Regisztráció Blogot indítok
Adatok
semmi hatalmat senkinek

0 bejegyzést írt és 326 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       „A férfi közel egyidős volt a lány szüleivel... azért ez kicsit durva, akárhogy is nézzük. Akik azt mondják, hogy a szerelem mindent legyőz, szerintem nem erre értik” – Néhány pasi a fiatalság utáni ámokfutásában sok tévhitnek képes felülni, ilyen például az apakomplexusban…..
semmi hatalmat senkinek 2023.06.01 11:29:00
@Negrogo: Ízlések és pofonok... a párom számára és számomra sem létezett volna az az összeg szerintem, amiért tovább elviseljük a szülői család kontrollálási kísérleteit... a szabadság többet ér, mint a vagyon...
semmi hatalmat senkinek 2023.06.02 10:11:29
@Real_Time_2: " Németben már van olyan "iskola" amelyik android kurzust tart nyugdíjas boomereknek az okostelefon használatához." - nem kell ehhez germániába menni... például: nyitok.hu/okostelefonok_tablagepek_hasznalata_a_mindennapokban_2_
De ebben mi a poén? Ha az ember hozzájut egy technikai eszközhöz, nyilván meg akarja tanulni a használatát... korfüggetlenül... én a BKV-n E-bérletet használok, a párom (hiába -16 év) ragaszkodik a hagyományos papíralapúhoz...
semmi hatalmat senkinek 2023.06.03 14:40:17
@Negrogo: "ergo nem egyedul allokent kezdted a kulon elest" - de, 2 évig egyedül éltem. A szülőkkel való gondok lényege meg az alapvetően különböző értékrend és gondolkodás volt.
„Az ő családja semmi olyat nem adott neki, ami önálló életre nevelne egy 23 éves lányt. Maguktól viszont semmit sem sajnálnak, mesélte, meg mindig a házukat nyalják” - A szülőkkel még nem történt meg a személyes találkozó, és Posztolónk kételkedik benne, hogy valaha is sor kerül rá, mert nem nagyon…..
Bármelyik rajzfilmszereplő egér egy darab sajttal könnyedén levehető a lábáról. Persze a képernyőn jól működő történetek nem mindig állják ki a valóság próbáját...
A putyini külpolitika két okkal magyarázta kezdetektől az Ukrajna elleni orosz támadás szükségességét: egyrészt az Ukrajnában élő oroszok védelmének kényszerével másrészt a NATO terjeszkedésével (mely terjeszkedés azzal fenyegette Moszkvát, hogy Ukrajnát is felveszik a nyugati katonai szövetségbe,…..
semmi hatalmat senkinek 2023.02.06 01:57:44
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ja, még ez kimaradt: "@semmi hatalmat senkinek: És melyik országot rohanták egy elmebeteg pszichopata katonái?" - például Irakot meg Afganisztánt.
"Az egyik szaklapban publikált elemzés szerint John F. Kennedy, George W. Bush (66), Lyndon Johnson, Reagan, Clinton (66) és kisebb mértékben Theodore Roosevelt is bírt ezekkel a tipikus személyiségjegyekkel.*" - ugye itt minket nyilván a texasi kivégző G W érdekel a pszichopata elnökök sorából...
*www.blikk.hu/aktualis/pszichopatak-a-vilag-elen/btz4s7q
Na EZ például tényleg elmélet...
semmi hatalmat senkinek 2023.02.07 13:02:16
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: akkkor tanulj egy kicsit, pl:
www.migraciokutato.hu/wp-content/uploads/2019/11/mki_elemezes_egy_elfelejtett_valsag_a_harmadik_libiai_polgarhaboru_es_a_migracio_marsai_viktor.pdf
Egyébként mgad is rájöhetnél, hogy mekkora ökörségeket beszélsz... Ukrajnában - ami itt a téma - hol előzte meg népességrobbanás a cirka 10 millliós migrációs hullámot??
semmi hatalmat senkinek 2023.02.07 13:19:34
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ja nyilván azért nagyjából konstans a politikai véleményem 1973.09.11 óta...:)))
Nagyjából harminc éve ezzel a felütéssel fordult Göncz Árpád Európához, a szerencsétlen Antall kormányzásának akadályozása érdekében. Sosem kedveltem Árpi bácsit, mert jelentős szerepe volt a rendszerváltás elsikkasztásában, a komcsik átmentésében. Sokáig érthetetlen buzgalommal tett be a…..
semmi hatalmat senkinek 2022.12.03 14:05:20
@Zionnépe: ez nem konteo, hanem szimpla történelem...
