Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HoNeYBiRD

0 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A román cégtől online megrendelt és kifizetett párna rendben megérkezett, ám a kereskedő nem tájékoztatta a szállítót, így a DPD futárja tartotta a markát. Azt gondolnánk, hogy ilyen esetben néhány egyszerű lépésben könnyedén igazolhatjuk, hogy nem tartozunk semmivel, ám ez úgy néz ki, nem ilyen…..
HoNeYBiRD 2019.09.17 19:46:09
@ekat: ??? Olvastad a cikket? A futár a vevőn követeli az összeget, amit ő már előre kifizetett. Mintha ezt hívnák utánvétnek. Ha megnézed a szóbanforgó román webshop fizetési feltételeit, az első helyen szerepel az utánvét.
HoNeYBiRD 2019.09.17 20:08:33
@VT Man: nem, azért van a béka segge alatt a magyar e-kereskedelem, mert kb. az a szint tükrözi a valóságot, tisztelet a kivételnek. Múlt csütörtökön egyszerre rendeltem egy magyar webshopból és eBayről Angliából. Kitalálhatod, hogy melyik csomag ért ide már hétfőn. Nem a magyar, az még ma sincs feladva GLS trackingje szerint, holott raktáron lévő terméket rendeltem. Itthon, ha lehet mindig utánvéttel rendelek, edigitalról is. Arról nem is beszélve, hogy a bankkártyás fizetés itthon sokszor nem is opció, vagy utánvét van, vagy utalás bankszámláról. Lehetne körülményesebben? Biztos, de nehezen.
Külföldön sem érdemes direktben bankkártyát használni, legtöbb helyen elfogadják a PayPal-t (amin keresztül tudod használni a bankkártyádat), ahol sokkal egyszerűbb visszaszerezni a pénzt, mint végigmenni egy banki chargebacken. Itthon a bankkártyás chargebacknek nagyon nincs kultúrája, legtöbben nem is tudják, hogy van ilyen lehetőség. PayPalt meg csak hírből ismerik a webshopok, holott azért jópár ember rendlkezik PayPallal itthon is azért már jó ideje. Majd ha az jobban elterjed mint bevett fizetési mód, akkor van esély arra, hogy az utánvétes rendelés visszaszoruljon itthon.
HoNeYBiRD 2019.09.17 21:26:52
@ekat: Persze, hogy nincs, de azok nem Kelet-Európában vannak. Nyugaton nem is tudsz utánvéttel fizetni, ha rendelni akarsz, akkor előre fizetsz, nyilván. Itthon viszont amíg az utánvét intézménye él, addig használni is fogják, én is. Azon egyszerű oknál fogva, mert nem feltétlenül akarok kicseszni magammal és felesleges köröket futni, ha van egy olyan opció, amivel ez elkerülhető. A nagyobb cégekkel itthon sincs gond általában, de a kisebbekkel érdemes résen lenni. Személyesen rossz tapasztalatom még nekem sincs, de nem is hiányzik.

