Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tinman

41 bejegyzést írt és 387 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogyan mi is beszámoltunk a Ferrero óriásira fújódott szalmonella botrányáról, úgy számos más portál is megírta és egyre kevesebben merik a Kinder termékeit választani a húsvéti csomagba vagy éppen a locsolóknak majd. A botrányban érintett termékekről lista is megjelent! Azonban az érintett…..
Tinman 2022.04.14 13:15:28
@body_andras: Az óvodában tegnap a gyerekek Kinder meglepetést kaptak. Ment is a kukába. Tudod ki kockáztatja a gyereke egészségét, nyugodt hosszú hétvégéjét, húsvéti ajándékozását, jó kedvét egy ilyen szeméttel.
De, hogy az óvodába is mint gondoltak, nem is értem...
Vakáció a városban a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas években. Talán sokunknak van erről valamilyen élménye, különösen azoknak akik a fővárosban voltak gyerekek, és néhány nyarat a penelházak árnyékában töltöttek el...
Tinman 2021.06.24 15:43:00
Mennyi városi ex-gyerek ^^

Errefelé a nyári program kellemesebb része:
- Cseresznyefák dézsmálása, gyakran vadidegenek pincéjéhez tartozó területen, némi "k. anyátok elkaplak megraklak" háttérzenével.
- Nádból építettünk saját kalyibát, amit be is rendeztünk, ott vendégül láttuk egymást.
- Békák, teknősök és vízipockok abúzálása, tücskök gyűjtése. Pókcsata (2 pók egy kis helyen, lássuk melyik győz.)
- Gyakori "Talpra esik-e a macska 10 méter magasból?" gravitációs tesztek végrehajtása.
- Mi történik, ha a petárdát betesszük ide/oda/amoda.
- Bravo magazin. Hadd ne részletezzem.
- Kockás magazin mánia. (Pif, Herkules, Rahan, etc.)
- A hét fénypontja: Mozi a műv. házban, ahol a durva horrorra szó nélkül mehettél 12 évesen is és mégse lettél sorozatgyilkos. Köhömm.
- Néha szoc üdülős nyaralások a balcsin.
- Arcade masinák kiskapuinak keresése, a "hogyan játszunk 4 órát 2 Ft-os érmével" szellemében.
- Fürdés a víztározóban. Akkor is, ha már a kezeddel toltad el a zöld algát a tetejéről.
- Sörösüveg gyűjtés, amiből aztán a sárga földit történő vércukorszint emelés következett Kapucíner, Emőke és Boci csokival, melyet aztán házi málnából készült szódás üdítővel fejeltünk meg.
- Embertelen mennyiségű kerékpározás és így kiváló állóképesség alapozás. Olyan izmos lábakkal bírtunk, hogy évtizedekkel később se maradt szégyenben egyikünk sem.
- Bátorságpróba eszement dombokról, lépcsőkről kerékpárral lefelé. (Sisak? Ne röhögtess!)
- Elhagyott épületek rongálása, jellemzően kövekkel.
- Légpuskázás, főleg üvegre, romos épületek ablakaira mentünk, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy 1-2 madár is nem esett áldozatául a túlzott lelkesedésnek.
- Szellemidézés, pohártologatással.
- Gombászás, távcsövezés.
Tinman 2021.06.24 21:40:49
@Almandin: Nem voltunk felnőtt felügyelete alatt gyakran, ellenben szélsőséges dolgokat max 1x próbáltunk ki és egymást visszafogtuk inkább. Sajnos az állatkínzás vidéken sokszor a felnőttek által indukált "természetese" reakció volt. Ugyanis ha sok kismacska született szerinted mi lett velük? És mi erről nyilván tudtunk, sőt egy bizonyos életkor után a papa rászólt a kölyökre, hogy vannak kismacskák, lehet őket eltenni láb alól, pl. kivinni őket a semmi közepére és otthagyni. Akkor és ott ezt a felnőttek természetesnek gondolták, de elhiheted, hogy nekünk kölyköknek azért voltak kétségeink, így inkább a felnőttekre bíztuk a nem kívánt szaporulat kordában tartását.
A békák abúzálása abban szokott kimerülni, hogy bottal piszkáltuk őket, vagy kaviccsal dobáltuk. Egyszerűen nem ismertük, hogy mire mit reagál egy állat, szó szerint teszteltünk, kísérleteztünk. Bár olyanról is tudok, akik békát boncoltak, de nekem ehhez soha nem volt gyomrom.
A rongálás kapcsán jóval korábban megtanultuk súlyos pofonok árán, hogyan különböztessük meg a szabad prédát a no-go-tól. A méteres dzsungellel körbenőtt, elhagyatott raktár pl. zöld út, soha senki nem szólt érte... szóval ilyenekre mentünk rá.
Érdekes módon a verekedés nálunk nem volt divat, rendkívül ritkán történt ilyesmi, mert barátok voltunk a csapattal, kedveltük egymást, no meg erőfitogtatásnak kiéltük magunkat a bátorságpróbákon, vagy famászással, de pár 10km letekerése után örültünk ha lyuk van a sejhajon.
Estünk sokszor, állandóan sebesek voltunk, de törésre nem is emlékszem. Egyszerűen hozzá voltunk szokva, szó szerint megedződtünk.

