Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Muity Mijo

55 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma a volt Jugoszláviában elkövetett háborús bűncselekményeket vizsgáló hágai nemzetközi törvényszék jogerősen felmentette Momčilo Perišićet, az egykori Jugoszláv Hadsereg volt vezérkari főnökét. A tábornokot a szerb harcolók által elkövetett bűncselekményekben való…..
Úgy gondolná az ember, hogy egy olyan gyönyörű természeti adottságokkal megáldott országba, mint amilyen Horvátország, jóval több külföldi költözne, mint ahányan kitelepülnének. Dubrovnik madártávlatból Fotó Shutterstock A gazdasági válság azonban déli szomszédunknál…..
A dalmát főváros, Split melletti Podstrana nevű tengerparti faluban fiatal egyetemisták péntek este Ante Gotovina és Mladen Markač tábornokok szabadon engedését ünnepelték, hasonlóan, mint tette azt szinte kivétel nélkül mindenki Horvátországban,  ám az este a legdurvább…..
Muity Mijo 2012.12.01 14:33:24
@Balt: Próbáltál már úgy olvasni valamit, hogy értelmezd is azt? :(

"A dalmát főváros, Split melletti Podstrana nevű tengerparti faluban fiatal egyetemisták péntek este Ante Gotovina és Mladen Markač tábornokok szabadon engedését ünnepelték, hasonlóan, mint tette azt szinte kivétel nélkül mindenki Horvátországban, ám az este a legdurvább horrorpornók forgatókönyvét is felülmúló tragédiába torkolt."
Zágráb főterén élőben közvetítettek a hágai nemzetközi büntetőbíróság üléséről. A tömeg örömmámorba tört ki, amikor is elhangzott, hogy másodfokon felmentették az első fokon súlyos, 24 és 18 év börtönbüntetésre itélt horvát tábornokokat. Az elsőfokot gyökeresen…..
Muity Mijo 2012.11.21 18:10:45
@GlennMiller:

Ha 1991 óta Magyarországon élsz, akkor hogyan élted át horvát állampolgárként a szerb agressziót?

Írod: "Fölöttébb igazságos ítélet !!!
Már előbb is megszülethetett volna ez a döntés."

Írod: "Egyaránt vannak szerb és horvát barátaim."

Miféle szerb barát lehet az, aki nem tapos a képedbe egy ilyen hozzállás láttán, hallatán?

Ne üdvözölj, usztasa-fanok üdvözlésére nem tartok igényt! :-(
Muity Mijo 2012.11.22 10:21:21
@GlennMiller:

"Fölöttébb igazságos ítélet !!!
Mint horvát állampolgár éltem át a szerb agressziót.
Már előbb is megszülethetett volna ez a döntés."

A horvát háborús bűnösök ekkénti istenítése - mert az ítélet ellenére változatlanul azok maradnak - mi mást jelentene, mint elfogult usztasa-fanságodat, amit nem zár ki az sem, hogy bevallásod szerint magyar vagy, viszont magyarként ez esetben a helyedben szemen köpném magamat, hiszen Gotovona és társai kezéhez horvátországi és szerbiai magyar emberek vére is tapad.
Muity Mijo 2012.11.24 11:18:23
@GlennMiller: Amit az első hozzászólásodban leírtál az egyértelmű és félreérthetetlen, ne égesd magad szánalmas magyarázkodással.

Azt, hogy jebem ja i jedno i drugo, bunyevácként én mondhatom. A szerb olyan, amilyen (van belőlük igencsak sokféle), de a horvátok viselkedése csak további utálatot vált ki belőlem velük szemben, sok velük azonosan gondolokodó magyarhoz hasonlóan.
Interjúalanyunk Dr. Hoffmann Tamás, a Corvinus Egyetem adjunktusa, a nemzetközi humanitárius jognak, valamint a nemzetközi büntetőjognak, ezen belül is a fegyveres konfliktusok minősítési problémáinak a szakértője. 2004-ben, posztgraduális tanulmányai során fél évig Hágában a…..
Muity Mijo 2012.11.22 09:44:18
@Styxx:

"Akár azt is megkérdezhettem volna, hogy vajon nem összeféfhetetlen-e, hogy az egyik bíró., mégpedig az elnök amerikai, hiszen a Vihar-hadművelet kitervezésében hivatalos USA-tanácsadók kulcsszerepet játszottak."

