Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gaborbalk

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Június harmadik szombatja is tartogatott érdekességeket a közlekedésmániások számára - és kivételesen nem csak a villamosok rajongói örülhettek: A Hatszázaska egy szerethető egyke a budapesti trolik történetében: ő volt az első 200-as Ikarus - konkrétan egy szovjet exportra szánt 260-as* -,…..
gaborbalk 2022.06.28 12:35:44
@toto92: nemrég lett kész, ot volt a Hungária nyílt napon.
gaborbalk 2022.06.28 12:37:13
@gaborbalk: *+t
gaborbalk 2022.06.29 08:08:18
@Hamster: oh, pedig olvasom az oldalad...
Egy kedves olvasóm osztotta meg velem a carto.metro.free.fr weboldal létezését, ahol több tucat város metróhálózatát lehet térképen megtekinteni. A térképeket böngészve számos olyan technikai részletre bukkanhatunk, melyet sem utazás közben, sem a hagyományos térképeket bújva soha észre nem…..
gaborbalk 2020.04.14 20:26:12
Szia. Érdekes. Nagyon jó. En ezt ismerem: www.gleisplanweb.eu/ itt vannak sajat vaganyrajzok, es linkek is.
No, mostanában kicsit túlzásba vittem a vaskerekűeket, úgyhogy autózzunk, pontosabban garázsozzunk egyet! Ugyan Mercedeseztünk, Ferrariztunk, mindenféléztünk már onnan az elmúlt hónapokban, azért még maradjunk egy kicsit a régi és/vagy drága kocsik berlini gyülekezőhelyén, a Classic Remise-ben! (Ha…..
gaborbalk 2019.09.06 07:19:37
Gyerekkoromban Kamaraerdőbe jövet/menet a 87-es buszon vagy a kocsiban ülve mindig abban reménykedtem, hogy egyszer tilosra vált az a lámpa (azt hiszem, fedezőjelző kivitelű volt, nem háromlencsés, de lehet, hogy tévedek), mely a Kőérberki útnak azon a szakaszán állt, ami kb. 60-70 méterre haladt el…..
Tavaly tavasszal Thomas a laprugós szerzőtárssal részben egyszerre, részben külön-külön jutottunk arra az elhatározásra, hogy nekünk feltétlenül el kell jutnunk a Baltikumba. Ahogy a témáról beszélgettünk, egyre jobban körvonalazódtak a dolgok, de ugyanakkor az is, hogy…..
Nemrég bemutattam a "Saale-parti dómvárost", megemlékeztem híres-nevezetes orgonájáról is, most lássuk Naumburg közlekedésbarátok közt legismertebb attrakcióját, a villamost: Az üzem gyökerei a XIX. század második feléig nyúlnak vissza: a város polgársága gyorsan és megerőltetés nélkül szeretett…..
A múltkor a Fővám tér kapcsán mutattam ezt a régebbi képet a Közraktárak épületegyüttesének északi homlokzatáról:   Akkor elgondolkoztam azon, vajon csináltam-e fotót az én életemben mindig romnak tűnő épületről. Kicsit utánaturkáltam... és persze csináltam: Mi…..
gaborbalk 2014.04.28 18:54:47
@monddazigazatmar: igen, én is sokat voltam ott, bár a nevére nem emlékszem. De ott volt egy másik hely is, a Duna parton. Annak sem emlékszem a nevére... Bakker öregszem :-D Üdv! Gábor
A BKV a 405-ös felújítási programjának keretein belül 10 nappal ezelőtt, a Kelenföldi Autóbuszgarázs nyílt napján mutatta be a világoskék, Volvo-lámpafészkekkel ellátott, elég furcsa eredményt. Azonban közelebbről szemlélve az eseményeket, még az is lehet, hogy jól…..
Gyerekkoromban imádtam a Deák téri aluljáróból nyíló "kisföldalatti múzeumot", de ma már annyira körbeépítették pékséggel-miegymással a bejáratát, hogy szerintem sokan nem is tudják, hogy ott van. Egy gyerek számára rettentő izgalmasan hangzott, hogy azért olyan keskeny…..
Jómúltkorjában mutattam képet a Baross téri régi aluljáró falán egykor látható villamos piktogramról, azt találgatva, vajon valaki megmentette-e. Nos, nemrég találtam egy képet a tér feltúrása közben készítettek közt, ami alapján úgy tűnik, nem: Félreértés ne essék,…..
gaborbalk 2014.04.11 19:34:47
@18 316: Szia. Talán a Nagyvárad tér lehet, nem? Máshol a vonalon nem nagyon tudok elképelni ilyen fás helyet. Üdv! Gábor
Nagyon északnak és keletnek elindulva sokféle tömegközlekedési érdekességre bukkanhatunk – ezt láthattuk egy héttel ezelőtt. A kisvasutak és a gőzmozdonyok terén azonban az oroszok nem szolgálnak túl könnyen megközelíthető, illetve gyakran, nagy számban rendelkezésre álló…..