"hogy a sok autizmussal diagnosztizált gyerek mögött is részben lehet ez a jelenség."

Ezt értelmezni sajnos nem tudom. Az autizmus elég korán felismerhető, jellemzően már a korai óvodás korban észlelhető, van amikor még korábban.

Szvsz a gyereket MANAPSÁG már hiba kulcsosként kezelni, mert tele van a világ beteg állatokkal, hogy a városban 140-nel száguldó 20 évesekről már ne is beszéljek. Régen is volt ilyen nem vitás, de sokkal ritkábban.
Ártalmatlannak tűnő berögződések, sokat emlegetett, ám mégsem betartott előírások, no, meg olyan veszélyes mozdulatok, amikről pontosan tudjuk, hogy potenciálisan balesetveszélyesek, mégis csináljuk. Íme néhány tipikus dolog, amit valószínűleg te is csinálsz vezetés közben, és amiket jobb, ha…..
Tinman 2021.03.03 19:07:35
@eßemfaßom meg áll: Az asszony még mindig nem ember? Melyik évben vagyunk?
Arra ébredt II. Erzsébet 1982. július 9-ének reggelén, hogy egy vadidegen férfi van a hálószobájában. Michael Fagan már másodszorra tört be a Buckingham-palotába, ám aznap hajnalban el is érte célját: sikerült találkoznia a királynővel. A megtörtént esetet dolgozza fel a The Crown (A korona) című…..
Az ömlesztett sajtokkal már mindannyian találkoztunk, vagy tömlős, vagy körcikkelyes kiszerelésben. Sokan vaj vagy margarin helyett használjuk. Mivel kenhetőek, ezért a szendvicsekbe kiváló, mert ad egy plusz puha állagot a zsemle és a felvágottak közé. Mi most 12 körcikkelyes, natúr ömlesztett…..
Tinman 2020.11.25 07:45:13
@Flowey: Így van! A Mackó nagyon nagyon régen teljesen korrekt volt. Aztán változtattak a recepten, onnantól, nem, hogy borzalmas, de nekem még gyomorgörcsöt is okoz... gondolom az adalék nem jön be a hab testemnek.
A prosztata egy folyamatosan alakuló szövet, változása során létrejöhetnek jó, de akár rosszindulatú sejtek is. Az 50 év feletti férfiaknak évente kellene prosztatarákszűrésre menniük. Ehhez képest a 65 éves magyar férfiak 39 százaléka még soha életében nem volt ilyen vizsgálaton...
Tinman 2020.11.06 14:20:34
@Mitya Ivanov: 39 évesen te egy nagyon szerencsés ember vagy, hogy ez volt életed legkellemetlenebb élménye. Talán itt a válasz mindenre: A katonaság nélkül a mai fiatalok/középkorú férfiak konkrétan beszari fostos kislányok lettek. Nem baj... legalább ezek majd nem háborúznak egymással talán, hanem Messengeren lerendezik a cicaharcokat.

Azon a biosz tudásodon azért lenne mit csiszolni és akkor nem lett volna zavar az erő(d)ben.
Tinman 2020.11.06 14:25:50
@inebhedj - szerintem:

Prevenció. Kis anyagi/energia befektetéssel egy nagyobb anyagi/energia befektetés, vagy fatális eredmény elkerülése! Most az komoly, hogy felnőtt férfiaknak ezt így el kell magyarázni???

Figyi... ha találnak valamit, akkor NEM kötelező megoldani, nem lesz teher! Odaállsz a doki elé és közlöd, hogy itt a vége, el se kezdjék, te mész meghalni a pusztába. A TB befizetők pedig köszönik szépen.

Emberi életekről van szó... mondjuk lehet, hogy éppen a tiédről. Ennyire semmit se ér ez neked, hogy pár ezer forinton szarakodunk itt? Fizetek én is TB-t cirka 2+ évtizede és bármily meglepő örülök neki, hogy az ÉN TB-bmből esetleg a TE vizsgálatodra költ az E.Ü.
Miért? Mert asszem' ember vagyok, nem egy kibaxott droid! És nem, nem akarom, hogy áttétes rákban meghalj, pedig azt se tudom ki vagy! Érted már?
Tinman 2020.11.06 14:28:40
@Mitya Ivanov:

"de a tapintás után valamilyen folyadék ürült a péniszemből (nem vizelet, és nem volt erekcióm, nem vagyok meleg)"

Ergo nem tudtad, hogy az milyen folyadék... Nem késő még belelapozni azokba a nehéz könyvekbe.