Protip: Kártyás vásárlásnál nem muszáj a PayPal által használt árfolyammal váltani. Át lehet állítani az árfolyamváltást a kártyakibocsátó bankod által használt árfolyamra: thepointsguy.com/2017/05/save-money-by-changing-paypal-currency-setting-for-invoices/. Amit meg is kell tenni, ha nem akarsz úgy járni, mint amit említesz.
Grillpartit szervezni remek móka. Végre újra láthatjuk a régi barátokat, és mindenki jól érezheti magát a szabadban. Néhány dologra azonban oda kell figyelned, ha nem akarod, hogy az este a hatalmas rosszullétről legyen majd emlékezetes a vendégeid számára...
Az online ruhavásárlásnak megvannak a veszélyei: kiderül, hogy mégsem jó a méret, vagy a színárnyalat nem olyan élőben, mint hittük. Az áruházaknak vissza lehet küldeni a terméket egy bizonyos időn belül, így visszafizetik az árát...
HoNeYBiRD 2019.04.09 09:39:01
@Fánkevő Fáncsi: A cikkben szereplő angol cégnél (ASOS) a visszaküldés ingyenes (volt eddig), a szállítás is 22 font fölött. Én is megkaptam az értesítő emailt, ami a Daily Mail cikket ihlette és közvetve ezt is. Az ingyenes visszaküldés tényleg ingyenes náluk, nem kell fizetni semmit előre, amit majd visszatérítenek. Le vannak szerződve a postával. Online elindítod a visszaküldést. Kinyomtatsz 2 lapot, az egyiket bedobod a csomagba (ugyanabban a csomagolásban visszaküldhető, amiben kaptad), a másikat felragasztod a csomagra, elvágtatsz vele a postára, feladod ingyen és ennyi.
Gyakran rendelek az ASOS-tól, ugyanazt a ruhát több méretben is akár, és a nem megfelelő méretet visszaküldöm. De gondolom ez most sem fog változni, és ezeket továbbra is visszaveszik. Ez egyébként teljesen rendeltetésszerű használata a webshopnak, visszaküldésnél van egy olyan opció, hogy azért történik a visszaküldés, mert több méret lett rendelve valamiből. De van egy rakás másik opció is, pl. nem jó a méret stb. Szinte mindig van visszaküldésem, ritkán a nagy része, többször csak 1-2 dolog. Soha egyszer nem vontak le semmiféle részösszeget, mindig visszakaptam a teljes visszajáró összeget. Nyilván nem hordtam, amit visszaküldtem.
Németországban van több raktárjuk is, így a teljes folyamat: szállítás, visszaküldés és pénzvisszafizetés két hét alatt el szokott rendeződni. Ha valaki gyorsabban szeretné, lehet azt is, de nyilván az expressz szállítás már nem ingyenes.
Ez egy konkrét példa, legtöbb helyen nem ingyenes a visszaküldés, ahogy mondtad. De ha nem is ingyenes a visszaküldés, akkor is bőven megérheti drágább ruhadarabok vagy sok ruhadarab együttes rendelése esetén az, hogy gyakorlatilag kölcsönzőnek használják egyesek az online boltokat. Itthonról ezt nehezebb lehet elképzelni, de ez nem új dolog kint, itthon ennek a fajta visszaküldözgetésnek nincs nagy kultúrája, jórészt a boltok abbéli hozzáállása miatt, hogy nem szeretnek árut visszavenni, és akkor még udvariasan fogalmaztam. Tőlünk szerencsésebb fejlődési pályájú országokban ez máshogy működik, és ott igenis probléma ez. Ha azt veszed, hogy ez eddig is létező probléma volt, akkor könnyen belátható, hogy ha ezekhez még hozzáadod a gombamód szaporodó "influenszereket" ilyen-olyan platformokon, az csak növeli a problémát. Amúgy meg ezt nem csak influenszerek csinálják, hanem bárki, aki szeret villantani, de hiányzik az anyagi háttér és ha ránézel az Instagramra, akad belőlük bőven.
Nyilván ezzel a lépéssel nem a legitim visszaküldéseket akarják ellehetetleníteni, hanem azokat, akik ártó módon kihasználják a rendszert. Ha viszont olyan emberek is megszívják, akik teljesen jogosan küldenek vissza dolgokat, az egyik félnek sem nem lenne jó, mert a vevőket így visszaszoktatnák az offline boltokba. De nem úgy tűnik, hogy ez lenne a cél. Az ASOS egyik nagy vonzereje éppen az ingyenes szállítás igen alacsony vásárlási limittel, az ingyenes visszaküldés, meg a gyenge font, de az egy másik kérdés. :)
Külföldön a legtöbb helyen elfogadják a PayPalt, mint online fizetőeszközt, ami vevőgaranciát nyújt. Ha valami vitás kérdés van, akkor ott lehet futni egy kört. Ha ott nem neked ítélnek, akkor credit card chargeback is működhet, bár ez itthon még nem túl bevett szokás, sokan nem is tudnak magáról a lehetőségről. A bíróság a legvégső eset, és nyilván nem fogod szivatni magad vele, ha eleve nem éri meg.
Miért lenne hülye, aki online vásárol ruhát? Nem mindenki lakik Pesten vagy nagyobb városban. Ha ingyenes szállítással meg lehet rendelni valamit, akkor mindjárt jobban jártál mind időben, mind pénzben, mintha vásárlás miatt kéne utazgatnod. Ha a visszaküldés is ingyenes, akkor meg gyakorlatilag rizikó nélkül vásárolhatsz. Online olyan márkák is elérhetőek, amik Pesten sincsenek. Online legtöbb esetben nagy a méretválaszték. Offline hacsak nem a legnagyobb boltokba mész, sokszor nem találsz megfelelő méretet. Sokkal nagyobb az áruválaszték is. A rosseb se tudja, hogy mennyi áruja van az ASOS-nak összesen, de amit legutoljára küldtek emailt az up to 70%-os akciójukról, az több mint 21 ezer férfi és több mint 36 ezer női termékre vonatkozik, ruhák, cipők, kiegészítők. Ezek csak az akciós termékek. Vagy 200 márkával dolgoznak. Mutass nekem egy offline boltot itthon, ahol ennek közelében van a választék és mondjuk van egy kereshető adatbázis. lol De kereshető adatbázis nélkül se fogsz tudni mondani egyet sem. Online sokszor olyan akciók vannak, amik offline sosincsenek. Ez csak néhány online előny, ami hirtelen eszembe jutott.
HoNeYBiRD 2019.04.09 15:14:56
@lbalazs: Ha nem mész a csomagot átvenni a pickpackpontra egy bizonyos időn belül, tán 5 munkanap, akkor megy vissza a csomag a feladónak automatikusan. Hülye lettél volna kifizetni, ha látható volt, hogy eleve nem azt küldték, amit rendeltél. Simán ott kellett volna hagyni az eladót egy aranyos bejegyzés megtétele után a vásárlók könyvébe, ha okoskodik, nyilván hazaérve a lehető legtöbb online felületen is megtéve ugyanezt. Mi került nagy telefonálgatásba? Nem igazán értem. Nem tud csinálni semmit, ha nem fizeted ki vagy egyszerűen nem mész a csomagért. Nem az ő hibája volt nyilván, hogy rossz terméket küldtek, de azt nem gondolhatta komolyan, hogy bárki fizetni fog ilyen esetben.
Bár jó ideje élünk a permanens akciók, leárazások, kuponos hétvégék, szezoneleji- és végi sale-k világában, a lakosság egy részére továbbra is mágikus vonzerővel bírnak a figyelemfelkeltő táblák, áthúzott árak és minuszolt százalékok, amik sajnos sokszor csak mézesmadzagok. Nincs jobb tanácsunk:…..
HoNeYBiRD 2018.12.04 19:47:22
@ember a holdon?: így, így, parfümöt a notinóról kell rendelni, korábban iparfüméria néven futott. Hogy miért tudják olcsóbban adni ezek az online boltok? Egyfelől külföldi cégek, másfelől, biztos, hogy van vmi áfával sunyítás. Azelőtt meg fragrancex-ről rendeltem USA-ból az itthoni ár szintén feléért kb. Ezek mind kizárólag eredeti cuccokat árulnak, a legjobb pedig, hogy van amiből van teszter, az meg még olcsóbb mint a flancos dobozolt verziók. Ha csak a Douglasban nincs vmi 50%-kal leárazva, az sima lehúzás. Én évek óta nem járok ilyen helyekre, de szerintem mások se, mert pl. Pécsen az Árkádban most feleakkora helyen vannak, mint amikor kezdték, a kispajtása, a Marionnaud meg simán bezárt.

