Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Van

0 bejegyzést írt és 181 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor, aki eddig a „pillanatot uralta”, most szembesülhet az „igazság pillanatával”. A megfontolt országépítés helyett történő esztelen pénzszórás következtében hatalmas lyuk tátong az ország költségvetésében és a korábbi segítőire: a „hasznos hülye merkelista” Európai Unióra, valamint a két…..
Van 2022.05.30 10:15:50
@Ekrü: "Orbán Viktor sokkal nagyobb demokrata, mint ti vagytok,soha nem lépne ki az EU-ból anélkül, hogy a lakosság akaratát meg ne kérdezné róla. "
Csak épp sosem fogja megkérdezni. Ha akarná, már megtehette volna mondjuk egy nemzeti konzultáción belül. De mivel 12 éve háborúzunk Brüsszellel, a legkisebb zsákfalu utolsó házában élő nénike is már zsigerből gyűlöli az EU-t, baromi nagy lenne a kilépni akarók száma, az meg nem mutat jól.
Van 2022.05.30 11:22:32
@Ekrü: Azt kellene megkérdeznie, hogy ki akar-e lépni a magyar nép. Ha Varga Judit napi ötször posztol arról, hogy milyen csatákat kell vívni a hülye EU-val a hülye szabályai miatt, akkor elég sok ember fejében felmerül, hogy hagyni kéne már a közösséget ezzel a hanyatló nyugattal.
Filmbook The Batman 2022.03.01 06:00:00
Kezdjük a nyilvánvalóval! Robert Pattinson nem volt jó választás Batman szerepére. Bruce Wayne-nek meg egyenesen csapnivaló. És nem azért, illetve nem csak azért, mert ő volt az alkonyatos csillámló vámpír, hanem amiatt a görcsös erőlködés miatt, amit azóta kénytelenek vagyunk elszenvedni tőle…..
Amikor Az év magyar science fiction- és fantasynovellái című, tavaly indult antológiasorozatunk anyagának összeállításához elolvastunk több száz pályaművet, feltűnt, hogy jó néhányan horrornovellával jelentkeztek (sőt mindkét eddigi kötetbe bekerültek ilyen írások), emellett évek óta szemmel tartjuk…..
Van 2020.02.13 15:36:26
@Tair: Én nem látok olyat a kiírásban, hogy "kísérő fájl", csak olyat, hogy kísérőlevél. Ami gondolom az email törzse, nem? Szerintem egy fájlt kell csatolni, magát a novellát. Mindenhová odaírni a nevet, címet, elérést, valahogy így:

email tárgy: LÉGSZOMJ: Gipsz Jakab: Novella
email törzs: Gipsz Jakab: Novella, gipszjakab@gmail.com
fájl eleje: Gipsz Jakab: Novella, gipszjakab@gmail.com
fájlnév: Gipsz Jakab Novella.docx
Olvasónk nem olvasta azokat a posztokat, amit a kamu cipőrendelős oldalakról írtunk, különben néhány kattintás után gyanús lett volna neki a http://www.ocrapidplumber.com/ is. Száz sebből vérző oldal, nem is csoda, hogy végül közel sem azt kapta, amit megrendelt. Az okos checklist-et érdemes…..
Van 2019.11.15 15:02:54
@Zabalint: Ha az nem lenne elég gyanús, hogy úgy kezdődik a domain név: "o crap"...
IDDQD Checkpoint 5x19: Game Boy 2019.10.16 16:55:28
Nem tudom, mennyire volt annak idején népszerű itthon a Game Boy, de azt igen, hogy kevés ember tud róla lelkesebben beszélni, mint Mackó, a Gamer365 egyik szerkesztője, aki tavaly már két adásban megszakértette nekünk a Zelda-korpuszt. Most Game Boy-ügyben okosított ki minket, illetve főleg engem,…..
Van 2019.10.22 09:04:24
Ezt valami bazárban szereztem, tud róla valaki valamit?
www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=142mininin1.jpg
www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=857mininin2.jpg