Az meg, hogy kiemeled, hogy nem vagy meleg nonszensz! Fogjátok már fel, hogy ennek SEMMI köze a szexualitáshoz és mérget vehetsz rá, hogy egyetlen melegnek se fog attól erekciója lenni, hogy az urológus megvizsgálja! Atyaég gyerekek! Aztán csodálkozunk miért hal meg ebben ennyi férfi!

(Mondom ezt hetero apaként... nem mintha bárkit is érdekelne, hogy mikor és hová dugtam.)
Mindenki tudja, hogy Hollywoodban nem egyszerű kezdő színésznek lenni. Főleg úgy, hogy még egy szereped sem volt, mégis meghallgatásról meghallgatásra jársz. Sokan évekig próbálkoznak, mire sikerül megszerezniük az első szerepüket és nagy valószínűséggel az sem a nagy bumm szerep lesz, amivel majd…..
Tinman 2020.10.12 13:51:01
@odamondó: Pedig úgy nézd, hogy a jövő Sharon Stone/Nicole Kidman-jét nézed...sőt.
Nem csak a Stranger miatt egyre népszerűbb, hanem az Enola Holmes és a Godzilla miatt is. Ráadásul cirka 9 éves kora óta színészkedik, ami egészen döbbenetes... 9 éves koromban örültem, hogy nem baktam el a Május 1.-én letolt 2 soros szövegemet.

Ja és a lényeg, ami miatt élete végéig felkapott lesz: Tehetséges.
Már az I. világháború idején is foglalkoztatta a hadseregek vezetőit, hogy hogyan tudnák minél jobban álcázni a hadihajóikat, hogy azok hatékonyabban tudjanak szerepelni a harctéren. A II. világháborúban egy holland hajó személyzete tökéletesre fejlesztette a rejtőzködést: a hajójukat egy szigetnek…..
Tinman 2020.10.11 09:36:32
@gigabursch: És ki lett volna az a hülye, aki beveszi, hogy egy kombájn szánt és vet?
1916 körül. Asolo, Veneto, Olaszország. Egy lelőtt osztrák-magyar repülő az egyik ház tetején..
  Aligha volt a zsidó népnek szentebb tárgya a Frigyládánál, melyet Isten parancsára Mózes készíttetett a Szináj-hegyi kinyilatkoztatás után, hogy abba helyezze a kőtáblákat, melyek az Isteni törvényt tartalmazták. A csodálatos láda készítője Becálel volt, aki akácfából és aranyból, pontos…..
Tinman 2020.08.19 10:07:11
@Igazamvanvagyigazamvan?:

"a tudósoknak feltételezéseik vannak, amit kísérletekkel bizonyítanak, vagy cáfonak."

Miközben pusztán a vizsgálat ténye is hat a vizsgálat tárgyára, adott esetben azt meg is változtatva... sok esetben a kísérletek működnek, sok esetben meg fals eredményeket dobálnak. Megbízhatatlanok, pont, mint az ember érzékszervek.

"A keresztyének egymást gyilkolták az egy Isten, két, vagy három személy miatt."

Emberek gyilkolták egymást, miközben elfeledkeztek az alapvető törvényekről. Senki nem vitatja, hogy ez nem az ő szegényük és SEMMI köze nem volt ezen cselekedeteknek a valódi keresztény hithez, mely a szeretetre, megbocsátásra és a jóravaló hajlamra épül.

Azért is írtam, hogy részemről a hit megvan, de a vallás számos aspektusa vállalhatatlan, vagy önellentmondásos. Nem véletlenül... a vallás emberi termék.

"Plazma, energia halmaz, végtelen sűrû és nyomású."

Honnan lett a plazma? Miért robbant fel? Mi vette körbe a plazmát? Mi volt azon túl? Az ősrobbanás kb. az a szint, mintha azt mondanám, hogy az Univerzumot egy teknős cipelné a hátán. Ehelyett még mindig észszerűbb egy teremtő erőben hinni.

"Isten a zsidókat támogatta, más népekkel szemben. A zsidókkal kòtött szerződést. A kánaánba ôket vezette."

Feltételezem jó oka volt arra, hogy pont ezt a népet válassza ki, akik majd megölik a fiát. Kiválasztott nép helyett, inkább tűnnek elátkozottnak. A történelmük vértől csatakos és folyamatosan az arab-izraeli konfliktusokkal telített a világ. Talán egyszer végre méltóztatnak elolvasni a Jézus tanításait, felfogják, értelmezik azt és képesek lesznek SZERÉNYEN és békében élni a többi emberrel. Csak annyit kellene tenniük, hogy megkérdezik maguktól: Mit tenne most Jézus? Hát nem azt amit tesznek...