@Kondom Keselyű: itthon biztos, hogy karcolja, ezért nem kell itthon venni, pláne nem Douglasban és társaiban, amúgy is elég szűkös a választék. Az lehet, hogy minden rendben van náluk, de hacsak nem vagy a saját pénztárcád ellensége, max. mintát szagolni jársz ilyen helyekre.
HoNeYBiRD 2018.12.04 20:13:29
@Igazsagoszto buldog seriff: Teljesen mindegy, hogy milyen termék, az akció az akció. Én másodszor már tuti nem lettem volna ennyire türelmes és belengettem volna egy szép bejegyzést a vásárlók könyvébe, sanszosan sikerült volna valahogy nagy nehezen elővarázsolniuk a gépből azt a 20%-os kedvezményt, a rossebb egye meg a pofáját a csaló bandának.
Sokat hallani arról, hogy miben jobb nálunk nyugati szomszédunk, és hogy hány magyar honfitársunk költözött már ki, illetve tervez kimenni Ausztriába dolgozni, ezért most úgy döntöttem beszállok én is a diskurzusba néhány észrevétellel,  mindössze annyi különbséggel, hogy én a magyar oldal előnyeit…..
HoNeYBiRD 2018.11.11 13:56:49
@feherandras: az erkölcsi normákat kár hasonlítani, nálunk egyszerűen sokat a kényszer szült. A sima megélhetéshez sok embernek ügyeskedni kell, nem ahhoz, hogy nyugatiasabb színvonalon éljen, ahhoz kell csak igazán ügyeskedni. Amíg ezek az Ausztriában ismeretlen kényszerítő tényezők nem szűnnek meg, addig ez nem fog változni. Ez korántsem azért van, mert mi szeretünk ezen normák szerint élni.