keszultem.blogspot.com/2013/01/a-montanunio-es-romai-szerzodesek.html
és
www.grotius.hu/publ/displ.asp?id=CGUOWX

Nem vagyok különösebben konteo-hívő...
semmi hatalmat senkinek 2022.12.03 14:10:10
@Zionnépe: "Egy egységes 550 milliós EU eleve erősebb, mint a 330 milliós Usa." - khmmm... az EU soha nem volt, és soha sem lesz globális nagyhatalom, mindigis meg fog maradni az USA hátsó udvarának, és csicskájának... ezt fényesen igazolják az elmúlt évtizedek... a társadalomtudományok nem matematikán alapulnak...:)
semmi hatalmat senkinek 2022.12.03 19:36:54
@Zionnépe: "Attól, hogy létrehozol rá egy konteo-s oldalt"??????????????????????
A montánunióról és előzményeiről találsz kb tízmillió történelmi témájú oldalt... és hidd el, nem vagyok mindenható:)))
Ó, igen, én még emlékszem milyen volt a "régi rendszer", amikor még itt voltak az "ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet csapatok", amikor még tilos volt valutát váltani, az útlevelünk csak pár országba volt érvényes és lelőttek, ha el akartál szökni az országból. Olvasd el te is, ha nem élted…..
semmi hatalmat senkinek 2022.11.23 11:01:02
@arthurthedent: Hát most már tőlem se...:úgy 40 éve( de ez nem javít a maiak helyzetén...
semmi hatalmat senkinek 2022.11.24 10:26:26
@arthurthedent: ""1970 májusában kaptam vállalkozói engedélyt, adókedvezményt."
Nem nagyon hiszem." - pedig elhiheted... az "Új gazdasági mechanizmus" 1968, onnantól datálódott a kisvállalkozások támogatása, a "MASZEK-világ" Apám is a 70-es években lett kisiparos, és első évben nem kellett adót fizetnie, ahogy más kezdő kisiparosoknak se...
semmi hatalmat senkinek 2022.11.24 10:29:28
@konrada: "szóval én sajnálom, hogy már nem vagyok fiatal, de annak örülök, hogy nem ebben a korban voltam, mert minden szocialista barakk hátrányával együtt is sokkal szabadabbak voltunk, mint a maiak" - maximálisan egyetértek!!!
                       „Ahhoz képest, hogy mindig hangsúlyozza, hogy köztünk nincs semmi komoly, ő az, aki úgy viselkedik velem, mint egy kapcsolatban” - Ma bármikor elválhat bárki, ha nem működik a házassága, bár utána egyeseknek nehezebb közel engedniük valaki mást, mert a biztonság keresése…..
semmi hatalmat senkinek 2022.11.02 18:44:08
@Lorrh: "és a férfiak hova tűntek, akik egy kardvágással megoldottak dolgokat?" - tudod az a baj, hogy egy ilyen nő kardvágásáért pont ugyanannyit adnak, mint egy normális emberért... az illető hölgy HüPi volta sajnos nem enyhítő körülmény...
semmi hatalmat senkinek 2022.11.02 18:47:37
@God Harald: Nem, csak minden KÍVÁNATOS lukba...:) És azért számít a luk körüli térség is:)))
                       „Néhány nőnek elég egy idétlen becenév és pár olcsó bók, hogy egy előnytelen és jövőtlen kapcsolatba belerángassák” – Nem szép dolog más kapcsolatába beleavatkozni, de egy figyelmes barát aggódik, ha tudja, hogy a másik mennyire befolyásolható. Ezért jön jól néha valaki, aki…..
Ara-Kovács Attila: Tájkép csata után  2022. október 11. A szerző a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője. 1953-ban született; filozófia, pszichológia és történelem szakokon végzett. Volt könyvszerkesztő, újságíró, diplomata. „Gorbacsovnak sikerült úgy feladni mindent, hogy ezzel…..
                       Lehet úgy együtt maradni valakivel, hogy tudod, ő mást szeretne? Posztolónk soraiból süt a negatív válasz erre a kérdésre, mégis tesz nálunk egy kört. Egy biztos: nem érdemes olyan pasival folytatni, aki mindent korlátozásként fog fel a kapcsolatban.                    …..
                       Levélírónkat mostanában sorra bombázzák az ismerősei azzal a kérdéssel, hogy mikor megy már férjhez. Józanul szemlélve, egy esküvő nem olcsó, főleg a rokonoknak szól és az anyagiakon túl jelenleg egyéb problémák is nehezítenék.                                  Fedezd fel…..
