Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baka

0 bejegyzést írt és 199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legalábbis David Miscavige szerint...Újabb részletek abból a magazinból, amely hírül adta Dobos János kitüntetését az OPNI bezárásáért.BemelegítésA címlap: Az ünnepség, grandiózus díszletek között Miscavige:Bevezetőként Hubbard ráteszi a kezét a bolygóra:Mellékelve…..
baka 2010.12.28 02:06:04
Találtam egy számomra érdekes dolgot a Wikipedia-ban, hátha nektek is az:

hu.wikipedia.org/wiki/L._Ron_Hubbard

"1994-ben posztumusz irodalmi Ig Nobel-díjat kapott Dianetika című könyvéért, az indoklás szerint a munka „rendkívül hasznos mű az egész emberiség számára, de neki mindenképpen”.

Hiába no, mindig van új a nap alatt(legalábbis nekem)!
A Hír TV és a Magyar Nemzet is foglalkozott Dobos "OPNI-bezárató" János kitüntetésével.  Magyar NemzetSzcientológiai érem az OPNI bezárásáért?2010. december 18. 06:00 Magyar Nemzet A Nemzetközi Szcientológiai Egyház legmagasabb kitüntetésével, a…..
baka 2010.12.20 13:21:40
@Dr. A. Nordenholz:

""Az elnyomó személyiség jellemvonásai:
Nagy általánosságokban beszél" - Szkí Etika könyv
Mint pl.: a pszichiáterek?"

Ez nagyon jó, köszi!
A befolyásolás 4 fő területe Forrás: Steve Hassan: Releasing the Bonds: Empowering People to Think for Themselves, 2. fejezet A káros manipuláció onnan ismerszik meg, hogy célja a függőség kialakítása a szekta/csoport felé, valamint az, hogy engedelmességre kondicionálja az…..
baka 2010.12.01 14:56:53
@exscn:
"A hit szó a nyugati társadalmakban a különféle szekták tevékenységeinek köszönhetően sajnos elég erősen eltorzult és inkább a vakhit jelentésárnyalatát vette át.

Valódi hit nélkül az ember nem igazán tudna soha előrelépni. "

Teljesen igazad van, én is ugyanazt írtam az előbb.
baka 2010.12.20 13:14:08
@Ammónia73:
"Na de tényleg Baka!
...szerintem meg most Neked kellene kicsit eltávolodnod az önsegítő ezo könyvektől, mert ez már nagyon beütött Nálad. És annyira akarsz segíteni, hogy már olyan dolgokat is belenyomsz az emberbe, amik meg nincsenek is. (lásd amiket Nekem írtál föntebb)"

Csak a tisztánlátás kedvéért!
AKAR A FENE SEGÍTENI! Mert az AKARÁSNAK nem sok eredménye van.

Maximum SZERETNÉK, vagy SZERETTEM VOLNA segíteni Neked és bárkinek, aki valamit hasznosnak érez abból, amit leírtam.

Ez az ÉN utam volt, az ELFOGADÁS megértéséhez, ezt írtam le, hátha másnak is segít!
DE TERMÉSZETESEN NEM KÖTELEZŐ E SZERINT GONDOLKODNI!

Azt veszel ki az én utamból magadnak, ami jól esik. Ha úgy gondolod, kidobhatod az egészet az ablakon. Ez esetben valószínűleg neked más
az utad.

"Egyébként amikor írtad az első bejegyzésed a változásokról és szemléletváltásodról, rögtön gondoltam, hogy efféle olvasmányok lehetnek a háttérben...:)...ezeket eleve úgy írják meg, hogy "nagy hatással" legyenek az emberre...:)
Nem mondom, hogy ez nem jó. :)
Sok mindenre jó és hasznos...amint azt Te is tapasztalod. :)"

Nekem a bátyámmal való kibékülést hozta, és úgy gondolom, hogy ez jóval több, mintha csupán "nagy hatással lenne rám valami". A felajánlásodat pedig köszönöm (elküldesz nekem ezos írásokat, ha kérem), de egyenlőre úgy érzem nincs szükségem több ilyen jellegű könyvre (mondjuk a következő fél évben), mert az eddigiekkel elértem azt, amit szerettem volna.

"Jó a pozitív gondolkodás, de ha túlzásba viszi az ember, az is lehet káros. "

Ebben teljesen egyetértek Veled. Azt gondolom, hogy igazad van abban, hogy kicsit eltúlzottak voltak a kommentjeim, de nem a tartalmát illetően (azt most is ugyanúgy gondolom), hanem az érzelmi töltést illetően.

Az történt ugyanis, hogy aznap reggel békültem ki a bátyámmal, és ennek hatása alatti eufórikus örömben írtam meg a fenti kommenteket.
Ez "verhette ki nálad a biztosítékot" talán.

De ettől függetlenül most "lenyugodva" is tartalmilag ugyanazt tudnám mondani, mert amire korábban rájöttem, az nem változott.

Bárhogy is alakul az életed, szívből kívánom, hogy alakuljon úgy minden, ahogy Neked a legjobb!

Kellemes Ünnepeket: Baka
Nekem és a szcientológia többi ellenzője számára rossz, az egyháznak jó hír: pert nyert a Szcientológia Egyház két volt munkatársa ellen. Források:St. Petersburg Times, FloridaThe ExaminerMarc és Claire Headley 2009 januárjában perelte be a Nemzetközi Szcientológia Egyházat…..
baka 2010.08.10 08:33:05
@kalman:
Azért ez szerintem nem így van, mert nem "saját magukat sanyargatják", hanem egymást. Ez szerintem óriási különbség.
Ugyanolyan különbség, hogy ha valaki megpróbálja magát megölni azt orvoshoz küldik, de aki megpróbál mást megölni, azt elítélik.
Ez esetben mindenki érzi a különbséget, akkor a Sea Org kérdésben miért nem?