@Electrolo: atyaúristen, azt se tudom hol kezdjem.
Az, hogy kinek milyen kaja ízlik, az lehet szubjektív. Viszont a mai világban már sok minden lemérhető az alapján, hogy mennyien keresnek rá egy bizonyos dologra az interneten (keyword search volume), nem kell mondani, a magyar konyha vezet. Eleve ez az osztrák konyha kicsit érdekesen hangzik nekem, nem sűrűn használjuk ezt a kifejezést, lehet, hogy azért mert a cikkben említett wiener schnitzelnél többet nemigen tudnak felmutatni, mármint ami ismert lenne egy külföldi számára is. A rántott hús egyébként egy kifejezetten egyszerűen elkészíthető, jó kaja, akár otthon, akár étteremben esszük. Az biztos, hogy enélkül szegényebb lenne a világ. Egy pirospont ezért mindenképp jár a sógoroknak.

Turizmus. Láttál a két országról térképet? Ausztria egy hangyafasznyit szerencsésebb helyzetben van adottságilag mint Magyarország. Azzal példálózni, hogy milyen költési szokásbeli különbségek vannak egy nyári, tóparti nyaralás és egy sítúra között, hát nem tudom, elég nagy hülyeség, már ne is haragudj. De ha példálózni akarunk, akkor Magyarországon van egy Sziget fesztivál, ami jóval nagyobb brand, mint bármelyik osztrák fesztivál. Nem melleslegé Budapest Közép-EU bulifővárosa.
HoNeYBiRD 2018.11.11 15:00:55
@Electrolo:
Kaja: Ha valaki azt mondja a magyar konyhára, hogy túl fűszeres, az még nem evett igazán fűszeres kaját távol keleti konyhákból például. Igen, a magyar konyha nem sokat segít a fogyásban, többnyire zsíros, de hogy túlzottan fűszeres lenne, az badarság. Ha az osztrák konyha ennél fűszer-szegényebb, arra az angoloknak van egy kitűnő szavuk: "bland", akárcsak az osztrák nemzet maga. Adagok: nem lehet, hogy Magyarországon rossz helyekre jársz? Én nem emlékszek, hogy éhes maradtam volna itthon valaha is, esetleg fancy fine dining helyeken, de ezeket lehetőség szerint kerülöm. Tálalás: ez kb. huszadrangú, ha az étel egyébként jó ízű. Hál isten nem a fine dining határozza meg egy ország konyháját.

Szakemberek: szerinted miért lehet az, amit írtál? Véletlenül nem azért, mert például a magyar szakembereknek is a jelentős hányada kint dolgozik? Nem pedig azért, mert az osztrák szakemberek jobbak vagy többen lennének. Nekik egyszerűen nem kell elhagyni az országukat a megélhetés reményében, nem csoda ha mindenre találsz szakembert, ott van az összes osztrák, plusz egy csomó magyar, meg ki tudja még honnan.

Közlekedés: teljesen felesleges összehasonlítani, más pénzekkel gurítanak. Minek összehasonlítani a járműparkokat két olyan országban, ahol a feljettségbeli különbség évtizedekben mérhető?

Sufni vállalkozások itthon: igen, és ennek mi az oka? Nem az, hogy az osztrák vállalkozók bármivel jobbak, ügyesebbek lennének, egyszerűen itthon mind a mai napig nincs egy támogató környezet - visszakanyarodva a cikkben említett ügyeskedéshez - ha nem ügyeskedsz vállalkozóként, nem élsz meg. Próbálj meg ilyen körülmények között felépíteni valami versenyképeset.