Annak idején az "elveszett sínek" témakörének feldolgozása közben más elveszett dolgok is útba estek - például mozik. Különösebb feneket nem akarok ennek a három képnek keríteni, mert a bezárt moziknak is megvannak a szakértői, akik biztosan többet tudnának mondani a témáról, de hátha másban is…..
Az Estació Intermodal de Palma Mallorca fővárosának, Palmanak busz-metró-vonat állomása. Kialakítása, integrált közlekedési funkciói miatt úgy gondoltam, megérdemel egy saját posztot itt a blogomban, sok-sok fényképpel. Lent a föld alatt a vonat- és metróállomáson Az…..
gaborbalk 2014.02.03 18:39:16
@Balogh Zsolt: Szia. Megírtam, aztán elolvastam a következő posztot. :-) Igen, így tényleg jobb, mintha az is a föld alá érkezne. Nagyon jók a posztjaid. Kösz!
vonatmagazin Három határ 2013.09.10 10:50:13
Valamikor réges-régen már meglátogattam a Csehország északi részén üzemelő Tanvald – Harrachov fogaskerekű vaspályát, azonban akkor éppen videós korszakomat éltem, ezért fotóm nem volt erről a gyönyörű természeti környezetben kanyargó, érdekes vasútról. Emlékem viszont…..
gaborbalk 2013.09.15 17:44:40
Ahogy a korábbi cikkemben is írtam, a Szlovén nyaralásunk második napjának reggelén elindultunk Ljubljanából Koperbe, hogy onnan egy rövid buszozással eljussunk Portorozba és az Adriai-tengerhez. Koperbe természetesen vonattal mentünk. Két SŽ 363 sorozatú villamosmozdony érkezik…..
2010 végén felkapták a fejüket az új villamosok gyártása iránt érdeklődők. A Helsinkiben kiírt villamostendert ugyanis a helyi finn Transtech cég nyerte, olyan villamosgyártásban nemzetközi szinten jelzett cégeket maga mögé utasítva, mint a Bombardier, a CAF, a Skoda, vagy a…..
gaborbalk 2013.06.17 19:17:10
Rákosszentmihályt ma csak a körvasút érinti, egy menetrend szerinti forgalomban nem használt állomás erejéig, de száz évvel ezelőtt még igazi sínparadicsom volt ez a kertváros: Sashalom felől 1911 óta a HÉV hurokvágánya tárta fel utcáit, 1913-tól pedig áthaladt rajta a Keleti…..
Az M0 autóút legterheltebb déli szakaszát több szakaszra osztva 2x3 sávos autópályává fejlesztik. Az első ütem, az M7-es és az M6-os autópályák között 2012. augusztusában került átadásra. A második szakasz, az M6-os autópálya és az 51-es út között bővül. A harmadik…..
Zoon Politikon Kis magyar nácizmus 2012.06.15 20:34:00
Szokás mondani, hogy a magyar politika, és rajta keresztül a magyar társadalom végletekig megosztott, kompromisszumképtelen. Szokás hiányolni az alapvető értékek feletti konszenzust, hogy például nincs egységes történelem-, és társadalomszemléletünk, magyarságtudatunk.…..
Omnibusz Új Ikarusa lesz a BKV-nak 2012.05.29 23:00:00
Több mint hat éve már, hogy az utolsó ötven új Volvo 7700A-t forgalomba állította a főváros közlekedési vállalata. Néhány nap múlva ismét új autóbuszt vehetnek birtokukba az utasok.A kocsi valójában nem teljesen új, hiszen 2010-ben készült és már kétszer is járt a…..
gaborbalk 2012.05.30 18:14:44
@Dunstan: az már baj ha ez a hír, ennyit vált ki belőled... (ja,bocs,ja,,,,,)
Subba Láláláláláláláááá 2012.01.23 00:40:00
Ezt így hogy? Lálálálálláálláállálááááá!..
gaborbalk 2012.01.25 18:47:30
Járműgyártás volt, van és lesz a Szegedi Közlekedési Társaságnál, legutóbb fél tucat Mercedes Citaro autóbuszból készítettek trolit – mert így olcsóbb, s adott a megbízható műszaki háttér is. Járműgyártás volt, van és lesz a Szegedi Közlekedési Társaságnál,…..