Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Botond_P

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beköszöntött a tavasz, ezzel a tábori jelentkezési időszak is! A lenti linken keresztül elérhető az első tábori körlevél, benne minden szükséges információval a táborról, a tábordíjakról és a jelentkezés menetéről. Tovább a körlevélre* *A megnyitáshoz hozzáféréssel kell rendelkezni a szülői…..
A Homokhegyi farkasfalka március 8-án, pénteken útnak indult a Bükk meghódítására. A Stadion autóbusz-állomáson történő 16 órás találkozó után kisebb-nagyobb nehézségek árán eljutottunk Felsőtárkányba. Mire odaértünk, a nap már lement, így programunk egy gyors vacsorával kezdődött. A vacsora után…..
Vezetői hétvége A lassacskán rajjá formálódó Turul őrs március első hétvégéjét Tahitótfalun töltötte: másfél napos villámportyánk jó hangulatban telt, közösségépítő játékok mellett szakmai beszélgetésekre is jutott idő. Volt szó nevelési kérdésekről, fegyelmezésről, tábori programokról, kiégésről,…..
 Csapatunk sokéves hagyományát folytatva idén tavasszal is felkerestük a pesthidegkúti Kálvária-hegyet, hogy végigjártuk a stációkat. A nagyböjti elmélyülést ezúttal a híres cserkész-pap-tanár-költő, Sík Sándor verssorai segítették. A kora márciusi időzítés velejárójaként, a hangulatot fokozva a nap…..
Idei nyári táborunkat az Alföld egy csodás táján, a Kiskunság homokán, Kunpeszér mellett tartottuk. Előtáborosaink már július 6-án lementek a helyszínre, hogy Áron vezetésével minden fontosat előkészítsenek a négy nappal később érkező táborozóknak. Szokás szerint felépítettük a GH-t, a szersátrat,…..
Örömteli hírt szeretnénk megosztani: a 2024-es évtől kezdve lehetőség van csapatunk alapítványa, azaz a ProCapistrano Alapítvány számára felajánlani a személyi jövedelemadó 1%-át. Kérjük, hogy idei SZJA bevallásod során rendelkezz csapatunk alapítványa javára, segítsd ezzel önkéntes munkánkat!…..
Tavaly csapatunk a Bakony szívében, Herend közelében táborozott. Hogy mire a csapat leér, már készen álljanak a főbb építmények, előtáborosaink öt napon keresztül ástak, csákányoztak és fúrtak, ugyanis idei táborhelyünk talaja igen köves volt. Július negyedikén pont ebédidőre érkezett meg a csapat…..
Június 11-én első alkalommal tartottuk meg 46-os csapatbálunkat a Pasaréti Közösségi Házban. Régi vágyunk vált ezzel valóra, az elmúlt időszak nehézségei miatt sokszori halasztás után, Anna és Angi főszervezésével hatalmas mulatságban volt része kicsiknek-nagyoknak egyaránt. Jó cserkészprogramhoz…..
A beszámolót Fekete Márk szerezte, nagy köszönet érte! A Cserkész raj 2022-ben Kosdon portyázott április 22. és 24. között. A Nyugati pályaudvar volt a találkozás helye pénteken 17:30-kor. Onnan egy rövid vonatúttal eljutottunk Vácra, majd felszálltunk egy buszra, hogy elérjük úti célunkat. A…..
Folytatva a 2021/22-es cserkészév portyáinak sorát, itt egy rövid írás Karvaly és Padlizsán őrseink tavaszi portyájáról: A képeket Dorka és jómagam (Boti) készítettük 2022 tavaszán, egy napsütéses délutánon Padlizsánok és Karvalyok felkerededtünk, hogy portyázni induljunk a Mecsek messzi bércei…..
Őrseink a 2021/22-es cserkészévben sem tétlenkedtek, portyáik során bejárták az ország különböző szegleteit. Alább a Fekete sasok mányi portyájának beszámolója olvasható, Fekete Márk tollából: A Fekete Sas őrs portyára indult november 5-én, úti célunk Mány volt. A Széna téren találkoztunk péntek…..