Azért, mert lemondtak egy "nemhivatalos többezer éves szerződéssel" az alapvető emberi jogaikról?
Ez nem lehet érv egyetlen bíróságon sem!!!!
Itt a legújabb körlevél egy most hétvégi rendezvényről (az egyház luxus óceánjárója, a Freewinds vízrebocsátásának évfordulóját ünneplik 4 db különálló rövid rendezvény keretében).Az első mondat már komolytalanná teszi, az eredeti tervek szerint már 1972-re Clear…..
baka 2010.07.24 20:36:21
@anyós:

Kezdheted a Fidesz-tagság regisztrációdat, legalábbis nagyon remélem. Az alábbi oldalak (többek között) szerintem nagyon reménykeltőek. És most az erejük (2/3-ad) is megvan hozzá.

www.origo.hu/itthon/20010103azorszaggyules.html

epa.oszk.hu/00800/00804/00191/34457.html
Rémálom blog Ébredés 2009.04.10 19:19:00
Kaptunk anyóstól egy jó hírt, kiteszem ide, hogy ne tűnjön el a kommentek tengerében. Ha figyelemmel kísértétek az eseményeket, tudjátok, miről van szó, ha nem, kérlek olvassátok el az előző bejegyzést. Zsuzsának kitartást, sok sikert és boldogságot kívánok! Már csak azt…..
baka 2010.07.13 00:54:50
@umsi:
Szerintem Neked óriási szerencséd volt azzal, hogy Te "csak" egy szci cégnél vettél részt un. "felsőbb utasításra" a tanfolyamokon, így eleve egy bizonyos távolsággal kezelted azokat, hiszen nem Te akartad. Így könnyebb kiszállni, "csak" az adott céget kell otthagyni.
Persze az is szerencse volt, hogy - mint írtad- sokat voltál vidéken.

Azt gondolom, hogy aki saját magától keresi meg őket, mert valamilyen problémájában segítséget kér, annak sokkal könnyebb belekeveredni és nehezebben is szabadul.
baka 2010.07.13 08:30:49
@anyós:
Az előzőhöz még annyit, hogy azt kellene elsősorban megmondani a lányodnak, hogy amíg anyagilag a Te segítségedre szorulnak a gyerekekkel, addig igenis van jogod beleszólni az életébe.
baka 2010.07.13 18:36:13
@béla 23:
Ksw1, a szcientológia legalapvetőbb irányelve, célja a szcientológia működésben tartása. Minden tanfolyam előtt és után (talán csak az un. bevezető tanfolyamokon nem, nehogy megijedjen és elszaladjon a leendő tag gondolom) kötelezően el kell olvasniuk ezt.
Ha még nem találkoztál ezzel, akkor tanácsolom, hogy olvasás előtt vegyél egy nagy levegőt, készíts magadnak előre hideg borogatást, meg egy bokszzsákot, amin az olvasás után levezetheted a dühödet.

objektivszcn.blog.hu/2008/05/05/a_szcientologia_legalapvetobb_iranyelve
Ez az email landolt egyik barátomnál:   CSAK KEDD ÉJFÉLIG! Valami, amin tudsz gondolkodni kedd estig. Arról szól, hogy ha jövő héten okosan döntesz, és érdekel a változás, akkor nagyon-nagyon jól járhatsz. Az ajánlatom a következő: Két programom indul hamarosan: 1. JEDI…..
baka 2010.07.13 01:06:46
@Janovszki Zsolt:

Ej, ej nem ez a lényeg! Hát LRH életében (legalábbis fiatalkorában) még nem volt internet. :)

Különben szerencsére pont ez lesz a vesztük, hogy ma már van! Remélem, hogy hamarosan.
Ezt írta a blogjában:Hosszas huzavonát követően ítéletet hirdetett a Pest Megyei Bíróság. Az ÁNTSZ (Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat) volt az alperes. A Dr. Lenkei Vitamin - mint felperes - kezdeményezte a bírósági eljárást....2008. decemberében, majd ezt…..
baka 2010.06.13 22:46:58
@Plejádok:
"A kilépettek helyére mindig van új belépő, többnyire, és szerintem a létszám így nemigen változik."

Bocs a kérdésért, nem cikizésnek szánom, de tényleg nem, csak szeretnélek egy kicsit elgondolkodtatni!
Te el szoktad olvasni (át szoktad gondolni), amit leírsz?
Kérlek gondolj csak bele, hogy még Te is (aki a szcit nagyon hasznosnak tartod)azt gondolod, hogy a szcit követők létszáma nemigen változik. Mit is jelent pontosan ez?

Hát azt, hogy akik belépnek azok egy idő után (kinél hamarabb, kinél később jön el ez a pillanat) rájönnek, hogy számukra már nem hasznos a szci és kilépnek. Tehát nem egyszerűen azt mondják, hogy "bár katolikus vagyok, de mostantól már nem járok templomba", hanem egyenesen megtagadják a vallásukat, már nem vallják tovább szcinek magukat.
Vagyis rövidebb-hosszabb idő után rájönnek, hogy becsapták őket, nem kapták (nem kapják) meg azt a szcitől, amit vártak (várnak) tőle.

Tehát a szci nem nyújtja azt a hívei számára, amit várnak tőle, hiszen ellenkező esetben növekednie kellene a létszámnak, nem stagnálnia.

Az pedig, hogy szerinted csak stagnál a szci létszám, az egyértelmű tudatalatti (még nem tudatosult) beismerésed annak, hogy szerinted sem működik a szcientológia, legalábbis nem mindenkinek, hiszen ellenkező esetben (ha elhinnéd azt, hogy működik), akkor azt kellene gondolnod, hogy folyamatosan nő a létszám.

És bár tudatalatt elismered, hogy a szcientológiával valami nem teljesen oké, ezzel a sejtéseddel még nem vagy képes szembenézni, mert akkor azzal is szembe kéne esetleg nézned, hogy a szci létszám nem hogy nem nő, sem nem stagnál, hanem csökken. Ez pedig azt jelentené számodra, hogy feleslegesen pazaroltad az idődet, pénzedet valamire, ami nem oldja meg a gondjaidat.

