Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.Delin.

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale Kontraszt 2020.08.31 15:29:44
...hogy ne csak mindig az amcsi lázongásokról beszéljünk, 2020. augusztus 28-án volt egy kis buli a svédeknél: https://www.rt.com/news/499381-malmo-riots-koran-burning/ Kíváncsi vagyok ki mennyit hallott erről a médiában (érdekes módon se a HVG, se az index nem említi), illetve mennyien…..
.Delin. 2020.09.10 01:13:15
Kìvàncsi vagyok oltàs kapcsàn milyen messzire fognak elmenni. A sajàt testünkhöz valò jog ès a szabad mozgàshoz valò jog ma elvileg alapjogok.

Az elsőre egyelőre nem volt nagy hatàssal a covid, a màsodikat azonban elèggè megnyìrbàltàk ès közel sem àllt vissza az eredeti szintre. A nemzetközi lègiközlekedès megint luxussà vàlt, ha egyàltalàn engedèlyezett, az orszàgok sok helyen lezàrtak hatàrozatlan időre. Egyes orszàgokban az àllamközi közlekedès is tiltottà vàlt egyik napròl a màsikra. Ezzel az àllam màr önmagàban csalàdokat vàlasztott szèt, ami a fejlett nyugati orszàgokra eddig nem volt jellemző. Egyèb apròsàgok is bevezetèsre kerültek, mint pl az önkèntes àllami tracking app-ok, amiről az adatokat àprilis/màjus òta sok àllam egyèni szinten tàrolja.

Visszatèrve a testünkhöz valò jogra, először tuti önkèntes lesz az oltàs, nagy àllami kampànyok ès erős pszichològiai nyomàs a mèdiàbòl, tàrsadalombòl, majd csalàdi rèszről. Ez màr önmagàban problèmàs, de ez a biztos forgatòkönyv, ha valaki bejelenti, hogy megvan a csodaszer. Az izgalmas dolgok ezutàn jönnek majd. Meddig lesz hajlanò elmenni az àllam, hogy "meggyőzön" minket? Tovàbb korlàtozza a szabad mozgàsunk? Megvon pàr àllami tàmogatàst pl segèlyek, csalàdtàmogatàs? Esetleg kizàr munkahelyekről? Korlàtozza az àllami intèmènyek igènybevètelèt nem beoltott embereknek (pl. kòrhàzak, iskola)? Szèp ùj (règi) vilàg.
.Delin. 2020.09.10 12:36:04
@Deansdale: Èn mindig remèlem, hogy az àllam bizonyos szempontbòl különb, mint egy àtlag ember. Persze nem, ha valami nem megy szèp szòval, majd megy erővel elv èrvènyesül itt is. Ilyenkor a koràbbi ideològia valahogy àtalakul, vagy elfelejtődik. Azt nem tudom, hogy ez valami hàttèrhatalomnak, vagy csupàn az àllam mögött àllò emberek alaptermèszetènek köszönhető, de valamièrt mindig ez van.

