Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tinman

41 bejegyzést írt és 352 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már tényleg csak hetek kérdése, és augusztus 16-án elstartol az HBO-n az idei év legjobban várt horrorszériája, a Lovecraft Country! A legújabb előzetesben ráadásul láthatjuk végre H.P. Lovecraft legismertebb szörnyetegét, a polipcsápos, denevérszárnyas Nagy Cthulhut, a R'lyeh romvárosának mélyén…..
Szerencsés nemzet vagyunk mi. Kerekítési hibával azt mondhatjuk, hogy a tízmillió szakértő országa vagyunk. Nálunk mindenki ért a focihoz, a gazdasághoz, a nemzetközi és helyi politikához. Egyszóval mindenhez. Nincs ez másként a koronavírussal sem és úgy általában a többi betegséggel sem. A legtöbb…..
Tinman 2020.07.19 18:48:52
A cikkben van egy ilyen állítás:

"inkább az aktív sportolók lesznek gyakrabban áldozatai a fertőző betegségeknek. Itt a hangsúly egyébként a folyamatosan velünk lévő, általában felső légúti fertőző betegségeken van. "

Itt van az én példám, ami csúnyán cáfolja:

2000-ben kivették a mandulám. Azt hittem ez nem egy nagy dolog, nem jár következménnyel. Aztán de. Utána minden télen legalább 2x, de néha még tavasszal és ősszel is a sima orrdugulás, torokfájás lement a tüdőmre és hörghurutot kaptam. Szedtem rá az antibiotikumokat, mert a város legjobb pulmonológusa ezt mondta. Volt, hogy 1 hónap kellett, mire kigyógyultam belőle.

Pár évvel később már hörgőtágító szert (Ventolin) kellett használnom. (Egy pipára hasonlít, amikor elkap a köhögési görcs, akkor szívnod kell belőle jó nagyokat.) Az orvos közölte, hogy el kéne költözzek mediterrán éghajlatra, mert ASZTMÁS leszek!

És részben igaza is volt, de a lényeget az a barom nem mondta: Ez mind elkerülhető és rém egyszerűen megelőzhető! Ki kell menni 2 naponta sportolni a !tiszta! levegőre. Ennyi. Magától értetődő mégse mondta SOHA, egyetlen diplomás, fehér köpenyes se.

Ez bő 10-12 éven át szenvedtem a betegségtől. Aztán eluntam és változtattam. Újra futni kezdtem. (2000-es évek elején hagytam egyszer abba.)

Eredménye:

Már az ELSŐ télen csak 1x voltam beteg, de olyan gyenge lefolyású volt, hogy simán kimentem futni úgy is, persze MINDIG tartottam pihenőnapoKAT! (A legoptimálisabb: 2 naponta futás, közben pihenőnap, vagy valami lazább keresztedzés.)

Aztán jött a köv. és a köv. tél és nem, hogy asztmás nem lettem, de beteg se! Sorban döglöttek ki mellőlem az emberek, én meg -6 fokban is szépen jártam ki futni, meg +35-ben is.

Most már ott tartok, hogy nem is érdekel kint milyen idő van. Felöltözöm, ha kell, vagy nem öltözöm fel és egy szál gatyában futok, egyre gyakrabban mezítláb!

Még egy gondolat: Amikor középiskolában hosszútávfutó versenyre elküldtek kb. 10 km-t tudtam remek tempóval. Mégis... azóta az ÖSSZES rekordom többszörösen megdöntöttem, pedig akkor nyilván jobb fizikai kondícióban kellett, hogy legyek, mert most öregebb vagyok már cirka 2 évtizeddel, meg 15 kilót is felkaptam.
1k, 5k, 10k, 21k, mind drámaian jobb, mint anno és nem tudom, hogy hol a vége.

Bioparox:

Ó igen... nekem is ipari mennyiségben kellett tolnom, meg Broncho-vaxomot is már a szezon előtt. Szart se értek. Mozogni kell a levegőn RENDSZERESEN és nyilván nem élsportoló módjára.
Tinman 2020.07.19 18:58:12
@lutria: A cikk is helyesen írja, hogy az élsport egy másik kategória, felejtős, ha egészségről beszélünk. A 20-30-40-es sportolók szinte mindegyikét sajnos veleszületett, de fel nem derített szívbetegség vitte el.