Igaz, sok víz lefolyt a Kaposon az idei csapattáborunk lezurlta óta, nem mulasztjuk el közölni a fényképeket, melyek idén Loviberi és Tojás jóvoltából kerülhetnek ide. Elhalasztott KNT ide, vagy oda, lelkes vezetőségünk idén nyáron is nagy lendülettel vágott neki tábort szervezni, mely sokak…..
Ötödik, előtáborral együtt kilencedik napja zajlik nyári csapattáborunk Somogy megyében, a Zselic festői lankái között fekvő Szentbalázson. A kánikula ellenére gyors tempóban haladt az építmények felhúzása, a farkaskölyköket és cserkészeket az elmúlt évek egyik legjobban felszerelt tábora…..
Kedves Szülők, Csapattagok, érdeklődők! Szeretnénk megújítani csapatunk közösségimédia-aktivitását, amihez a mindenki segítségére szükségünk van! Készítettünk egy rövid kérdőívet, amivel elmondhatjátok véleményeteket a különböző felületeinkről (ez a blog, Facebook-oldal, Instagram): a kitöltés…..
Sajnos a járványhelyzet súlyosbodására való tekintettel nem tartjuk meg évkezdő csapatprogramunkat. Nem érezzük úgy, hogy biztonságosan le tudnánk bonyolítani az összejövetelt. Az őrsgyűlések kis közösségekben, kültéren a jövő héttől kezdődnek, jelentkezéseket a lenti elérhetőségen továbbra is…..
Noha a 2020-as deszkáspusztai csapattábor nagy sikerrel zárult, néhány őrs nem érte be ennyi cserkészkedéssel, ezért a nyár folyamán portyázni indult hazánk különböző szegleteibe. Az alábbi bejegyzésben ezek rövid beszámolóit olvashatjátok, a megszokott módon, néhány fénykép társaságában. Anarókák…..
Készen vannak az idei tábori képek, itt egy kisebb válogatás Laci (Háti) beszámolójával. A fotókat Körte (K), Levi (L), Tojás (T), Eszter (E), Hugi (H) és jómagam (B) készítettük. A bejegyzés végén található linken elérhető Körte összes képe, nagy felbontásban. Egyszer véget ért a tábor, egyszer…..
2020 június 4-én, a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség kezdeményezésére a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma megrendezte az "Összetartozásunk Tüze" rendezvényt. Ennek célja, hogy ezen a napon budapesti idő szerint 20:20-kor világszerte tüzek…..
(folyamatosan frissülő bejegyzés) Mivel ez előző bejegyzés kezdett nagyon hosszúra nyúlni és lassan is töltött be, a tobábbi videókat ebben a bejegyzésben találjátok. Az első 17-et itt lehet elérni. 18. adás, április 27.: Eszter View this post on Instagram A post shared…..
Kedves Mindenki! Gondolom e cikk írásakor, három héttel az iskolák bezárása után, már nem jelent senkinek újdonságot, hogy a csapatunkban is felfüggesztettünk minden személyes találkozót. Cserkésznek lenni viszont nem szűntünk meg, programjainkat a kibertérbe költöztetve online gyűléseket tartunk,…..
Az elmúlt hét folyamán teljes ráncfelvarráson esett át csapatblogunk, mivel a régi dizájn felett nyolc évvel ezelőtti megjelenése óta eljárt az idő. Az új, letisztult megjelenés célja, hogy modernebbé és átláthatóbbá tegye a blogot, ezért néhány nem használt funkciótól megváltunk: ilyen a blog.hu-s…..
A cserkészévet idén szeptember 14-én, szombaton a megszokott módon a csapat táborzáró tábortüzével (TTT) nyitjuk. Helyszínünk a Római parton található BiPi Villa lesz (térkép itt: link), ahol sok játékkal és kacagással várunk mindenkit.Csapattagoknak 14:15-kor lesz gyülekező egyenruhában a Batthyány…..