Az emberek többsègènek hite, elvei, erkölcse, addig tart amìg az kènyelmes, amint valamilyen àldozatot kell hozni a hörcsög beindul ès a koràbbi elvek megvàltoznak. Ìgy lesz ez az oltàsellenessèggel is, amint a koràbban emlìtett szankciòk èletbe lèpnek, ùgy lesz mindenki hirtelen oltàstàmogatò, akkoris, ha eleinte voltak kètsègei. A kör bezàrul elèg gyorsan.
Dívány szalagcím: A járvány máshogy hat a nőkre, mint a férfiakra. De miért? Azért, kedveseim, mert amit ti itt "nők" alatt értetek azok valójában a hisztis, idióta feminista picsák, akik szentül meg vannak győződve, hogy az egész világ kizárólag az ő elnyomásukra létezik, így a sör drágulásától a…..
.Delin. 2020.03.25 14:00:52
@GABOR2: Az online oktatàs jobb helyeken nem csak annyi, hogy a tanàr a koràbbi tantermi előadàs/szeminàriumi anyagot egy kamera előtt elmondja ès feltölti valahova a rögzìtett videòt. Elmèletileg ugyanùgy meg kell teremteni a diàkoknak a lehetősèget az interakciòra, vagy a csoportmunkàra, ez nem kis melò. A màsik nagy kèrdès, hogy oldja meg a tanàr az online szàmonkèrèst megtartva amennyire lehet a koràbbi struktùràt, követelmènyeket. A harmadik gond, hogy a diàkok egy rèsze nem jut internethez az egyetemi èpületeken kìvül, elvesztette a munkàjàt, vagy egyèb anyagi nehèzsègekkel küzd, ìgy lemorzsolòdik. Ők aktìv tàmogatàst igènyelnek az egyetemtől, de először fel kell őket ismerni ès elküldeni őket a megfelelő helyekre. Elèg öszetett kèrdès ez, tetèzve azzal, hogy az àtàllàsra 2-4 hèt van/volt, amit a tanàrok ès diàkok csak-csak, de az egyetemi bürokràcia/admin nem bìr lekövetni.
.Delin. 2020.03.25 22:38:46
@GABOR2: Az adott diploma tekintèlyvesztèse inkàbb problèma, mivel ma egy csupàn tàvoktatàsban szerzett diploma nem egyenèrtèkű a gyakorlatban egy hagyomànyossal. Most a hagyomànyos is àtàll 100%-ban digitàlisra, ha ez közèp/hosszù tàvon ìgy marad, az sok dolgon vàltoztatni fog. A mai modern felsőoktatàsnak rèsze az online tananyag, egy oktatònak tudnia kell hasznàlni az online oktatàsi szoftvereket, ez a munkàja. Az, hogy egy diàk àltalàban jobban èrt a technikàhoz addig nem problèma, amìg az oktatò alkalmas a pozìciòjàra. Nyìlvàn vannak mèg matuzsàlemek a rendszerben, főleg azokban az orszàgokban, ahol a felsőoktatàs àllami, nincs akkora verseny akadèmiai szinten, de ez a kisebbsèg. Amire cèlzol inkàbb az àltalànos/ közèpiskolàkban lehet problèma, főleg ott, ahol a tanàri àllomàny minősège nem az igazi, vagy alapbòl nincsennek meg otthon a szüksèges tàrgyi eszközök (pl stabil internet, laptop, mikrofon, webcam, stb).
Ez pedig nem más, mint a nők szexpiaci értékváltozása a terhesség és a szülés következtében. Álszent és képmutató társadalmunk Bochkor Gábor után újabb pofont kapott ebben a tabu témában. Jelenleg minden médiafelületet letarolt Schobert Norbi 3 részes facebook live video sorozata, amiben azt a…..
.Delin. 2020.02.16 12:27:14
@Captain Admin: Mi a racionàlis èrv amögött, hogy ràveszik magukat egy nem kìvànt szexre? Te ìrtad, hogy a gyerek màr megvan, ergo a nő egzisztenciàja már biztosìtott, ha elvàlik, ha nem. Mi az az extra materàliàlis dolog, amit ìgy nyerhetnek?

Az, hogy egy nő szeme csillog, vagy keresi az alkalmat, hogy nègyszemközt legyen egy àltala alfànak tartott, vagy alfa viselkedèsű fèrfival az ösztönös, AWALT. Mindegy, hogy a nő hàzas, van-e gyereke, stb. Ez nem zàrja ki hogy otthon is ugyanùgy viselkedjen, ha a gyerekei apja megmarad alfànak a szemèben. Az, hogy ezzel az alapösztönnel mit kezd egy hàzas nő, meddig megy el a 3.-kal màr egy màsik kèrdès.
Nem gondoltam, hogy valaha is randi lesz belőle. Mikor megláttam, csak poénból húztam jobbra tinderen, mire párba rendezett a program. Bea 31 éves, szép arc, sportos testalkat, fekete, vállig érő haj, barna szemek, modern hipszter szemüveg (az a vastag keretes). Randiztam már hasonlóval, hipszterrel…..
.Delin. 2020.02.11 11:35:52
@VT 135: Ennek semmi köze nincs a rendszerhez. A csajnak önèrtèkelèsi gondjai voltak, azèrt bizonygatta görcsösen mi mindett èrt màr el az èletben ès kötött bele mindenbe. Az elvàràslistàjàròl pedig konkrètan semmit nem tudtunk meg, mèg csak azt se, hogy Wolf bejött-e neki, vagy sem.
A sorozatrandizó Texas girl 2019.12.16 09:59:24
Amanda tinderes találat, 165 magas, vékony (nagyon vékony), szőke haj, barna szemek. Már a bemutatkozója is angolul volt, de azért rákérdeztem, hogy tényleg nem tud-e magyarul (hát nem). Kiderült, hogy Texasi, de öt éves tanuló/ismerkedős körúton van. Angolt tanít egy iskolában, mellette egyetemre…..
.Delin. 2020.01.07 23:01:06
@Serial Slut: Tudom, honnan jönnek ezek.:) Azonban ez nem maga az RP, hanem a sikertelen fèrfiak önigazolàsa az RP àltal. A sikeresek hasznàljàk az RP-t ès mèg sikeresebbek lesznek mind a nőknèl, mind a fèrfi hierarchiàban. Az RP csak leìrja az ösztönöket, alapvetően egy semleges eszköztàr, nem nőellenes.
.Delin. 2020.01.08 20:25:09
@Ki számolja már: Pròbàltalak követni. :)

Igazàbòl nem baj, hogy vannak aranyàsòk, az se, hogy vannak olyan pasik, akiknek a nő csak egy szèp tàrgy ès stàtusz. Ők teljesen jòl kiegèszìtik egymàst, zsàk a foltjàt. Az, hogy ki mivel àmìtja magàt, felelőssègethàrìt vagy sem, igazàbòl annyiban èrdekel csak, hogy az ilyen embert időben felismerjem ès elkerüljem.