Az, hogy nem tartják isteni lénynek, az a saját korlátolt marhaságuk.

"A Földön kívül is találtak életet, tehát nem valószínű, hogy elvethetnénk az élő szervezetek véletlen kialakulását."

Csak a korlátoltak állítják, hogy Isten NEM teremthetett máshol is életet.

"Ha a Covid példát nem érted, bocs. Túlértékeltelek."

Az érzés innentől nyilván kölcsönös. A Covid példád pont, hogy rossz példa, mert komplex életformákat igényel mind a kialakulása, mind a fennmaradása.
Tinman 2020.08.19 10:11:18
@Igazamvanvagyigazamvan?: "a szilìcium nem alkot stabil láncot, kettőskötést, gyűrűt. Oxidja szilárd(homok). Vízben nem oldódik."

Mert csak a víz lehet az élőlények közege ugye? Ennyire ne legyél szűk látókörű. A mi fizikával, kémiával, biológiával kapcsolatos összes tudásunk a földi körülményeken alapszik. Elképzelésünk sincs, hogy 100.000 fényévvel arrébb egy másik galaxisban mi lehet. De azért engedjük már meg, hogy LEHET tőlünk teljesen eltérő felépítésű élőlény is... már csak azért is, mert itt a Földön is találunk néha egészen extrém körülmények között létező élőlényeket.
Tinman 2020.08.19 11:05:24
@arthurthedent: "Az áldozat viszont az adot helyzetben már meg van fosztva a szabad akaratától, mert isten egy olyan világot teremtett, ahol gyakorlatilag bárki megfosztható a szabad akaratától."

De ki fosztja meg a szabad akaratától? Egy olyan másik ember, aki dettó szabad akaratából dönt rosszul. A szabad akaratok ütköznek, erősebb kutya pedig... pedig győz, hogy aztán majd elszámoltassák a bűneiről.

Nem! Ezt a világot továbbra sem Isten tette ilyenné, hanem MI a szabad akaratunkból!!!

Persze, hogy elfogult vagyok, amikor hiszek egy teremtőben :-)
Már tényleg csak hetek kérdése, és augusztus 16-án elstartol az HBO-n az idei év legjobban várt horrorszériája, a Lovecraft Country! A legújabb előzetesben ráadásul láthatjuk végre H.P. Lovecraft legismertebb szörnyetegét, a polipcsápos, denevérszárnyas Nagy Cthulhut, a R'lyeh romvárosának mélyén…..
Szerencsés nemzet vagyunk mi. Kerekítési hibával azt mondhatjuk, hogy a tízmillió szakértő országa vagyunk. Nálunk mindenki ért a focihoz, a gazdasághoz, a nemzetközi és helyi politikához. Egyszóval mindenhez. Nincs ez másként a koronavírussal sem és úgy általában a többi betegséggel sem. A legtöbb…..
Tinman 2020.07.19 18:48:52
A cikkben van egy ilyen állítás:

"inkább az aktív sportolók lesznek gyakrabban áldozatai a fertőző betegségeknek. Itt a hangsúly egyébként a folyamatosan velünk lévő, általában felső légúti fertőző betegségeken van. "

Itt van az én példám, ami csúnyán cáfolja:

2000-ben kivették a mandulám. Azt hittem ez nem egy nagy dolog, nem jár következménnyel. Aztán de. Utána minden télen legalább 2x, de néha még tavasszal és ősszel is a sima orrdugulás, torokfájás lement a tüdőmre és hörghurutot kaptam. Szedtem rá az antibiotikumokat, mert a város legjobb pulmonológusa ezt mondta. Volt, hogy 1 hónap kellett, mire kigyógyultam belőle.

Pár évvel később már hörgőtágító szert (Ventolin) kellett használnom. (Egy pipára hasonlít, amikor elkap a köhögési görcs, akkor szívnod kell belőle jó nagyokat.) Az orvos közölte, hogy el kéne költözzek mediterrán éghajlatra, mert ASZTMÁS leszek!

És részben igaza is volt, de a lényeget az a barom nem mondta: Ez mind elkerülhető és rém egyszerűen megelőzhető! Ki kell menni 2 naponta sportolni a !tiszta! levegőre. Ennyi. Magától értetődő mégse mondta SOHA, egyetlen diplomás, fehér köpenyes se.

Ez bő 10-12 éven át szenvedtem a betegségtől. Aztán eluntam és változtattam. Újra futni kezdtem. (2000-es évek elején hagytam egyszer abba.)