                       „Azt is mondja, hogy a hapsija nagyon kedves... Én meg úgy tudom, hogy ilyen helyzetben minden pasi kedves, hiszen akar valamit” – Egy aggódó anyuka írt nekünk, mivel sehogy sem tudja elfogadni lánya udvarlóját, aki nála 20 évvel idősebb, de még annál is többnek látszik,…..
semmi hatalmat senkinek 2022.07.14 02:38:55
@Almandin: Nézd, én sem ellenőrizgetnék nagyon alapos ok nélkül senkit, mert eleve megalázónak tartom az ellenőrizgetést. Tehát sem a gyerekemet, sem annak a társát, sem a páromat. Ez pont olyan, hogy sokan bocsánatos apróságnak tartják a párjuk/gyerekük levelezésének, mobiljának csekkolását, szerintem pedig "főben járó" ügy...
És hát ja, léteznek a világban bűncselekmények, meg balesetek is, de a mai kor egyik nagy hátránya, hogy real time a nyakadba kapod a világ összes mocskát, ami csak arra alkalmas, hogy aláássa az emberek biztonság-érzetét, és emelje a szorongás szintjét. Mert valóban, van ilyen is, mint a cikkedben leírt, csak éppen a valószínűsége az átal populációban alacsonyabb a lottó ötösnél, ha reálisan nézed. Tehát messze nem az a kategória, hogy kb 1 millió embert/kapcsolatot ellenőrzéssel vegzáljanak azért, hogy kiszűrjék azt az egyet, akinek esetleg ilyen tervei vannak... vannak reális lehetőségek, amivel az ilyen esetek kiszűrhetők, amiket az ember ugye még 17 éves kora előtt megtanít a gyerekének, pl. hogy először csak nyilvános helyen találkozzon ismeretlenekkel, pohárban hagyott majd őrizetlenül maradt italt ne igyon meg, stb... És ne olvasson Origót főleg, vagy ha mégis megteszi, alkalmazzon legalább százas osztót az ott leírtakkal :)
semmi hatalmat senkinek 2022.07.14 16:01:39
@Almandin: Mint irtam, mi is 17L/33F-ként kezdtük... tehát ismerem a szitut...
semmi hatalmat senkinek 2022.07.14 23:25:58
@Almandin: "Ha egy 17 éves és egy 37 éves összejön, abból sok minden lehet, életre szóló nagy szerelmi házasságtól kezdve a futó kalandig, vagy bántalmazó kapcsolatig. A hasonló korú pároknál ugyanígy." - ez pontosan így van, egyetértek. Csak ennek nincs köze ahhoz, hogy egy 16-17 éves fiatal mennyire tűrje el a "csak a legjobbat akaró" szülőjétől az ellenőrizgetést, beleszólást... erre mondom ugye én azt, hogy csak különösen alapos indokkal, rutinszerűen semmiképp.
                       Posztolónk nem a házasság intézményét kívánja leszólni, hanem csak az arra alkalmatlan embereket. Számos kapcsolaton túl van már, és saját, illetve ismerősei rossz tapasztalatára alapozza gondolatait. Szerinte a 30 alatti nők egy bizonyos része számítóvá vált, mert csak a…..
A kollektív bűnösség témája nem új, azonban manapság végtelenül aktuális kérdés. Oroszország Ukrajna elleni agressziója komoly humanitárius és társadalmi problémák mellett újra felszínre hozta a kollektív bűnösség létjogosultságának a kérdését. A hazájukat védelmező, illetve otthonukból menekülni…..
semmi hatalmat senkinek 2022.06.04 23:19:39
@Etniez: Nézőpont kérdése.... számomra az átkozott atlantista propaganda a roppant unalmas, én az USA-t küldeném haza Európából, ahol semmmi keresni valója...
                       Miért van az egy férfi életében, hogy jobbára ugyanazt a forgatókönyvet éli meg a legtöbb kapcsolatánál? 1. Minden szépen indul, 2. jönnek az apróbb megszorítások, 3. szigorodnak az elvárások, 4. ő lázad, a lány szünetet kér, 5. végül a szakítás be is következik. Ki a felelős…..
Miért jobbak a huszonévesek? Posztolónk szerint azért, mert önzetlenek, energikusak, nincsenek azok a problémák, mint az idősebb korosztállyal. Valamint függetlenek, nem kötik őket szabályok, lelkesek, van életük, sosem fáradtak, nincsenek kiégve, kíváncsiak és mindenre kaphatóak.   Ha esetleg…..
