszkén posztolta, hogy rekordáron, 170 millió forintért talált gazdára Márffy Ödön, egy meseszép aktja. Márffy egyre népszerűbb a gyűjtők, vásárlók körében, erről már sokat cikkezett a média. A magyar fauve, majd a „kelet-európai osztályt is indító" École de Paris egyik…..
Örömhernyó 2021.12.25 16:07:56
@éppnászos: Igen, ez így van. Ennek egy új vadhajtása az elektronikus, crypto műalkotások (NFT) kereskedelme.
Az első magyar McDonald’s Budapesten, a Régi posta utcában nyílt meg 1988. április 29-én. Az éttermet Marjai József miniszterelnök-helyettes és Váncsa Jenő mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter adták át. 15 termék közül lehetett választani, a sajtburger 26 forintba, a nagy krumpli 25 forintba…..
Örömhernyó 2021.12.25 03:21:21
@Billy Hill: Igen, a nyugati áron eladott mekis kaja csak a gazdagabbak gyerekeinek volt elérhető rendszeresen. Gazdag nagybátyám McDonald's-ban rendezte az unokatestvérem szülinapi buliját. Kisebb vagyont költöttek ott akkor magyar szemmel, mert a magyar fizetések olyan alacsonyak voltak.

@kewcheg: Miskolcon a Boschban és más multiknál azért a gyártósori operátor van így befegyelmezve. Ha van értékelhető végzettsége az embernek, akkor jobb állások is vannak multiknál.
Örömhernyó 2021.12.25 15:44:32
@_Neville: Lehet azért, mert vidéken a mekis melóhoz protekció kell. Mert amúgy nincs munka vidéken, pláne egy egyetemi városban, ahol sok száz diákmelóssal kellene versenyezni az állásért. A meki meg könnyű fizikai munka, jellemzően nem a halál phaszán, hanem elérhető tömegközlekedéssel is.

Én ismertem bőccsészt, biológust, geográfus szakot végzett "szerencsétlent" is, aki mekiben dolgozott. De a szerencsétlen idézőjelben van, mert ők a mekis melóval még szerencsésebbek voltak (kellett is vidéken ismerős a bekerüléshez) pl. tanítóképző után mehet az ember Bosch-ba Borsodban, vagy valami más csodás üzembe megalázóba.