Ez a kognitív disszonancia jelensége, hogy az ember az utolsókig hajlamos ragaszkodni (főleg ellenszélben, ha túl sokan mondják neki, hogy nem jó irányba megy) egy rossz döntéséhez, még akkor is, ha tudatalatt már ő maga is sejti az igazat.
Néha nagyon nehéz belátni, hogy tévedtünk. Minél nagyobbat tévedünk, annál nehezebb.
baka 2010.06.13 23:06:54
@Plejádok:
"Kár hogy kevés ilyen OT szaladgál közöttünk."

Vajon miért? Mert kevesen vannak olyan szellemi alappal megáldva, hogy a képzéssel OT-k legyenek?
Akkor, a többségnek nem nyújtja a hőn áhított szellemi szabadságot a szcientológia, csak a pénzüket veszi el.

Vagy azért, mert kevesen vannak olyan anyagi alappal megáldva, hogy a képzéssel OT-k legyenek (ismerve az OT-vé válás irgalmatlan hosszú tanfolyamlistáját, és több (tíz-)milliós végszámláját)?
Az eredmény ugyanaz.
A Freedom-magazint az egyház alapította arra a célra, hogy egy függetlennek látszó forrásban jelentesse meg az "ellenségeit" lejárató cikkeket.A legújabb kiadás a CNN-el és Anderson Cooper-rel foglalkozik. Elolvastam a cikkeket, és megnéztem a videókat. Akik szintén…..
baka 2010.05.28 15:25:46
@exscn:
"Persze, hasznosak ezek a "felfedezések" annak, aki mögött nem volt normális szülői háttér."

Az lehet, hogy valakinek nincs megfelelő szülői háttere, de nincs a környezetében egy tanár sem, aki ez esetben megtanítaná tanulni azt, aki nem tud?

Én azt gondolom, hogy nem a megfelelő módszer hiányzik, csupán a tömeges oktatás, a nagy létszám miatt nem tudnak a tanárok egy-egy nehezebb esettel komolyabban, többet foglalkozni.
Vagyis nem egy "újnak mondott" módszert kellene bevezettetni, hanem kiscsoportos osztályokat létrehozni, mondjuk 15 max. 20 fő.
baka 2010.05.28 20:36:39
@exscn:
"Mikor én jártam iskolába, a gyengébb képességű tanulókat külön osztályba tették minden évfolyamon, így nem hátráltatták a többieket."

Ezzel egyet tudok érteni, hiszen akik nagyon le vannak maradva a többiektől, azok vagy még jobban lemaradnak, vagy hátráltatják a többséget, de nem feltétlenül ez lehet az egyetlen módszer.
Több lehetőség is van arra, hogy a gyengébben teljesítő gyerekeket is tanulásra bírják.

Például Angliában használják a tanulópárok módszerét, aminek a lényege, hogy minden tanuló mellé rendelnek egy párt, és egymást tanítják, segítik a tananyag megértésében. Vagy a tanulócsoportos megoldás, hogy 4-5 gyerek ül körbe egy asztalt, és van mondjuk 4 asztal a teremben és mindegyik asztal külön feladatot kap.

Szerintem alapvetően meg kellene egyénileg vizsgálni, hogy ki miért nem képes teljesíteni.

Tényleg az átlagnál nehezebb felfogású, vagy csak elakadt az anyagban valahol.

Nehezebb kérdés a deviáns viselkedés. Ezt nehezebb kezelni, mert ilyen esetben a rossz tanuláshoz rossz viselkedés is társul.
De ezeket szerintem a pedagógusok pontosan tudják, ill. tudnák kezelni, csak a nagy létszám miatt nincs rá lehetőségük.
Még a legrosszabb gyerek sem mindig rossz.
Meg kellene találni, hogy mi köti le.
Ez nagyon nehéz és nagy odafigyelést igényel, főleg az olyan esetekben, amikor a szülői odafigyelés teljesen hiányzik.
baka 2010.05.28 22:37:16
@exscn:
"Szóval a szcientológus tanulási tech nekem olyannak tűnik, mintha mondjuk odamennék egy autószerelőhöz, hogy most aztán megvan a tuti megoldás az összes problémájára és adnék neki egy kombinált fogót."

Ez nagyon jó, ez nagyon tetszik. :)
Nagyon jól példázza szerintem a lényeget, vagyis azt, hogy a tanulási nehézségek megoldásának csupán egy kis része az, hogy "meg kell érteni" a szöveget ahhoz, hogy meg tudjuk tanulni. Arról nem is beszélve, hogy ez a többség számára (főleg a tanárok számára) triviális dolog.
AnonViktornak köszönhetően elkészült a szcientológia-témájú német TV-film magyar feliratos változata.Az eredeti címe: Bis nichts mehr bleibt (IMDB, Wikipedia)Letölthető itt:Mire semmi sem marad - angol feliratos verzió 9 részben, mkv (kb 1 GB)magyar felirat a 9 részhez…..
baka 2010.04.28 14:17:34
@Translator +X+:
"Na aki nem tesz elérhetővé szótárt, annak a hétkötetes értelmezőt dugnám fel, akkora elnyomó"

Szerintem ebben egyetértünk, és ezért újra csak felmerül bennem a szándékosság (vagy a hülyeség, butaság) gyanúja LRH-val kapcsolatban.

Hiszen ha inkább a felsőbb szintek kidolgozására fordította LRH az időt ahelyett, hogy egy szótárt csináljon az alsóbb szintek könnyebb megértéséhez, és igy a szci céljának (clear bolygó) eléréséhez, akkor vagy nagyon buta és megalomániás volt, mert azt hitte, hogy az fontosabb, vagy tudatosan csinálta.
Ez esetben azonban szemét volt, mert tudatosan gyártott egy olyan gépezetet, módszert (egyházat), ami benntartja a szciben az embereket.
Tudatosan épített ez esetben arra ugyanis, hogy a személyes kontaktus (kérdezz meg valakit a tanfolyamon, ha nem tudsz valamit) elengedhetetlen legyen az egyházon belüli fejlődéshez (a "hídon haladáshoz").