A sport jó. A mozgás jó. Tessék sportolni és nem a haldokló e.ü. rendszert terhelni.
Éry Balázs Cigánybűnözés 2020.06.08 14:08:30
Fura dolog az előítélet; ha valahol cigányozni kezdenek, nekem rögtön az érsebészet jut az eszembe.  Ahogy a szám elé kaptam a kezem, mindenem csuromvér lett. A többiek sóbálvánnyá merevedve figyelték a horrorfilm-jelenetet. Imént még az asztalnál ültem az adyligeti határőrlaktanya…..
Tinman 2020.06.10 11:23:32
@Drago Brutic1: Pontosan. A sztori 30%-nál kiszálltam, olvashatatlanná spammelte a beszúrásaival. Ez így egy rettenet. Majd készítsen belőle valaki egy kivonatot, azt elolvasom szívesen.

A cigány témáról annyit, hogy nem telik el úgy év, hogy ne érne irányukból kisebb-nagyobb atrocitás. Vannak no-go zónáim, ahová tudom, hogy a saját érdekemben ne menjek sportolni, sétálni se, mert rossz vége lesz. Volt már, hogy menekülőre kellett fognom... nyolc cigány, az nyolc darab cigány.
Frissen érkezett egy panasz, aminek utánaolvasva elég sok negatív kommentet és véleményt találtunk a faszacuccok.hu webshopról. A  fasza és kevésbé fasza cuccokat áruló webshop 2017-ben még az év weboldala volt, de hiába a hit és a remény, ez nem mindig elég: szinte biztos, hogy 2020-ban már nem ő…..
Nagyon nem volt időm a blogra a héten, a heti podcastadás is nehezen vágódott meg, de azért még éppen időben. Új stúdióban tettünk próbát, kis türelmeteket kérjük ehhez - az látszik, hogy tök jó minőségű hangot lehet felvenni itt is, de a mikrofonokba egész más távolságból kell beszélni, és a…..
Tinman 2019.08.12 22:33:38
@zevilaga: Cirka 2 év lemaradásban vagyok, pontosabban hallgatok régi és új részeket is, de főleg régieket, szépen sorban.

Alapvetően több, mint elégedett vagyok a podcast minőségével, de ez a rész, ez nekem is csalódás volt és engem nem az angol szavak magyaros kiejtése zavart. (Annak ugyanis az az oka, hogy így bárki, egy laikus is könnyen megérti, míg ha angolosan mondják nem biztos, hogy 10-ből 10-en meg is értik.)

Az N-Gage egy nagyon meg nem értett és csúnyán félreértett, hibásan marketingelt készülék volt. Olyan okostelefonos funkciókat dobott a kezedbe a gaming mellé anno, hogy öröm volt nézni. Tőlem néha megkérdezték a vonaton (2004-ben!), hogy lehet, hogy u.a. a készüléken filmet nézek, majd telefonálok, zenét hallgatok, de úgy, hogy szinte meg sem mozdítom a készüléket, csak pár gombot lenyomok? Majd értetlenkedve néztek, hogy miről is van szó.

Már akkor is volt BT headset, így csak az elvetemültek telefonáltak lapjára állított N-Gage-el, az értelmesebbje, meg a zsebében hordva elő sem kellett, hogy vegye egy ilyen alap funkcióhoz. (Term. volt jack dugó is, vezetékes headset használat is.)

Iszonyú mennyiségű remek Symbian sw érkezett rá, köztük pl. számos emulátor, még tovább bővítve ezzel a telefon "okos" képességeit. Mivel memóriakártyával bővíthetted, így tényleg lehetőséged volt arra, hogy több órás filmekkel feltöltve vágj neki egy hosszú útnak. Nyilván nem mozivászon méret volt, de arra, hogy egy vígjátékot megnézz, vagy egy sorozat részt behabzsolj, na arra perfekt volt.

No meg amikor elindítottál rajta pl. egy Tomb Raider, Pandemonium, Call of Duty címet és a gomboknak köszönhetően jól(!) is tudtad irányítani, azért az akkor és ott baromira ütött! Személyes kedvencem a Sims Bustin Out volt, amivel napokat elmarhultam, jópofa cucc volt és jól futott a telón.

Az elején említettem a félresiklott marketinget: Ahelyett ugyanis, hogy a teló csodás képességeit emelték volna ki, elvitték az egészet egy olyan ködös irányba (iszonyú pénzen), amiről még egy gamer se biztosan tudta, hogy tulajdonképpen most mit is akar neki eladni a Nokia. Persze ez országonként eltért, de inkább volt ködös és érthetetlen a reklámok hada, sem mint vásárlásra buzdító.

