Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fonaktamas

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1898. Bécs. Sisi (vagy Sissy), azaz Wittelsbach Erzsébet  osztrák császárné (és nem mellesleg magyar és cseh királyné) temetési menete Bécsben. Luigi Lucheni olasz anarchista szúrta le Genfben..
fonaktamas 2019.12.03 14:35:01
@m.lena: engem is furdalt a kíváncsiság, azon a fotón vajon ki pukedlizhet (: II. Erzsébet biztosan nem, erre a Pathé archívumából taláni bizonyítékot egy évvel korábbról - www.youtube.com/watch?v=46l17LlB6-M
Slim Aarons művészi képei a felső tízezer tagjairól a világ nyugati feléből, a hatvanas-hetvenes évek időszakában...
fonaktamas 2016.12.16 10:19:33
@ZON: igen, és az ott éppen Lord Hesketh a saját V1000-esével :)
Ezt a levelet küldtem karácsony este fél tizenegykor a totalcaros levelezési listára. Következzék hát, röhögjenek rajtam önök is, velem együtt. Na mit gondoltok, meddig voltam a hígítóval, füsttel, festékekkel, kompresszorzajjal pokollá tett garázsban egy héten át minden…..
Az Árpád-hídra hajtottam fel épp, a buszsávból soroltam át a száguldó autók közé. Félig már lecsavartam a gázmarkolatot a kormányról, de nem bírta tovább a kezem, be kellett látnom: a Gulliver ennyit tud. A sebmérő mutatója ekkor a hetvenegyen táncolt. Még mindig közel…..
Tessék, van új a nap alatt! E csodás, 1985-ös Porsche 911 Carrera SS Targa tulajdonosa igazán rendhagyó módon vágott bele az autóeladásba. A 145 ezret futott 911-es minden bizonnyal jó vétel lehet 11 ezer fontos áron, ám a több tucat hirdetésből nem igazán lóg ki. Ezért megkérte…..
A nagy érdeklődésre való tekintettel gondoltam kirakom a többi képet is! :) Megagigaposzt.Előző rész. ..
fonaktamas 2011.03.31 13:41:04
@Zsoozsy: fortepan.hu-n vannak fenn a régi Budapest-ről készült képek (rá tudsz keresni városra -Budapest- és idővonalon is meg tudsz adni évszámot - pl. 1956) zseniális :)
  MÁSODIK RÉSZ  Forrás..
fonaktamas 2011.03.31 13:27:46
@belakis: fortepan.hu --- terjesszétek, sőt, akinek vannak régi képei, kontaktálódjon a fortepan üzemeltetőivel :) további szép napot!
A traktor mellett a régi plakátokat szerettem legjobban a zuffenhauseni Porsche múzeumban. Amíg a bütykös gumis, áramvonalas mezőgazdasági munkagépet alaposan körbejárhattuk, addig a gyönyörű grafikákat nem sokáig csodálhattuk: az idegenvezető pikk-pakk kiterelt minket a…..
fonaktamas 2011.03.08 21:43:43
@JustaLittleBit: vmelyik Four Tet szám (alias Kieran Hebden)
Steve McQueen már életében legendává vált. A vagány férfi, a sármos rosszfiú és a kitartó versenyző szerepek sokakat meggyőztek – ismertsége mellett sem vált soha hiteltelenné. Nem véletlen, hogy a Honda őt kérte föl, hogy a kisfilmnek is beillő reklámjában szerepeljen.…..
Önmegfélemlített olvasóink bátortalanul márkanév nélkül küldték el az alábbi hűtőajtócserélős sztorit. Ezzel gyakorlatilag lenullázták az esélyét, hogy segíteni tudjunk. Na de végül csak kicserélték a hűtő ajtaját, legalább működik, nem? Ezekhez nem kellene még…..
fonaktamas 2011.02.07 13:50:24
@YZ: :( már ott is? Olaszék is bravúrosak (nálunk Candy), viszont megértettem a kis hölgy kifogását, hogy asszongya "az olaszországi beszállító hibájából várhatunk az alkatrészre" ... uszkve 6 hetet! ezúton is grat.
Subba Double wholecar 5 perc alatt 2011.02.07 12:40:00
De hát pont ezért a precizitásért szeretjük a németeket! Pure Hate, Berlin's Finest!..
Ha valakinek most a Tankcsapda ugrott be, az felejtse is el egész nyugodtan, a feladatnak semmi köze nem lesz hozzá. Az égvilágon semmi. Itt most kemény munka lesz ám, meg kell dolgozni a koncért rendesen, nem csak úgy bajszot rajzolgatni a fehérnépnek: Egy korai kisautóblog posztban…..
Nem is olyan régen, ez év májusában vettem részt Hosszú barátommal első, 1/100-as ralimon. Először persze húztuk az orrunkat, mert milyen rali már az, ahol nem lehet rendesen csapatni és a helyezést javarészt a hülye fotocellák és a századmásodpercek döntik el? Aztán…..
Már-már hétköznapinak számít a sok tetovált motoros, de a Pilot Extrafine reklámjában mégis az újdonság erejével hat a sok kivarrt figura. A kampány titka az extra finom golyóstoll és a vidám sárga LEGO-emberek: ilyet még nem láttunk korábban.A kampányt a barcelonai Grey…..
Ágnes posztapokaliptikus állapotokkal szembesült Pécelen, ahol tegnap óta megint vízkorlátozás lépett életbe. A csapból alig szivárog valami, és fel kell jelenteni az illegálisan kertet locsoló szomszédokat. Ja, és a legjobb, hogy állítólag zacskós vizet fognak majd osztani.…..
Faragó Ricsi az egyetlen Port Elizabethben, aki készül a szombati bronzmérkőzésre. Még a büfések is csak a kedvéért nyitottak ki. ..
fonaktamas 2010.07.09 09:30:52
driftgarázs projekt:Z - csonkolás 2010.07.05 23:45:00
Szebben nem tudom megfogalmazni, darabolom az autót. Az eleje a lemezek alatt emlékeztetni is alig fog az eredetire és méretei tekintetében is komoly változtatásokat kell eszközölni. Miután megjöttek a szükséges SX darabok, máris elkezdtem a méretezést. Nem szokásom egyszerre…..
Kerékagy Zsákban gyerek 2010.06.30 15:34:00
Vagyis hogyan jut el az óvodába egy hajtipajtigyerek. ..
fonaktamas 2010.07.01 10:18:02
@Bárzongorista: ja, igaz. erre nem is gondoltam. viszont a szobai tekerés "fail" minősítést kapott volna ifj. Kürti-től, asszem (:
fonaktamas 2010.07.01 11:47:15
@regent123: "emlékeim szerint" .. tudni kellene. a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen mindig elsőbbséged van az autósokkal szemben. 21/7
fonaktamas 2010.07.01 12:33:41
On topic: kedves, nyugodt szakértő néni megmondja, mi tekinthető (mit tekint ő) helyesnek: www.videojug.com/interview/carrying-children-on-bicycles