Egyik változat sem túl követendő.
baka 2010.04.28 14:32:22
@exscn:
"Az elméletben még minden szép és jó, de a gyakorlat egyre durvábban cáfol rá erre.

Az egész olyasmi, mint Marx és Engels szép, idealizált kommunista világa, majd a gyakorlati alkalmazás Sztálin diktatúrájában. "

Ez érdekes, amit írsz, mert az egyik ismerősöm állapította meg korábban, hogy szerinte, a szci az az amerikai kommunizmus!

Szerinte LRH-ra hathatott a "Tőke", ez adhatta az ideológiai alapot a nemzetközi terjeszkedéshez, az emberek megvezetésének, irányíthatóságának tudatos használatával.

Különben szerinted hol lehet a hiba az elmélet és a gyakorlat közti óriási különbségnek?

Talán az, hogy válogatás nélkül nem jó mindenkinek sem a szci, sem a kommunizmus, mert ha olyan (egyszerűbb) ember próbálja követni az elveket, akit nem gondolkodik közben (mert alapból nem egy gondolkodó fajta), azokból lesznek az egyház "hajcsárai" illetve a kommunizmus "ávósai".

Nem tudom. Szerinted?
baka 2010.05.01 10:27:19
@kalman:
Nem hiszem, hogy tomlov lenne az a bizonyos Nagy Tamás, pedig nagyon örülnék neki, mert az azt jelentené, hogy Magyarországon is kezdenek esznélni magas szci szinteken is az emberek.
Azért gondolom, hogy nem ő az, mert tomlov azt írja magáról, hogy 1996-ban olvasta a Dianetikát, ellentétben a másik Nagy Tamással, aki az IWIW-en azt írja, hogy:

"A Szcientológiával 1986-ban ismerkedtem meg Svájcban egy turista úton. Megvettem és elolvastam németül a Dianetika: A mentális egészség modern tudománya című könyvet.
1989-ben egy teljesen új utat kezdtem, és azóta időm nagyrészét a Szcientológia megismerésének és terjesztésének szentelem."

Szóval szerintem nem ő, persze ettől még nagyon sajnálom tomlovot a vele történtek miatt.
Felkerült, kilenc 10 perces szeletben, egyelőre angol felirattal. Ez az első szelet linkje, innen elérhető a többi is:http://www.youtube.com/watch?v=0HlG2zZ-B2EItt külön letölthető a felirat is (a neten keringő 1 GB-os .mkv…..
baka 2010.04.24 12:21:11
@keng: "Jaj mennyit tudnék mesélni, olyan drámákról hogy ez a story ahhoz képest nyusziful...."

Mesélj, Keng, mesélj! Milyen sztorik? Szci történetek?
Vagy az, hogy minden nap történnek ilyen és még szerinted ennél durvább történetek, az akkor azt is jelenti, hogy ne tegyünk ellene semmit, és minden maradjon továbbra is így?

Tudod:"Gyávák lesznek azokból, kik csendben maradásukkal vétkeznek, amikor tiltakozniuk kellene. (Abraham Lincoln)"

"Én nem könnyeztem hanem nevettem ezen a sztorin."

Csak nem kínodban nevettél? Kínodban, tehetetlenségedben, mert volt Sea Org tagként pontosan tudod, hogy ez csak a jéghegy csúcsa, amit ez a film bemutat?

Ha így van, és tényleg a keserűség beszél belőled, akkor ismét csak azt tudom mondani, hogy gyerünk mesélj!! Mit láttál?
Mondd el, hogy mások ne járhassanak ugyanígy!!!!!
MTI-hír, HVG-ről átvéve. Szélsőségesnek minősítette egy orosz bíróság Ron Hubbard, a szcientológia egyház alapítója több írását, amelyeket így betiltanak Oroszországban - jelentette be szerdán a legfőbb ügyészség Moszkvában. A Hanti-Manszi Autonóm Terület…..
Figyelem! Politikai témájú bejegyzés következik.A félreértések elkerülése végett:- nem az LMP-t kívánom támadni vagy lejáratni- nem nevezem szcientológuspártnak, mert nem az- a bejegyzés célja, hogy a LMP és a szcientológia kapcsolatát tisztázza, mivel többen kérdezték…..
baka 2010.04.14 15:17:19
index.hu/belfold/2010/valasztas/az_lmp_el_sem_hiszi/

És ehhez mit szóltok?
Szerintetek normális egy politikai rendezvényen, ha nincs semmi szci kötődése, hogy azt kiabálják, hogy "statív, statív"?
baka 2010.04.14 15:37:53
@drótostót:
Hát most ezzel egyet kell, hogy értsek. Tényleg hülye voltam, bocsi mindenkitől. Azt gondoltam, hogy valamelyik szci kiabálta be ezt, mert jól teljesített az LMP, vagyis hogy felfelé ívelt a statisztikája. Ívelő statisztika = statív.
Tényleg bocsi, mostmár én is nevetek, csak éppen magamon. :)

regression: A szcik mániája ugyanis a statisztika figyelése.
baka 2010.04.15 23:20:46
@szorokin:

Egyelőre csak kettő, de talán van több is, ha a google-n keresed.

objektivszcn.blog.hu/2009/04/09/ezt_most_nem_ertem_1

objektivszcn.blog.hu/2008/11/13/ujabb_behozovonal
 Ezt írták az MTI-hez eljutatott közleményben:2010. március 17., 17:24TÉNYŐI GYILKOSSÁG - MEGINT PSZICHIÁTRIAI KEZELÉS ELŐZTE MEG A TRAGÉDIÁT    Budapest, 2010. március 17., szerda (OS) - A PSZICHIÁTEREK FELELŐSSÉGÉT MOST SEM VIZSGÁLJÁK?Brutális…..
baka 2010.03.28 12:10:29
@exscn:
Miért lenne ez paradoxon szerinted? Én, bár nem vagyok egyik pszi sem (pszichológus, pszichiáter), de én úgy értelmezem ezt a mondatot, hogy úgy vették észre sz orvosok, hogy a kezelések következtében a tünetek javultak, vagyis javult a betegek állapota. Ezzel egyidőben pedig az agy egyik területében aktivitáscsökkenést figyeltek meg.