Eredménye:

Már az ELSŐ télen csak 1x voltam beteg, de olyan gyenge lefolyású volt, hogy simán kimentem futni úgy is, persze MINDIG tartottam pihenőnapoKAT! (A legoptimálisabb: 2 naponta futás, közben pihenőnap, vagy valami lazább keresztedzés.)

Aztán jött a köv. és a köv. tél és nem, hogy asztmás nem lettem, de beteg se! Sorban döglöttek ki mellőlem az emberek, én meg -6 fokban is szépen jártam ki futni, meg +35-ben is.

Most már ott tartok, hogy nem is érdekel kint milyen idő van. Felöltözöm, ha kell, vagy nem öltözöm fel és egy szál gatyában futok, egyre gyakrabban mezítláb!

Még egy gondolat: Amikor középiskolában hosszútávfutó versenyre elküldtek kb. 10 km-t tudtam remek tempóval. Mégis... azóta az ÖSSZES rekordom többszörösen megdöntöttem, pedig akkor nyilván jobb fizikai kondícióban kellett, hogy legyek, mert most öregebb vagyok már cirka 2 évtizeddel, meg 15 kilót is felkaptam.
1k, 5k, 10k, 21k, mind drámaian jobb, mint anno és nem tudom, hogy hol a vége.

Bioparox:

Ó igen... nekem is ipari mennyiségben kellett tolnom, meg Broncho-vaxomot is már a szezon előtt. Szart se értek. Mozogni kell a levegőn RENDSZERESEN és nyilván nem élsportoló módjára.
Tinman 2020.07.19 18:58:12
@lutria: A cikk is helyesen írja, hogy az élsport egy másik kategória, felejtős, ha egészségről beszélünk. A 20-30-40-es sportolók szinte mindegyikét sajnos veleszületett, de fel nem derített szívbetegség vitte el.

A sport jó. A mozgás jó. Tessék sportolni és nem a haldokló e.ü. rendszert terhelni.
Éry Balázs Cigánybűnözés 2020.06.08 14:08:30
Fura dolog az előítélet; ha valahol cigányozni kezdenek, nekem rögtön az érsebészet jut az eszembe.  Ahogy a szám elé kaptam a kezem, mindenem csuromvér lett. A többiek sóbálvánnyá merevedve figyelték a horrorfilm-jelenetet. Imént még az asztalnál ültem az adyligeti határőrlaktanya…..
Tinman 2020.06.10 11:23:32
@Drago Brutic1: Pontosan. A sztori 30%-nál kiszálltam, olvashatatlanná spammelte a beszúrásaival. Ez így egy rettenet. Majd készítsen belőle valaki egy kivonatot, azt elolvasom szívesen.

A cigány témáról annyit, hogy nem telik el úgy év, hogy ne érne irányukból kisebb-nagyobb atrocitás. Vannak no-go zónáim, ahová tudom, hogy a saját érdekemben ne menjek sportolni, sétálni se, mert rossz vége lesz. Volt már, hogy menekülőre kellett fognom... nyolc cigány, az nyolc darab cigány.
Nagyon nem volt időm a blogra a héten, a heti podcastadás is nehezen vágódott meg, de azért még éppen időben. Új stúdióban tettünk próbát, kis türelmeteket kérjük ehhez - az látszik, hogy tök jó minőségű hangot lehet felvenni itt is, de a mikrofonokba egész más távolságból kell beszélni, és a…..
Tinman 2019.08.12 22:33:38
@zevilaga: Cirka 2 év lemaradásban vagyok, pontosabban hallgatok régi és új részeket is, de főleg régieket, szépen sorban.

Alapvetően több, mint elégedett vagyok a podcast minőségével, de ez a rész, ez nekem is csalódás volt és engem nem az angol szavak magyaros kiejtése zavart. (Annak ugyanis az az oka, hogy így bárki, egy laikus is könnyen megérti, míg ha angolosan mondják nem biztos, hogy 10-ből 10-en meg is értik.)

Az N-Gage egy nagyon meg nem értett és csúnyán félreértett, hibásan marketingelt készülék volt. Olyan okostelefonos funkciókat dobott a kezedbe a gaming mellé anno, hogy öröm volt nézni. Tőlem néha megkérdezték a vonaton (2004-ben!), hogy lehet, hogy u.a. a készüléken filmet nézek, majd telefonálok, zenét hallgatok, de úgy, hogy szinte meg sem mozdítom a készüléket, csak pár gombot lenyomok? Majd értetlenkedve néztek, hogy miről is van szó.

Már akkor is volt BT headset, így csak az elvetemültek telefonáltak lapjára állított N-Gage-el, az értelmesebbje, meg a zsebében hordva elő sem kellett, hogy vegye egy ilyen alap funkcióhoz. (Term. volt jack dugó is, vezetékes headset használat is.)