Mi az, hogy az élet sokkal drágább? Eleve hülye, értelmetlen, önmagában semmitmondó kifejezés. Melyik országban könnyebb megélni, kijönni a fizetésből? Ezt kell számolni, nem csak azt, hogy egyes dolgok mennyibe kerülnek. De ha azt is számolod csak, van egy csomó dolog, amiknek az árában semmi különbség nincs a két ország között, nem úgy a fizetésekben.

Nem fogjuk utolérni őket, az biztos, de nem azért mert az iparunk vagy bármink fejletlenebb, hanem azért, mert nem fognak 30 évig egyhelyben járni és várni ránk, amíg felzárkózunk.
téveszmék "Falun volna jó" 2018.10.31 02:23:22
  A népi-urbánus egymásnak feszülés immáron évszázados múltra tekint vissza. E két világ közt számos ideológiai, filozófiai, értékrendbeli eltérést érzékelünk. Itt ütközik össze legnyilvánvalóbb módon a közösségi és az individualista szemlélet; illetve a konzervatív és liberális világlátás. Amiről…..
HoNeYBiRD 2018.10.31 21:04:17
@356: Nehogy azt hidd, Pesten vannak csak igazán mindenkin átnéző, semmivel nem törődő igazi tuskók. Annyival jobb lehet a helyzet, hogy ott több a külföldi, akiknek alapjáraton más a mentalitása. Az meg, hogy az üzletekben, hogy állnak az emberhez, nem csoda, meg kell nézni a fizetéseket, hogy milyen minimál összegekért csesznek el emberek egy jelentős részt az életükből. Erre az szokott lenni a sablon válasz, hogy van más munka is. Persze, hol? Pesten vagy külföldön, de nem mindenki akar költözni, új életet kezdeni. Azok maradnak a szarul fizető állásokban és vágják a savanyú pofát az üzletekben. Hasonlítsd össze, hogy Te mennyit kerestél Ausztriában és mennyit keres egy átlag magyar vidéken, mindjárt tisztább lesz a kép, hogy miért nem túl barátságosak az emberek. Nem minden a pénz, de amikor úgy dolgozol, hogy napról-napra élsz, éppen el tudod magad tartani jobb esetben, akkor eléggé központi téma a pénz, leginkább annak hiánya és pont szarni fogsz arra, hogy hogyan viselkedsz másokkal, milyen kép alakul ki rólad másokban.
"A legértékesebb elveszett csomag"  kihívásunkat egy egyszeri (és nem is túl jó) kínunkban röhögős viccnek szántuk, egyáltalán nem számítottunk rá, hogy a valóság és olvasóink egyre ijesztőbb számokkal fognak beszállni a versenybe. Az eddigi listavezetőnk a 160 ezer forintos tévéjét kereste a Postán…..
OffTopX TOP 5 Budapest WTF 2017.11.10 01:04:56
Nincs egy éve, hogy felköltöztem Budapestre, ami kisebb kihívásnak bizonyult, mint amire számítottam. Nem haltam éhen, megtanultam mosni, megtanultam közlekedni (leszámítva azt, hogy az első 6 hónapban valahogy feszt a Margitszigeten kötöttem ki), nem kötöttek belém éjszaka (még. de ez csak idő…..
HoNeYBiRD 2017.11.10 19:17:06
@Laci A Lakli: Ami nem is fővárosi sajátosság, vidéki városokban (belvárosban) is szép számmal vannak ilyen lakások. Én már a második ilyen albérletben lakom Pécsen.

A sor meg vidéken is sor, főleg a Sparban, tetű lassú a pénztár mindegyikben. Lidlben jóval gyorsabb.

Vidék meg vidék között is van különbség. A felköltözés okozta sokk mértéke azért erősen függ attól, hogy honnan költözik fel az ember, faluból, kisvárosból vagy nagyobb városból.
Nem lacafacázik a Xiaomi, ha a vásárlók kiszolgálásáról van szó. A tavaly novemberben megjelent Xiaomi Redmi 4A volt a gyártó legelső hihetetlen olcsó telefonja, amit most is lehet kapni és csupán 99$-t kell leszurkolni érte a virtuális kasszánál. A belépőszintű kis mobil nagy eladási számokat…..
HoNeYBiRD 2017.11.08 17:02:17
@HoNeYBiRD: Pláne, hogy a 140 dollár a 3 GB RAM-os, 32 GB tárhelyes 4X-nek az ára. :)
HoNeYBiRD 2017.11.08 18:01:17
@nezdmitrendelszblog: Ja, hát végülis valaki szereti a nagyobb telókat, gondolom az a célközönség. :)