Nekem ez ajt jelentette, hogy az orvosok így rájöttek arra, hogy a vizsgált tüneteket az agy egyik területének túlzott működése okozta, amin a kezelés javított.
Utánanéztem Lenkei doktor gazdasági tevékenységeinek a nyilvánosan hozzáférhető cégadatokból. Meglepő dolgokra derült fény. A legfurcsább talán az, hogy Lenkei úr 2009. tavaszán minden tulajdonrészétől megszabadult, és gyakorlatilag sem a könyveit kiadó cégben, sem…..
baka 2010.03.25 22:24:00
@PKD:
"Miért gondolod, hogy olyanná kell válni vagy olyanná fogsz válni? Én a magam részéről azért szeretnék eljutni az OT szintekig, mert úgy gondolom, hogy ezzel méginkább önmagam lehetek. Pont, hogy nem olyanná válok, mint valaki más, hanem levetek mindent, ami nem én vagyok."

Ha jól emlékszem, akkor Te nem vettél még részt szci tanfolyamon, vagy csak egy-kettőn. Eddig inkább csak az anyagok olvasásával képezted magad.
Remélem, hogy abban nincs köztünk véleménykülönbség, hogy az OT-szintek elsajátításához nem úszod meg a különböző tanfolyamokra járást.

Csak kéretlen jótanácsként mondom, hogy nagyon vigyázz magadra a tanfolyamokon. Bár egyre inkább önmagad szeretnél lenni, ahogy írod, már most, a tanfolyamok nélkül is néha elveszted önmagadat. Itt az alábbi Tőleg idézett szövegrészletekre gondolok:

"rengeteg felismerése támadhat..."
".. most fogok realitásba kerülni a többiekkel."

Azért írom ezt, mert szerintem ha valaki önmaga, akkor képes a saját szavaival is megfogalmazni a mondandóját anélkül, hogy szciül beszélne, hacsak nem különlegesen fontos valamiért a szci nyelvezet használata.
Az idézett részeknél pedig semmi sem indokolta ezt.
baka 2010.03.26 22:20:20
@PKD:
"A „realitásba kerülés”, illetve „felismerés” kifejezések értelmezése neki szerintem nem okozott gondot. Gondolkodhattam volna más szón, vagy félmondaton, de ezek mellett döntöttem."

Nekem sem okozott gondot az értelmezése, nem ez volt a hozzászólásom lényege.

Megpróbálom újra:
"Te is magyarul írsz most nekem. Miért? Mert mind a ketten ismerjük a nyelvet és így könnyebb a kommunikáció, mint mondjuk kínaiul, amit én nem beszélek (és nem írok)."

Te magad írod le a lényeget!
A magyar és a kínai két külön nyelv!!
A magyar és a szci nyelvet nem tekinthetjük külön nyelvnek, hiszen nem egy folyamatos fejlődés által kialakult külön nyelvről van szó.
Az, hogy a szci és a nem szci nyelv között különbségek vannak (ami nem szabadna, hogy legyen), az véleményem szerint csupán annak az eredménye, hogy LRH nem fordított túl sok figyelmet a "műfordításokra", vagyis az eredeti angol anyagokat, szavakat sokszor szó szerint fordították, nehogy a fordítás közben megváltozzon a szöveg lényege. Sajnos közben azonban nem vették észre (vagy nem érdekelte őket), hogy megerőszakolják a nyelvet.
Gondolom, hogy más nyelvekre való fordításnál is vannak ilyen gondok.

A "realitásba kerülés"-t helyett például lehetett volna azt fordítani eleve, hogy hozzákezdek, vagy belekezdek, nekikezdek.

A "felismerés" pedig nem "támad", hanem egyszerűen csak van. Vagyis a "felismerésem támad" nyelvi szörnyszülött helyett egy normális fordításnál simán elég lett volna az, hogy felismerem kifejezés.

Érted már mire gondolok?

És ezt csak még tovább nehezítik azok a szavak, amik a szciben mást jelentenek, mint a magyarban. Gondolok itt például a túlélés szóra, de van nagyon sok más is.
Ezekre tényleg áll a magyar-kínai összehasonlításod, mármint, hogy a két oldal nem érti egymást.
De kérdem én, annak mi az értelme, hogy ugyanolyan hangalakú magyar szónak más a jelentése?
Főleg annak ismeretében, hogy állítólag szeretnék, hogy mindenki szci legyen és egyre többen megismerkedhessenek a szci tanításokkal.
Nem lenne sokkal könnyebb, ha egy nyelvet beszélnénk?
baka 2010.03.26 22:33:39
@PKD:
Összességében pedig azt gondolom, hogy ha mindenki úgy kezdene a szci tanításokhoz közelíteni, mint Te, tehát nagyon kritikusan, kimazsolázva belőle a számára használhatót, akkor nem lenne semmi gond a szcivel.

Persze nem tudhatom, hogy a tanfolyamok után mennyire változna meg ez a kiinduló hozzáállásod.
Forrás:http://news.turner.com/article_display.cfm?article_id=5054A CNN Anderson Cooper 360 tényfeltáró műsora egy héten át naponta fog foglalkozni a szcientológia egyház felső vezetésében uralkodó állapotokkal. A címe: Scientology - History of Violence, és a David Miscavige-hez…..
baka 2010.03.25 18:30:15
@Martian:
Már sokszor elhangzott ezen a blogon, hogy aki a katolikus egyház dolgaival kíván foglalkozni, az keressen erre "szakosodott" fórumot.

De még ha történnek csúnya dolgok a katolikus egyháznál, akkor az felmenti a szci egyházban történt szemétségeket? Nem! Ha a szomszéd lop, az nem ok arra, hogy én is lopjak.