Iszonyú mennyiségű remek Symbian sw érkezett rá, köztük pl. számos emulátor, még tovább bővítve ezzel a telefon "okos" képességeit. Mivel memóriakártyával bővíthetted, így tényleg lehetőséged volt arra, hogy több órás filmekkel feltöltve vágj neki egy hosszú útnak. Nyilván nem mozivászon méret volt, de arra, hogy egy vígjátékot megnézz, vagy egy sorozat részt behabzsolj, na arra perfekt volt.

No meg amikor elindítottál rajta pl. egy Tomb Raider, Pandemonium, Call of Duty címet és a gomboknak köszönhetően jól(!) is tudtad irányítani, azért az akkor és ott baromira ütött! Személyes kedvencem a Sims Bustin Out volt, amivel napokat elmarhultam, jópofa cucc volt és jól futott a telón.

Az elején említettem a félresiklott marketinget: Ahelyett ugyanis, hogy a teló csodás képességeit emelték volna ki, elvitték az egészet egy olyan ködös irányba (iszonyú pénzen), amiről még egy gamer se biztosan tudta, hogy tulajdonképpen most mit is akar neki eladni a Nokia. Persze ez országonként eltért, de inkább volt ködös és érthetetlen a reklámok hada, sem mint vásárlásra buzdító.

Aztán a játék ára: Az eredeti játékok 12-15.000 Ft-ba kerültek! Iszonyú sokba. Persze hamar tele lett a net a tört játékokkal, de az tényleg érthetetlen, hogy gondolta azt a Nokia 2004-ben, hogy mobilos játékokért valaki ennyit hajlandó lesz fizetni. Ez volt talán a legnagyobb szeg a készülék koporsójába, nagyobb, mint a béna marketing...

Persze az egészet szárazon megrakta aztán a Nintendo DS, ami dettó egy csodás handheld volt, de azzal meg ugye telefonálni nem nagyon lehetett, meg véletlenül se volt az a filmes/zenés kütyü.

Egy biztos: Az N-Gage már akkor hihetetlen szinten művelte a mobil gaminget, amikor az még nem is igazán kezdett el terjedni. Mobil fronton a készüléknek nem volt említésre méltó konkurenciája. Mire a mainstream készülékekbe is beszivárgott ez a rakat tudás, addigra már beköszöntött az érintőkijelzős telók kora.
Az előző Checkpointban elkezdtük a PC Guru (leánykori nevén: Guru) történetét, és most befejezzük - vagy legalábbis eljutunk addig a pontig, amíg nekünk retrós szemszögből érdekes volt a sztori. Az újság ugye nagy túlélő, ma is létezik, sőt PC Guru show-k is vannak időről időre - de minket főleg a…..
Anita nem érti, miért lécelnek le a férfiak mellőle 1 hónap után, és miért nem képesek gerincesen elmondani a problémájuk valódi okát? Ő tisztán játszik, már az elején elmondja, hogy gyereke van, és azt is, hogy ettől még nem halt ki belőle a romantika.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és…..
A szocializmus munkamoráljának görbe tükrét Alfonzó tartotta a nagyérdeműnek a "Riadó a Pitypang szállóban" című méltán halhatatlan alkotásával. A szálloda a kijelölt határidőre persze nincs kész, a feldobott prémium viszont kellene, ezért a szállodát átvenni érkező elvtársaknak eljátsszák, hogy be…..
Tinman 2019.03.16 09:40:10
@szepipiktor: Nekem bőven elég érvnek az, hogy a ház amit meg akartunk venni az pár év alatt a 12 millából lett 21 milla. Ennyit ért a nagy családtámogatás, nem mellesleg a kisfiam a kormány szemében 600 ezret "ér", a 10 millás kalandban meg nem számít.
Minden erőmmel azon leszünk, hogy mihelyst végez a tanulmányaival külföldön legyen az ottani társadalom hasznos tagja, ti meg termeljétek ki magatoknak a nyugdíjat. Majd akkor ráébredtek mekkora hiba volt a fiatalokkal folyamatosan kibaxni és elüldözni őket fakezű, ostoba húzásokkal, amik véletlenül sem a javukat szolgálják.
Tinman 2019.03.16 10:58:54
@Eugene Horse: Engem nem érdekel a kormány... egyik oldal pontosan akkora lenyúlós bagázs, mint a másik, csak más a nevük.