Aztán a játék ára: Az eredeti játékok 12-15.000 Ft-ba kerültek! Iszonyú sokba. Persze hamar tele lett a net a tört játékokkal, de az tényleg érthetetlen, hogy gondolta azt a Nokia 2004-ben, hogy mobilos játékokért valaki ennyit hajlandó lesz fizetni. Ez volt talán a legnagyobb szeg a készülék koporsójába, nagyobb, mint a béna marketing...

Persze az egészet szárazon megrakta aztán a Nintendo DS, ami dettó egy csodás handheld volt, de azzal meg ugye telefonálni nem nagyon lehetett, meg véletlenül se volt az a filmes/zenés kütyü.

Egy biztos: Az N-Gage már akkor hihetetlen szinten művelte a mobil gaminget, amikor az még nem is igazán kezdett el terjedni. Mobil fronton a készüléknek nem volt említésre méltó konkurenciája. Mire a mainstream készülékekbe is beszivárgott ez a rakat tudás, addigra már beköszöntött az érintőkijelzős telók kora.
Az előző Checkpointban elkezdtük a PC Guru (leánykori nevén: Guru) történetét, és most befejezzük - vagy legalábbis eljutunk addig a pontig, amíg nekünk retrós szemszögből érdekes volt a sztori. Az újság ugye nagy túlélő, ma is létezik, sőt PC Guru show-k is vannak időről időre - de minket főleg a…..
Anita nem érti, miért lécelnek le a férfiak mellőle 1 hónap után, és miért nem képesek gerincesen elmondani a problémájuk valódi okát? Ő tisztán játszik, már az elején elmondja, hogy gyereke van, és azt is, hogy ettől még nem halt ki belőle a romantika.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és…..
A szocializmus munkamoráljának görbe tükrét Alfonzó tartotta a nagyérdeműnek a "Riadó a Pitypang szállóban" című méltán halhatatlan alkotásával. A szálloda a kijelölt határidőre persze nincs kész, a feldobott prémium viszont kellene, ezért a szállodát átvenni érkező elvtársaknak eljátsszák, hogy be…..
Már csupán öt epizód van vissza az Agymenők hazai rajongói számára a sorozatból, míg a CBS csatornán már véget is ért a 12 évadot megélt szitkom. A széria utóbbi pár évada során már több ízben is felmerült a kérdés, hogy vajon meddig engedik húzni kedvenc kockáink kalandjait. El is érkeztünk a 12.…..
Tinman 2019.03.16 09:40:10
@szepipiktor: Nekem bőven elég érvnek az, hogy a ház amit meg akartunk venni az pár év alatt a 12 millából lett 21 milla. Ennyit ért a nagy családtámogatás, nem mellesleg a kisfiam a kormány szemében 600 ezret "ér", a 10 millás kalandban meg nem számít.
Minden erőmmel azon leszünk, hogy mihelyst végez a tanulmányaival külföldön legyen az ottani társadalom hasznos tagja, ti meg termeljétek ki magatoknak a nyugdíjat. Majd akkor ráébredtek mekkora hiba volt a fiatalokkal folyamatosan kibaxni és elüldözni őket fakezű, ostoba húzásokkal, amik véletlenül sem a javukat szolgálják.
Tinman 2019.03.16 10:58:54
@Eugene Horse: Engem nem érdekel a kormány... egyik oldal pontosan akkora lenyúlós bagázs, mint a másik, csak más a nevük.

Amúgy meg kényelmes lehet mindent a külföldre kenni, ha valami idehaza szarul alakul, de a CSOK és most ez a 10 milla itt történik és nem máshol és itt van közvetlen hatása. Nem baj, lesz még ennek böjtje, amikor majd nem gyön' a nyugdíj, mert nincs miből. Csak így tovább, amíg importálni kell majd a néger gyerekeket Szomáliából.
A világ legbiztonságosabb autóinak listáit általában nem a járművek megbízható működése, hanem a töréstesztek eredményei illetve mostanában egyre inkább a balesetelkerülő-rendszerek hatékonysági vizsgálatai alapján állítják össze. Ettől függetlenül persze egy ezeken a rangsorokon rendre előkelő…..
Tinman 2019.02.21 21:37:50
@juhaszvik1: Tehát a kisembernek nem lehet 2 millás Volvója, de 2 millás Suzuki Splash-e lehet, mert hát kisember.