Viszont én elnéztem az árakat, illetve a verziókat. Itt a cikkben a 2 GB RAM-is 16 GB ROM-os Note 5A van linkelve, ami 110 dollár, én meg a 3 GB RAM-os 32 GB ROM-os 4X árát írtam, az a $140 dollár. A különbség az nyilván abból adódik, hogy a 4X erősebb, nagyobb tárhellyel, alapból erősebb procival, 30%-kal nagyobb kapacitású akksival, ujjlenyomatleolvasóval és fémtokkal van szerelve. A 4X-ből is van 2GB RAM-os 16 GB ROM-os verzió, nyilván nem is kerül 140 dollárba, csak $120-ba, ami már elhanyagolható különbség, viszont egy jóval jobb telefont kapsz 10 dollárral többért.

A Note 5A-t érdemesebb lett volna a 4A-hoz hasonlítanom, az kb. egy súlycsoport és nagyjából mindenben gyengébb mint a 4X. Lényeg a lényeg, alapjában véve, ha nem kell 5,5 colos teló, hanem elég az 5 colos is, a 4X-szel kapsz legtöbbet a pénzedért.

Azt meg mindenki eldöntheti, hogy plusz 20 dollárért akar-e 2GB RAM helyett 3-at és 16 GB ROM helyett 32-őt. Szerintem akarjon. :)

Na mégegyszer akkor az árakat:
- Xiaomi Redmi Note 5A 2GB RAM 16 GB ROM Global - 109 USD (5,5 col @ 1280x720, 3080 mAh akku, Snapdragon 425, műanyagház, nincs ujjlenyomatleolvasó) + 6 USD EU Express
- Xiaomi Redmi Note 5A 3GB RAM 32 GB ROM Global - 145 USD (5,5 col @ 1280x720, 3080 mAh akku, Snapdragon 425, műanyagház, van ujjlenyomatleolvasó) + 6 USD EU Express
- Xiaomi Redmi 4X 2GB RAM 16 GB ROM Global - 119 USD (5 col @ 1280x720, 4100 mAh akku, Snapdragon 435, fémház, van ujjlenyomatleolvasó) + 6 USD EU Express
- Xiaomi Redmi 4X 3GB RAM 32 GB ROM Global - 140 USD (5 col @ 1280x720, 4100 mAh akku, Snapdragon 435, fémház, van ujjlenyomatleolvasó) + 6 USD EU Express

Egy valamiben jobb a Note 5A, mint a 4X, az pedig a magasabb Android verzió. De ezt nem mondanám túl jó trade-off-nak, mert több lényeges dologban alulmarad.

Én erősen javasolnám a 140 dolláros 4X modellt.
HoNeYBiRD 2017.11.08 18:45:05
@nezdmitrendelszblog: Mondjuk a 4X-et is lehet Android 7-re frissíteni (pontosabban 7.1.1-re), támogatva van. Igaz, hogy a Note 5A-t meg lehet majd 8-ra frissíteni, a 4X-et meg már nem biztos. :)
A nyelvtanulás az egyik legfontosabb teendő annak érdekében, hogy növeljük esélyünk a munkaerő piacon vagy elmerüljünk más kultúrákban. Ehhez azonban már nem kel feltétlenül külön tanárhoz járnunk, és vagyonokat elköltenünk, hanem választhatunk ingyenesen megoldásokat az interneten. Ezek a programok…..
HoNeYBiRD 2017.10.08 07:27:28
@Figy L M 1 ideYEeeah & @Marci Makk: Nem véletlen, hint: Svédo. egy migráncsokkal erősen infesztált ország. Nem a svédek tanulnak svédül nyilvánvalóan.
Irma jelenleg is őrülten tombol a világban, emberek százezreit téve földönfutóvá. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy a világ mely pontján él az ember. Valahol mérges pókok garmadájával kell szembenéznie az egyszerű halandóknak, máshol pedig a bűnelkövetések magas száma…..
HoNeYBiRD 2017.09.12 10:17:08
@Medgar: Na de azt hitted volna, hogy Kanadában, ami még nagyobb mint az USA, csak annyi katasztrófa van mint nálunk? Legalábbis ugyanúgy 26-69 között.
Amúgy tényleg marhaság ez az összehasonlítás. Egy extrém hőmérséklet vagy aszály, ami nálunk gyakori lehet nem éppen ér fel egy hurrikánnal.
Beismerem, hogy mi Magyarországon nem a legolcsóbbat választottuk az élelmiszerekből, ha találtunk jobb minőségűt, ami még megfizethető volt, így most nem sokkal több a heti kiadásunk, mint Mo-on volt. Persze csak azért nem vettem biot, mert az volt ráírva, főleg mivel Magyarországon a bio cuccok…..
HoNeYBiRD 2017.09.10 14:42:39
@incognito ergo sum: Tehát nagy általánosságban elmondható (a fenti lista alapján), hogy az élelmiszerek döntő többsége olcsóbb a svéd hiperekben mint magyarországi társaikban? Ez azért eléggé meglepő legalábbis számomra. Kisboltokban itthon is jobban fog a ceruza. Azokat az árakat itthon se érdemes az Auchanhoz vagy Tescohoz hasonlítani.