„Nekem soha nem fizettek és ezután se fognak nyaralást, kocsit, ékszert, mobilt, semmi olyat, amitől kevésbé érezném magam teljes értékű felnőttnek” - Valentin napi posztunkban az anyagiak egészséges egyensúlyát keressük párkapcsolaton belül. Posztolónk nem kedveli, ha pénzelik, mert szerinte…..
semmi hatalmat senkinek 2022.02.15 09:54:38
@Lorrh: Abszolút nem értek egyet... nálunk pl simán a párom (nő) a fő kereső jó ideje, ez ennyi. A szimmetria egyébként nem jelent azonosságot, simán lehet valami úgy is szimmetrikus, hogy kiegészítik egymást. Tőlünk egyébként mindig is távolált a "férfi tartsa el a családot, a nő szüljön és neveljen gyereket" című, konzervatívnak is mondható családi "idill"... illetve hát számomra inkább rémálom...
semmi hatalmat senkinek 2022.02.15 10:45:35
@Lorrh: Ez azért ennél komplexebb... az, hogy én kivétel vagyok, az önmagában semmit sem jelentene. Ugye az teszi valójában működővé a helyzetet, hogy MI vagyunk kivételek, tehát mindketten simán találtunk olyan partnert, ahol a kapcsolat működik. Ugye innentől ez már nem is tűnik annyira extrémen kivételnek...:)
És akkor ugye innen is látszik, hogy mi a nagy különbség a szülő-gyermek kapcsolat és a párkapcsolat között. A szülőből nem tudsz egy önmagaddal kompatibiliset találni, az adott, olyannak amilyen. Párnak viszont simán találhatsz olyat, akivel hasonlóan gondolkodtok. Szóval nem is értem azokat az embereket, akik szerint a szülő-gyermek kapcsolat fontosabb a párkapcsolatnál...
„Azt is már megkaptam, hogy kicsit nagy az orrom, bár ebből is le szoktak vonni bizonyos nők bizonyos következtetéseket, ami esetemben nem annyira igaz” – Ma a randiképes, esztétikus férfitest nyomába eredünk. Levélírónk már sok tömegnövelő praktikát kipróbált, és nem tud belenyugodni abba, hogy ő…..
semmi hatalmat senkinek 2022.02.07 15:04:45
@bordon: hát nem tudom, én kifejezetten rühellem az eredmény-centrikus gondolkozást, és a winner-mentalitást. De szerencsére marxista voltom meg is véd az ilyen gondolkodásúaktól... nyilván nem azt a közeget keresem, ahol az ilyenek hemzsegnének...
Viszont a számomra megfelelő közegben soha sem okozott gondot az ismerkedés, hiába volt éppen mondjuk húsz kiló túlsúlyom, vagy voltam éppen munkanélküli... és szerencsére dögivel vannak minden tekintetben igen jó "menstruáló emberek":) is a szociálisan érzékeny közegben...
Amikor minden egzisztenciális alap adott a jó élethez, nem hiányzik egy olyan pasi, amelyik mindebbe belerondít azzal, hogy állandó érzelmi bizonytalanságban tartja a barátnőt. Levélírónk szerint az ilyesmiken mostanra túl kellene lenniük.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső…..
semmi hatalmat senkinek 2022.02.06 19:33:54
@Cirigli Jenő: Nem tudom, valszeg megszökünk, vagy ilyesmi:)))
semmi hatalmat senkinek 2022.02.06 19:36:36
@MsIreneAdler: De tudod, van az az ősi murphyzmus is, miszerint egy házasság várható hossza forditottan arányos az esküvő költségeivel... én is voltam már olyan gigaesküvőn - Mátyás templom, stb - ahol a pár 3 hónapot sem bírt ki együtt...
semmi hatalmat senkinek 2022.02.06 19:37:15
@Cirigli Jenő: Tudom:)))
Ahogy már az előző posztban is szó volt róla, érdemes nagyon körültekintőnek lenni a válás utáni randizással, főleg, ha hamar vágunk bele. Minél tovább tartott a házasságunk, illetve minél kevésbé vagyunk túl a gyászidőszakon, annál inkább...
semmi hatalmat senkinek 2022.02.04 10:09:22
@AlexAston: Nézd, ez azért - az egyén lelki alkatán túl - nagyban függ attól is - ,hogy mi vezetett a válásig. Ha az ember agyát többször átvágták, akkor simán beletelhet évekbe is, mire újra meg tud bízni egy (új) partnerben.