@andd1234: A meki is betölt egy piaci szerepet, jellemzően nem a mekik mennek tönkre, hanem az éttermek, ahol amúgy mocskos padlón rugdossák kieresztett, szagos hús ládáját a 4 órávan bejelentett, de 10 óraban robotoló droidok (betegszabadság, éves szabadság csak papíron van). Vidéken voltam bejáratos egy polgármesteri hivatalba, ott mondták, hogy a legfelkapottabb, leghíresebb, patinás helyi éttermet folyton bírságolják, mert minden létező szabályt megszegnek. Foglalkoztatás, élelmiszerbiztonság, kártevők irtása stb.
Az éttermek
A magyar mekik még igencsak magas szinten tolják a higiéniát, az angol mekikre ez se jellemző. Amerika megint más, ott vannak standardok, de a néger gettóban a gyorséttermek se biztonságosak. Jártam én olya Wendy's-ben, hogy metamfetaminon pörgő kurvák várták a kuncsaftokat a parkolóban, meg ami még necces, az a Waffle House éjszaka... Híres a verekedéseiről az a gyorsétterem-lánc.
Örömhernyó 2021.12.25 15:50:00
@Muhammad Balfas: A White Castle regionális Amerikában is, wikipedia szerint, 377 éttermük van a Középnyugaton. Én sose ettem ott, nem volt arrafelé, ahol jártam.
Viszonylag ritkán fordul elő, hogy szakítás után a férfi nem a barátnőjét hibáztatja, hanem saját magát, de a legkínosabb az, amikor az igazság mindenki számára nyilvánvaló. Kellemes ünnepeket minden olvasónknak & levélírónknak !   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy…..
Örömhernyó 2021.12.23 11:22:34
@Lorrh: Igen, a viták 80%-a úgy ér véget a kapcsolatokban, hogy a férfi meghunyászkodik, hízeleg, bocsanatért esedezik, a nő meg durváskodik, ezzel kiharcol magának egy pozíciót, ahonnan kegyelmet oszthat, ha kap érte valamit. Ez a tipikus a kapcsolatokban, hogy a sértődés lesz a valuta, amit később át lehet váltani valamire, ajándékra, pozícióra stb. Ezzel üzletiesedik el a kapcsolat, amellett, hogy persze a konkrét pénzügyek túllihegése is szerepet játszik, de ugyanilyen fontos az, hogy mindent számontartanak, hogy ki és mikor bántott meg kit, mennyire esdekelt utána a bocsánatért, mennyit tett meg a másikért, amikor én ezt tettem érte, akkor ő mivel viszonozta. Mindent grammra kimérnek, nehogy a mások jobban járjon. Ennek a nők a mesterei és ennek evolúciós okai vannak, a nőt termékeny időszaka rövidebb és ezalatt a nőknek kell biztosítani a maguk számára a férfi támogatását, az erőforrásait, ezért ők racionálisabban, anyagiasabban állnak a kapcsolathoz. Ha pedig jót akar magának a nő, akkor a termékeny időszaka végével is biztosítani akarja magának a férfi erőforrásait, ami a férfinak nem áll feltétlenül érdekében, neki az öregecskedő helyett már egy új, fiatalabb asszonykába kellene fektetni.
Örömhernyó 2021.12.23 22:47:53
@Lorrh: Nem én mérek mindent forintra, hanem a nők jó része. A felháborodásuk is sok esetben álsértődés, amivel lábhoz idomítják a férfit, későbbi vitákhoz kreálnak muníciót maguknak. Az egésznek a célja, hogy van a fejükben egy bevétel-kiadás lista, nem csak anyagiagról, de szívességekről, megosztott időről is. És a hiszti, sóhajtozás, szex sok esetben ebbe kerül felírásra. A nő el akar valahova jutni az életben, akar egy pár gyereket, lakást, autót, évente nyaralást. És ehhez keres támogató partnert. De ezt a partnert sokszor úgy akarja betörni, hogy manipulál.
Örömhernyó 2021.12.24 09:09:39
@Puerto Prince: Nem gonosz. Ezt a kategóriát te aggatod rájuk. Én azt mondom, ami a valóság. A férfiak számára huszadrangú kérdés, hogy mennyit keres a nő, milyen karrierje van, amíg az őt kielégíti. A nő szemében az egyik legfontosabb a férfi anyagi teljesítőképessége. A nő el akar jutni valahova és ehhez akar keresni egy ebben segítő társat (balekot sok esetben). Vagy ritkább esetben több férfit, de ezt csak a legügyesebb nők tudják megjátszani. A férfi meg maga fog eljutni oda az életben, ahova akar, a legritkább esetben utazik egy nő hátán. De fenntartja magának a jogot, hogy több partnere legyen, akikkel utódokat nemz.

Igen, a szerelem is manipuláció, amivel a férfi hűségét akarjak biztosítani, fenntartva a monogámiát. Szerelem nem létezik. Van vágy (szexuális), meg van megszokás, pszichés függés, egyéb jelenségek, amikkel ki akarják tolni a vágy elmúlása után a kapcsolat időtartamát.
Dr. Peter Careyt, az agilis kaliforniai patológust új állása Bostonba szólítja, ahol rögtön beleveti magát az élet sűrűjébe: barátkozik, a társasági összejövetelek középpontjaként brillírozik, irigylésre méltó gyorsasággal ágyba viszi munkahelye, a Boston Memorial Kórház csinos dietetikusát, Georgia…..
Örömhernyó 2021.12.24 08:23:56
@Field64: Ki az első helyezett az all-time női favoritok toplistáján nálad?
Sandahl Bergman a Missouri állambéli Kansas Cityben jött világra 1951 novemberében, és kiskorától kezdve a tánc volt a mindene. Huszonévesen költözött New Yorkba, ahol sikerült bekerülnie pár Broadway-produkcióba. Bár nem kapott megfelelő lehetőségeket a bizonyításra, így is megakadt rajta minden…..
13 év próbára teszi a kapcsolatot, ami ennyi idő után vagy erősebb lesz, vagy repedezni kezd. Sajnos Posztolónk az utóbbi helyzetben van, imádja a gyerekeit, ezért nem is akarna elválni a házsártos feleségétől, akivel már nem lehet normálisan beszélni.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és…..
Örömhernyó 2021.12.22 23:51:33
@Kovács Tibor111: A párterápiát nem javaslom. Egy külföldi ismerősömmel esett meg, amikor a felesége elhidegült, a poszthoz hasonlóan próbálta kiidegelni a férjet, elmentek párterápiáta. Ami ott elhangzott, azt később mind munícióként használta fel nő a faszi ellen. Ja, a nő nem dolgozott, de a két kisgyerekkel ő maradhatott a lakásban, apuci meg bérelhetett magának egy lyukat. Pedig nem volt eleresztve anyagilag. Ja, facebookon az asszony mártírkodott, hogy őt otthagyta X két gyerekkel, vége, nincs tovább.
Arról nem posztolt, hogy, hogy idegelte ki a pasast pár évig.
Utolsó esélyként a párterápiát megpróbálni teljesen felesleges. Ennek már vége, csak most megy a találgatás az asszonynál, hogy hogy dobja ki a pasit.