Egy pici (kb 6-7 centi magas az eszköz) Super Mario kvarcjáték, de nagyon izgi, sokféle pályával.
A hátán az van, hogy (c) 1998 Nintendo, szóval még az is lehet, hogy eredeti, de nem találtam meg neten.
Van 2019.10.22 13:59:00
@manson karcsi: De, csak béna vagyok. Majdnem olyan, mint az enyém, csak ennek nincs az elején piros Nintendo felirat.
És még mindig nem vagyok okosabb, hogy ez mennyire hivatalos eszköz.
Általános iskolai zeneórán még dalművek fontos részeként említették a dallamot. Igaz, akkoriban a legfiatalabb (oktatott) zenei stílus a jazz volt. Death metal még nem létezett hazai látókörünkben, ezért csak tanulmányokkal nem alátámasztott véleményemet tolmácsolhatom: ez egy nehéz…..
Van 2019.10.03 12:18:46
@kkm.furdancs: De ez nem néma és nem bonyolult végű, simán "sz"-nek ejtjük. Szóval minimum Xanax-szal, a v nem tűnik el, csak átalakul. De még valószínűbb, hogy egybe kell írni, mint pl. Beatrixszal.
Tavaly jelent meg először a GABO SFF sorozaton belül olyan antológia, amelyben ismert és korábban ismeretlen magyar szerzők fantasztikus novellái voltak olvashatóak. Tavaly, mivel a vállalkozásnak nem volt előzménye, felkértünk publikált szerzőket, hogy írjanak nekünk és egyúttal nyílt pályázatot is…..
via GIPHY Ha az egyiptomi tíz csapás mai megfelelőit kéne számbavenni, a netes csalásokat nyugodtan felvehetnénk a listára a dögvész vagy a sáskahad helyére, nemcsak az anyagi veszteségek miatt, hanem a károsultak idejét és idegrendszerét  igénybevevő ügyintézés miatt is. Nem lehet elégszer…..
Van 2019.07.24 10:42:41
@Xezs7: Van EU-s Gearbest is? Én csak kínairól tudok. (Az viszont nekem teljesen bevált eddig.)
  Tavaly, miután már három éve sikeresen hoztuk el a magyar olvasóknak a Jonathan Strahan által szerkesztett Az év legjobb science fiction és fantasynovellái című sorozatot, eldöntöttük, hogy egy hasonló tematikájú, de pályázatra épülő magyar kötetet is kiadunk, amely alkalmas lehet arra, hogy…..
Egészen elképesztő videó jött ma velem szembe a információs szupersztrádán! Egy bizarr, késő Kádár-kori 1980-as közlekedési oktatófilm, az Ami rajtunk múlik, amit az Országos Közlekedésbiztonsági Tanács forgatott le, és arra hívta fel a legvidámabb barakk műbőr autóstáskás gépkocsivezetőinek…..
A kormány veretes, szülést promótáló akciótervvel csekkolt be a minap. A Terv kapcsán azonban beszélni kell pár alapvetésről. Gyermekvállaláskor köztudomásúan hosszú távú döntést hozunk, ezért mielőtt szülünk, sok mindent komplexen mérlegünk — például azt, hogyan tudja a gyermeket eltartani a…..
Van 2019.02.13 10:27:03
@Semper Fidelis: Nem az egyszeri pénzt kellene szerintem tolni, mert úgyis 20-30 éven át fogod eltartani a gyerekeidet, a kezdeti pár milliós lökés nem sokat számít. Főleg, hogy hiába van mondjuk CSOK, ha az azonnal beépült a házak árába (azoknak is, akik nem tudják felvenni), ugyanez lesz pl. az autópiacon is.