Mi a tökömet csinálunk mi még itthon, ha 8-10-szeres fizetések mellett még az élelmiszer is olcsóbb? :) A húgom külföldön (Fro.) él már 5-6 éve. Ő is kb. 10-szeresét keresi az itthoni fizujának kb. ugyanannyi munka mellet (hozzáteszem, hogy sokkal több szabi jár neki kint), de az élelmiszer azért nem olcsóbb ott.
Menyét barátunk belefullad a füstbe amit a földszinti szomszéd összegrillez. Ha hátralépünk egyet, akkor teljességgel érthető a gondja, hiszen én is csak a sonkát szeretem füstölten, nem a lakást. Kedves Házmestermedve! A következőkkel kapcsolatosan szeretnék információt Öntől:Egy 120 lakásos…..
HoNeYBiRD 2017.09.02 08:49:58
@élhetetlen: Én nem látom ezt akkora problémának, de el lehet költözni, ha ez tényleg ekkora probléma a panaszosnak és máshogy nem megoldható vagy inkább szagolja a füstöt élete végéig vagy amíg a szomszéd fel nem hagy ezen szokásával, el nem költözik? Egyéb megoldás erre nem lesz, maximum ha a szomszéd hajlandó felhagyni ezen szokásával, amit én kétlek.

Ha nem vagy otthon, gondolom nem hagyod nyitva az ajtót. Ha meg otthon vagy, akkor nagyjából sejted, hogy mikor szokott grillezni a szomszéd, jó eséllyel hallod is az előkészületeket, akkor odabaktatsz az ajtóhoz és becsukod. Ha végzett, kinyitod. Bamm. Probléma megoldva. A füst felfelé száll és büdös is, ez egy ilyen játék, egy társasházban, meg kell tanulni együtt élni vagy le lehet lépni. Ennyike

A grill szezonnak nemsokára vége, úgyhogy egy pár hónapig ez amúgy is non-issue lesz.
Ez a célja a Magyar Turisztikai Ügynökségnek a Sopron környéki desztinációfejlesztéssel is, olyan élménypontokat fejleszteni a következő években, ahol minél több magyar és akár külföldi turista is válassza ezt a helyszínt. A fenti mondat csak egy abból a tucatnyi sután összevágott lózungból amit…..
Negyvenéves korában egy szörnyű balesetben elhunyta Olga Pronina, akit sokan Oroszország legszexisebb motorosának tartottak. Halála tragikus lett, de az is igaz, hogy sokszor és sokat kockáztatott...
HoNeYBiRD 2017.08.04 17:36:40
Bármennyire is divat valami a nők terén, az korántsem biztos, hogy az elnyeri a férfiak tetszését is. Sokszor képtelenek megjegyzés nélkül hagyni, ha meglátják rajtunk a bizonyos darabot. Ilyenkor kisebb harcok alakulhatnak, de végig rajtunk áll, kitartunk-e mellette. Sokan azt állítják, a…..
A főtt kukorica a nyár egyik meghatározó és szinte mindenki által kedvelt csemegéje. Nem is gondolnánk, hogy azon túl, hogy megfőzzük és jól megsózzuk, még hányféleképpen fogyasztják a világ számos országában. Most mutatok pár példát, hogy hogyan lehet belevinni egy kis pluszt a kukorica fogyasztás…..
Korábban már írtam az európai raktárból történő rendelésről, melynek előnye, hogy gyorsan megkapjuk a terméket és nem kell további vámot és áfát fizetnünk. Egyetlen hátránya, hogy a legtöbb termék nem érhető el így. Eddig nagy értékű termékek esetében nem volt érdemes kintről rendelni, mert az…..
„Grandmaaaaaa welcome hooooome” – sivítja King Diamond a nagyszínpadon lábszár alakú mikrofontartóval a kezében, Andy LaRocque gitárjának hangzása pedig Chewbacca fejét is tükörsimára borotválná. Eközben pedig a frissen visszatért Mikkey Dee úgy gyilkolja a dobokat, ahogy csak ő tudja...
HoNeYBiRD 2017.07.08 14:34:51
Én ezt a büdös életben nem fogom megérteni. Mi a f*szra számítasz? Miért szereti valaki (a blogger jelen esetben) kínozni magát? Én végigtoltam 3-4 Soundot évekkel ezelőtt, pedig soha nem rajongtam ezért a fajta zenéért, csak a fesztiválokért. De ki megy fesztiválra csak a zene miatt?