"- Is it safe to carry a baby in a sling or backpack while riding a bicycle?

Riding a bike with one seat means one passenger. To ride a bicycle with a baby in a sling or a backpack is incredibly dangerous and should never be done under any circumstances. Often, in many states riding with a baby in a sling or backpack is against the law. I don't even think some states make it a law because they think any common sense would prevail and a parent would never put their child in a backpack or a sling and ride a bicycle with that child.

- What is the safest way to ride a bicycle with a child?

The safest way to ride a bicycle with a child is when that child is able to ride a bike safely with you on their own bike, with their own helmet on, under their own power. Now, they do make special attachments where the child can ride in tandem with you on a third wheel. It's a bar that connects to your seat post that extends out behind the back wheel, and the child is pedalling right along with you - has their own seat and their own handlebars. That weight is evenly distributed and it is a safe way to ride with your child. But the safest way to ride with your child is when they're old enough to ride under their own power - own seat, own handlebars, and own helmet."

A gyerekülés tényleg nem az igazi (személyes tapasztalat - a fiam ül benne, én hajtok), mert magasan van, terepen himbálóz (bár sikongatás megy ezerrel, tehát jóó), kanyarok érdekesek tudnak lenni.

Bár az, hogy a gyerkőc saját vasa és maga ura is tartogat meglepetéseket.

ide gyorsan le is írom még, amivel páran cinikusan összegeznék a paráim:
"Közlekedni veszélyes! Ezért inkább mindenki maradjon otthon, senki sehova semmivel!"
Az asztalom mellett két szatyrot kerülgetek. Az egyikben öt liter Repsol Moto 2T kétüteműhöz való olaj van, a másikban pedig egy láncspray meg valami Multiuso feliratú csoda, ami saccra a spanyolok WD40-je lehet. Szeretném odaadni valamelyik kedves olvasónknak, aki helyesen…..
fonaktamas 2010.06.02 16:14:55
14:15 Bendével az irodájában éppen a Hotel Daniaban készült videót nézzük, amikor Vályi Pista nevét írja ki a telefonom: Történelmi pillanat, a Ponty és a csapat megérkeztek Viszre. Öröm, eufória és könnyek. Margó, Karesz felesége pityereg a megkönnyebbültségtől, közben meg sem áll, mert gigantikus…..
Belsőség Friss! 2010.03.03 12:07:00
Felhívtam az imént Bendét, amolyan helyzetjelentés-jelleggel. Tőmondatokban kommunikáltunk, mivel meglehetősen instabil a térerő, ezért a mobilnet-kapcsolat is szakadozik, de küldtek pár fotót, amik Csikós posztjához lesznek berakva hamarosan. Karesz vezet, Csik posztot ír, három fok van, kellemes…..
Belsőség Egy év nirvana 2009.11.08 09:57:00
Eseménydús volt az elmúlt pár hónap a hátsókerekes, kocka Corollával. Karc nélkül megúszta a két hungaroringi és három-négy euroringi pályanapot, pár drift edzést, és néhány hétvégi szerpentinezést, de ez nem jelenti azt, hogy ne kellett volna gyakran szerelni. Nem romlott el…..