A posztoló készüljön fel arra, hogy a gyerekeit ellene fogja fordítani a hárpia. Ez ellen megoldás, hogy nyíltan kell beszélni a gyerekekkel négyszemközt. Elmondani nekik, hogy az anyujuk változott meg, nem a posztoló. Hogy bármi történik, szereti őket, a párkapcsolatok gyakran végetérnek, a szülő-gyerek viszony más, ott nincs válás.
El kell kezdeni élni. 40-es férfiként a csúcson van az ember, a nők meg ebben a korban kezdenek megbolondulni sajnos. Érzik, hogy itt a vége számukra. Váltani kell, berendezni az új életet egyedül vagy egy másik partnerrel.
Örömhernyó 2021.12.23 11:33:56
@Puerto Prince: A gyereknek az a legrosszabb, ha szem és fültanúja a szülei hajtépésének. A férfitól elvárni a lelki bántalmazó feleség mellett maradást pont olyan elmebeteg dolog, mint a nőtől elvárni az alkoholista, erőszakos, pénzét elverő férj mellett maradást.
A válás egy csodaszer sok esetben. Életeket menthet, életeket adhat vissza. Van 70-80 évünk a Földön, nem kellene ennek nagy részét egy rossz ember mellett szenvedve leélni.
Örömhernyó 2021.12.24 05:51:52
@Puerto Prince: Az a helyzet, hogy az alkoholisták többsége mindig is alkoholista volt genetikailag, csak nem ivott. Én is ilyen vagyok, genetikusan alkoholista vagyok, amikor ittam, nem naponta ittam, nem ekörül forgott az életem, hanem csak ritkán ittam, de amikor ital került a kezembe, elkapott a gépszíj. Shark eyes vagy gerbil eyes, ahogy a művelt francia mondja. Az első korty úgy hatott rám, hogy nem is volt kérdés, hogy az az este filmszakadással fog végződni. Akkor minden más háttérbe szorult, a csajozás, a társaság, minden. Igaz, ezek az epizódok pár órásak voltak (plusz a rettenetes másnapok, harmadnapok), de az életemben negatív fordulópontot jelentettek.

Megszégyenülés, vállalhatatlan viselkedés, barátságok megszakadása, semmi se volt elég nagy pofon, mert a genetikádat nem tudod levetkőzni.

Pszichedelikumok segítettek ezt felismerni, szembesítettek azzal, hogy ki vagyok. Változtattam, de nem változtam genetikailag, ma is alkoholista vagyok, csak nem iszom.

Aki összejön valakivel, aki később iszákos lesz, az valószínűleg már akkor alkoholista volt, amikor megszületett, csak később nyúlt pohárhoz. Ennek vannak jelei, de a nők ezt nem látják, a férfi maga se tudja magáról, hogy mit hordoz a génjeiben.
„Mondta, hogy nem akar elveszíteni, akkor meg miért dolgozik azért, mintha pont ez lenne a célja?” - A játszmázás sajnos egyáltalán nem korfüggő jelenség, bármelyik nő bármelyik életszakaszban elkezdheti... már ha el akarja csapni maga mellől a párját.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és…..
Örömhernyó 2021.12.23 11:06:05
@Lorrh: Amíg tudja, hajtsa, mint a lopott biciklit, aztán vissza se nézzen. Ennyikeh!
40 év felett gondolom korlátozottak az ismerkedési lehetőségei a pasinak. Ezért kell tolni a csajnak, amíg lehet, majd engedni menni. Huszonévesen gondolom nem egy nagy szám a csaj, nincs karrier, pénzügyi stabilitás mögötte, ezt valószínűleg a 40-hez közeli pasitól várja, ezért akarja kutyába lekényszeríteni, hogy ha teljesen lerombolta az önbecsülését, akkor majd nagy kegyesen dobjon neki pinát.
Örömhernyó 2021.12.23 13:06:38
@MsIreneAdler: Dugja amíg tudja, mert egy huszonéves muffot már nem fog tudni összeszedni, de kezdje készíteni magát arra, hogy a közeljövőben sarkára kell majd állni, nem adhatja fel tovább magát, készüljöb fel, hogy ennek vége lesz, vége kell hogy legyen. Mert lelki bántalmazó a csaj.