A kisember a 2.4-es 163 lovas dízel S80-assal 4.8 literből járkál, mert nincs pénze a 7.5 literes benzinzabáló 1.2-es csotrogányokra. Ahogy egy esetleges balesetben is jobb esélyekkel szeretne indulni, mint egy Splash tulaj... meg a kényelem, meg a megbízhatóság, meg a vezetési élmény, etc.

Még a végén kiderül, hogy a kisember nem is olyan hülye, max allergiás a motortűzre, ami meg szerencsére ultra ritka.
Tinman 2019.02.25 20:55:36
@Zabalint: Hogy egy használt autó karbantartása drágább, mint egy vadi újé? Nahát :-D
Cserébe viszont a fogyasztása erősen baráti.

Nem tudom ki, hogy és miért vesz használt, de kiváló állapotú Volvo-t, de úgy látom Hajnalkával már ketten is vagyunk itt, akiknek az autója elég fontos volt és kiemelten figyelt rá. Az övére már sajnos nem, de az enyémre elég jó még ránézni, meg beülni, benne létezni és közlekedni vele. Olyan messze van a lepukkant állapottól, hogy az leírhatatlan. Na ja... költöttem is rá ez nem vitás.
A streaming szolgáltatások törekednek a fogyasztói igények minél teljesebb megismerésére és kielégítésére, így tesz a filmek, sorozatok esetében a Netflix vagy a zenéknél a Spotify. Ezek a formátumok a hagyományos tévézés és zenefogyasztás reformját indították el. Üzletpolitikájuk hasonló: fix…..
Tinman 2019.02.11 19:06:39
@Tesztelo.hu: Nem is az a pár 100 Ft a lényeg, hanem a 6-8x kevesebb tartalom. Persze van annyi homok, amibe minden hazai Netflix előfizető feje belefér...
Tinman 2019.02.11 19:07:58
@különvélemény: Az a legalja amikor VPN-ezni kell, mert a kiadó/szolgáltató egy rasszista szar. A regionlock nettó rasszizmus egy digitális világban!
A családpolitikával, családtervezéssel kapcsolatos közbeszéd hangsúlyos részét képezi idehaza az a jelenség, mely szerint kormányzati és ellenzéki politikusok rendre azt latolgatják, hová szülessen és hová ne megfelelő számú gyerek, és hogy mely körökben mennyi a megfelelő létszám. Mindeközben –…..
Tinman 2018.12.27 08:57:50
@Lord_Valdez:

- "Mert minél több a gyermek, annál több az állami támogatás." - ezt írtam.

Erre te írod ezt:

- "Minél kevésbé szegény valaki, annál kevesebbet szül. És ez még cigányságra is igaz. A városi (jobb módú) cigányok sokkal kevesebbet szülnek, mint a vidéki mélyszegénységben élők.
Hovatovább, erősen jellemző, hogy ezek az embereknek életük során több, mint egy tucat abortuszuk van."

Abszolút nem beszéltem a jó módú rétegről. Azokról a szegényebb, jellemzően roma családokról beszéltem, akikről a cikk is szól! Már pedig náluk TÉNY, hogy sokan azért szülnek, mert több segélyre van kilátásuk... több "ingyen pénz." És sajnos az sem urban legend, hogy a fogyatékos gyerek = több pénz és néhányan ezért tesznek is.

Bele lehet dugni a fejeket a homokba és rávágni, hogy nem igaz, meg lehet egy kicsit köztük élni és rádöbbenni, hogy egy részük mennyire alja szint.
Régen mindennapos étel volt, ami gyakran került a szegények asztalára, ma jóformán csak annyit tudunk róla, hogy Éliás és Tóbiás, meg hogy ettek belőle. Pedig olyan étel, amihez többnyire mindig van otthon alapanyag, ezért bármikor előrántható háziasszonyi tarsolyunkból. Ráadásul mi a lustaasszony…..
Múlt vasárnap vissza kellett állítani az órákat, és jövő tavasszal sem ússzuk meg, hogy egy órával kevesebbet alhassunk. Sajnos az óraátállítás sokak szervezetét megterheli, ezért összeszedtünk pár tanácsot, melyekkel leküzdhetőek a felmerülő nehézségek...
Tinman 2018.11.01 08:16:36
@lacko61: Talán legyél empatikus.
Sokan jutnak el a felismerésig, hogy kezdeni kellene valamit a testükkel, fizikai állapotukkal. Ezen csoport jelentős része aztán mindenféle további információszerzés nélkül eldönti, hogy márpedig ő futni fog. Úgy gondolják, hogy a futás, egészséges, égeti a kalóriákat,…..
Tinman 2018.10.18 13:07:10
@IQfitnesz.hu: "100 kiló felett vagyok egy kicsivel... 1:50 körüli félmaratonra."