Ezzel kellett volna kezdeni, kár, hogy miként kitértél a krajinai szerbek keresetére, ezt nem tetted.
"Haragot nem érzek senki iránt, de nem tisztességes, hogy Gotovina és Markač tábornokot felmentették, azonban nincs mit tenni, ilyen at élet, soha sem fair." – nyilatkozta a Blicnek Dragan Mioković, aki mindössze 12 évesen vezette le traktorral azt a több száz kilométeres távot 1995…..
"Minden ítéletnek van egy üzenete, ennek az, hogy nem érdemes bűnözni, mert a bűncselekményekre fény derül. Ön, mivel magas állami pozíciókat töltött be, amikor bűnözött, az esetét a legalacsonyabb szintű önkormányzati tisztségviselőtől a legmagasabb szintű állami…..
Van egy olyan érzésem, hogy igen. Holnap születik meg az első fokú ítélet Ivo Sanader volt horvát kormányfő büntetőperében, amelyben a két vádpont egyike a Hernádi Zsolt MOL-vezértől átvett 10 millió eurós kenőpénz az INA MOL általi irányítása fejében. A másik, a…..
Muity Mijo 2012.11.20 09:00:39
@legeslegujabbkor: Ugye te nem azt kívánod sugallni, hogy hágai minta alapján "normális bíróságok" Horvátországban és Magyarországon találhatók? :(
Tegnap egy félmeztelen, mezítlábas bácsi szétverte három autó szélvédőjét a horvát főváros egyik bírósága előtt. Abbey Road Forrás   ..
Muity Mijo 2012.11.04 18:40:37
@Dragan Rafajlovic:

Miért off, ha a blog, a blogszerző ilyenekre van szakosodva?
Direkt emiatt kerestem rá most az oldalra, vajon van-e szó erről a randa veszedelemről. Sajnos nincs.
Vagy talán még nincs?

http://www.facebook.com/muity.muic#!/muity.muic/posts/171539669652880?notif_t=like

Styxx! Renélem most is hozod önmagadat!?
Muity Mijo 2012.11.06 10:45:10
@Styxx: Jómagam is örömmel venném, hiszen sok ember nem is gyanítja, mi volt az agresszió valódi motivációja. Ha valakinek, akkor ennek a szörnyetegnek kussolnia illene.
Wesley Clark tábornok 13 évvel ezelőtt Szerbia bombázására adott parancsot, mint a NATO-erők vezetője, most az immár (de facto) független Koszovóra mint üzletember utazott. A volt NATO-főtiszt egy kanadai cég, az Envidity képviseletében nyugat-koszovói szénbányászati…..
"Vagy engedélyezik, hogy szerb színekben kajakozzak vagy két évig szünetet tartok." – nyilatkozta Douchev-Janics Natasa és cáfolta, hogy felmerült volna, esetleg bolgár színekben indulna, hiszen bolgár állampolgár férje révén nem kellene kivárnia a két év szünetet, ugyanis az a…..
Muity Mijo 2012.10.31 16:44:50
@Muity Mijo: Erős a gyanúm, hogy te még mindig nem fogtad fel, miről szól itt a nóta.

Szerinted Styxx miért tette fel ezt a kérdést három válaszlehetőséggel: Kap-e Janics Natasa férje soron kívül szerb állampolgárságot?
Muity Mijo 2012.10.31 17:32:48
@Fermentátor: Előbbi hozzászólásd neked szántam.

"Erős a gyanúm, hogy te még mindig nem fogtad fel, miről szól itt a nóta.