Nekem is volt elmebeteg, hisztis, vállalhatatlan csajom, tudtam, hogy vége lesz, mert élhetetlen kapcsolat volt. A szex azonban fenomenális volt, úgyhogy azt hajtottam, amíg tudtam. A végén a csajnak esett le, hogy itt már csak dugás van és nem szeretem... A posztolónak is meg kell utálnia a nőjét, de szexet ettől még elfogadhat. Aztán lassan fel kell számolni minden mást a kapcsolatban, maradjon a szex. Ezt a nők egy idő után felismerik, akkor megkérdezik: szóval én csak szexre kellek már? És akkor el lehet nekik mondani, hogy ők számolták fel a kapcsolat minden más dimenzióját, maradt a testiség. Akkor vagy rájön, hogy idegbeteg ribancként viselkedett és emiatt ribancként van kezelve és változtat, vagy megsértődik és szakít. Mindkét eshetőséggel a férfi nyer. A nő meg helyére lesz téve, erőszak, vita, kutyába lemenés nélkül.
Örömhernyó 2021.12.24 05:39:30
@Puerto Prince: A nagy fordulat nem a legnlvalószínűbb kimenetel. A legvalószínűbb az, hogy szakítanak. De addig dugni kell a csajt, ha lehet, mert ezzel lehet ráébreszteni, hogy már csak az van.
Nyilván ha a szexet megtagadja a nő és ilyen bántalmazó, akkor azonnal meg kell szakítani a kapcsolatot.

Nyitni kell mások felé a férfinak, ne a jelenlegi nőre tegye fel minden zsetonját, mert rossz vége lesz. Az se derül ki számomra, hogy a huszonéves csajt mivel fogta meg a negyvenhez közeli pasi. Mit lát benne? Vagy ez egy csúnya huszonéves lány, akire a korabeli férfiak rá se néznek?
Mindenesetre 24 évesen egy nő általában nem sokat tud felmutatni (karrier, anyagiak stb.), van egy még éppen elfogadható test, pofi, esetleg jó szex (vagy legalább valamilyen szex), de ennyi. 38 évesen meg karrierje csúcsára ér lassan a férfi, ha nem itta el az eszét, egészségét, akkor még külsőre is elfogadható (magyar férfiakra ez nem jellemző sajnos). Elvileg a férfi diktálhatna, kivévr ha előre lerombolják az önbecsülését, hogy kapcsolatban a nő diktálhasson. Innen nehéz fordítani. De a férfinak meg kell érteni, hogy van még sok tízezer nő, aki hozzá illene. És ez az egy csak egy behelyettesíthető valami. Mindenki helyettesíthető. Ezt kellene megérteni. És nem feltétlenül ét véget a világ, ha két behelyettesíthető nő közt eltelik pár hónap. Redukálni kell a kapcsolatot szexre, minden más életviszonyból ki kell rekeszteni a hárpiát. Aztán majd rájön, hog csak a muffjáért kell.
A 65 év felettiek mintegy harmada évente legalább egyszer elesik, amely az esetek nagy százalékában csonttöréshez vezet...
Örömhernyó 2021.12.23 22:34:19
@efi: Azért az nem életszerű, hogy minden centi járda az országban jégmentesítve legyen. A tél ilyen, csúszik néha. Az utak se lesznek soha teljesen jégmentesek. Ismertem olyan időseket, akik télen-nyáron rendelték az ebédet, legalább a főzéshez való alapanyagokért nem kellett lépcsőzniük, ugyanis az első emeleten laktak, ahova 4 lépcsősort kellett megmászniuk.
Sajnos jellemző, hogy sokan idős korukban elkezdenek pár forintos akciókért, leárazásokért utazgatni, mert ingyen van az utazás. Akciós csirkefarhátért nyomuló banyatankos tömegek... Láttam én sok-sok éve Tescoban az akciós banánt széttaposó nyuggerhordát. Ott taposták a leejtett fürtöket, úszott a padló a banánlében, a zöldségosztályosok meg csak fogták a fejüket.

Nem csak idősen kellene mozogni, hanem fiatalon is. Fiatalon lehet izmokat építeni, amik idősen leépülnek. De ha több izma van az embernek, több marad idősen is, ha aktív marad.