Azt ugye tudod, hogy ez nem egészséges? Ilyen súllyal az ízületeid csúnyán túlterheled egy félmaratoni edzésterv során. Ha már futottál le 100 kg felett 1:50 körüli félmaratont, el nem hiszem, hogy nem érezted, hogy ez így sok... nem is kicsit.

Ha csak tippeled, hogy a 10k-d alapján 1:50-re vagy képes, akkor az más tészta... mert ugye jól tudjuk, hogy a maraton se 2 db. félmaraton. Nekem is van olyan futótársam, aki túlsúlyos kissé. 12-14k-t elég jól bíz, utána meg elfogy, mint a gyertya lángja az orkánban. Emlékszem az első 21k terep versenyemre... 18k-ig jól elvoltam utána jöttek a negatív tünetek. Képes voltam rá, számomra jó eredményt értem el, de az egészséghez vajmi kevés köze volt.

"Vannak ismerőseim van, akik folyamatosan félmaratonokra, maratonokra és ironmanekre készülnek és részt is évente több versenyen és mégis túlsúlyosak, nem kifejezetten esztétikus a testalkatuk. "

Ez egy KÁROS tendencia! Tök jó, hogy a futás ennyire népszerű lett, de tízezrek csinálják szarul, sokszor komoly túlsúllyal. A kedvencem amikor 0-ról 21k-ra akar felkészülni a full kezdő, 0 futós múlttal FÉL ÉV alatt és a legdurvább ebben az, hogy a netes blogok, futós oldalak ebben meg is erősítik!!!

Végül megcsinálja? A zöme igen! És árt magának vele? Rengeteget. A legtöbbjük olyan pulzussal fut, hogy az felér egy fitnessnáci őrülettel. Sehol nem normális az, amikor kezdő 190-es pulzussal fut fél órája. Sehol! Ahogy az sem, hogy vastagon van rajta 20-25kg felesleg. Miért nem tolja a tempós gyaloglást? A biciklizést? Úszást? Aztán ha leadja a felesleget lehet félmaratonokkal kacérkodni, mert a hosszútávok nem a túlsúlyosoknak valók.

"de ettől függetlenül, ha lemegyek a pályára és látom a középkorú anyukákat és apukákat, akik már évek óta ott futkároznak, hogy javul a testkompozíciójuk. Még diétával együtt sem"

Ismerek én is olyanokat, akik évek óta 5k-t futnak max, meg olyan is, aki 10k fölé soha nem ment. Ezek megragadnak egy szinten, nem is az a céljuk úgy gondolom, hogy maratont fussanak... az viszont hiba, hogy állandóan egy tempóban tolják.
Tinman 2018.10.18 13:35:01
@conchita wurst: :-DDDDDD
Tinman 2018.10.18 13:51:09
@Zabalint: Miről szól az edzés? Arról szól, hogy mikrosérüléseket okozunk az izmoknak, csontnak, sejteknek. Majd regenerálódunk és erősebben állunk ki legközelebb, mint korábban.

Ergo ha valaki egyenletes talajon szerez rutint, erősödni fog a bokája és az ízületei. Ellenben ha rögtön terepen kezd nagyon nagy eséllyel lesérül. Sajnos nekem ezt is a saját káromon kellett megtanulnom:

2000 körül fogtam egy kitaposott kukába való Adidas cipőt és kijelentettem, hogy elég a punnyadásból futok, méghozzá terepen. Semmiről nem volt a leghalványabb fogalmam sem, tanácsot senki nem adott. Minden nap kimentem futni 5-8k-t nagyjából állat módjára. A 2. héten megdagadt a bokám, de nem foglalkoztam vele. Majd a 3. héten már annyira eldurvult, hogy járni is nehéz volt vele. Majdnem 1 hónap kellett mire helyrejöttem és utána már füves körpályán kezdtem az alapozást. Kiválóan ment. Egyre többször szőttem bele aszfaltos távokat, majd idővel terepet. Végül ÉVEK alatt megfordítottam és már csak extrém esetben megyek a füves pályára, 80% durva terep (bakhátas földutak, kátyúkkal, ágakkal, elhagyatott utak térdig érő fűvel, erdei utak), 15% beton és 5% füves pálya, ha iszonyat nagy már a sár mindenhol.