Szerinted Styxx miért tette fel ezt a kérdést három válaszlehetőséggel: Kap-e Janics Natasa férje soron kívül szerb állampolgárságot?"
Muity Mijo 2012.10.31 18:13:12
@zsebhümmögő: A stílusa valóban olyan, amilyen, de biztos vagy benne, hogy minden becsmérlő állításodat alá tudnád támasztani autentikus forrással?
A közel másfél millió eurót az egyháztól elsikkasztó, és a pénzt állítólag luxsuautókra, jachtra, márkás ruhákra meg főképp nőkre költő ferencesrendi kispap a letartóztatását követően, pillanatokon belül több ezer fős Facebook-rajongói oldalra tett…..
Muity Mijo 2012.10.23 10:12:43
@Styxx: Talán nem túlzok, ha a szentté avatandók közé sorolhatnánk néhai Gubik Mihály katolikus plébánost, aki amikor Bácsbokod településre került papi szolgálatot teljesíteni, nem sokkal az érkezését követően lebontatta az addigi avítt parókiát, majd annál sokkal nagyobb újat építtetett. A nép egy része ezt először nagyzolásnak, kivagyiskodó mohóságnak tekintette (nem kis részben kommunista sugallatra), holott a dolognak kizárólag humanitárius, jószándékú okai voltak, lévén az atya haláláig végéig végtelen puritán módon élt, talán azért is halt meg túl fiatalon, mert még sújos betegsége gyógyíttatására sem áldozott eleget, holott megtehette volna.

Ezek közül két említésre méltót emelek ki: egyrészt az NDK-ból Jugoszlávia felé menekülők, másrészt a Romániából Magyarországra, vagy Magyarország közbeiktatásával tovább menekülők elszállásolását, erőgyűjtését, felkészítését hivatott segíteni, szolgálni.

Ha nem is Böjte Atyával, de szoros kapcsolatot ápolt sok más egyházi személyiség mellett Gyergyószentmiklós főesperesével, a szintén néhai Hajdó Istvánnal, akinek a barátságát szerénységem is élvezhette.
Életem végéig büszkén tekintek vissza arra az időszakra, amikor a két nagyszerű férfiú közötti együttműködést bibliacsempészként segítettem.