Férfiaknál a tesztoszteronpótlás arra is jó lenne, hogy megőrizzék az izomzatukat.

Nagyfateromnak volt szöges cipője télire, ónos esők idejére.
„Mik az elvárásaim? Egy kis figyelem, védelmezés, és hogy ne kelljen állandóan bizonygatnom, hogy én is érek valamit” - Válás után még nem futott le az előadás, az új kapcsolat lehetőségétől így sincs elzárva senki, még akkor sem, ha esetleg már gyermekkel rendelkezik valaki. Egyedülálló Szülők…..
Örömhernyó 2021.12.21 10:03:01
@Almandin: Teljes mértékben igazad van, hogy nem kellene a nőnek együttélést erőltetni egy új pasival. Járjanak össze, ne akarja a háztartása költségeit, a gyereknevelés nyűgét megosztani mással.
Volt olyan szexpartnerem, akinek volt egy kisgyereke. Elmondása szerint csak szexet akart a nő (szexpartnerkeresőn ismerkedtünk meg). Bár lehet ő titkon reménykedett abban, hogy egyszer ebből több lehet, de sose erőltetett semmit. Bennem volt a félsz, hogy belecsúszok valami komolyabba, de szerencsére annyira különböző élethelyzetben és életszakaszban voltunk, hogy erre nem volt esély.

Az kissé félelmetes és lelombozó volt, hogy első üzenetváltáskor a testemről és farkamról kért képet (neki volt fontos, hogy tényleg akkora-e), ő meg olyan képet küldött, amin a kisgyerekét (még csecsemőként) tartja a karjában... Akkor vettem egy nagy levegőt, hogy úristen mi a fenét csinálok én!?
Finoman szólva se volt jó nő. Ennek ellenére szexpartnerkeresőn elmondása szerint bombázták a férfiak az üzeneteikkel. Tehát ha valaki nem pótapukát keres a kölykének, akkor lesz partnere.
Szex volt, elég jó volt. Nem akart olyat, amit nem kaphatott meg. Neki már az is nagy szám volt, hogy valaki nem egy anyukaként tekintett rá.
Örömhernyó 2021.12.23 00:20:34
@Almandin: De, a sárkány az a lelki terrorista egyik fajtája. Ne mentsük már fel a nőket, ha elsárkanyosodnak!
Kalóriadús ünnepi ételek, kevés mozgás, sok alkohol és hajnalig tartó bulik: az ünnepi időszak komoly csapás az egészséges életmódra...
Örömhernyó 2021.12.22 16:57:16
Nem az ünnepek alatt hízik el senki. A hajbalig bulizás mondjuk szilveszterkor jellemző, máskor az "ünnepek" alatt nem.
Az év első 51 hete határozza megy az egészségedet, nem az utolsó 1 hét.