A terepfutásnál valóban nem történik meg az, hogy minden egyes lépésnél pont ugyan ott "koppan" az ízület, ellenben JÓVAL nagyobb terhelésnek van kitéve, mint egy sima körpályán. Eleve a terepfutáshoz már edzettebb szív és érrendszer kell, mert nagyobb a terhelés.
A Tenable adott ki egy figyelmeztetést, amely szerint a TP-Link WR841N sorozatú router eszközei olyan összetett sérülékenységgel rendelkeznek, amelyen keresztül távolról is átvehető az irányítás a router, és azon keresztül a mögöttes hálózat felett...
Tinman 2018.10.05 18:59:25
@snwx: Na most ezek a factory fw-t se tudják rádobni, sőt a hír se jut el hozzájuk. Szóval, hiába javítaná ezt a TL, akkor se jut el rengeteg emberhez. Aki viszont ilyen blogokat olvas és vár a gyári javított firmre, annak azonnali és gyors megoldás. (Nem mellesleg 1 kategóriával simán feljebb tolja használhatóságban a Gargoyle fw ezt a routert.)
Bár az egyes nagy ipari cégek, a tudósok és egyes kormányok erőfeszítései figyelemre méltók, nem elégségesek. Ideje lenne nagyobb sebességre kapcsolni a Föld megmentésében – állapította meg két kutató a Science folyóiratban. Az egyikük Jonathan Baillie, a National Geographic Society igazgatója, és…..
Tinman 2018.10.01 21:45:51
@]{udarauszkasz: Igen, feltűnt, hogy nem szeretik a 40 fokot és a betondzsungelt. Nem mellesleg nézd meg annak a szélvédőjét, meg hűtőrácsát, aki szeret gyorshajtani... brutális.

Nem mellesleg még vidéken is komoly szúnyogirtás folyik nyáron, nehogy a polgárokat megcsípje.

Elég sokat futok és véletlenül se betonon. Mocskosul sok bogár van. Iszonyat mennyiség, de véletlenül sem az aszfaltos úton. De elég letérni róla egy földútra és percek kérdése az invázió.

Ami viszont tényleg csúnyán eltűnt még a falvak nagy részéből is, ráadásul alig pár év alatt, az a fecske. Tovább megyek: énekesmadarak. Drámaian kevesebb van belőlük és éppen ezért tapasztalatom azt, hogy adott régiókban jóval több a bogár.

Nyilván bizonyos lepkefajokból is kevesebb van, melyek érzékenyek a rovarirtóra, ahogy májusi cserebogár és szarvasbogár is már drasztikusan kevesebb van... feltételezem ezek érzékenyebb fajok.
Tinman 2018.10.01 21:46:57
@pizo: De milyen madár? A veréb, meg a varjúsereg az ugye nem pacsirta, rigó, meg füzike.
A haverok és én Szülés? Nem! 2018.08.27 09:27:13
A cím láttán biztos vagyok abban, hogy azonnal felháborodást kelt némelyekben, lesz olyan, akiben kíváncsiság ébred, és lesz, aki együttérez majd az olvasottakkal.Manapság amúgy sem lehet úgy barangolni az internet berkeiben, hogy az ember arcába ne vágnák kötelességét, már ami a gyermekvállalást…..
Tinman 2018.08.28 09:18:40
@axolotl77: Igen, de ilyen esetben az apa bármennyire is szereti a gyerekét tudja jól, hogy az anyja mellett van a helye. A másik véglet, amikor örül neki, hogy szabadul tőle, ilyen is van.
Tinman 2018.08.28 12:39:01
@werinter: A gond az, ha 1 gyermek születik jellemzően, vagy egy sem, hogy a társadalom relatív hamar elöregedik, a fiatal dolgozó hangyák, meg képtelenek lesznek fenntartani a rendszert. Szép dolog a nyugdíj, de ha nincs aki kitermelje, akkor borul a bili. Mennyi nyugdíjas van ma idehaza? 2.6 millió? Akit 4.5 millió dolgozónak (ebből 200.000 közfoglalkoztatott!) kell eltartani úgy, hogy közben magáról, a gyerekéről, az államháztartásról, a keresőképtelenekről (betegek) és cirka 200.000 munkanélküliről gondoskodik. Ez már most NAGYON necces és később még durvább lesz, mert 0 és 1 gyerekkel nem lehet csodát csinálni...