Amúgy meg kényelmes lehet mindent a külföldre kenni, ha valami idehaza szarul alakul, de a CSOK és most ez a 10 milla itt történik és nem máshol és itt van közvetlen hatása. Nem baj, lesz még ennek böjtje, amikor majd nem gyön' a nyugdíj, mert nincs miből. Csak így tovább, amíg importálni kell majd a néger gyerekeket Szomáliából.
A világ legbiztonságosabb autóinak listáit általában nem a járművek megbízható működése, hanem a töréstesztek eredményei illetve mostanában egyre inkább a balesetelkerülő-rendszerek hatékonysági vizsgálatai alapján állítják össze. Ettől függetlenül persze egy ezeken a rangsorokon rendre előkelő…..
Tinman 2019.02.21 21:37:50
@juhaszvik1: Tehát a kisembernek nem lehet 2 millás Volvója, de 2 millás Suzuki Splash-e lehet, mert hát kisember.

A kisember a 2.4-es 163 lovas dízel S80-assal 4.8 literből járkál, mert nincs pénze a 7.5 literes benzinzabáló 1.2-es csotrogányokra. Ahogy egy esetleges balesetben is jobb esélyekkel szeretne indulni, mint egy Splash tulaj... meg a kényelem, meg a megbízhatóság, meg a vezetési élmény, etc.

Még a végén kiderül, hogy a kisember nem is olyan hülye, max allergiás a motortűzre, ami meg szerencsére ultra ritka.
Tinman 2019.02.25 20:55:36
@Zabalint: Hogy egy használt autó karbantartása drágább, mint egy vadi újé? Nahát :-D
Cserébe viszont a fogyasztása erősen baráti.

Nem tudom ki, hogy és miért vesz használt, de kiváló állapotú Volvo-t, de úgy látom Hajnalkával már ketten is vagyunk itt, akiknek az autója elég fontos volt és kiemelten figyelt rá. Az övére már sajnos nem, de az enyémre elég jó még ránézni, meg beülni, benne létezni és közlekedni vele. Olyan messze van a lepukkant állapottól, hogy az leírhatatlan. Na ja... költöttem is rá ez nem vitás.
A streaming szolgáltatások törekednek a fogyasztói igények minél teljesebb megismerésére és kielégítésére, így tesz a filmek, sorozatok esetében a Netflix vagy a zenéknél a Spotify. Ezek a formátumok a hagyományos tévézés és zenefogyasztás reformját indították el. Üzletpolitikájuk hasonló: fix…..
Tinman 2019.02.11 19:06:39
@Tesztelo.hu: Nem is az a pár 100 Ft a lényeg, hanem a 6-8x kevesebb tartalom. Persze van annyi homok, amibe minden hazai Netflix előfizető feje belefér...
Tinman 2019.02.11 19:07:58
@különvélemény: Az a legalja amikor VPN-ezni kell, mert a kiadó/szolgáltató egy rasszista szar. A regionlock nettó rasszizmus egy digitális világban!
A családpolitikával, családtervezéssel kapcsolatos közbeszéd hangsúlyos részét képezi idehaza az a jelenség, mely szerint kormányzati és ellenzéki politikusok rendre azt latolgatják, hová szülessen és hová ne megfelelő számú gyerek, és hogy mely körökben mennyi a megfelelő létszám. Mindeközben –…..
Tinman 2018.12.27 08:57:50
@Lord_Valdez:

- "Mert minél több a gyermek, annál több az állami támogatás." - ezt írtam.

Erre te írod ezt:

- "Minél kevésbé szegény valaki, annál kevesebbet szül. És ez még cigányságra is igaz. A városi (jobb módú) cigányok sokkal kevesebbet szülnek, mint a vidéki mélyszegénységben élők.
Hovatovább, erősen jellemző, hogy ezek az embereknek életük során több, mint egy tucat abortuszuk van."

Abszolút nem beszéltem a jó módú rétegről. Azokról a szegényebb, jellemzően roma családokról beszéltem, akikről a cikk is szól! Már pedig náluk TÉNY, hogy sokan azért szülnek, mert több segélyre van kilátásuk... több "ingyen pénz." És sajnos az sem urban legend, hogy a fogyatékos gyerek = több pénz és néhányan ezért tesznek is.

Bele lehet dugni a fejeket a homokba és rávágni, hogy nem igaz, meg lehet egy kicsit köztük élni és rádöbbenni, hogy egy részük mennyire alja szint.
Múlt vasárnap vissza kellett állítani az órákat, és jövő tavasszal sem ússzuk meg, hogy egy órával kevesebbet alhassunk. Sajnos az óraátállítás sokak szervezetét megterheli, ezért összeszedtünk pár tanácsot, melyekkel leküzdhetőek a felmerülő nehézségek...
Tinman 2018.11.01 08:16:36
@lacko61: Talán legyél empatikus.
Sokan jutnak el a felismerésig, hogy kezdeni kellene valamit a testükkel, fizikai állapotukkal. Ezen csoport jelentős része aztán mindenféle további információszerzés nélkül eldönti, hogy márpedig ő futni fog. Úgy gondolják, hogy a futás, egészséges, égeti a kalóriákat,…..
Tinman 2018.10.18 13:07:10
@IQfitnesz.hu: "100 kiló felett vagyok egy kicsivel... 1:50 körüli félmaratonra."