@midnight coder: Igen, 70 éves kor felett a magyar embernek már minden hónap ajándék. De az az igazán megdöbbentő, hogy 50 évesen már olyan lerobbant szinte minden magyar ember, hogy az félelmetes. Fogaik rohadnak, testük egy szarral töltött zsákhoz hasonlít, cigitől ráncos arc, alkoholtól dagadó máj. A tüdőkapacitásuk szégyenletes. Pedig egy kimagaslóan jó oxigénfelvétel, VO2 max, ötödére csökkenti a bármilyen okból bekövetkező halálozás esélyét. Csak hát ehhez ki kellene mozdulni a komfortzónából. A tespedés könnyebb, aztán a végén visszaüt, de akkor már késő.
Helló Curry! Okra curry 2021.12.21 09:26:55
Az okrát, vagy a magyarul hölgyujjnak becézett növényt kevesen ismerik itthon. Mindamellett, hogy termeszthető itthon is. A közösségi oldalakon már látok néha okrás recepteket, vagy a kérdést, hogy mit kezdjek a megtermesztett okrával? Nekem van ötletem: főzzünk indiait belőle:-) Ha a növényről…..
1904 januárjában néhány újságban megjelent egy rövid hír, miszerint egy fiatal ügyvédbojtár önkezével véget vetett az életének. Misik Kálmán azonban nem elkeseredésében lett öngyilkos, sokkal inkább a becsületéért ölte meg magát. A századeleji úri becsület ekkor még igen erősen meghatározta az…..
Örömhernyó 2021.12.21 16:02:44
@kewcheg: Abban a korban a kérdés nélküli engedelmesség a szülővel, papokkal, egyházi hierarchiával szemben jellemző volt. Ez az úri becsület is onnan ered, a környezetnek való feltétlen megfelelés igénye. Erkölcsileg megsemmisült, akit szájára vett a társadalmi osztálya. A dédszüleim még abban a korban éltek, ők is az úri osztály tagjai voltak, katonatisztek, vezető hivatalnokok, banktisztviselők stb. Nem arisztokraták, de a helyi, városi elit tagjai. Nyilván az utóbbi 100 év alatt a családom rengeteget vesztett anyagilag és társadalmi státuszban is, de ezt az úri erkölcsöt nem tudom visszasírni, bár gyerekkoromban még romantikus színben tűnt fel nekem.
Őseim jó emberek voltak, normálisan bántak a cselédeikkel is (kommunista hatalomátvétel után is tartották a kapcsolatot a volt cselédekkel), de az úri társadalom nyomása, figyelő tekintete ilyen vadhajtásokat eredményezett.
Örömhernyó 2021.12.22 03:11:12
@Wildhunt: Hazudsz. A dohány mindenki számára elérhető volt. Maguk szárították és aprították a dohányt vidéken. Nyilván akinek több pénze volt, az jobbat szívott.
Alkoholt meg mindenhol állítottak elő, ezt bornak hívják, nem akkora művészet előállítani. Pálinkafőzést se most találták fel, hanem létezett régen is.
Rum, likőrök, bor, sör minden sarkon kaphatóak voltak. A minőség nyilván nem volt magas. Egyik dédapám naponta ivott rumot. Pedig nem a Karib-térségben élt, hanem az Alföldön.
Az imént futottam bele az Indóház Online Facebook oldalán egy megosztásba, amelyik egy keszthelyi körforgalmon érdekes megoldással átvezetett kerékpárutat mutatott be. A kommentekben jött hideg-meleg, de főleg hideg és valóban elgondolkodtatott. Vajon idehaza tényleg nem akarják a forgalom részévé…..
Örömhernyó 2021.12.22 01:08:26
@Alick: Hogy lenne balesetveszélyes? Ha a biciklis a kerékpárúton hajtana, a gyalogos meg a saját részén járna, akkor minden rendben lenne. Ja és nem kellene száguldani a kerékpárosnak. Az emberekkel van a baj, akik nem akarják normálisan használni. Dd valamiért a gyalogos mindig a felfestett kerékpárúton kolbászol. Ugyanez van a teljesen elkülönített kerékpárúttal is, ott is sétálnak. Akkor azt is be kellene szántani, mert balesetveszélyes?
Nem! Oda kellene állítani egy rendőrpárost és minden kerékpárúton sétáló gyalogost úgy kellene megbírságolni, mintha autópályán sétálna. Ugyanis ugyanúgy semmi keresnivalója ott.
Örömhernyó 2021.12.22 01:20:35
@Alick: A csengőre meg se rezzen. Egyszerűen nem is jut el az agyáig. Az ilyen ember simán sétálna autópálya leállósávjában.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen, ezek az emberek nem kerékpárra pattanva válnak idiótává, hanem alapból azok. Ha autót vezetne, akkor felparkolna a járdára, buszsávozna, átcsúszna a piroson, levillogna megengedett sebességgel közlekedő autósokat. Az ilyen emberek ha kerékpárra pattannak, akkor legalább nem védi őket karosszéria és van rá esély, hogy kilapítja őket egy teherautó.
Örömhernyó 2021.12.22 01:31:49
@laci_52: A kerékpárok nagyon nagy többségén agydinamó nincs. A többség Li-ion akkus lámpát használ ma már. Ha az fényes nappal nincs fenn, akkor szerintem ne bírságolhasson a rendőr. Ismerősömet kb. 11 éve még ezért megbüntették.
Megjegyzem a rendőrség is kis akkus lámpákat oszt kerékpárosoknak közlekedésbiztonsági akciók idején.
Néhány éve Svédországban jártamban, egy ingatlanközvetítő kirakata mellet vezetett utam, s jó szokásomhoz híven megnéztem egynéhány hirdetését, hogy látleletet vegyek Uppsala lakáskínálatáról.  Ama híres „bezzegország” kevéssé népszerű tulajdonsága - turisták körében legalábbis – annak meglehetős…..
Örömhernyó 2021.12.21 03:13:34
@Nancsibacsi: Lehet bérlakásprogram, teljesen mindegy, hogy hol. Megjegyzem bérbeadóként nem csak a romákat kell kerülni, hanem a magyarok jó részét is. Sajnos. Van egy elég széles réteg, akik ugyan leszóljk a romákat, de a saját életmódjuk teljesen hasonló, a más magántulajdona iranti tisztelet, szerződések betartása nem jellemző rájuk.
Én is laktam itt olyan lakásban, amit előttem helyi, ázsiai emberek béreltek évekig. Olyan mocskot, pusztítást hagytak maguk után, hogy hetekbe telt a bérbeadónak helyrehozni azt. Mondjuk úgy, hogy cigány szinten lelakták a lakast. A bérbeadó nagyon meg volt velem elégedve, hogy én külföldiként mennyire normálisan kommunikálok probléma, meghibásodás esetén, rendet tartok. Sőt, védem az ingatlant a közelben lakó antiszociális ázsiai csőcselék (mert itt is van lumpen) károkozásától.
Ugyanis a magyar szemmel halkszavú, konfliktuskerülő kelet-ázsiaiak előszeretettel cigiznek ott, ahol ki van téve a tiltótábla (a bírság 60ezer forintig terjed, de ott pont nincs kamera) előszeretettel szemetelnek ott, ahol nem látnak kamerát. Például dobája a járvány alatt munkanélkülivé vált antiszociális pasas a húscafatokat a nyári melegben a környékbeli házal tetejére, mert ő macskát etet... De csak ott meri, ahol nincs kamera! Én meg felszereltem egy rejtett kamerát, pár nap után irány a rendőrség. Itt ritka, hogy valaki ennyire érvényesíti az érdekeit és utánamegy az antiszoc elemeknek civilként, itt inkább a "ne szólj szám, nem fáj szerszám" filozófia érvényesül Boncz Géza után szabadon. Szóval itt is van sunyi geci, de azok jellemzően nem kapnak állami bérlakást, mert ott komoly, közjegyző előtt kötött szerződés van, felelősség. Itt a lumpen általában olyan, akinek van saját ingatlana, de nem mert megdolgozott érte, hanem mert a családjának van generációk óta és neki nem kellett ezért dolgoznia. Vagy bérel magánúton, mert ő ilyen életmóddal nem kaphatna állami bérlakást.