A születésszabályozás pedig értelmetlen globális szinten, mert egy csomó, alapvetően tanultabb nemzet van, ahol komoly probléma a népesség fogyása. Azokban a régiókban kellene a születésszabályozást erőltetni, ahol az erőforrások egyértelműen nem elégségesek már a jelenlegi tömegek számára sem. Ezek jellemzően a 3. világbeli országok... csak ha feldobod ezt a témát, rögtön jön az ostor, hogy rasszista vagy. Már pedig 1.5-2 milliárd éhezőt nem lehet felzárkóztatni sehová!!!
Tinman 2018.08.28 17:50:49
@ekat: Fontos vagy. Elég elolvasni amit írtál és világosan látszik, hogy belőled kéne több, a buta agresszorokból, akik értelemszerűen képtelenek normálisan kommentelni, meg kevesebb. Mégis fordítva van. Ez a hülyék paradicsoma, és egyre inkább az lesz.
Tényleg nem szeretnék az lenni, aki lelkes indie fejlesztők álmát tapossa két lábbal, de most már egy kicsit kezdek eltelni ezekkel a mediocre, vagy még azt a szintet is vastagon alulról súroló indie próbálkozásokkal. Ezúttal nem is annyira a küllemmel és a sztorival, hanem inkább azzal van gond,…..
Zavaró tévhitek, tudatlanság és indulatok kerekedtek a patológusok körül. Tegyünk kicsit rendet, mert mérhetetlen butaság hidegsebészezni azokat az orvosokat, akik nélkül a betegségek zöme nem is diagnosztizálható, akik ugyanúgy hat évet küzdöttek az orvosi egyetemen, majd 5 évig voltak gyakornokok…..
Tinman 2018.02.28 10:36:17
@Tünde Bagó: Túlreagálod. Az urológus haver is megkapta már igen, hogy rozsdás vízvezetékekben turkál, aztán vigyorgott rajta 2 másodpercig, majd megy tovább az élet. 2 évtizede vagyok IT mérnök, milliárdszor "lekockáztak", manapság meg simán a "nerd" jelzőt aggatják az ember nyakába (nem vagyok szemüveges), pedig maholnap taposom a negyvenet.

Senki nem néz le azért egy patológust, mert zömmel szövettan témában dolgozik, aki igen, az buta, mint a föld. Sőt, részemről feltétlenül nagy respect jár minden hazai kórházi dolgozónak, mert kb. hússzorosan túl vannak terhelve szégyenteljes pénzért és erre bizony nem a Németországba való migráció a megoldás.

Abban viszont feltétlenül igazat kell adjak, hogy sokan annyira sötétek, hogy nem tudják mi a különbség a patológus és a boncmester között. Na ez sokkal nagyobb probléma, mint a hidegsebész tréfás emlegetése egy patológusra.
Jó pár évvel ezelőtt a kutyatámadások elég felkapott témának számítottak a médiában. Manapság már csak az igazán extrém esetek nyernek széles nyilvánosságot. Megkopott az ilyen esetek hírértéke. Viszont ettől még szó sincs arról, hogy a kutyatámadások száma visszaesett volna...
Tinman 2018.02.15 13:50:29
Futok. Sokat. Hogy hányszor támadott meg már kutya, azt már nem is tartom számon. Igen, közterületen, igen póráz és szájkosár nélkül "sétáltatott" kutyák. Aki így sétáltat kutyát, az számoljon a következményekkel, mert a türelem ideje lejárt.

Ami a legérdekesebb, hogy az ÖSSZES esetben a gazdi nagyon is a közelben volt, míg azok a kutyák SOHA nem támadtak meg, melyek szabadon kóboroltak, de a környéken nem volt a gazdájuk, vagy kóbor kutyák voltak. Nyilván ezek is megugattak, közelbe próbálkoztak, de töredéke volt bennük a támadó szándéknak, a közelben levő kutyatulajok ebeihez képest.

A nagyobb testű kutyák többsége agresszív, a kutyatartók nagy többsége meg nettó balfasz, aki simán beáldozza egy idegen lábát, kezét, vagy arcát azért, csak, hogy ne kelljen a házi kedvencet pórázon vezetni szájkosárral. Számodra azt üzenetem, aki ilyen rühes tróger vagy: "A jó kurva anyád!" Mondom ezt úgy, hogy kutyatartó vagyok és voltam! De eszem ágában nem lenne BÁRKIVEL egyedül hagyni a kutyámat, vagy esélyt adni a kutyámnak arra, hogy idegen közelébe férkőzhessen, pedig kenyérre lehet kenni annyira szeretni való! És mégis egyetlen percig sem bízom meg benne, ha idegenekről van szó!