„Általában mindig a pasi dolgai válnak közössé, a nőké valahogy nem. Bizonyos beállítottságú kérdéseknek pedig mindig ugyanaz a sorsa” – Posztolónk feltette egyik barátnőjének a kérdést, hogy összeköltözzön-e a párjával úgy, hogy tudja, neki kevesebb tartaléka van. A válaszon elkattogott…..
semmi hatalmat senkinek 2022.02.02 22:55:45
@Infomaniac: "Férfi és nő egyenlő, de nem egyforma" - ebben tökéletesen egyetértünk.
semmi hatalmat senkinek 2022.02.02 23:05:14
@Infomaniac: most eltekintve attól a fontos ténytől, hogy mi 25 éve vagyunk NEM HÁZASOK:
"a feleség meghallgatja az aznapi munkahelyi problémákat és áhítattal tekint hősére :) - egotuning, jóérzés (kölcsönösség mondjuk nem árt)"
Mi mindketten itthonról csináljuk a saját vállalkozásunkat, úgyhogy az egyik ha elkáromkodja magát az egyik szobában, a másik már pontosan tudja, mi a baja... bizony, ha az emberek majd 24 óra/napot töltenek együtt, ez már csak így müxik...
"Feleség összeszedi a széthagyott szennyes cuccokat és megfelelően szétválogatva kimossa" - pipa, bár mosni a mosógép mossa...
"Feleség menedzseli a csekkeket, adminisztratív teendőket" - ez az én feladatom, a párom és a hivatal/netbank reménytelen párosítás lenne, nem bírná idegekkel...
"Feleség segít, hogy hol talál valamit az ember fia otthon vagy a hűtőben
Van normalis élelem a hűtőben" - pipa
"El lehet menni a feleség kezdeményezésére néha kultúrát fogyasztani" - pipa
"Feleség közreműködésével egyedül nem kivitelezhető tisztaság érhető el a lakásban" - én genetikailag allergiás vagyok mindenféle rendszerre és rendre
"Szex és bújás lehetőség" - pipa.
Szóval látod, ehhez egyáltalán nem kell a házasság...
semmi hatalmat senkinek 2022.02.03 02:05:33
@Cirigli Jenő: szerintem nincs vele semmi gond, amíg az ember nem megy át vele energia-vámpírba...
„Tudom, hogy a gyerekvállalás sok szempontból nem egyszerű, de a terhek zöme főleg a nőre hárul, akkor miért vonakodnak?” - Levélírónk magánfelmérése szerint a férfiak mostanában ódzkodnak a szaporodástól, az indokaik pedig olykor elég hajmeresztőek.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
semmi hatalmat senkinek 2022.01.11 02:39:48
@Puerto Prince: dehogy, arra volt utalás, hogy előtte a távol-keleti lányokkal való kapcsolatról ment a polémia...
Valóban, szubjektív különbség lehet, objektívet nem látok egy darabot sem. (illetve még a terminológia tér el ugye, házassági szerződés vs élettársi vagyonjogi szerződés vagy házastársi tartás vs élettársi tartás, stb). Ma a házasság intézménye egyedül az esetleg születendő gyereknek kedvez, ugye az ominózus apasági vélelem intézményével.
Persze vannak különböző nézőpontok... emléxem, egyszer, - még az online ügyintézés előtti korban - a cégbíróságon több órás sorban állva vitattuk ezt a kérdést a sorban mögöttem álló nővel, és ő nagyon határozottan közölte, hogy ő abszolút híve a házasságnak... aztán tovább beszélgetve kiderült, hogy ő az anyakönyvvezető.. végülis ez is egy teljesen valid álláspont:)))
semmi hatalmat senkinek 2022.01.12 10:25:16
@Puerto Prince: Ezzel nem értek egyet... az egyén életének tök objektív oka, hogy dugtak a szülei, az abortuszt meg lekésték:) Az életnek mint fenoménnak meg szintén tök objektív oka az energiaminimum elve
semmi hatalmat senkinek 2022.01.13 11:23:55
@Puerto Prince: dehogy áll... mai tudásunk szerint a biokatalizált reakciók aktivációs energia igénye a legalacsonyabb...:) Ha valaki holnap feltalálná, hogy hogyan lehet pl. kisebb energiabefektetéssel széthasítani a szén-dioxidot a növényi fotoszintézisnél, valszeg kapásból Nobel díjas és euro-milliárdos lenne...
Posztolónk eltöprengett rajta, hogy mit is jelent ma a nőknek a házasság. Az kevés indok, hogy „erős kapocs”, mert előreláthatatlan, mi lesz majd 5-10 év múlva, válás után pedig újra egyedül lesznek a felek.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős…..