És ha már összehasonlítunk! A katolikus egyházban a pápa éppen mostanában (talán pont ezen a héten) kért bocsánatot az egyházban történt pedofil cselekményekért!
Vajon DM mikor fog kiállni, és azt mondani, hogy bocsánat, mert jópár embert agyba-főbe vertem, mert nem tetszett, ahogy dolgozta, vagy valamilyen utasítást nem tartottak be?
Gyanítom, hogy ez soha nem fog bekövetkezni, mert ehhez önvizsgálatra és belátásra lenne szükség, ami a megalomán embereknek nem sajátjuk.
baka 2010.03.25 22:37:07
@@1478 97 277:
Tudod van az a vicc, amikor egy ember a sztrádán szembe megy a forgalommal, és felkiált:
- Te jó ég! Mennyi őrült!

Csak vigyázz, hogy a nagy "röhögésedben" nehogy egyedül kelljen nevetned, mert egyedül még a nevetés is keserű.
Itt a link az Origo.hu/LifeNetwork.hu cikkéhez:100 milliós vitaminháborúAz újdonságokból szemezgettem:Árbevétel:A Free Choice Kft. 2007. évi nettó árbevétele meghaladta a 2,5 milliárd forintot, s a 2008. évi árbevétele is egymilliárd fölött alakult. A cég franchise rendszerű…..
baka 2010.03.05 10:26:30
@Dr. A. Nordenholz:
"@PKD: Ezen a ponton sajnos nem tehetem. Ha erre van szükséged, magadtól rátalász."

Hát ez nagyon érdekes. Ha egyénileg is meg lehet találni a "források forrását", tehát ha ez nem túl nehéz dolog, akkor vajon mi lehet az akadálya annak, hogy egy weboldal címet bemásolj, vagy megadj egy nevet?
Kíváncsivá tettél! :)
baka 2010.03.05 11:18:16
@Plejádok:
Így már értem, köszi. Kicsit földhözragadtan értelmeztem a "nem tehetem" kifejezést.

Az is lehet, hogy mindenkinek más a "források forrása".
baka 2010.03.05 17:40:24
@Plejádok:

"Baka-baka, hogy lehet így olvasni, ha mindvégig manipulációt keresel?"

Teljesen igazad van, sehogy, vagy csak nagyon nehezen.

"Ez nem olvasás,ez feleslegesen elpocsékolt idő."

És ismét csak egyetérteni tudok.

Ezek miatt nem olvasok, vagy csak nagyon ritkán szci anyagokat. Időpazarlásnak tartom.
Meg persze azért sem, mert látom, hogy milyen lett a bátyám a nagy szci tudományával, hogyan változott meg negatív irányba, hogyan került anyagilag is padlóra (sok más szcihez hasonlóan), látom a szci tudással összehozott üzleti "sikereit".
Szóval köszönöm, de nem szeretnék rá hasonlítani.
Sajnos. Ezt azért írom, mert igazából szeretném, ha büszke lehetnék a bátyámra, és szívből kívánom neki, hogy sikeres legyen.
Az elmúlt 10 év alapján és a szci módszereket egy kicsit ismerve azonban kétlem, hogy sikerrel járna.

"Az is lehet, hogy mindenkinek más a "források forrása"."

Ezt pedig úgy értettem, hogy ha valaki kutakodik a neten, keresgélve egy-egy szci tanítás forrását, akkor minden szci technek, módszernek más forrása van, hiszen LRH többektől átvett anyagokat. Viszont ezekből a forrásokból lesz, akit mondjuk a "tanulási tech" forrása gondolkodtat el, mást meg a "az az igaz, ami számodra igaz" elv eredeti forrása késztet gondolkodásra.
Így neki meg ez lesz a "források forrása".
Források: Adams Co. business owner thought to be victim now charged with murder - The Denver Post 9NEWS.com | Denver | Colorado's Online News Leader | Man charged in shooting death of former business partner Adams Co. software exec charged with murder - KDVR TV:    Röviden…..
baka 2010.01.26 07:08:27
@exscn: "A vallások ígért célja mindig a szabadság. A szabadság azt jelenti, nincsenek korlátaid és nem kötődsz semmihez. Azaz nem azonosítod magad semmivel, még csak címkéket sem kell használnod magadra. Az "Én ... vagyok", "Én ... ...-ja vagyok" jellegű dolgok mind ilyen azonosulások. Pl. még egy ártatlan "Opeles vagyok" elgondolás is a saját szabadságunk korlátozása. "
"Mestermű, a maga nemében persze, viszont érdemes tudni, hogy ezeknek az embereknek nincs igazi értékrendszerük..."

Értem amit írsz, igazat adok neked, csak elgondolkodtam azon, hogy - mert bár az ember érzi, de mégis - hogyan lehetne megfogalmazni ebben az esetben, hogy hol a határ?
Arra gondolok, hogy egyrészt a túlzott azonosulások (lsd. pl. szci) is károsak, mert elvakultsághoz vezetnek, és a kívánt szabadsággal ellentétben csak szellemi rabságot kap cserébe az ember (amit ráadásul) észre sem vesz, másrészt viszont a teljes azonosulás nélküliség is veszélyes, mert az identitás hiánya együtt jár az erkölcs hiányával is.