Ja igen, a fajták! Engem már mindenféle kutya támadott, vagy harapott meg. Nem tudnék egyetlen fajtát sem mondani a patkányméretű ebeken kívül, melyek ne próbálkoztak volna már be, nem egy a harapásig is eljutott, mert sajnos hittem az emberi józan belátásban. Tévedtem.
Mióta egy "hüllővel" járok futni, azóta ha volt is atrocitásom a "hüllő" fejét kiengedve a helyéről a kutyák jó rész a világból kiszalad (ejj, de okosak ilyenkor hirtelen ^^), amelyik meg támadna, azt pillanatok alatt nyugodt szívvel fogom elföldelni. Szóltam!

Ja és Magyarországon, nincs ebtartási kultúra! (Tisztelet a rettentő kis számú kivételnek.)
Tinman 2018.02.15 18:56:46
@Alex Lavour: Nem kicsit betonkemény összehasonlítani a tudatosan cselekvő embert, az ösztönlény állatokkal.
Ebben a cikksorozatban igyekszem tiszta vizet önteni a pohárba....be fogom mutatni a legértékesebb, legritkább vintage Star Wars, G.I.Joe, Matchbox, Hot Wheels és egyéb játékokat. Az unikornisokat...a szent grálokat...az érintetlen üveg Éva vermutokat...azokat, amivel egy mezei....de még egy igazán…..
Tinman 2018.02.10 10:24:52
Hát akkor én is:

1989-1990 lehetett, amikor megláttam a 6285-ös kalózhajót az ifjúsági áruház kirakatában. Egyetlen darab volt ott belőle. Nagyjából 3/4 évig kint is volt, mert ha jól emlékszem legalább 9.000 Ft-ba került, ami akkoriban azért nem volt kevés, most az kb. 90.000 Ft-nak felel meg.

Gerjedtem a kalózos témára, a mai napig meg is van az akkori éra legtöbb, de sajnos csak apróbb kalózos témájú legója. (Becsomagolva, lefóliázva.) Akartam azt a kurva hajót, de mindennél jobban. Bármit megtettem volna érte.

Nyilván jeleztem is a szüleimnek, hogy ezzel évekre le lehetne tudni a szülinap, névnap, karácsony, húsvét, mikulás témakört, de süket fülekre találtam. De csak nyaggattam őket, amikor is anyám üzletet kötött velem: Ha a tanulmányi eredményeket feljebb viszem, valamint beállok a helyi római katolikus templomban tartandó ÖSSZES misére ministrálni, akkor megkapom.

Részemről így is lett, beálltam. Legalább 7-8 éven keresztül majdnem minden nap ott strázsáltam és segítettem az atyának, aki amúgy példaértékű ember volt és nyilván káromra nem vált a rend és a fegyelem, meg az egyházi okítások sem. Nem is ezzel volt a baj, sőt még a tanulmányi eredményeket is feljebb tornásztam.

A megszegett ígérettel volt a baj. Anyám ugyanis hajthatatlan maradt. SOHA! Nem vette meg nekem végül azt a kibaszott Lego-t és bár lassan 40 éves leszek, de ez egy akkora tüske bennem még mindig, mintha csak tegnap történt volna.

Minden alkalommal, amikor valahol meglátok egy bármilyen kalózhajót, eszembe jut, hogy nekem annak ellenére sem járt belőle egy picike "modell", hogy jól viselkedtem és tettem a dolgom, ahogy azt elvárták tőlem. Gondolom biztos jobb ember lettem, biztos a javamra vállt ez az egész, de ettől még az űr, a be nem teljesedett vágy a mai napig bennem él és be kell valljam még felnőttként is elég szar érzés.

Nem olyan régen megtaláltam az ebay-en a hajót bontatlanul. Nyilván valami elmebeteg 150.000 Ft körüli áron és mutattam anyámnak, aki csak pökhendi módon ignorálja a témát még annak ellenére is, hogy elmondtam neki, ha akkor megveszi nekem azt a hajót - tekintve, hogy mennyire vigyázok a cuccaimra -, most alsó hangon 80-90 ezer körül el lehetne adni, ergo nem lett volna akkor sem kidobott pénz, arról már nem is beszélve, hogy a gyerekének csodálatos örömet okozott volna. Ez persze őt a mai napig nem érdekli. Aztán csodálkozik, hogy a viszonyunk soha nem volt túl rózsás és ebben VASTAGON benne van a fenti sztori is...

Szülők: Tanuljatok belőle.