Ilyen papok is akadtak, akadnak, melyek méltatására túl kevés egy hozzászólás kerete.
Muity Mijo 2012.10.23 10:15:16
@Muity Mijo: Hajjaj, a kapkodás: sújos és társai ... :(
Šime Nimac testvér a Split melletti Baška Voda római katolikus templomában szolgálta a híveket. Életfelfogása a Böjte Csaba atya képviselte jámbor, a földi javakról lemondó, önfeláldozó, a szegény gyermekeket istápoló ferences rendi elvektől viszont oly mértékben áll távol,…..
Muity Mijo 2012.10.19 08:42:50
@delvideki: Olyannak tűnik, de nálunk mégsem olyan, hiszen általában vastag borítékkal együtt szokták elismerésként különféle változatban adni.
Még nem hallottam rá esetet, hogy valaki belátva bűneit ilyennel követett volna el harakirit. :)
Muity Mijo 2012.10.19 08:47:34
@cirrmurr: Az általam említett esetben tudott a dologról mindenki - szülő, feleség, nyáj, önkormányzat, iskola -, és mégsem emelt kifogást a dolog ellen senki, néha hihetetlen, mennyire képesek az emberek álszent módon szemet hunyni, valójában ekként lojalitást vállalni.
Muity Mijo 2012.10.23 09:51:02
@zajos1: Te nem vagy arctalan? Én például nem arctalanul "vádaskodok", hanem beazonosíthatóan általam ismert esetek némelyikéről teszek említést. Mert tudod több is akad.
Lehet, hogy érintett vagy?
Mert ha nem, akkor hogy mered időszakra korlátozni azt a fajta bűncselekményt, mely sajnos volt, van és lesz is, a társadalom minden szférájában.
Aztán, hogy mi "érdekes" számodra, az egy dolog, de nem hinném, hogy te itt olyant látnál bárkitől is, hogy a felekezetek "többségéről általánosítana" bárki is, be is cseszne, ha mocskos dolgokból állna a ténykedésük nagyobb része.
Továbbá vedd tudomásul azt is, hogy Böjte és a hozzá hasonlók viselkedése többségünk számára az elismerendő módon természetes, ami ekként nem "hír", míg az anolmáliákra történő rámutatás biztos ami biztos alapon, óvatosságra intheti a szentéletű emberekbe vetett feltétlen bizalmukat, hiszen akad álszent is alkalmanként közöttük.
Kurvára mindegy, miről folyik egy tévéinterjú, amikor valaki tahóságba fojtja saját szánalmasságát, annál nem sok minden van lejjebb. Tarlós főpolgi Kálmán Olgánál ment helybe a lófaszért, amikor pedig már minden érv kifogyott, a műsorvezető ócsárolásában nyert…..
Serbia Insajd Szerbia szégyene 2012.10.17 13:30:00
A tegnap esti, Belgrád  helyett vidéken, Krusevácon megrendezett Szerbia-Anglia U21-es EB-selejtező korosztályos meccsen nem csak az utánpótlás játékosok bőgtek le (hasonlóan,  mint a "nagyok", akik Macedóniában kaptak ki) hanem a rasszista huhogások, a meccs lefújása utáni…..
Naiv ügyfél kideríti, miért kerül a vártnál sokkal többe a Telenornál a fix havi 800 perces, 16 ezer forintos csomagja. Teljesen hiába méri ugyanis telefonján a perceket, minthogy nyáron megváltoztatták a szerződés feltételeit. Ez alapján a 800 percéből 480-at beszélhet le…..
Muity Mijo 2012.10.12 17:39:29
@Muity Mijo: Talán inkább így: http://www.facebook.com/RestInParadiseAmandaMichelleTodd/timeline#!/muity.muic/posts/482364905117361?notif_t=like
Muity Mijo 2012.10.12 17:42:34
@Muity Mijo: Sorry, rövidíteni szerettem volna a karaktersort a href.hu által. :(
törökgáborelemez 470. Balta 2012.09.01 13:28:14
Magyar zászló szakad Jerevánban, Örményország megszakítja a diplomáciai kapcsolatokat, az amerikai külügyminisztérium magyarázatot vár, a világlapok címoldalán fut az ügy, a közösségi oldalak felrobbannak az egészen szélsőséges megnyilvánulásoktól. Mindenki magyaráz:…..
Muity Mijo 2012.09.02 08:15:42
Menni? Vagy nem menni?

gasztroutazasok.blogrepublik.eu/2012/07/10/inni-ormenyorszagban-az-ararat-konyak/

Javaslom az "elkötelezett híveknek" most menjenek egy ilyen csodásnak beharangozott gasztroutazásra!
Muity Mijo 2012.09.02 10:13:24
@roki: Hehereghetsz, de ekkora badarságot régen olvastam.
Van nekem itthon éppen elég bajom és tennivalóm etnikai vonatkozásban, mintse hogy különösebben foglalkoztasson az örmény-azeri viszály, de hogy én "ortodox-délszláv vallási és kulturális okokból alapvetően az örmény szolidaritási kör részese" legyek, az mondjuk annyira lehet igaz, mintha valaki azt állítaná, a Bader-Meinhof csoport aktív tagja lettem volna anno.
Méghogy ortodox-délszláv .... :(((
Olvass szerencsétlen a blogjaimba, aztán kiderül, hol az én helyem és mennyire van bennem "muzsikusvér".

Amúgy Orbánod faszán megszopatott engem is ugyanezzel a bandával, nekem nem újdonság velük kapcsolatban a köpönyegforgatás. Tudod, cimbi, a Vitézy-klán és polipcsápjai!
Megjegyzem, a szoc-lib banda sem volt különb.
Na szóval, igencsak mellélőttél, de ez mint látom, nálad nem egyedi eset.
Muity Mijo 2012.09.02 10:41:33
@roki: Én nem mondom azt, hogy nincs képzelőerőd, de hogy ritka nagy marha vagy, az vitathatatlan.

Szóval szajkózz amit akarsz, a partnerségem eddig tartott, nem az a kategória vagy, akinek a zagyvaságaiban okom lenne különösebben elmélyülni.