Érdekes, hogy mindkét eset más úton ugyan, de ugyanoda vezet, a gátlástalansághoz. Hiszen az eszmébe vetett túlzott hit, és az identitás hiánya (nem tudod ki vagy, hová tartozol) is okozhatja azt a szellemi "szabadságot", ami az "én bármit megtehetek, nekem bármi szabad, nicsenek korlátaim" szerintem nagyon veszélyes érzetet keltheti az emberben. De hol van a határ? Hogy lehet megfogalmazni szerinted az "arany középutat"?
 Köszönöm minden ide látogatónak!..
 A szcientológia felső vezetésének kedvenc hobbija a karácsony - újév körüli időszak betáblázása a tagság számára. Külön utasításokat kapnak az orgok (szcientológia szervezetek) erre az időszakra, a fő feladatok berángatni az embereket tanfolyamokat végezni, valamint…..
baka 2009.12.21 14:32:54
@boylepke:
A "duplikálás" a szciben (mint annyi más szó is) mást jelent. Úgy lehetne "lefordítani", hogy "felfogni, megérteni".
Sajnos ez az egyik szerintem nagyon nagy baj a szcivel, hogy teljesen külön nyelvezete van.
És nekem ne mondja a sok követő, hogy hát ez egy külön todomány, hát persze, hogy külön nyelve van, mert mind a kettő magyarul van. Az tudományosság látszatán kívül csak azt eredményezi, hogy ne értsék meg egymást az emberek. De persze talán pont ez volt a célja LRH-nak.
baka 2009.12.22 18:57:22
@exscn:
Ismét tanultam valamit, köszi.
Boylepke tőled pedig elnézést a félrevezetésért.
A mentségem csupán annyi, hogy sosem voltam szci, így profi szci sem lehettem, és nagy a gyanúm, hogy már nem is leszek. :)
A szörnyű ebben, hogy ha még az sem tudja jól használni a szci "szakszavakat", aki szcinek vallja magát, akkor hogyan várják el a wogoktól, hogy megértsék őket. Tiszta őrület.
Ez az email landolt az egyik ismerősöm postaládájában.A feladója Kárpáti Péter, a magyar OSA iroda volt vezetője, mostanság pedig egy nyelviskolát üzemeltet.Íme: ScNET botrány és egy lehetséges megoldásFeladás dátuma: november 30.,…..
baka 2009.12.04 14:22:44
@Reformer:
"Szerintem nincs több köze az egésznek az egyházhoz, pár ember lehúzós akciója volt, ezek egyike egy szcientológus."

És innentől kezdve jobban teszi bárki, ha messze elkerüli őket (vagy nagyon alaposan nézzen utána), mert akkor ott már a szci "etika" uralkodhat.

Bár az alapos utánanézést minden esetben ajánlani tudom, mert azért vannak, akik szci nélkül is alapból "szci etikával" működnek.
  Új propagandafilm - Tébolymarketing a címe A bejelentés az elmaradhatatlan tarhálással körítve: Feladó: Dobos János Kedves Barátunk! A 2009-es nemzetközi IAS [Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége - Reformer] rendezvényen új CCHR dokumentumfilm jelent meg! A címe:…..
baka 2009.12.03 11:08:32
@exscn: Értem én, hogy ezzel mit akarsz mondani (remélem), azt, hogy ha valaki nem tud jól kommunikálni, akkor elmegy valahová, ahol azt megtanítják neki (értenek hozzá).
Ez így van. Csak az a kérdés, hogy a szcik tényleg tudják-e, hogy hogyan kell kommunikálni, tehát igazán hasznos lesz-e a tanfolyam?

Alapban pedig nem ez volt a hozzászólásom lényege. Lehet, hogy a példám sántított egy kicsit, inkább talán jobb lett volna mondjuk a zongorázást alapul venni, hiszen a villanykapcsoló felkapcsolásához nem kell szakértelem.
Szóval például a zongorázáshoz nem kell megtanulni, hogy hogyan működik a zongora, mint ahogy a beszélgetéshez (kommunikációhoz) sem kell tudni, hogy hogy milyen a torok felépítése.

Igazából azt a véleményemet szerettem volna megosztani Veletek, hogy szerintem a szci techben túl sok a felesleges aprólékosság, túlzott részletesség, ami miatt tudálékosabbnak tűnik az egész és így fontosnak érzik magukat az emberek, mert azt gondolják, hogy valami különlegeset taníthatnak a többieknek. Szerintem ez is az agymosás része.
Én az eddig a szcivel kapcsolatban olvasott infók és néhány szcivel való kapcsolatom alapján mondom ezt.

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy az egész tech úgy, ahogy van rossz. Biztosan vannak benne hasznos dolgok is, ahogy Te is leírtad már korábban.

Igazából nem is az a baj, hogy ők megoldást kínálnak valamire, hanem hogy a saját módszerük kizárólagosságát hangsúlyozzák.
Ezt Neked aztán tényleg értened kell.

Nagyon jó lenne összegyűjteni részletesen a szciben történő személyiségváltozás "okozóit", vagyis a szci tananyag azon részeit, módszereit, ami a negatív személyiségváltozást okozza.
Gondolok itt például a KSW1-re, ami meggyőződésem szerint nagyban hozzájárul ehhez, vagy a fent említett túlzott részletességre, amitől okosnak érzik magukat a szcik és okosnak is tűnhetnek idegenek szemében.

Legjobban pont Te és a Hozzád hasonló kilépett tagok tudnák összeszedni legjobban a manipulációs technikákat, hiszen Nektek van igazi belső tapasztalatotok.
Nekünk kívülállóknak csak az jön le az egészből, hogy valami nagyon nem oké a szcivel, mert negatív irányba változtatja meg a személyiséget.
baka 2009.12.04 09:58:23
@csipinymous:
"Csak veled szemben ha, eddig nem tűnt volna fel! :DDD"
"Vesztes lett volna? Azt nagyon kétlem."

Ezeket mire, vagy kire érted? Velem kapcsolatban írod?

Én pedig tényleg nem bakka, vagy bakkka vagyok (akárhány k-val is írják), én csak sima baka vagyok, akivel már Te is találkoztál élőben.
baka 2009.12.04 10:16:17
@csipinymous:

Bocsi, azt hiszem megértettem. Szóval Bakka csak Transzival szemben nem szokott intelligensen megnyilvánulni. Tehát nem rólam van szó.
Forrás: hirszerzo.hu cikkCsatlakozott a Szcientológia Egyház adómentességét megszüntetni szándékozó kampányhoz egy férfi, akinek testvére öngyilkos lett a szervezet módszerei miatt Ausztráliában. A halála előtti napokban 19 telefonhívást és üzenetet kapott, majd öngyilkos…..
baka 2009.11.29 14:44:20
@csipinymous:
Nem vagyok elmeszakértő, de talán ha konkrétan rávenni nem is lehet, de olyan helyzetet teremteni lehet, amiben valaki nagyon rosszul érzi magát és az egyetlen megoldásnak már csak az öngyilkosságot látja.