Egy kapcsolatban nem kell egy màsikat leuralni (kivève persze ha valamelyik fèl igènyli:) ), elèg tudni kezelni a màsikat. Ez màr kicsit közhely, de először valamilyen szinten magadat kell megismerni, te mit akarsz, mi a fontos ès ahhoz kell pàrt/dugòpajtit/prostit keresni.

A nők nem az èrzèketlen, hatàrozott bunkòkra buknak alapjàraton. A hatàrozottsàgra, hatalomra igen, ez kb közös pont, a többi jàrulèkos elem, amit az adott nő, vagy elfogad, vagy nem.
.Delin. 2020.01.08 23:15:31
@Ki számolja már: Lehet egy nő iskolàzottsàga szexi egy fèrfinak, vagy hosszù tàvù kapcsolatnàl alapkövetelmèny, de ez csak azutàn jön, hogy külső/kisugàrzàs/èletkor alapparamèterek stimmelnek. Nem ùgy van, hogy azèrt kìvàn meg egy nőt, mert annak pl van PhD-ja. Az lehet előny összessègèben bizonyos tìpusù fèrfiaknàl, de a többsègnèl ez inkàbb hàtràny, vagy jobb esetben semleges.
A sorozatrandizó Salsa golyó 2019.11.04 06:29:50
Tinderen egy elég gyors randit sikerült leszerveznem egy Szilvi nevű lánnyal. Úgy indult az egész, hogy valamelyik este jelezte a program, hogy összepárosított vele. Olyan nagyon nem hatott meg, mert fáradt voltam, gondoltam majd másnap írok neki. Erre hajnalban arra ébredtem, hogy üzenetet…..
.Delin. 2019.11.06 11:39:59
@Raon: Egyèrtelműen bejöhet tànc àltal egy ùj vàltozò az egyenletbe, ami hatalmas plusz lehet a fèrfinak. Alapbòl tàncnàl a fèrfi vezet, egyertèlműen kimutatja a nő felè a dominanciàjàt, amit a nő ösztönösen elkezd követni, ha megvan az összhang. Èrzik egymàs illatàt, elindul a fèrfi-női dinamika, anèlkül, hogy bàrki letapiznà, vagy fogdosnà a màsikat. Egyszerre tud vàratlan, izgalmas ès meglepő lenni.
Eddig már párszor említésre került, hogy eddigi tapasztalataim alapján, kerülni kell az olyan nőket, akik számokkal foglalkoznak. Például könyvelő, pénzügyes, ilyesmi. Az olyan nőket is kerülni kell, amelyiknek nem volt kapcsolata évek óta, illetve azt is, amelyik mindig elfoglalt és alig lehet vele…..
Lassan már ég a pofám. Hányszor, de hányszor megírtam, hogy házi nyúlra nem érdemes lőni. Hogy nem bölcs dolog kollégával kikezdeni. Erre a blog tele van ilyen esetekkel, és itt van még egy. :P Párszor már összefutottam vele egyik-másik céges rendezvényen, még pár szót is váltottunk évekkel…..
.Delin. 2019.10.08 00:24:45
@Raon: Kàr, hogy elment a règi törzsgàrda, a 2012 körüli kommenteket önmagàban is èrdemes olvasni. Szerintem kezdenek eltűnni az omegàk, csak pàran mèg mindig elèg hangosak, de màr egyre több kritikàt kapnak a normàlisabb fèrfi hangoktòl. Remèlem hamarosan a normàlisabb hangok fognak dominàlni ès lassan visszatalàlnak a règiek is.
.Delin. 2019.10.08 06:18:33
@Raon: Sok a zaj a forumon az kètsegtelen, de magyar neten nem igazàn van fennt màshol ilyen mennyisègű RP tartalom (legalàbbis èn mèg nem làttam). A cikkek a napi bulvàr tèmajùakat leszàmìtva mèg mindig vàllalhatòak, azokat kàr lenne veszni hagyni. Lehet optimista vagyok, èn ezt a sok zajt az oldal evoluciòjànak tekintem. Csak kell egy ùj kertèsz, aki kigyomlàlja a gazt.
.Delin. 2019.10.28 02:27:47
@VT 135: Egyetèrtünk. Most megint őrjöng a fòrumon, vàrom mikor tilt ki. :)

Eddig nem vàgtam 100%ig, hogy Cs.A. es Alter ugyanaz a szemèly, volt olyan cikk, ahol felvàltva ìrt a 2 nickről a kommentszekciòban. A kis cseles. Azonban ìgy màr minden belső fusztraltsàgàt èrtem, ami bizonyos tèmàknàl mindig előjön.