Tudod, engem vár egy házityúkból főtt csodásan gyöngyöző leves szintén házi kockatésztával, utána egy hasonló birkapaprikás, mindezek előtt, alatt és után kisüsti házipálinka, meg sok-sok fröccs fehér borból.

Te meg csak sasolj itt a "muzsikusodat" védve a galád sértegetőktől!
Nem szoktam gyakran egyházi vezetőket dicsérni, de ez úttal mindenképpen kivételt teszek: szeretnék gratulálni Köves Slomónak. A döntése, hogy fogadja Szegedi Csanádot már önmagában figyelemre méltó, ezen felül pedig a közleménye, amit a találkozó után kiadott, egyszerűen…..
Na, Attilánk kimondta, amit oly sok helyről hallott, buzik vannak az RTL Klubnál, sokan, sőt, mind az, ráadásul sértett buzikról van szó, nem azokról a rendes fajtákról mint a Modern családban az a nagydarab meg a szakállas, nem, gonosz, kicsinyes, rosszindulatú buzikról ír a…..
Az utolsó, tavalyi népszámlálásról még nem találtam hasonló ábrát [Styxx] Örülünk, ha az olvasó veszi a fáradtságot és vendégposztot küld. Rothstein nicknevű kommentelőnk gyakran éles kirohanást intéz blogunk szerzői ellen, illetve a blog szellemiségével szemben.…..
Nem sugározhatják az LSV, azaz a Vajdasági Szociáldemokrata Liga kampányfilmjét Szerbiában, mert gyűlöletkeltőnek találta az ottani NMHH. Nenad Čanak, a párt vezetője a 17 másodperces szpotban a szerb olajcég, a NIS privatizációjáról beszél. "Milošević elvette tőlünk a…..
Muity Mijo 2012.04.19 09:37:58
@bikmakk: "... mert előbb-utóbb mindenképp jobb hely lesz, mint Magyarország."

Ez a vélemény bennem már hosszú évek óta él, amit eddig nem sokan osztottak velem. Annyit tennék még erre rá, hogy különböző nemzetiségek elismerésében már ma is jobb hely, mint Magyarország. Ettől még örömmel venném, ha ezt követősen senki sem próbálna átzavarni a határon, mert én bunyevác anyanyelvű magyar állampolgárként itt születtem a mai Magyarország területén.
Muity Mijo 2012.04.19 09:41:50
@Pisi Misi: Te egy nagyon tájékozatlan, egyszerű gondolkodású nyálverő lény vagy. :(
comment:com Kirúgták Bear Gryllst 2012.03.13 21:52:00
Azonnal hatállyal felmondta a Discovery Bear Grylls szerződését, így már az sem biztos, hogy az augusztusra tervezett új évadot egyáltalán műsorra tűzik. A Hollywood Reporter szerint a tévécsatorna nem tudott megállapodni a brit túlélő sztár szerződéséről, a pletykák szerint…..
Muity Mijo 2012.03.14 07:17:50
@leviske: Igazán tájékozott lehetsz, ha te tudod, mennyi is az az "ugyanennyi". :(
Muity Mijo 2012.03.14 07:49:47
@*azta*: "Hiteltelen? Nem tetszik? Ne nézd."
Miről papmpogsz szerencsétlen? Próbáld meg értelmezni a soraimat! :(
Dalmát horror (A kép illusztráció) Döbbenetes képek fogadták egy dél-dalmácia hótorlaszokkal elzárt hegyi településen, Vrgoracon a horvát hegyimentőszolgálat dolgozóit. Egy negyvenéves vrgoraci férfi ugyanis a szomszédaitól kért élelmet, akik a vele élő szülei felől…..
szerző:Fülöp Ádám, epulet-energetika.hu  Elege lett a törlesztőrészletekből, vidékre költözött és készített családjának egy igazi hobbit házat. Egy ilyen mesebeli házhoz még hitelt sem kell felvenni, olcsó, környezettudatos és megdöbbentően jó hangulatú. Így kezelte…..