Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csaknorisz

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Indexen futott egy izgalmas teszt: szabálytalanul feladtak tíz mezei borítékban 1000 forintot belföldre, amiből hét megékezett, hármat elloptak. "Három levél, a miskolci, a szentesi, és az újpesti - aminek elvileg a legkevesebb esélye lett volna eltűnni - sosem jutott el a…..
csaknorisz 2008.09.02 12:06:17
Én Gárdonyban akartam feladni egy 83 cm összméretű (magasság+hossz+szélesség) , 1800 g tömegű levelet, mert ugye ennek még el kell mennie a szabályzat szerint levélként. A postás egyik nap nem vette át a barátnőmtől, hát másnap elmentem vele én is, ketten csak többre jutunk. Elmondtuk neki, hogy ez ugye nincs két kiló, de ő azt hajtogatta, hogy "gondoljunk bele a kézbesítő helyébe". Meg hogy ad mindjárt egy szabályzatot és abban benne van. Mondtuk jó, adjon. Ekkor elkezdett keresgélni... odajött a postamester vagy postafőnök is a nagy könyvvel. Nézi, hogy ugye 900 mm-t nem haladhatja meg, az ugye 9 cm - ezt a főpostás számította ki fejben. Mi a szemük előtt megmértük, közösen összeadtuk a 3 oldal hosszát, megegyeztünk, hogy a 900 mm az nem 9 cm, hanem 90. Ekkor már elég idegesek voltak. Végül átvették levélnek. A 20 éves tapasztalatát hangoztatta a néni még akkor is, amikor még egy utánvétes csomagot is fel akartunk adni. Na ahhoz nem kellett volna 20 éves tapasztalat... de amikor ki kellett tölteni a kis papírt, ezt mondta " ezt hogy is kell? "
Aztán: "különben engem az se érdekel, ha visszajön.."

Mondanom se kell, hogy a 20 éves tapasztalat ellenére - vagy pont azért - a pénz maradt a címzettnél, nem kaptuk meg.

Ja és én is küldtem pénzes borítékot Angliából, azt is M.o. -ig tudta nyomon követni a Royal Mail. Onnan bekerült egy postás-zsebbe...

Tomecskó Tamás a saját cége szolgáltatását minősítette kijelentésével. Megfordítva gondolatmenetét, ha ezek után pénzt akarok küldeni valakinek postával, kint is hagyhatom a pénzt az utcán, mert van esély rá, hogy valahogy eljut a címzetthez. Kb. annyi, mintha postán adtam volna. Csak ezért legalább nem kell fizetnem...
Kedves kalauzékat ideje lenne illemre tanítani. Bunkóságban felülmúlnak lassan mindenkit... Hello! Rákoskertről (Budapest XVII. ker) megyek be nap mint nap a Keletibe és meglepő, de gyorsabb, mintha a BKV-val araszolnék reggelente a dugóban, még akkor is, ha - egyáltalán nem…..