Ott írja Bernadett a bevezetőben, hogy mi kell a gyerekneveléshez: idő, jó oktatási rendszer, jó egészségügy, kiszámítható jövő. Ebből az utóbbi hármat már sikerült lerombolni, de azt még lehet támogatni, hogy mennyi időt tudjon (hasznosan) a gyerekeivel tölteni a szülő.
Azt hiszed, egyszerű és egyértelmű válaszod van a címbeli kérdésre? Az lehet! De, hogy nem egyezik a megoldásod a Magyar Postáéval, az is biztosnak tűnik az alábbi sztori alapján. Hacsak nem mégis a cég érvelése sántít valahol, ugye.  Nem friss sztori, de vicces. Rövid leszek. Egy találós…..
Van 2018.11.28 15:23:40
@Darth Revan:
Hogyne lenne különbség:
QR kód: Fizetheted iCsekkel, ami kártyás vásárlás, azaz ingyenes. Ha hitelkártyával fizeted, még kereshetsz is rajta.
Átutalás/beszedés: A legtöbb folyószámlán ennek van költsége. Ha mégse, az állam akkor is leveszi a tranzakciós díjat.
Tavaly májusban jelentette be a Netflix, hogy sorozatot készít majd az elmúlt évek egyik legjobb számítógépes szerepjátékából, a Witcherből, mostanra pedig a főszereplőt, Ríviai Geraltot is kiválasztották, aki nem más, mint az elmúlt években Superman szerepét betöltő, illetve a legutóbbi Mission…..
Van 2018.09.05 09:18:33
Természetesen ma sem maradtok Lego katalógus nélkül....csak megvártam amíg vége lesz a VB döntőnek :)  A mai darab egy többnyelvű, 22 oldalas európai katalógus 1987-ből. Kisebb méretű és német, francia illetve olasz nyelven vannak benne leírva a dolgok. Ami az igazán jó benne, hogy ez még tényleg…..
Van 2018.07.17 09:05:43
@hungarisztan: Szerintem csak fantázia kérdése az egész. Az én gyerekeim ugyanúgy szeretik a saját legóikat, mint az enyémeket 30 évvel korábbról. És a ninjago járgányból is készült már minden más, szóval a tematikusakat is simán használják teljesen másra. Legfeljebb a figura az, ami ugye adott, hogy mi.
"Miért fizetnél olyanért, amit ingyen is elérhetsz?" - szegezi gyanútlan olvasójának a kérdést a http://gadgetscoring.com/gadgets/review/tv/hu/Gadget oldal,  amire ugye az ember azonnal kicsire töpped a lúzerség  éjsötét árnyától. A fő kérdés azonban az, utána mi tesz: -…..
Van 2018.03.09 13:10:04
@xoxoxo: Minden csatorna jön, hiszen nem lehet megoldani, hogy egyik ház felé X, a másik felé Y csatornákat sugározzák... Eldöntik, hogy épp melyik csatorna kódolatlan vagy mivel van kódolva, és amikre előfizetsz, azokat tudod dekódolni.
A Commodore 64 végnapjai itthon elég mozgalmasak voltak, sok játékfejlesztő tette oda magát a kilencvenes évek elején pár emlékezetes játékkal - leginkább kalandjátékokkal. Bár ezek között gyakran említik A Gályát is, alkotója, Olessák Róbert kevésbé ismert itthon, mint mondjuk Rátkai István, pedig…..
Van 2018.02.13 15:24:23
@-Szűcs Gyula-: Ugye tudod, hogy olyan is van? World of Chaos a neve és nem lett túl sikeres.

games.gamepressure.com/game.asp?ID=6830
Unásig hallhattuk már önjelölt szociológusoktól és mégönjelöltebb marketing szakemberektől az egyes generációk tudományos elnevezéseit. X, Y, Z és még ki tudja milyen karakterekkel illethetjük a különböző korú fiatalokat. Viszont kutatók szerint pontosításra szorul a rendszer, ha 77 és 83 között…..
Van 2018.02.06 10:34:48
@Ad Dio: Igen, de csomó ideig ott volt az 576-nál is. A legszebb meg az, hogy amikor én elkezdtem CoVot olvasni, akkor is volt benne CoVboy, de nem az igazi, hanem a többi szerző bújt az álnév mögé. Jó sok idő eltelt, mire mi egyszeri olvasók megtudtuk, ki is ő igazából...
"Az ügyben egyértelműen az érintett üzletkötő hibázott, amiért elnézést kérünk." - hát ennél kicsit többet várna az ember kedves Fundamenta, mert az, hogy az illető már nem dolgozik a cégnek, csak önökön és a jövőbeli ügyfeleken segít.  Kedves Tékozló Homár! Egy a Fundamenta Lakáskasszával…..
Van 2018.01.17 14:02:11
@Csipyke: Ez speciel nem a Funda hibája. A törvény írja elő a 3 (most már 2) hónapot mindegyik lakástakaréknál. Ezalatt lezárják a számlát, állam bácsi jóváhagyja, utolsó állami támogatásokat átutalja, stb.
 (FONTOS DISCLAIMER: Az adás készítése során egyetlen Gyula sem sérült meg. Bár elég szemetek voltunk vele, igazából régi haverok vagyunk, jó ideje megy köztünk a csipkelődés. És az adást elküldtem Gyulának publikálás előtt, azt mondta, nehogy vágjak belőle valamit. :)) Üdv minden…..
Lassacskán itt a karácsony….már mindenhol virítanak a karácsonyi díszek...elkezdjük kerülgetni az új figurákat, minden nagyobb üzlet polcáról egy egy Lego Ninjago gépsárkány akar minket megtámadni és már betáraztuk a sörétest, hogy levadásszuk a George-ot sugárzó hangszórókat….ezen hangulaton…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Van 2017.10.04 16:17:18
Nálam a top a Secret Agent Mission ( www.youtube.com/watch?v=cG9jOENToOI ), a Commander Keen 4, illetve a Jelly Escape című flash játék.
Van 2017.09.26 10:27:07
@Nancsibacsi: Na mi lenne? Menet közben felmondható az LTP. Visszakapja a pénzét, állami támogatás nélkül, és azt csinál vele, amit akar.
A másikat is rosszul tudod. Ha lejár az LTP, nem kötelező azonnal felvenni, parkoltathatod nyugodtan.