Azt ugye tudod, hogy ez nem egészséges? Ilyen súllyal az ízületeid csúnyán túlterheled egy félmaratoni edzésterv során. Ha már futottál le 100 kg felett 1:50 körüli félmaratont, el nem hiszem, hogy nem érezted, hogy ez így sok... nem is kicsit.

Ha csak tippeled, hogy a 10k-d alapján 1:50-re vagy képes, akkor az más tészta... mert ugye jól tudjuk, hogy a maraton se 2 db. félmaraton. Nekem is van olyan futótársam, aki túlsúlyos kissé. 12-14k-t elég jól bíz, utána meg elfogy, mint a gyertya lángja az orkánban. Emlékszem az első 21k terep versenyemre... 18k-ig jól elvoltam utána jöttek a negatív tünetek. Képes voltam rá, számomra jó eredményt értem el, de az egészséghez vajmi kevés köze volt.

"Vannak ismerőseim van, akik folyamatosan félmaratonokra, maratonokra és ironmanekre készülnek és részt is évente több versenyen és mégis túlsúlyosak, nem kifejezetten esztétikus a testalkatuk. "

Ez egy KÁROS tendencia! Tök jó, hogy a futás ennyire népszerű lett, de tízezrek csinálják szarul, sokszor komoly túlsúllyal. A kedvencem amikor 0-ról 21k-ra akar felkészülni a full kezdő, 0 futós múlttal FÉL ÉV alatt és a legdurvább ebben az, hogy a netes blogok, futós oldalak ebben meg is erősítik!!!

Végül megcsinálja? A zöme igen! És árt magának vele? Rengeteget. A legtöbbjük olyan pulzussal fut, hogy az felér egy fitnessnáci őrülettel. Sehol nem normális az, amikor kezdő 190-es pulzussal fut fél órája. Sehol! Ahogy az sem, hogy vastagon van rajta 20-25kg felesleg. Miért nem tolja a tempós gyaloglást? A biciklizést? Úszást? Aztán ha leadja a felesleget lehet félmaratonokkal kacérkodni, mert a hosszútávok nem a túlsúlyosoknak valók.

"de ettől függetlenül, ha lemegyek a pályára és látom a középkorú anyukákat és apukákat, akik már évek óta ott futkároznak, hogy javul a testkompozíciójuk. Még diétával együtt sem"

Ismerek én is olyanokat, akik évek óta 5k-t futnak max, meg olyan is, aki 10k fölé soha nem ment. Ezek megragadnak egy szinten, nem is az a céljuk úgy gondolom, hogy maratont fussanak... az viszont hiba, hogy állandóan egy tempóban tolják.
Tinman 2018.10.18 13:35:01
@conchita wurst: :-DDDDDD
Tinman 2018.10.18 13:51:09
@Zabalint: Miről szól az edzés? Arról szól, hogy mikrosérüléseket okozunk az izmoknak, csontnak, sejteknek. Majd regenerálódunk és erősebben állunk ki legközelebb, mint korábban.

Ergo ha valaki egyenletes talajon szerez rutint, erősödni fog a bokája és az ízületei. Ellenben ha rögtön terepen kezd nagyon nagy eséllyel lesérül. Sajnos nekem ezt is a saját káromon kellett megtanulnom:

2000 körül fogtam egy kitaposott kukába való Adidas cipőt és kijelentettem, hogy elég a punnyadásból futok, méghozzá terepen. Semmiről nem volt a leghalványabb fogalmam sem, tanácsot senki nem adott. Minden nap kimentem futni 5-8k-t nagyjából állat módjára. A 2. héten megdagadt a bokám, de nem foglalkoztam vele. Majd a 3. héten már annyira eldurvult, hogy járni is nehéz volt vele. Majdnem 1 hónap kellett mire helyrejöttem és utána már füves körpályán kezdtem az alapozást. Kiválóan ment. Egyre többször szőttem bele aszfaltos távokat, majd idővel terepet. Végül ÉVEK alatt megfordítottam és már csak extrém esetben megyek a füves pályára, 80% durva terep (bakhátas földutak, kátyúkkal, ágakkal, elhagyatott utak térdig érő fűvel, erdei utak), 15% beton és 5% füves pálya, ha iszonyat nagy már a sár mindenhol.

A terepfutásnál valóban nem történik meg az, hogy minden egyes lépésnél pont ugyan ott "koppan" az ízület, ellenben JÓVAL nagyobb terhelésnek van kitéve, mint egy sima körpályán. Eleve a terepfutáshoz már edzettebb szív és érrendszer kell, mert nagyobb a terhelés.