Itt, ahol élek a horribilis ingatlanárak miatt az igazságügyi minisztériumnak van egy 60 éve épült telepe, ahol a dolgozók laknak a családjukkal, mert nincs lakás a közelben. A telep elég szarul néz ki már mai szemmel, de nem lehet máshogy állami szerveket működtetni, mert nincs lakás, ha lenney azt se tudná sok tisztviselő megfizetni.

Az, hogy vannak lumpenek, nem lehrt indok, hogy egészségügyis, tanár, közszolga, normális munkavállaló ne kaphasson bérlakást. Mert az ugye megvan, hogy az állami alkalmazottak, közszféra dolgozói igenis kapnak sok esetben szolgálati lakást vagy munkásszállót még ma is. Rendőrök, katonák, egészségügyisek (nővérszálló volt a neve ennek régen), kormányzati dolgozók. A rendszerváltás utáni visszaesést követően ma már egyre több a munkásszállójellegű elhelyezés. Egy világvárosban, ahol van egy nagyon drága üzleti negyed, azt körülveszi egy megfizethetetlen lakóövezet, nem lehet úgy működtetni intézményeket, cégeket, hogy nincsenek bérlakások. Magyarországon Budapest az egyetlen ilyen nagy kiterjedésű
Vidéki származású rendőr ismerősöm pár éve Budapesten a rendőrség által fizetett munkásszállón lakott, pedig nem talpas járőr, hanem tiszt volt.
Csak hát munkásszállón nincs olyan, hogy családdal élsz.
Egyetemi oktatók is kaphatnak szállást az egyetemtől, ahova jártam.
Az a baj, hogy Magyarországon mindenki a cigányokra asszociál a bérlakások kapcsán. Igen, volt ilyen, az én szülővárosomban a tanácsi bérlakásokban laktak a cigány, tanyáról beköltöztetett szarmagyar, lumpenproli elemek. Egyszerűen a 21. században nem ezeknek kell kiadni az állami bérlakásokat. De nem is helyi politikusok családtagjainak.