Nekem szemèly szerint csak az a bajom, hogy egy olyan ember kezeli a legnagyobb magyar TRP tartalmat, aki hülyesègnek tartja.
                        Amikor a pasi bevall egy nyári félresiklást, a barátnő azonnal elhúz tőle és szakít vele. A friss ex nem érti, miért nem bocsátanak meg neki, hiszen csak alkalmi viszonyról volt szó. De Levélírónk akkor is ugyanígy reagált volna, ha azonnal bevallja, ráadásul azóta a másik…..
A sorozatrandizó Kényes téma 2019.10.13 21:50:02
Kényes téma következik. Egy alkalommal, az egyik társkeresőről randiztam Anitával. Még régimódiban nyomtam, kávé, mozi, majd harmadik randin hozzám mentünk. 174 magas, vékony, zöld szem, barna haj. Boltvezető volt egy ruhakereskedésben. Az első randin semmi nem történt, csak beszélgettünk, a…..
.Delin. 2019.10.21 00:24:09
@VT 135: A 4. pontnak van egy màsik oldala is. Nekem az a tapasztalatom, hogy ma a fèrfiak egy jelentős rèsze elvàrja, hogy egy nő 25 fölött független legyen, ne legyen teljesen èletkèptelen a csalàdja, vagy az aktuàlis partnere nèlkül. Ez nem zàrja ki, hogy pàrkapcsolatban kèsőbb együttműködő legyen, de a felnőttè vàlàsnak ma a nőknèl is rèsze, hogy önàllò keresete legyen, önàllòan kèpes legyen döntèseket hozni ès elintèzni dolgokat. Egy kiegyensùlyozott, magabiztos pasinak nem vonzò az olyan nő, aki alapjàraton nem tud magàval mit kezdeni.

A 2. pontban egyetèrtek veled. Ha egy fèrfi megtalàlja "A nőt", ahhoz teljesen màskènt viszonyul mint bàrkihez a környezetèben. Kifordulni nem fog önmagàbòl, nem vàltoznak meg az alaptulajdonsàgai, de èrezhető a megkülönböztetett szerepe a nőnek.
Helgát egy rögtönözött céges bulin ismertem meg. Nem nálunk dolgozott, csak mindenki vihetett havert, vagy barátnőt, vagy akárkit, mivel nem hivatalos céges rendezvény volt, csak páran kitalálták, hogy bulizzunk együtt. Helga az egyik marketinges lány baráti körével érkezett és mikor becsatlakoztam…..
A sorozatrandizó Aszinkron 2019.09.02 09:11:15
Nárcisz nevű hölgyeményt egy ismerkedős oldalon találtam, és a borok volt a beszélgetésünk alapja (mint oly sokszor). 25 éves, fekete haj, kék szemek, átlagos testalkat és az egyik képen, természetesen egy nárcisz volt. Most abba nem megyek bele, hogy mennyire ironikus, hogy egy Nárcisz nevű lány,…..
.Delin. 2019.09.16 21:49:48
@VT 135: Szerintem is van "jò" ès "rossz" alfa pàrkapcsolati szempontbòl. Nagyon leegyszerűsìtve az egyik alkalmas rà, a màsik nem. Szerinted mitől lesz alkalmas az egyik? Csak nem a meglèvő bèta tulajdonsàgaitòl?

A női oldal se egyszerű, de az egy màsik törtènet.
.Delin. 2019.09.17 06:35:40
@VT 135: Fèny/sötèt alfa kategòriàkat a jellemzőikkel valahol olvastad, vagy te talàltad ki? Ha van hozzà linked megköszönnèm, elsőre egèsz èrdekesen hangzik.
.Delin. 2019.09.18 03:21:12
@VT 135: Amit te fèny alfànak hìvsz, pàr helyen màr làttam leìrva, csak ott erős keretekkel rendelkező bètakènt emlìtettèk, aki egyesek szerint màr alfa (igazàbòl ìgyis-ùgyis felső 10-15%, ezen nem szoktak vitatkozni). Az ùj elem nàlad, hogy àltalàban nem tartjàk magasabb szintnek fèrfiak, ha egy ilyen szintű fèrfi önkènt ès dalolva egy nővel is megelègszik, ez màr-màr unikornis kategòria, inkàbb valami deviancia, mint èrettsèg. A fèny alfàkat nem lehet egy az egyben àtlag RP alapon vizsgálni, mivel màsok a motivàciòik es az elvàràsaik a nők felè, mint a többsègnek. Vannak közös pontok, de sokban eltèrnek.