Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szilárd Vitovszki

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Van egy legenda a magyar szinkronról. Azt beszélik, hogy Európában mi vagyunk a legjobbak ebben. Annyi azért biztos, hogy eme képzeletbeli, nemzetközi helyezésben van jó és rossz egyaránt. Hiszen közismert tény, hogy egy igazán eredményes nyelvtanulási eszközről mondunk le, ha úgy döntünk, a…..
Egészen nyugodtan leszögezhetjük, hogy a Light the Torch egy supergroup, tudniillik a tagok olyan históriával rendelkeznek, mint az All Shall Perish, Bleeding Through, Whitechapel vagy a Killswitch Engage. Érződik is a tapasztalat, szilárd kiforrottság a munkájukban, én meg nem győzök tapsikolni. ..
A veteránok érdemeit nem elvitatva, fenntartások nélkül kijelenthetjük, hogy az Archaic jelenleg a legnagyobb reménység a hazai thrash metalban. Gyorsan tegyük azonban hozzá, hogy ennek ellenére egy közel húszéves zenekarról van szó. Ez a bizonyos reménység státusz egyébként sem újkeletű dolog a…..
Szilárd Vitovszki 2022.03.15 10:46:58
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.crazylixx.comfacebook.com/crazylixx Napok óta kotlom ezen a recenzión; nem azért, mert a Danny Rexon énekes által vezényelt svéd retró sleaze/hajmetál banda muzsikája komoly megfejtést igényel. Egyszerű amerikai hard rock ez a '80-as évekből: korhű hangzással és…..
Szilárd Vitovszki 2021.11.19 04:54:52
@Kotta: Nagyon óckodva kezdtem el nézni a sorozatot, de aztán hamar beszippantott. Hamarosan itt az új évad is.
Kiadó:FrontiersHonlapok:www.eclipsemania.comfacebook.com/EclipseSweden Ha tudnék zenélni (gitározni, naná!), akkor valami olyasmi muzsikát tolnék, mint amilyet az Eclipse. Tököset-dallamosat. A heavy metal hajnalán nem volt ugyanis kérdés, hogy a riffekre megjegyezhető, ütős melódiákat kell…..
Semmi nem áll tőlem távolabb, mint Tartuffe nyílt színi dicsérete, de ami jár, az jár. Ezt a rovatot nagyon kitalálta, amivel nemcsak engem revitalizált, de Kotta is visszatért, úgyhogy vágjuk is le a hízott borjút és örvendezzünk! Mindkettőnk esetében az a helyzet állt elő, egymástól teljesen…..
Kiadó: Symmetric Records Honlap: www.warriorpath.bandcamp.com Megmondom őszintén, szinte könnyek szöktek a szemembe, mikor a számomra teljesen ismeretlen Warrior Path – micsoda true név! – zenészei között felfedeztem a jobb sorsra érdemes Daniel Heimant, akinek tulajdonképpen egyetlen…..
Valószínűleg felesleges mondanom, hogy ezen a blogon nagy becsben vannak a gitárhősök. Egy időben én is rá voltam kattanva az ilyen – gitárhősködős – albumokra. Van jó néhány a tarsolyban. A leggyakrabban, legszívesebben játszottak ezek közül: az első Malmsteen, a "Flying in a Blue Dream"…..
Nem nagyon vádolható azzal kedvenc stílusunk, hogy a "rockopera" műfaját mostohagyerekként kezelte volna, sőt inkább az ellenkezője fordult elő. A hard rock/heavy metal lényege szerint teátrális műfaj, voltaképpen az operával való összeházasítása meglehetősen logikus lépés. Ennek megfelelően a…..
Ha arra gondolunk, hogy közel negyven éves pályafutása alatt ez az amerikai banda összesen két lemezt adott ki hivatalosan, már sejthetjük, hogy nem jókor voltak jó helyen. Ebből a kettőből egy viszont egészen remek. Nem a zenei tudás, talentum hiánya volt tehát a sikertelenség oka…..
„Az egyiknek sikerül, a másiknak nem, a sors olykor nem tudja, mit akar. Az egyiknek kiderül, a Nap fénylik fenn, a másiknak nem jut, csak zivatar.” Ez a régi-régi keserédes Kalmár Pál dal jutott eszembe, ahogy elmerengtem az At Vance sikertelenségén. Húsz év távlatából már elég pontos diagnózist…..
Egy időben elég sokat utaztam nyugat-európai nagyvárosokba, meló miatt, ilyenkor mindig csekkoltam, el tudok-e csípni valami rockzenekart az egyik klubban. Ritkán jött össze, a főnökeim valahogy nem az aktuális turnédátumokhoz igazították a megbeszéléseket. Amilyen irányba halad a felvilágosult…..
A 2017-ben megalakult Texas állambeli thrash/power brigád, a Runescarred még tavaly jelentette meg szerzői kiadásban debütalbumát "The Distant Infinite" címmel. A korongot most újra kiadják hat újonnan rögzített akusztikus bónusznótával, ennek alkalmából pedig látványos animációs klipet kapott a…..