Külföldön is jártam egyetemre, ott is a diákszállón volt az alagsorban pár folyosó, ahol kutató, orvos, mérnök, újságíró, óvónő, lelkész is lakott. Ez is pont olyan, mint a bérlakás.
Örömhernyó 2021.12.21 12:47:37
@eßemfaßom meg áll: Tehát bérbeadó. Szerződésről, kötelmi jogviszonyról beszélsz, nem tudom minek keversz ide dologi jogi fogalmakat, mint a tulajdonos. Dilettáns fasz.
Örömhernyó 2021.12.21 16:39:08
@Nancsibacsi: A pénz megvan, csak másra költik. Rosszul használják fel. Te hazug módon azt szajkózod, hogy a lumpen, dolgozni nem akaró 15% járna ezzel jól. Eleve dolgozó embereknek kell adni a bérlakást, nem pedig dolgozni nem akaróknak. És meg van oldva a problémád, ami persze álprobléma.
A bérlakás nem évente párszor, félkihasználtsággal se üzemelő ingatlan, mint egy stadion. Márpedig stadionokra van pénz. A lakók fizetnek érte.
A stadion kinek jó? Pár tízezer embernek? Az autópálya miért jó mindenkinek? Én nem vezetek rajta. Vasút? Aki nem mellette lakik, annak nem hasznos. A nagycsaládos szülőgépeknek támogatása a szememben kidobott pénz, nekem semmi hasznom abból, hogy öntik a közpénzt a sokgyerekesekre.
Egy bizonyos városszerkezeti átalakulás felett a dolgozók kiszorulnak a munkahelyeik közeléből. Ez már Budapesten is jellemző. Ilyenkor kellenek bérlakások.
Neked az a mániád, hogy a dolgozni nem akaró emberek fognak ott lakni, ami hülyeség, hisz munkahelyhez, lakbérfizetéshez kell kötni a használatot. Ennyikeh!

Autópálya híd, stadion minden faluba, Kossuth tér felújítása és más látványberuházások miatt se kellett emelni adókat. A bérlakás ráadásul lakbérrel üzemel, nem egy feneketlen kútba öntik a pénzt.
Az egységnyi seggre jutó vécécsésze számát hogyan lehet növelni? Nos, mivel egy segg alá (normál esetben) max. egy vécécsésze fér, így kijelenthető, ahány újabb lakás, annyival több vécécsészét lehet értékesíteni. Nem bonyolult a matek, igaz? Az atomizálódó = ilyen-olyan okból szerteszét költöző…..
Elektromos autók tekintetében azt hiszem ki lehet mondani, hogy a két legnagyobb japán gyártó nem az elsők között jut eszébe a technológiában hívőknek, ha villanyautózás jövőjét formáló cégeket kell felsorolni.Sem a Toyota, sem a Honda nem adta annak jelét az elmúlt években, hogy igazán hinnének…..
Örömhernyó 2021.12.21 10:11:41
@Örömhernyó: Ja, írom ezt úgy, hogy hibrid Lexus, meg Tesla is rengeteg futkározik a környezetemben. De hogy a Toyota fenntartja választás lehetőségét, az nagyon jó.
1981. december 13. Wojciech Jaruzelski lengyel miniszterelnök és pártfőtitkár az állami televízióban kihirdeti az országban a szükségállapotot..
Örömhernyó 2021.12.21 02:09:07
@omron: Pubika, ezért az értelmetlenül rasszista beszólásért kár volt. Akkoriban a sakk csak egy társasjáték volt a sok közül, amivel elütötték az emberek az időt. Sakk, dáma, kártya vagy dominó volt a választék. Fateromnak volt több mini sakktáblája is, ezekkel hosszú vonatutakon szórakoztatták magukat.
A sakk nem egy elit intellektuális időtöltése volt, annak ellenére, hogy ma úgy kezelik. Megkockáztatom, hogy semmi intellektuális nincs a sakkban. Egy diákkori munkahelyemen a primitív, bunkó, alpári szöveget toló gépkezelő szakik is sakkoztak szabadidejükben. Régen kb. a Candy Crush szintjén álltna sakk.

Megjegyzem Amerikában akkoriban a kártya mellett a dominót, dámát (checkers) és sakkot is játszottak pénzben is. Parkokban ment a fogadás sakkra. Főleg négerek még később is tolták a sakkot nyilvános parkokban.

Szóval igen, showgörlök is sakkoztak, mert a sakk alapvetően csak egy szimpla társasjáték, amit ma már kevesen játszanak és emiatt azt hiszik sokan, hogy az intellektuális elit versenysportja.

@Fotósképző: a tengeralattjárók farokrészén miért lennének torpedóvető nyílások?

@svajcineger: igen