Egyébként ha valaki a teljes fesztiválélményt keresi, az sátrazni fog, ott meg többségében külföldiek lesznek a Szigethez hasonlóan. Végig lehet nyomni úgy a fesztivált, hogy ne sok ponton kelljen érintkezni a Petőfi sétányos gyúrós tibikkel & cicababáikkal és akkor teljesen olyan lesz ez a fesztivál is mint bármelyik másik mainstream fesztivál a Balaton nélkül. Ez a fajta embertípus egyébként is csak (VIP) napijegyes és többnyire pénteken, szombaton fellelhető.

A zene meg olyan amilyen, valaki vagy szereti vagy nem. Nem sok Soundost találsz Rockmaratonon, ami visszafelé is igaz. Viszont abban biztos lehetsz, hogy egy Soundos se fog elmenni Rockmaratonra kínozni magát és blogolni arról, hogy mekkora f*s ez a rock/metál zene. Még a végén kiderül, hogy a Soundosoknak több esze van mint a metálheadeknek?!

Az árak magasak (átlag magyar pénztárcához), igen, Sziget produkció, milyenek lennének? De hogy ezen minden évben miért kell meglepődni, az egy k*rva nagy talány számomra. Az árak nem idén lettek magasak. Az mondjuk igaz, hogy sunyin emelkednek.
Kajálni egyáltalán nem muszáj bent, a magyar ember meg leleményes, italt becsempészni nem nagy kunszt. Az idei VOLT-on nem költöttem 3 ezer forintot összesen 5 nap alatt hasonló árak mellett, okosban meg lehet oldani mindent, de a Sound pont nem a spórolásról szól.
Amit eddig is sejteni lehetett, most bebizonyosodott: a bevándorlókkal szembeni előítélet volt az egyik legfontosabb döntési szempont az Egyesült Királyságban az uniós kilépésről szóló népszavazásban. A szomorú vicc az, hogy azok utálják leginkább a bevándorlókat, akik nem is…..
Irodalmi harsona A Hitler-szalonna 2017.06.21 08:54:12
Nem valami szépen csengő neve ellenére, egy roppant kellemes édesség volt. A név onnan ered, hogy II. világháború vége táján, mikor már komoly gondokat jelentett a lakosság és a hadsereg ellátása, valakinek az a zseniális ötlete támadt, hogy ezzel próbálják feldobni az étrendet. Állítólag Hitler…..
HoNeYBiRD 2017.06.22 16:45:03
Miután a papszelet igen magasra tette a lécet, tovább keresgéltem a megfelelő rántotthúst. Hogy szpojlerezzek kicsit, talán meg is találtam a (számomra) tökéletes húsfajtát. Csodálatos borjúfelsálat vettem ma reggel, alig vártam, hogy nekiessek. A klasszikus kruplisaláta szerintem továbbra is…..
HoNeYBiRD 2017.05.08 19:17:19
@laci_52: Ki mit szeret. Én is jobban szeretem karajból, mert nem zsíros. Viszont cigánypecsenyéhez vagy grillezni valóban a tarja a jobb.

Borjúból még nem rántottam, csak ettem. Valóban finom, de szerintem a sertés karaj eléggé közel van hozzá.