A szci nagy hibája, hogy LRH nem vizsgálta (vagy nem ért a vizsgálatok végére), hogy hol van a határa a zsarolásoknak, a megfélemlítéseknek, a lelki megalázottságnak és az anyagi-lelki kiszolgáltatottságnak.

Ő csak addig jutott, hogy hogyan lehet minél tovább benntartani valakit a szciben, ráadásul úgy, hogy ne jöjjön rá, hogy kényszerítik. Addig már nem jutott, hogy vigyázat, mert ennek halál is lehet a vége. Pedig végsősoron nekik nem érdekük, hogy valaki (aki szcientológus) meghaljon, hiszen akkor nem fog tovább fizetni és rontja a statisztikát is.

Ezért kíváncsian várom Reformer által már beharangozott "lelki fejlődés (leépülés) a szciben" című topicját.
Fontos, hogy egyértelmű legyen bárki számára, hogyan hat a szcientológia negatívan a személyiségre.

Itt gondolok például a túlzott magabiztosságra, amit ők "győzd le a gátlásaidat", vagy "lépj túl a határaidon" szlogenekkel népszerűsítenek, elfeledve azt az alapigazságot, hogy az, hogy valaki nem gátlásos, az még nem jelenti azt törvényszerűen, hogy gátlástalan.
Mint ahogy a bátor ember sem azért bátor, mert nem fél, hanem mert legyőzi a félelmét.
Ha nem így lenne, akkor hívnák bolondnak.
baka 2009.12.02 11:25:04
@exscn:

Remélem, hogy felvetted a kapcsolatot már Reformerrel és a készülő könyvében megosztod velünk (vagy egy saját könyvben) a tapasztalataidat, nagy szükség lenne rá, hogy összefoglalóan, Jeff Hawkins és társaihoz hasonlóan végre Mo-n is megszólaljanak írott formában (is) volt, kilépett tagok.
baka 2009.12.03 11:22:37
@exscn: Hát igen, közben pedig ott a másik érv (ha éppen arra van szükség, akkor ezt hangoztatják), a "személyes integritás" (vagy hogyan hívják), hogy csak azt fogadd el, ami a számodra igaz.
Na, ha ezt meghallom, néha nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek. Sajnos nevetni ritkábban támad kedvem, mert személyesen túl közelről vagyok érintett (egy családtagom már 10 éve szci és sajnos nem úgy néz ki, hogy valaha is kijönne belőle).

Ezért lenne jó részletesen, lépésenként látni, hogy hogyan tud valaki belekeveredni a szcibe (mik a módszerek) és hogy hogyan jön ki belőle.
Szerinted hogyan lehetne egy bent lévő tagnak segíteni, hogy elkezdjen látni?
Neked mi segített?
Megjelent az APEH honlapján a 2008-as SZJA 1% felajánlások listája.A szcientológusok száma 13%-al csökkent a tavalyihoz képest.Az utóbbi pár év adatai:2002:   840 fő - 3368400 Ft2003:   833 fő - 3568392 Ft2004: 1034 fő - 4109757 Ft2005:   880 fő…..
baka 2009.09.19 15:39:16
@immortalis:
Pontosabban a 2004-es szint alá, és ez még csak a 2008-as lista. Remélem, hogy Anonymous hatására még ennél is nagyobb csökkenést tapasztalhatunk majd a 2009-es adatoknál.
@Kix:
Szerintem sincsenek ennél sokkal többen, inkább kevesebben (a kemény mag), már csak azért sem, mert hallottunk olyan történetet itt a blogon is, hogy egy szci megkérte a nagymamáját (aki nem szci, azt sem tudja, hogy mi az a szci), hogy ő is utalja a szci egyháznak az 1%-át.
És Reformer belső infói (miszerint a belső aktív levelező lista 500 fő körüli) is ezt támasztják alá.
Egy hivatalos szcientológia magazinban megjelentek képek az új egyenruhákról, amiket az ún. "ideális orgok" munkatársai fognak viselni.   Íme:Nekem egy bíboros-londíner hibrid ruhának tűnt, de a fórumozók szerint kinézhetnek még légikísérőknek vagy éppenséggel…..
baka 2009.08.05 18:18:56
@bumburnyak: Én igen. Köszi.
baka 2009.08.05 18:41:54
Reformer!
Még egy kérdés:
Az egyik előző topicban (168 óra) egy magyon érdekes hozzászólást olvastam (gondolom, hogy sokaknak tetszett) exscn "tollából".
Nem lehetne az ő tapasztalatait valahogy egy topicban összefoglalni, különös tekintettel Anonhun által feltett kérdésre, ami a kétely felmerülésére irányult. Nagyon érdekelne exscn által belinkelt angol nyelvű oldalak magyar fordítása is, amelyek szerinte hozzájárultak kételyeinek növekedéséhez és így a tisztánlátás igényének megjelenéséhez.
Jó lenne egy ilyen kilépést, szemfelnyitást, kételkedést segítő "módszer" összeállítása, ami a kilépettek szerint segíthet másoknak is felnyitni a szemét.
Aki ugyanis (mint én) nem volt soha szci, az tényleg kicsit sötétben tapogatózik e téren, ha valakit ki szeretne hozni a szciből, mert nem autentikus személy.
Hiába tudom, látom biztosan (családtagom megváltozott személyiségét, jelenlegi körülményeit látva), hogy a szci nem csak, hogy egy nekem nem tetsző dolog, hanem egyenesen káros, sőt veszélyes az egyén személyiségére nézve (így természetesen össszetett módon a társadalomra is), nem tudom igazán elmagyarázni, mert mindig megkapom, hogy olyanról beszélek, amit nem ismerek.
A Jason Bedghe (és társai) interjúl, történetek nagyon jók, de túl hosszúak ahhoz, hogy a kételkedést elindítsák. Ha az egyén már maga kéri a segítséget, vagy maga elkezd kutakodni, akkor már nagyon jó, de kezdetnek valami rövidebb, tömörebb "módszer" kellene.